4th TRIMORE ISOMAN 2022: Ραντεβού με τη δυναμική όψη του Ρεθύμνου

Ο Δήμος Ρεθύμνης, η Περιφέρεια Κρήτης & Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης και η TRIMORE – XTERRA Greece – ISOMAN Hellas διοργανώνουν το 4ο TRIMORE M.T. – Rethymno | ISOMAN 2022, στο πλαίσιο του TRIMORE Multisports TOUR, στις 23 – 25 Σεπτεμβρίου 2022.

To αθλητικό και ψυχαγωγικό event, που θα φιλοξενηθεί για τέταρτη συνεχή χρονιά στην πανέμορφη πόλη του Ρεθύμνου, περιλαμβάνει αγώνες ISOMAN και κλασικού Τριάθλου ενηλίκων και παιδιών -διαφόρων αποστάσεων, αγώνες κολύμβησης Open Water, τρεξίματος πόλης και πλούσιο πρόγραμμα αθλητικών, ψυχαγωγικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων για όλα τα επίπεδα αθλητών (και μη) και ηλικιών.

Οι επιτυχημένες και άρτιες διοργανώσεις των προηγούμενων ετών έχουν θέσει ψηλά τον πήχη. Με στόχο πάντα τον αθλητικό ενθουσιασμό και την ανάπτυξη του τουρισμού εμπειρίας μέσα από την αθλητική ευκαιρία, η TRIMORE Sport Events έχει σχεδιάσει μία ακόμη διοργάνωση με πάθος και αφοσίωση, ώστε να αναδείξει το αθλητικό ιδεώδες και να προσφέρει ένα τριήμερο γεμάτο ενθουσιασμό, συγκινήσεις, ψυχαγωγία και Κρητική παράδοση στους αθλητές, τις οικογένειες και τις παρέες τους, με υπευθυνότητα και συνέπεια.

Φέτος, οι αθλητές θα κληθούν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στα παρακάτω αθλήματα, στις αποστάσεις που ταιριάζουν στον κάθε ένα:

 • TRIathlon Olympic distance (1,5km κολύμβησης, 40km ποδηλασίας, 10km τρέξιμο)
 • TRIathlon Half Olympic distance (750m κολύμβησης, 20km ποδηλασίας, 5km τρέξιμο)
 • ISOMAN Equalized TRIathlon Quarter Distance (2,8km κολύμβησης, 24,6km ποδηλασίας, 10,6km τρέξιμο)
 • Τρέξιμο πόλης (5km και 10km)
 • Κολύμβηση Open Water (0.5km, 2.5km, 5km)

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης, το οποίο συνεχώς εμπλουτίζεται, περιλαμβάνει παιδικές αθλητικές δραστηριότητες, όπως κολύμβηση Open Water και παιδικό ISOMAN, Stress Run, σκυταλοδρομίες τρεξίματος, ποδηλατική βραδυπορία και δεξιοτεχνία, yoga, ενώ τοίχος αναρρίχησης πρόκειται να στηθεί σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Ρεθύμνου στην πλατεία, για να δημιουργήσει μια ξεχωριστή πρόκληση στους πιτσιρικάδες, δοκιμάζοντας τις δυνάμεις τους σε αυτό το ξεχωριστό σπορ.

Επιπλέον, η TRIMORE Sport Events ως μία οντότητα άρρηκτα συνδεδεμένη με το κοινωνικό σύνολο στο οποίο δραστηριοποιείται και στο πλαίσιο της αναγνώρισης της ευθύνης που της αναλογεί προς την κοινωνία, θα πραγματοποιήσει  παρουσίαση πολιτιστικού περιεχομένου ευαισθητοποίησης από παιδιά και ενήλικες που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, με την πολύτιμη αρωγή του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό.

Ο Race Director της TRIMOREXTERRA GreeceISOMAN Hellas, Κωνσταντίνος Μητρόπαπας, επικεφαλής TRIMORE Multisport TOUR, αναφερόμενος στη διοργάνωση και στη ζεστή φιλοξενία της πόλης του Ρεθύμνου, δήλωσε:  “Είναι η τέταρτη χρονιά μιας διοργάνωσης θεσμού πλέον, με πολλά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και το ξεχωριστό χρώμα που προσδίδει η Ρεθυμνιώτικη παράδοση. Πρόκειται για αγώνες που βρίσκονται στην καρδιά της πόλης, με δυνατότητα παρακολούθησης των αθλητών σε όλη την έκταση του αγωνιστικού τερέν όλων των αθλημάτων (περιλαμβανομένου του Τριάθλου), πραγματική περιήγηση στους θησαυρούς του Ρεθύμνου. Οι διαδρομές των αγώνων έχουν σχεδιαστεί με τρόπο ώστε ο αθλητής να γνωρίζει κάθε γωνιά της πόλης (Παλιό λιμάνι, Αιγυπτιακός φάρος, προβλήτα και φάρος εμπορικού λιμανιού, Φορτέντζα, Παλιά πόλη, παραλιακός ιστός και κάθε ομορφιά, άρωμα, εικόνα της ξεχωριστής Κρητικής Πόλης. Παράλληλα, το αγωνιστικό κομμάτι απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και επίπεδα αθλητών, δίνοντας την επιλογή της συμμετοχής σε άπαντες, ανεξαρτήτως ηλικίας. Το πλούσιο παιδικό πρόγραμμα, ζητά να εμπνεύσει τα παιδιά και να τα παρακινήσει στην αγκαλιά του ευ αγωνίζεσθε και του αθλητισμού. Τέλος, μέσω της διοργάνωσης αυτής, δίνεται μια μοναδική ευκαιρία στους επισκέπτες της πόλης από Ελλάδα και εξωτερικό που πραγματοποιούν τις διακοπές τους στο Ρέθυμνο, να γίνουν κομμάτι αυτής της ξεχωριστής εμπειρίας και να αποκομίσουν μια ξεχωριστή ανάμνηση!”

Δείτε εδώ το video teaser του 4ου TRIMORE M.T. – Rethymno | ISOMAN 2022.

Τη μεγάλη προσπάθεια πλαισιώνει πλήθος συνεργατών, χορηγών, υποστηρικτών και αρωγών:

Στρατηγικοί Συνεργάτες:             ΕΤΕΜ, Elval Colour

Χρυσοί Χορηγοί:                           Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, Ford Velmar, Φυσικό Μεταλλικό Νερό Θεόνη

Αθλητικός Χορηγός:                     TURBO, On shoes

Χάλκινοι χορηγοί:                        ΑΝΕΚ Lines, Blue Star Ferries, Ασφάλειαι Μινέττα, MicroSport, Maurten, OmniCraft, Bella Fruta, Orsero, Loguers, Ελληνική Μεταφορική    

Ειδικός Συνεργάτης Εθελοντισμού: ΡΕΘΕΛΟΝΤΩ (ομάδα εθελοντών Δήμου Ρεθύμνης)

Υπό την Έγκριση/Αιγίδα των:    Τριαθλητική Ομοσπονδία Ελλάδος, Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού

Υποστηρικτές – Αρωγοί:              Marathon Bikes, Physio4u, ation, Check A Bike, D. Koronakis, Poufmakers.gr, Prototypo Exclusive, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Ρεθύμνου – Σύνπολις, Δούσμανης Μεταφορική, Ναυτικός Όμιλος Ρεθύμνου, Popeye Water Sports, Suzuki Motorcycles, Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Ρεθύμνου – Atlas Cycling Team, Σύλλογος Δρομέων Υγείας Ρεθύμνου, Siddhi Yoga Shala

Χορηγοί Φιλοξενίας & Εστίασης: Kyma Suites, Kriti Beach Hotel, Steris Elegant Beach House, Grace Studios & Apartments, Queens Room, Κόκκινος

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

OCEANMAN World Final Rethymno: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γιορτή της ανοικτής θάλασσας

Παρουσία εκπροσώπων από το χώρο της πολιτικής, της δημοσιογραφίας, των επιχειρήσεων, του αθλητισμού και του τουρισμού, διεξήχθη η Συνέντευξη Τύπου της παγκόσμιας σειράς  OCEANMAN World Final Rethymno, Greece από την EY ZHN Greece υπό την αιγίδα Περιφέρειας Κρήτης, Δήμου Ρεθύμνης, Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΚΟΕ). Το OCEANMAN World Final Rethymno, Crete θα διεξαχθεί στο αγαπημένο Ρέθυμνο, ένα μαγικό προορισμό που φημίζεται για την απαράμιλλη ομορφιά του, τη θερμή φιλοξενία και την πλούσια γαστρονομία του.

Στη Συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκε η σπουδαιότητα της υγιούς αθλητικής συνήθειας σε μεγάλους και παιδιά σε συνδυασμό με τον αθλητικό τουρισμό, η ιδιαιτερότητα του τόπου φιλοξενίας του αγώνα καθώς και λεπτομέρειες της κολυμβητικής εκδήλωσης η οποία θα πλαισιώνεται από παράλληλες δραστηριότητες που θα χαρίσουν στον κάθε συμμετέχοντα μία μοναδική εμπειρία.

Προσκαλούμε όλους τους κολυμβητές, ερασιτέχνες και μη, να μοιραστούν μαζί μας την εμπειρία τους και παράλληλα να προωθήσουμε την εξαιρετική εικόνα αυτού  του τόπου.

Στα πλαίσια του αγώνα, πραγματοποιήθηκαν δύο Συνεντεύξεις Τύπου,  μία στο Ρέθυμνο στις 8 Σεπτεμβρίου στο Theartemis Palace και άλλη μία στις 28 Σεπτεμβρίου στην Κρητική Εστία στην Αθήνα.

Η κ. Σοφία Ζαχαράκη, Υφυπουργός Τουρισμού, δήλωσε:

«θα ήθελα να συγχαρώ τους διοργανωτές για το έργο που προσδίδει υπεραξία στο εγχώριο τουριστικό προϊόν αποδεικνύοντας  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη σπουδαιότητα του αθλητικού τουρισμού και τη σημασία του για την επέκταση της τουριστικής περιόδου και, τελικά, την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.»

Ο κ. Αυγενάκης, Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων  μοιράστηκε μαζί μας έναν χαιρετισμό:

«Τα αθλήματα της θάλασσας μάς έχουν χαρίσει πολλές διακρίσεις και σημαντικές στιγμές χαράς και εθνικής υπερηφάνειας. Πρόκειται για αθλήματα που συνδυάζουν τις ομορφιές της ελληνικής θάλασσας και που καλλιεργούν το πνεύμα της ευγενούς άμιλλας και του υγιούς ανταγωνισμού. Παράλληλα, η επιδίωξη για οικονομική και πολιτισμική ανάπτυξη και καλλιέργεια της αθλητικής κουλτούρας της περιοχής αποτελεί ένα πρώτης τάξης παράδειγμα για το πώς μεγιστοποιούνται τα οφέλη μέσα από τη διεξαγωγή μιας τέτοιας διοργάνωσης.»

Ο κ. Γιώργος Μαυρωτάς, Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού επισήμανε:

«Ο αθλητικός τουρισμός είναι μια τάση που συνεχώς αυξάνεται και θα αυξάνεται τα επόμενα χρόνια επειδή ακριβώς συνδυάζει την εμπειρία, την ευεξία και την ψυχαγωγία. Η χώρα μας είναι προικισμένη έτσι ώστε σε κάθε γωνιά της να μπορείς να αναπτύξεις δραστηριότητες τουριστικού τουρισμού.

Ειδικά αν πρόκειται για τόπους όπως η Κρήτη και το Ρέθυμνο που έχει φυσική ομορφιά και αθλητική παράδοση.
Οι παγκόσμιοι αγώνες OCEANMAN, των οποίων ο τελικός θα γίνει στο Ρέθυμνο, είναι μια χρυσή ευκαιρία να προβληθεί η περιοχή ως ένας μαγνήτης τέτοιων διοργανώσεων που έχουν διττό ρόλο, αναπτυξιακό αλλά και αγωνιστικό. Είμαι άλλωστε σίγουρος ότι η διοργάνωση θα έχει τα υψηλά standards στα οποία μας έχουν συνηθίσει οι διοργανωτές της EY ZHN GREECE που διαφημίζουν το ελληνικό αθλητικό προϊόν ανά τον κόσμο.»

Η κ. Μαρία Λιονή, Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, στη Συνέντευξη Τύπου ανέφερε:

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που για πρώτη φορά ο Τελικός της Παγκόσμιας σειράς Αγώνων ανοικτής θαλάσσης OCEANMAN, μιας τόσο μεγάλης διοργάνωσης, θα διεξαχθεί στην Ελλάδα και  συγκεκριμένα στην Κρήτη και το Ρέθυμνο, τον Οκτώβριο, μετά από συντονισμένη προσπάθεια της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ρεθύμνης, της ΕΥ ΖΗΝ.

Η Κρήτη για άλλη μια φορά – και όχι τυχαία-  επιλέγεται για να φιλοξενήσει ένα διεθνές αθλητικό γεγονός και να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία σε συμμετέχοντες και επισκέπτες, σε ένα τόπο γνωστό για την πλούσια ιστορία και πολιτισμό, τις φυσικές ομορφιές του και την φιλοξενία του.

Την τελευταία πενταετία η Περιφέρεια Κρήτης εργάστηκε για τη δημιουργία ενός «χάρτη» αθλητισμού της Κρήτης που θα περιλαμβάνει τις αθλητικές εγκαταστάσεις και το πρόγραμμα των διοργανώσεων και θα δίνει τη δυνατότητα σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να συνεργαστούν και να προγραμματίζουν στοχευμένες δράσεις με τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα, για να ενισχύσουμε την  περαιτέρω ανάπτυξη του αθλητισμού στο νησί μας, που στηρίζει σημαντικά το τουριστικό προϊόν της Κρήτης.»

Επιπλέον , ο κ. Γεώργιος Μαρινάκης,  Δήμαρχος Ρεθύμνου δήλωσε:

«Το Ρέθυμνο φημίζεται για τις εξαιρετικές διοργανώσεις και την απήχηση που έχει σε παγκόσμιο επίπεδο. Η συγκεκριμένη εκδήλωση ενισχύει την προσπάθειά του να αποδεικνύει  ότι είναι μία εξωστρεφής πόλη με στρατηγική και στόχο να αποτελέσει 12 μηνο προορισμό. Μας ενδιαφέρει ιδιαιτέρως ο αθλητισμός και πιστεύουμε ότι αφορά στους πάντες και δεν αποκλείει κανέναν.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που αυτή η σπουδαία διοργάνωση θα διεξαχθεί  στο Ρέθυμνο,  σε ένα προικισμένο τόπο που έχει πολιτισμό, φυσικές ομορφιές και πολύ καλούς επαγγελματίες και σε μία περίοδο που αρχίζει να αποδυναμώνεται η τουριστική ένταση.

Βασικοί συντελεστές είμαστε όλοι και πρέπει να επανασχεδιάσουμε το Ρέθυμνο ως τουριστικό προορισμό. Πρέπει να κατακτήσουμε ποιοτικά επίπεδα. Το θέμα είναι αυτοί που έρχονται να φεύγουν ευχαριστημένοι και να ωφελείται ο τόπος από την παρουσία τους.»

Ο κ. Αρμάνδος Λινάρδος, Race Director του OCEANMAN World Final Rethymno, Crete τόνισε:

«Το 2017 ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και διοργανώθηκε o μαραθώνιος ανοικτής θάλασσας. Το 2022 καταφέραμε να φέρουμε τον Παγκόσμιο Τελικό στην Ελλάδα και όλοι οι κολυμβητές που προκρίθηκαν από τους προηγούμενους αγώνες να έρθουν στο Ρέθυμνο. Από τον Ιανουάριο στον Παναμά όλοι θέλουν να κολυμπήσουν στο Ρέθυμνο, το οποίο διαφημίζεται σε αυτούς τους αγώνες και όλοι διαφημίζουν το Ρέθυμνο. Θα περάσουν μία και πλέον εβδομάδα στην πόλη σας.

Εμείς από τη μεριά μας θέλουμε να προσκαλέσουμε όλα τα παιδιά του Ρεθύμνου, να είναι μέρος αυτής της εκδήλωσης. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται ένας αγώνας ανοικτής θάλασσας με τόσο σημαντικούς κολυμβητές παγκόσμιας φήμης. Όλοι μαζί θέλουμε να δημιουργήσουμε τον καλύτερο τελικό και η τοπική κοινωνία είναι πολύ σημαντικό κομμάτι. Η υπόσχεση που έχουμε δώσει στην οικογένεια της ανοικτής θάλασσας είναι ότι θα κάνουμε τον καλύτερο τελικό και όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε για να πετύχουμε τον στόχο μας».

Οι εγγραφές συνεχίζονται στην ιστοσελίδα: https://oceanman-openwater.com/races/oceanman-crete-rethymno/

Website:           https://oceanman-openwater.com/

Facebook:        https://www.facebook.com/OceanmanGreece

Instagram:       https://www.instagram.com/oceanman_greece/

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

4th TRIMORE M.T. Rethymno I ISOMAN 2022: Ένα τριήμερο γεμάτο υπέροχες στιγμές

Το 4th TRIMORE M.T. Rethymno I ISOMAN, μία συνδιοργάνωση του Δήμου Ρεθύμνης, της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης και της TRIMORE – XTERRA Greece – ISOMAN Hellas, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 23 – 25 Σεπτεμβρίου 2022, στο πλαίσιο του TRIMORE Multisports TOUR 2022.

Με γνώμονα την ανάπτυξη του τουρισμού εμπειρίας, καθώς επίσης, με το πάθος και την αφοσίωση που χαρακτηρίζει τις διοργανώσεις της, η TRIMORE Sport Events προσέφερε ένα τριήμερο γεμάτο ενθουσιασμό, συγκινήσεις, ψυχαγωγία και κρητική παράδοση στους αθλητές, τις οικογένειες και τις παρέες τους, τους επισκέπτες -Έλληνες και ξένους-, αναδεικνύοντας παράλληλα το αθλητικό ιδεώδες.

Η φετινή διοργάνωση, που φιλοξενήθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά στην πανέμορφη πόλη του Ρεθύμνου, είχε άριστο αποτέλεσμα και χάρισε υπέροχες στιγμές σε αθλητές κάθε ηλικίας και επιπέδου, τόσο μέσα από το πλούσιο αγωνιστικό πρόγραμμα όσο και μέσω των ευρηματικών παράλληλων δράσεων. Λάτρεις του τριάθλου, της κολύμβησης Open Water και του τρεξίματος πόλης, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν από όλη την Ελλάδα, απήλαυσαν το ίδιο έντονα τις ψυχαγωγικές και πολιτιστικές δράσεις, καθώς επίσης, τις εκπληκτικές ομορφιές του τόπου, τη φιλοξενία των κατοίκων και των επαγγελματιών της περιοχής.

Το αθλητικό κομμάτι της διοργάνωσης φέτος περιλάμβανε:

 • TRIathlon Olympic distance (1,5km κολύμβησης, 40km ποδηλασίας, 10km τρέξιμο)
 • TRIathlon Half Olympic distance (750m κολύμβησης, 20km ποδηλασίας, 5km τρέξιμο)
 • ISOMAN Equalized TRIathlon Quarter Distance (2,8km κολύμβησης, 24,6km ποδηλασίας, 10,6km τρέξιμο)
 • Τρέξιμο πόλης (5km και 10km)
 • Κολύμβηση Open Water (0.5km, 2.5km, 5km)
 • Παιδικό ISOMAN και παιδική Κολύμβηση Open Water

Τις πρώτες θέσεις σε άνδρες και γυναίκες, κατέκτησαν οι εξής αθλητές:

ISOMAN quarter: Σπύρος Γκοτζιάς / Νικολέτα Αγγελέτου
Olympic Triathlon: Παναγιώτης Μπαρμπόπουλος / Ευαγγελία Δούμα
Half Olympic Triathlon: Μάρκος Τζωρτζινάκης / Νάντια Συντζανάκη
Κολύμβηση Ανοικτής Θαλάσσης (O.W.S.): 0,5
k: Δημήτρης Σηφάκης / Μαρίλη Κουμπενάκη

    2,5k: Ορέστης – Ελευθέριος Βαφειαδάκης / Ειρήνη Φωτάρα

                                                                                           5k: Αντώνης Σερζατάκης / Ελένη Κουτράκη

             Αγώνας τρεξίματος πόλης:                             5km: Τάκης Μενεγής / Μαρίτα Παπαβασιλείου
10
km: Μανώλης Σηφάκης / Ευαγγελία Δούμα

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα εδώ.

Τις απονομές των αθλητών, που πραγματοποιήθηκαν στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, επίκεντρο της διοργάνωσης, τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης, η Αντιδήμαρχος Ρεθύμνης Πέπη Μπιρλιράκη, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης Μαρία Λιονή, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου Ειρήνη Κλάδου, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, του Λιμεναρχείου, των Σαμαρειτών, κ.α.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκαν αθλητικές δραστηριότητες για τα παιδιά, τα οποία αγωνίστηκαν με πάθος στην κολύμβηση Open Water και το παιδικό ISOMAN, ενώ μεγάλη παρουσία υπήρχε στις δραστηριότητες διασκέδασης όπως stress run, ποδηλατική βραδυπορία και τοίχος αναρρίχησης, όπου πλήθος παιδιών δοκίμασαν με ενθουσιασμό τις δυνατότητές τους. Με ξεχωριστή περηφάνεια παρακολουθήσαμε μια σύντομη θεατρική παράσταση από παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, με την πολύτιμη και ευγενική αρωγή του τοπικού Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό.

Ο Race Director της TRIMOREXTERRA GreeceISOMAN Hellas, Κωνσταντίνος Μητρόπαπας, επικεφαλής TRIMORE Multisport TOUR, δήλωσε σχετικά με τη διοργάνωση: «Το Ρέθυμνο είναι πλέον πατρίδα, σπίτι, οικογένειά μας! Μεγαλώνουμε μαζί και κάνουμε όνειρα και σχέδια. Αντέξαμε στα δύσκολα (2020) και τίποτα δεν μας εμποδίζει πια να διεκδικήσουμε το ξεχωριστό και μεγάλο. Πρόκειται για ένα από τα δυσκολότερα εγχειρήματά μας (να διοργανώσουμε Τρίαθλο που εκτυλίσσεται όλο εντός αστικού ιστού), το οποίο Δήμος, Περιφέρεια, ΕΟΤ και οι Αρχές (Τροχαία, Λιμεναρχείο, Λιμενικό Ταμείο, Κτηματική Υπηρεσία, Αρχαιολογική Υπηρεσία, Ερυθρός Σταυρός) το κατέστησαν όχι απλά εφικτό αλλά και ανεπανάληπτο. Με τη πολύτιμη συμβολή της οργανωμένης εθελοντικής πρωτοβουλίας του Δήμου: Ομάδα Ρεθελοντώ, των μεμονωμένων εθελοντών, των επαγγελματιών Τουρισμού ή και πέραν του Τουρισμού και την ανοχή στην μικρή όχληση από τους Πολίτες του Ρεθύμνου, δημιουργούμε κάθε χρόνο τη συνέχεια ενός θεσμού που προσφέρει εξαιρετική διαφήμιση μιας από τις ωραιότερες και αντιπροσωπευτικότερες πόλεις της Ελλάδος. Ευχαριστώ προσωπικά το Δήμαρχο Γιώργη Μαρινάκη για την εμπιστοσύνη, τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και την Αντιπεριφερειάρχη Μαρία Λιονή, τον Δημήτρη Λαχνιδάκη που αποτελεί μια κατηγορία από μόνος του, τον κάθε ξεχωριστό εργαζόμενο του Δήμου, των Αρχών, των Οργανισμών, των Εταιρειών Χορηγών μας που συνέβαλαν σ’ εκείνο που όλοι σήμερα θαυμάζουν και αποτελεί τη βάση για το καλλίτερο που σχεδιάζουμε. Είμαι ευγνώμον προς άπαντες που συνέβαλαν, τους εθελοντές και ασφαλώς τους αθλητές που πιστεύουν σ’ εμάς και ακολουθούν το όραμά μας. Ραντεβού το 2023!».

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Χ. Μαρινάκης, με την ευκαιρία της λήξης των αγώνων του 4ου TRIMORE M.T. – Rethymno | ISOMAN 2022, δήλωσε: «Η ζεύξη πολιτισμού και αθλητισμού, ειδικά όταν εκπορεύεται από την επιτυχή σύμπραξη θεσμικών φορέων και αναγνωρισμένων συλλογικοτήτων, προσφέρει πάντοτε πλεονεκτήματα στον τόπο που την φιλοξενεί. Στη λήξη, λοιπόν, μιας ακόμη επιτυχημένης διοργάνωσης, αναγνωρίζοντας το θετικό της αποτύπωμα, ευχαριστούμε όλους όσοι συνετέλεσαν στην επίτευξη του στόχου, στην οποία αναμφίβολα συνέδραμαν οι εξαιρετικές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων. Ωστόσο, τα εύσημα δικαίως ανήκουν πρωτίστως στους συμμετέχοντες αθλητές όλων των ηλικιών,  που υποστήριξαν την διοργάνωση λαμβάνοντας μέρος στους αγώνες, στις υπηρεσίες που συντονίστηκαν άψογα στην ασφαλή υλοποίηση των προγραμματισμένων  αθλητικών και ψυχαγωγικών δράσεων, την Αστυνομική Διεύθυνση, την Τροχαία Ρεθύμνου, το Λιμεναρχείο, το Λιμενικό Ταμείο, τις υπηρεσίες του Δήμου Ρεθύμνης και της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου, τον Ερυθρό Σταυρό, το ΕΚΑΒ, το Νοσοκομείο Ρεθύμνου και φυσικά τους ΡΕΘελοντές και μεμονωμένους εθελοντές, που πάντοτε συνδράμουν με ανιδιοτέλεια, συνέπεια  και  αφοσίωση κάθε δράση που προβάλλει τις δυνατότητες του Ρεθύμνου και των ανθρώπων του. Επί τρεις ημέρες, αθλητές απ’ όλη τη χώρα βίωσαν την εμπειρία της γνωριμίας με τον πολιτιστικό, φυσικό, παραδοσιακό, διατροφικό και, κυρίως, ανθρώπινο  πλούτο του Ρεθύμνου, ντόπιοι  νέοι και νέες  αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας συμπολίτες, ενθαρρύνθηκαν να δοκιμάσουν τις αντοχές τους στο κολύμπι, το τρέξιμο και το ποδήλατο, ενώ οι ξένοι επισκέπτες μας, ευχάριστα αιφνιδιασμένοι από αυτό το ξέσπασμα ζωής και κίνησης στην πόλη,  διαπίστωσαν  τις δυνατότητες του Ρεθύμνου ως προορισμό για αθλητικό τουρισμό. Υπό αυτή την έννοια, η διοργάνωση του 4ου  TRIMORE M.T. – Rethymno | ISOMAN 2022, υπερέβη τα εμφανή πλαίσια μιας αθλητικής συνάντησης. Έγινε πεδίο και αφορμή σμίξης ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα, πολιτών που νοιάζονται για την υγεία τους αλλά και για το περιβάλλον, φυσικό και αστικό, προτάσσοντας έναν άλλο, ποιοτικότερο τρόπο ζωής. Συνάμα, η αθλητική, κοινωνική και ψυχαγωγική αυτή δράση ενίσχυσε την εξωστρέφεια του Ρεθύμνου, ως Δήμο που επενδύει στην προαγωγή της ευγενούς άμιλλας και των ιδεωδών που υπηρετεί ο Αθλητισμός και ως φιλόξενο οικοδεσπότη διοργανώσεων με αξιώσεις. Ευχαριστούμε, λοιπόν, την TRIMORE – XTERRA Greece – ISOMAN Hellas και τους υποστηρικτές, χορηγούς, δωρητές της, για την εμπιστοσύνη που επιδεικνύουν στο Ρέθυμνο και τους ανθρώπους του, στην υλοποίηση για 4η χρονιά, αγώνων που μας πρόσφεραν θετικές – διανοητικές, ψυχικές  και βιολογικές- καρποφόρες προκλήσεις.  Καλή αντάμωση!».

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, δήλωσε σχετικά: «Η Περιφέρεια Κρήτης με ιδιαίτερη χαρά καλωσόρισε στο νησί τους συμμετέχοντες αθλητές του 4ουTRIMORE M.T. Rethymno | ISOMAN, που έχουν καθιερωθεί στην τοπική κοινωνία και που τη φετινή χρονιά, λόγω των αυξημένων συμμετοχών αθλητών έλαβαν διαστάσεις, οι οποίες ξεπέρασαν τα δεδομένα μια τοπικής αθλητικής διοργάνωσης. Είμαστε βέβαιοι ότι οι αθλητές κατά τη διάρκεια των αγώνων, αλλά και κατά την παραμονή τους στο νησί μας, απήλαυσαν τις μοναδικές ομορφιές του φυσικού περιβάλλοντος του Ρεθύμνου και της Κρήτης, αισθάνθηκαν την κρητική φιλοξενία και δοκίμασαν τις μοναδικές γεύσεις της κρητικής κουζίνας. Ως Περιφέρεια Κρήτης, συγχαίρουμε θερμά τους διοργανωτές, τους φορείς του Ρεθύμνου που υποστηρίζουν τη διοργάνωση και τους χορηγούς, καθώς συμβάλλουν καθοριστικά στην προσπάθεια που καταβάλλουμε στην Περιφέρεια Κρήτης, για την ανάδειξη του νησιού και ως αθλητικού προορισμού».

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης Μαρία Λιονή, υπογράμμισε: «Για άλλη μια φορά φέτος υποδεχτήκαμε στον τόπο μας τη διοργάνωση του Trimore M.T. Rethymno I Isoman 2022, που με επιτυχία  διεξάγεται τα τελευταία χρόνια στην πόλη μας. Η Περιφέρεια Κρήτης, όπως πάντα, βρίσκεται σταθερά και έμπρακτα δίπλα στον αθλητισμό, στηρίζοντας κάθε αθλητική διοργάνωση, διεθνή ή εγχώρια. Ο αθλητισμός για μας αποτελεί επένδυση στη νέα γενιά, αλλά και το όχημα για να αναπτύξουμε εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ώστε να προσδώσουμε περαιτέρω αξία στο τουριστικό μας προϊόν και να επιτύχουμε την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, στην οποία και προσβλέπουμε. Αθλητικά γεγονότα, όπως η φιλόδοξη διοργάνωση Trimore M.T. Rethymno I Isoman, όχι μόνο ταξιδεύουν το Ρέθυμνο ως τουριστικό προορισμό εντός και εκτός Ελλάδας, αλλά ταυτόχρονα προάγουν την ενασχόληση με τον αθλητισμό και προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους Ρεθεμνιώτες, αλλά και επισκέπτες, μια αποδεδειγμένα μοναδική εμπειρία, που συνδυάζει τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία. Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και σε όλους τους συμμετέχοντες».

Ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, στο χαιρετισμό του, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού κι εγώ προσωπικά στηρίζουμε πάντοτε τα αθλητικά γεγονότα που δείχνουν και προβάλλουν ένα διαφορετικό πρόσωπο της Ελλάδας. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τους ξεχωριστούς προορισμούς της Ελλάδας και τις διαφορετικές εμπειρίες που μπορούν να προφέρουν στον επισκέπτη. Το TRIMORE M.T. Rethymno | ISOMAN είναι μια σύγχρονη αθλητική διοργάνωση που αναδεικνύει αυτό το διαφορετικό «πρόσωπο» της Ελλάδας. Το Ρέθυμνο είναι ένας υπέροχος τόπος, με ιδιαίτερο χαρακτήρα, ένας διεθνής τοπ προορισμός που μπορεί να προσφέρει ανεπανάληπτες εμπειρίες στους επισκέπτες».

Τη μεγάλη προσπάθεια πλαισιώνει πλήθος συνεργατών, χορηγών, υποστηρικτών και αρωγών:

Στρατηγικοί Συνεργάτες:                 ΕΤΕΜ, Elval Colour

Χρυσοί Χορηγοί:                              Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, Ford Velmar, Φυσικό Μεταλλικό Νερό Θεόνη, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

Αθλητικός Χορηγός:                        TURBO, On shoes

Χάλκινοι χορηγοί:                            ΑΝΕΚ Lines, Blue Star Ferries, Ασφάλειαι Μινέττα, MicroSport, Maurten, OmniCraft, Bella Fruta, Orsero, Loguers, Ελληνική Μεταφορική, Γευσίνους

Ειδικός Συνεργάτης Εθελοντισμού: ΡΕΘΕΛΟΝΤΩ (ομάδα εθελοντών Δήμου Ρεθύμνης)

Υπό την Έγκριση/Αιγίδα των:         Τριαθλητική Ομοσπονδία Ελλάδος, Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος, Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού

Υποστηρικτές – Αρωγοί:                  Marathon Bikes, Physio4u, ation, Check A Bike, D. Koronakis, Poufmakers.gr, Prototypo Exclusive, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Ρεθύμνου – Σύνπολις, Δούσμανης Μεταφορική, Ναυτικός Όμιλος Ρεθύμνου, Popeye Water Sports, Suzuki Motorcycles, Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Ρεθύμνου – Atlas Cycling Team, Σύλλογος Δρομέων Υγείας Ρεθύμνου, Siddhi Yoga Shala, ΤΟΜΥ, Art Fireworks, Ξυλόφουρνος Μυστράκη, ΕΟΣ Ρεθύμνου, 8CTO Trainining Lab

Χορηγοί ΦιλοξενίαςΕστίασης:      Kyma Suites, Kriti Beach Hotel, Steris Elegant Beach House, Grace Studios & Apartments, Queens Room, Κόκκινος, Pearl Hotels, Elina, CVR, La Farina, Juicy Burger House

————-

Website

 

www.diaplous-ssda.gr

www.trimore.gr

Facebook

 

trimoresportevents

xterragreece

SwimRunHydra

Instagram

 

@trimoresportevents

@greecexterra

@swimrunhydra

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend