Λειτουργίες των Garmin Smartwatch που δουλεύουν καλύτερα όταν φοράτε το ρολόι σας στον ύπνο

Είτε το συνειδητοποιείτε είτε όχι, πολλά συμβαίνουν στο σώμα σας ενώ κοιμάστε. Οι συνδέσεις μεταξύ των εγκεφαλικών κυττάρων ανασυντάσσονται και τα κύτταρα σας επιδιορθώνονται, τα επίπεδα ενέργειας αποκαθίστανται και μόρια όπως οι ορμόνες και οι πρωτεΐνες απελευθερώνονται, όλα αυτά καθώς περνάτε από τις διαφορετικές φάσεις του ύπνου.

Είναι λογικό λοιπόν, πώς αν θέλετε πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το πως λειτουργεί το σώμα σας, να θέλετε να έχετε μετρήσεις φυσιολογίας και κατά την διάρκεια του ύπνου. Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να φοράτε το Garmin smartwatch στον ύπνο. Όχι μονό μπορείτε να εκμεταλλευτείτε λειτουργίες όπως η βαθμολογία ύπνου ή το ενσωματωμένο ξυπνητήρι, αλλά μπορείτε να δείτε και βελτιώσεις στην ακρίβεια άλλων δεδομένων που απαιτούν ολοήμερη παρακολούθηση για να σας δώσουν μια πραγματική εικόνα του πως δουλεύει το σώμα σας.

Ας δούμε ορισμένες από τις λειτουργίες των Garmin smartwatch (τα οποία διαφέρουν από συσκευή σε συσκευή) που επηρεάζονται από τον ύπνο.

1. Βαθμολογία ύπνου

Αυτό είναι προφανές. Τα smartwatch Garmin είναι καλά αλλά δεν μπορούν να αναλύσουν την ποιότητα του ύπνου σας από το κομοδίνο σας. Θα πρέπει να φοράτε το ρολόι σας για να μπορεί να κάνει τη δουλειά του. Συστήνουμε να δίνετε σημασία στις συνήθειες του ύπνου σας. Ο ύπνος είναι μια βασική λειτουργία απευθείας συνδεδεμένη με τη φυσική και πνευματική σας υγεία, και το να μην κοιμάστε καλά για μεγάλο χρονικό διάστημα σχετίζεται με υψηλή πίεση, καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικό, χαμηλή πνευματική υγεία και διαβήτη τύπου 2. Το να ελέγχετε την βαθμολόγια ύπνου κάθε πρωί θα σας δώσει μια αξιολόγηση του πόσο καλά κοιμηθήκατε κατά τη διάρκεια της νύχτας με βάση έξι διαφορετικούς παράγοντες, επιτρέποντας σας να κάνετε προσαρμογές όπως το να κοιμηθείτε νωρίτερα ή να λαμβάνετε λιγότερη καφεΐνη κατά την ημέρα.

Έχετε περιέργεια να δείτε που βρίσκεστε σε σχέση με τους συνομήλικούς σας σε σχέση με τον ύπνο; Έχουμε αναλύσει πόσο καλά κοιμούνται οι χρήστες Garmin, και διαπιστώσαμε όπως ήταν αναμενόμενο ότι ο ποιοτικός ύπνος οδηγεί σε άλλες θετικές μετρήσεις.

2. Παρακολούθηση ενέργειας

Μια λειτουργία μοναδική στα Garmin smartwatch, το Body Battery είναι μια ματιά σε πραγματικό χρόνο των αποθεμάτων ενέργειας σας. Με την υποστήριξη της Firstbeat Analytics, η μέτρηση Body Battery αντικατοπτρίζει την φυσική σας δραστηριότητα, το στρες, την ανάπαυση και τον ύπνο – και πώς το καθένα επηρεάζει τα αποθέματα ενέργειας σας. Από το 1 έως 100, ο αριθμός του Body Battery δείχνει πόσο έτοιμοι είστε για να ανταπεξέλθετε σε μια πρόκληση, οποιαδήποτε στιγμή, ή πόσο χρειάζεστε ξεκούραση. Και αφού η ποιότητα του ύπνου είναι ο πιο πολύτιμος χρόνος του σώματος για αποκατάσταση, θα πρέπει να φοράτε το ρολόι ώστε να καταγράφει πόσο αποτελεσματική είναι αυτή η αποκατάσταση για τα αποθέματα ενέργειας- Body Battery.

3. Καρδιακοί παλμοί ανάπαυσης

Τα Garmin smartwatch παρέχουν ολοήμερη παρακολούθηση καρδιακών δεδομένων με την χρήση του αισθητήρα τεχνολογίας καρδιακών παλμών Garmin Elevate, ενός οπτικού αισθητήρα ενσωματωμένου στο πίσω μέρος της συσκευής σας που ανιχνεύει τους καρδιακούς σας παλμούς στέλνοντας μια πράσινη δέσμη φωτός που διαπερνά το δέρμα σας και ανακλάται από τα ερυθρά κύτταρα στα αιμοφόρα αγγεία σας. Υπάρχουν πολλοί σημαντικοί λόγοι να παρακολουθείτε τους καρδιακούς σας παλμούς και να γνωρίζετε τους καρδιακούς παλμούς ανάπαυσης (RHR) είναι ένας από αυτούς.

Οι καρδιακοί παλμοί ανάπαυσης (RHR) είναι ο αριθμός που χτυπάει η καρδιά σας το λεπτό (bpm) ενώ το σώμα σας βρίσκεται σε κατάσταση ανάπαυσης. Τα wearables της Garmin συνήθως μετράνε το RHR ενώ κοιμάστε, συνήθως λίγο πριν ξυπνήσετε. Για τους ενήλικες η φυσιολογική τιμή μπορεί να είναι μεταξύ 60 και 100 bpm, παρόλο που τα δεδομένα Garmin δείχνουν ότι όσο πιο ενεργό είναι ένα άτομο, τόσο χαμηλότερο τείνει να είναι το RHR. Ένα χαμηλό RHR συνήθως δείχνει καρδιοναπνευστική φυσική κατάσταση, ποιοτικό ύπνο και χαμηλό στρες, αλλά θα πρέπει να φοράτε το ρολόι σας κατά την διάρκεια του ύπνου για να έχετε πιο ακριβείς μετρήσεις.

Η μεταβλητότητα των καρδιακών παλμών (HRV) είναι μια άλλη σημαντική μέτρηση που η τεχνολογία της Garmin χρησιμοποιεί την καρδιακή σας συχνότητα. Μπορεί να μην το συνειδητοποιείτε, αλλά η κάρδια σας δεν χτυπάει με σταθερό ρυθμό, δεν είναι μετρονόμος. Υπάρχουν διαφορετικά μήκη χρόνου μεταξύ κάθε παλμού, και ενώ αυτές οι αλλαγές δεν είναι δραματικές, δίνουν σημαντικές πληροφορίες για το σώμα σας. Αυτές οι αλλαγές στον χρόνο ρυθμίζονται από το νευρικό σας σύστημα και οι αλλαγές στην κατάσταση HRV μπορούν να αποκαλύψουν πόσο καλά το σώμα σας ανταποκρίνεται στο στρες και την ανάπαυση. Αναλύοντας αυτές τις αλλαγές έχουμε τις βάσεις για την παρακολούθηση του στρες, το Body Battery και την παρακολούθηση του ύπνου, αλλά η ανάλυση παίρνει χρόνο. Το ρολόι σας για να δώσει μία κατάσταση HRV, θα χρειαστεί να το φοράτε συνεχώς και τη νύχτα για τουλάχιστον 3 βδομάδες. Αυτό θα ορίσει μια βασική κατάσταση HRV με την οποία θα συγκρίνονται οι μελλοντικοί νυχτερινοί ύπνοι. Τα wearables της Garmin μετράνε το HRV σας μόνο κατά τη διάρκεια του ύπνου, όποτε αν δεν κοιμάστε φορώντας το ρολόι σας, δεν θα μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτή την λειτουργία.

4. Παλμικό οξύμετρο

Τα συμβατά smartwatch Garmin μπορούν να λειτουργήσουν ως παλμικά οξύμετρα, τα οποία εκτιμάνε πόσο οξυγόνο βρίσκεται στην κυκλοφορία του αίματος σας, οποιαδήποτε στιγμή καθώς ταξιδεύει στο σώμα σας με το κυκλοφορικό σύστημα. Ενώ τα smartwatches της Garmin δεν προορίζονται για ιατρικούς σκοπούς, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την λειτουργία του παλμικού οξυμέτρου για να μετρήσετε το οξυγονωμένο αίμα σας ενώ κοιμάστε, δίνοντας σας μια ιδέα του πόσο καλά συνεργάζονται η καρδιά, οι πνεύμονες και το αίμα σας. Εάν παρατηρήσετε οτιδήποτε φαίνεται παράξενο σχετικά με τις αναγνώσεις του παλμικού οξυμέτρου, θα μπορέσετε να απευθύνετε αυτές τις ανησυχίες σας άμεσα σε έναν επαγγελματία υγείας, για να δείτε εάν χρειάζεται περισσότερη διερεύνηση.

5. Κατάσταση προπόνησης

Η λειτουργία κατάσταση προπόνησης της Garmin είναι ένα εργαλείο που επιτρέπει στους αθλητές να δουν πόσο αποτελεσματικά προπονούνται. Τα συμβατά ρολόγια Garmin προσλαμβάνουν καθημερινά πολλά δεδομένα, που περιλαμβάνουν VO2 max, κατάσταση HRV και φορτίο προπόνησης, για να σας δώσει μια ολοκληρωμένη εικόνα της προσωπικής σας φυσικής κατάστασης και επιπρόσθετη καθοδήγηση για να σας βοηθήσει να φτάσετε στους στόχους σας. Θα σας εμφανιστεί μια από τις δέκα κατηγορίες κατάστασης, οι οποίες ποικίλουν από την κορύφωση ως την εξάντληση, και όσο περισσότερα τα δεδομένα τόσο το καλύτερο . Το πόσο καλά αντιδρά το σώμα σας σε όλες τις καταστάσεις – συμπεριλαμβανομένου και του ύπνου – είναι ένας σημαντικός δείκτης του συνολικού επιπέδου της φυσικής σας κατάστασης.

6. Χρόνος αποκατάστασης

The recovery time feature on compatible Garmin smartwatches provides personalised insights into how long it will take before your body has fully recovered from the work it’s done during an activity. Naturally, sleep tracking data is an important consideration here, as sleep is a big factor into how well your body recovers. An especially bad night’s sleep will extend the amount of recommended time before your next tough workout, while some quality z’s can help to get you back on track faster.

Η λειτουργία του χρόνου αποκατάστασης στα συμβατά Garmin smartwatch παρέχει εξατομικευμένες πληροφορίες για το πόσο χρόνο θα πάρει πριν το σώμα σας ανακάμψει εντελώς από την επίδραση της τελευταίας προπόνησης. Φυσικά η παρακολούθηση των δεδομένων ύπνου είναι σημαντικός παράγοντας εδώ, καθώς ο ύπνος είναι καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το πόσο καλά ανακάμπτει το σώμα σας. Ένας πολύ κακός νυχτερινός ύπνος θα παρατείνει τον προτεινόμενο χρόνο αποκατάστασης πριν την επόμενη σας προπόνηση, ενώ ένας καλός ύπνος μπορεί να βοηθήσει να επανέλθετε γρηγορότερα.

7. Ημερήσιες προτάσεις ασκήσεων

Διαθέσιμη σε επιλεγμένα ρολόγια Garmin με GPS και ποδηλατικούς υπολογιστές, η λειτουργία των ημερησίων προτάσεων άσκησης στοχεύει στην βελτίωση του επιπέδου της φυσικής σας κατάστασης καθώς και στην επίτευξη του βέλτιστου φορτίου προπόνησης επιλέγοντας καθημερινά ασκήσεις τρεξίματος ή ποδηλασίας σχεδιασμένες να δίνουν προκλήσεις στο σωστό επίπεδο. Το πόσο θα σας προκαλέσει η κάθε άσκηση λαμβάνει υπόψη διάφορους παράγοντες, που περιλαμβάνουν το τρέχον σας φορτίο προπόνησης, την εστίαση του φορτίου, τον χρόνο αποκατάστασης, το προφίλ των πρόσφατων προπονήσεων σας και όπως φαντάζεστε και τα δεδομένα ύπνου. Γιατί ορισμένες φορές ένας καλός (ή κακός) νυχτερινός ύπνος κάνει τη διαφορά μεταξύ του τι είναι αποδεκτή πρόκληση και του τι είναι αδύνατο.

8. Ετοιμότητα προπόνησης

Ακόμα και αν η κατάσταση προπόνησης σας άρχισε να φθίνει, αυτό δε σημαίνει ότι είναι η στιγμή να δίνετε το 110% της προσπάθειας σας όλες τις φορές. Με τη χρήση κυρίως δεδομένων του χθεσινοβραδινού ύπνου και των απαιτήσεων αποκατάστασης των πρόσφατων δραστηριοτήτων σας, καθώς και του ακριβές φορτίου προπόνησης, της κατάστασης HRV, του ιστορικού ύπνου και στρες, η λειτουργία της Garmin ετοιμότητα προπόνησης κάνει ακριβώς αυτό που φαίνεται, σας λέει πόσο έτοιμο είναι το σώμα σας για μια σκληρή προπόνηση. Το να ωθείτε τα όρια σας ενώ το σώμα σας δεν είναι έτοιμο μπορεί να σας βλάψει παρά να σας βοηθήσει. Το να έχετε μια ακριβή εικόνα των δεδομένων του ύπνου σας μπορεί να είναι σημαντικό στο να αποφασίσετε τι είδους προπόνηση ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

9. Αντοχή σε πραγματικό χρόνο

Η λειτουργία stamina στα συμβατά ρολόγια Garmin βοηθάει στο να περιγράψει την ικανότητα σας για μια καλή απόδοση, ή όχι. Με μετρήσεις από 0–100%, ο βαθμός της αντοχής σας αντικατοπτρίζει πόσο χρόνο μπορείτε να αναμένετε να συνεχίσετε στο τρέχον επίπεδο προσπάθειας. Φυσικά, εκεί που εμφανίζεται η αντίσταση στην κόπωση εμφανίζεται και ο ύπνος. Για να υπολογίσει την αντοχή σας σε πραγματικό χρόνο, το ρολόι σας λαμβάνει μετρήσεις φυσιολογίας, που περιλαμβάνει τόσο το πρόσφατο όσο και το μακροχρόνιο ιστορικό άσκησης όσο και το επίπεδο φυσικής κατάστασης.

Με ένα Garmin smartwatch, ένας κόσμος δεδομένων φυσιολογίας είναι στα χέρια σας, ή για την ακρίβεια στον καρπό σας, αρκεί να το φοράτε. Την επόμενη που θα πέσετε για ύπνο βεβαιωθείτε ότι θα αφήσετε το ρολόι σας πάνω σας ώστε να κάνει την δουλειά του στο βέλτιστο των δυνατοτήτων του, γιατί όσο περισσότερα γνωρίζετε τόσο καλύτερα προπονήστε.

 

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Αναβάθμισε το τρέξιμο σου με τη νέα σειρά Garmin Forerunner 165

Tα εύχρηστα δρομικά smartwatch με GPS με εντυπωσιακή οθόνη AMOLED. 

Τα καινούρια Forerunner προσθέτουν εξατομικευμένα προπονητικά προγράμματα, εξελιγμένες μετρήσεις φυσικής κατάστασης, πληροφορίες ευεξίας και πολλά ακόμα σε μία εξαιρετική τιμή.

Η Garmin παρουσιάζει τη σειρά Forerunner 165, τα προσιτά δρομικά smartwatch με GPS που βοηθάνε τους αθλητές κάθε επιπέδου να πετύχουν τους στόχους τους με εξατομικευμένα προσαρμόσιμα προπονητικά προγράμματα και πλήθος μετρήσεων υγείας και φυσικής κατάστασης – όλα σε μία φωτεινή οθόνη AMOLED. Διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, το Forerunner 165 και το Forerunner 165 Music, οι νέες προσθήκες, στην κορυφαία δρομική σειρά της Garmin, έχουν ευανάγνωστη έγχρωμη οθόνη, λειτουργία αφής σε συνδυασμό με παραδοσιακή σχεδίαση των πέντε κουμπιών. Με εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε καθημερινές λειτουργίες υγείας, εξελιγμένες προπονητικές μετρήσεις, συμβουλές αποκατάστασης, έξυπνες ειδοποιήσεις και πολλά άλλα, οι δρομείς μπορούν να καταγράφουν την πρόοδό τους χωρίς να θυσιάζουν την αυτονομία μπαταρίας. Οι δύο εκδόσεις έχουν έως 11 μέρες αυτονομία μπαταρίας σε λειτουργία smartwatch και έως 19 ώρες με GPS.

 “Είτε ψάχνετε να κάνετε το πρώτο σας πεντάρι ή να κάνετε νέο ρεκόρ, η σειρά Forerunner 165 είναι εδώ για να σας βοηθήσει σε κάθε βήμα στο δρομικό σας ταξίδι. Με εξατομικευμένα προπονητικά προγράμματα, εξελιγμένες μετρήσεις τρεξίματος και αποκατάστασης, παρακολούθηση ευεξίας 24/7, αυτά τα -φιλικά στο χρήστη- smartwatch περιλαμβάνουν εντυπωσιακά εργαλεία για να σας βοηθήσουν να φτάσετε στον τερματισμό.” Dan Bartel, Garmin Vice President

 Λειτουργίες που θα αγαπήσετε στη σειρά Forerunner 165

 Γεμάτη με τις γνωστές και χαρακτηριστικές λειτουργίες υγείας, φυσικής κατάστασης και διασύνδεσης, η σειρά Forerunner 165 είναι έτοιμη να πάει την προπόνησή σας σε άλλο επίπεδο.

 • Οθόνη AMOLED: Δείτε στατιστικά προπόνησης, πληροφορίες αποκατάστασης, έξυπνες ειδοποιήσεις και πολλά άλλα σε μία λαμπερή οθόνη AMOLED 2”.
 • Προσαρμόσιμα προπονητικά προγράμματα αγώνα: Λάβετε προπονητικές συμβουλές, εξατομικευμένες καθημερινές προτάσεις ασκήσεων και εκτιμώμενους χρόνους τερματισμού με βάση τις λεπτομέρειες των αγώνων που εισάγετε στην εφαρμογή Garmin
 • Δυναμική Τρεξίματος και δρομική Ισχύς από τον καρπό: Δείτε σε πραγματικό χρόνο την ισχύ και μετρήστε κρίσιμες δρομικές μετρήσεις όπως ρυθμό βημάτων, μήκος βηματισμού και χρόνο επαφής με το έδαφος – όλα από τον καρπό – για να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την τεχνική σας.
 • Επίδραση προπόνησης: Δείτε την επίδραση που έχουν οι προπονήσεις σας στη φυσική σας κατάσταση και κατανοήστε τα οφέλη από κάθε τρέξιμο και άσκηση.
 • Πορείες: Δημιουργήστε ή βρείτε ήδη υπάρχουσες πορείες μέσα στην εφαρμογή Garmin Connect ή από άλλες πλατφόρμες και συγχρονίστε τις απευθείας στο ρολόι σας.
 • Πρόσθετα προφίλ δραστηριοτήτων και ασκήσεις: Μείνετε δραστήριοι με περισσότερα από 25 διαφορετικά προφίλ δραστηριοτήτων που περιλαμβάνουν ορεινό τρέξιμο, κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, pickleball, τένις και πολλά άλλα ενώ περιλαμβάνει νέες ασκήσεις για ενδυνάμωση, HIIT, αερόβια, γιόγκα και Pilates.
 • Πρωινή αναφορά: Ξεκινήστε τη μέρα με μία εξατομικευμένη αναφορά που σας παρέχει μία επισκόπηση του ύπνου1 σας και της προγραμματισμένης προπόνησης, μαζί με την κατάσταση HRV (μεταβλητότητα καρδιακών παλμών) και τον καιρό.
 • Pulse Ox: Καταγράψτε τον κορεσμό του οξυγόνου στο αίμα κατά τη διάρκεια του ύπνου2 αλλά και όταν είστε ξύπνιοι.
 • Sleep Monitoring and Sleep Score: Every morning, receive a personalized score for last night’s sleep, view the different sleep stages and gain insights for improved sleep quality.
 • Παρακολούθηση ύπνου και βαθμολογία ύπνου: Κάθε πρωί, λαμβάνετε μία εξατομικευμένη βαθμολογία για τον ύπνο σας, ανάλυση των διαφορετικών σταδίων και πληροφορίες για να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου.
 • Ανίχνευση μεσημεριανού ύπνου: Καταγράψτε αυτόματα ή καταχωρήστε τον μεσημεριανό ύπνο και δείτε πως ωφελεί το σώμα σας και ποια θα ήταν η ιδανική διάρκειά του.
 • Μουσική: Κατεβάστε τραγούδια και λίστες από τους λογαριασμούς3 σας σε Spotify, Deezer ή Amazon Music για να ακούτε μουσική χωρίς τηλέφωνο με ασύρματα ακουστικά4 (διαθέσιμο μόνο σε έκδοση Forerunner 165 Music)
 • Ηχητικές ειδοποιήσεις: Ακολουθήστε καθοδηγούμενες ασκήσεις ή ακούστε ειδοποιήσεις απόδοσης με ασύρματα ακουστικά συνδεδεμένα στο ρολόι (διαθέσιμο μόνο σε έκδοση Forerunner 165 Music
 • Garmin Pay: Αφήστε τα μετρητά και τις κάρτες στο σπίτι. Με τις ανέπαφες πληρωμές Garmin Pay μπορείτε να πληρώσετε για τις αγορές σας ενώ κινείστε5.

Έτοιμο για την ημέρα του αγώνα

Όποια και αν είναι η απόσταση, η σειρά Forerunner 165 έχει τα κατάλληλα εργαλεία για να βοηθήσει τους δρομείς να καταρρίψουν τα ρεκόρ τους παρακολουθώντας το ρυθμό, την απόσταση, τους παλμούς1 από τον καρπό, τη VO2 max και πολλά άλλα. Όσοι προετοιμάζονται για τον επόμενό τους αγώνα μπορούν να επωφεληθούν από διάφορες επιλογές προπονητικών προγραμμάτων: Είτε εισάγουν τις πληροφορίες αγώνα στο ημερολόγιο του Garmin Connect και λαμβάνουν προπονητικά προγράμματα αγώνα που προσαρμόζονται μετά από κάθε τρέξιμο για να ταιριάξουν με την απόδοση και την αποκατάσταση ή μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δωρεάν προπονητικά προγράμματα Garmin Coach για 5K, 10K και Ημιμαραθώνιο που έχουν δημιουργηθεί από κορυφαίους προπονητές. Οι δρομείς μπορούν επίσης να επωφεληθούν από τις εξατομικευμένες καθημερινές προτάσεις προπόνησης που προσαρμόζονται μετά από κάθε τρέξιμο για να ταιριάξουν με την απόδοση και την αποκατάσταση. Και για να προετοιμάσουν την ιδανική στρατηγική αγώνα, το PacePro παρέχει στους δρομείς καθοδήγηση ρυθμού με προσαρμογή στην κλίση με βάση το υψομετρικό προφίλ της πορείας και τις προσωπικές προτιμήσεις.

Ολοήμερη παρακολούθηση ευεξίας 

Πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά από μία προπόνηση, η σειρά Forerunner 165 έχει σχεδιαστεί για να καταγράφει την συνολική ευεξία 24/7. Παρακολουθήστε την καρδιακή συχνότητα απευθείας από τον καρπό, τον ύπνο, τα επίπεδα του στρες και πολλά άλλα. Η παρακολούθηση ενέργειας Body Battery σας βοηθά να καταγράψετε τα επίπεδα ενέργειας του σώματος προκειμένου να βρείτε την κατάλληλη ώρα για προπόνηση ή ξεκούραση και ακόμα να λάβετε πληροφορίες για το πως ο ύπνος, ο μεσημεριανός ύπνος, οι δραστηριότητες και το στρες επηρεάζουν τα επίπεδα ενέργειας. Η ηλικία φυσικής κατάστασης μπορεί να υπολογίσει το πόσο fit δρομέας είναι κάποιος σε σχέση με την κανονική του ηλικία – λειτουργώντας και ως μία υπενθύμιση να παραμένει κάποιος ενεργός και να κάνει υγιείς επιλογές. Η σειρά forerunner 165 διαθέτει επίσης λειτουργίες καταγραφής για την υγεία της γυναίκας, επιτρέποντας στις γυναίκες να καταγράψουν τον έμμηνο κύκλο και την εγκυμοσύνη ενώ παράλληλα λαμβάνουν συμβουλές άσκησης και διατροφής.

Μείνετε σε σύνδεση

Για τους γρήγορους ρυθμούς της ζωής,  η σειρά forerunner 165 επιτρέπει στους χρήστες να λαμβάνουν emails, μηνύματα και ειδοποιήσεις όταν είναι σε σύνδεση με το συμβατό τους smartphone (iPhone® και Android). Οι λειτουργίες ασφάλειας και εντοπισμού σας παρέχουν ηρεμία, για παράδειγμα όταν το ρολόι είναι σε σύνδεση με το Garmin Connect στο κινητό σας, αν προκύψει κάποιο συμβάν6 τότε ένα μήνυμα με το όνομα και την τοποθεσία του χρήστη (αν είναι διαθέσιμη) μπορεί να σταλεί στις προεπιλεγμένες επαφές έκτακτης ανάγκης. Οι χρήστες μπορούν να κάνουν λήψη εφαρμογών, watch faces και άλλων μέσα από το κατάστημα Connect IQΤΜ απευθείας στο ρολόι τους ή να βρουν ακόμα περισσότερες επιλογές μέσα στην εφαρμογή του smartphone.

Άμεσα διαθέσιμα, το Forerunner 165 έχει προτεινόμενη λιανική τιμής €279.99 ενώ το Forerunner 165  Music έχει προτεινόμενη λιανικής €329.99

Κατασκευασμένα μέσα για την ζωή έξω, τα προϊόντα της Garmin έχουν φέρει την επανάσταση στη ζωή των δρομέων, των φίλων της ποδηλασίας, των κολυμβητών και των αθλητών ανεξαρτήτως επιπέδου. Με δέσμευση στην ανάπτυξη τεχνολογιών που θα βοηθήσουν τους ανθρώπους να μένουν δραστήριοι και να απογειώνουν την απόδοσή τους, η Garmin πιστεύει ότι κάθε μέρα είναι μια ευκαιρία για να καινοτομήσουμε και να νικήσουμε το χθες.

1 Activity tracking accuracy.

2 Δεν αποτελεί ιατρική συσκευή και δεν προορίζεται για διάγνωση ή παρακολούθηση ιατρικών παθήσεων. Δείτε Garmin.com/ataccuracy.Το Pulse Ox δεν είναι διαθέσιμο σε όλες τις χώρες.

3 Απαιτείται premium συνδρομή.

4 Δεν περιλαμβάνεται

5 Δείτε το τρέχον υποστηριζόμενο δίκτυο πληρωμών και τράπεζες

6 Όταν είναι σε σύνδεση με ένα συμβατό smartphone. Δείτε Garmin.com/ble. Για απαιτήσεις και περιορισμούς στις λειτουργίες ασφάλειας και εντοπισμού δείτε Garmin.com/safety.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Πώς να δημιουργήσετε τη δική σας διαδρομή προπόνησης στο Garmin Connect!

Είτε είστε δρομέας είτε ποδηλάτης, οι συσκευές Garmin μπορούν να σας καθοδηγήσουν στην προσαρμοσμένη διαδρομή σας ενώ βρίσκεστε εν κινήσει, επιτρέποντάς σας να εστιάσετε στην προπόνησή σας!

Το Garmin Connect™, η εφαρμογή που χρησιμοποιείται από τους λάτρεις της φυσικής κατάστασης σε όλο τον κόσμο για να παρακολουθούν και να αναλύουν τις μετρήσεις του σώματός τους, έρχεται γεμάτη με λειτουργίες που βοηθούν στην καθοδήγηση της προπόνησής σας.

Και ενώ υπάρχουν χιλιάδες έτοιμες προπονήσεις για να διαλέξετε αυτή που σας ταιριάζει μέσα στην εφαρμογή, μερικές φορές δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να καταφέρετε να  χαράξετε την εξατομικευμένη δική σας διαδρομή.

Είτε είστε διοργανωτής αγώνων που χρειάζεται να μετρήσετε με ακρίβεια μια απόσταση, είτε απλά θέλετε να συνθέσετε μια νέα χαλαρή διαδρομή στη γειτονιά σας, συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε πώς αυτό μπορεί να γίνει εύκολα μέσω του Garmin Connect.

Βήμα 1
Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή στο κινητό ή τον υπολογιστή σας

Ενώ μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια διαδρομή προπόνησης στην εφαρμογή Garmin Connect στο τηλέφωνό σας, ένας υπολογιστής με οθόνη και ποντίκι θα διευκολύνει την επίτευξη της τέλειας διαδρομής, αφού μπορείτε να ρυθμίσετε μέχρι την πιο στενή γωνία αλλά και σε ποια πλευρά του δρόμου σκοπεύετε να πάτε. Εάν δημιουργήσετε τη διαδρομή στην πλατφόρμα μέσω υπολογιστή, αυτόματα θα εμφανιστεί στην εφαρμογή σας.

Βήμα 2
Δημιουργήστε μια νέα διαδρομή

Στο Garmin Connect (είτε πρόκειται για έκδοση ιστού είτε για κινητά), κάντε κλικ στην επιλογή «Προπόνηση και προγραμματισμός» και, στη συνέχεια, «Διαδρομές», όπου θα υπάρχει η επιλογή «Δημιουργία διαδρομής». Καθορίστε τον τύπο δραστηριότητας που θέλετε από τις επιλογές που αναφέρονται, οι οποίες θα περιλαμβάνουν διαφορετικά είδη τρεξίματος και ποδηλασίας.

Παρακολούθηση φυσικής κατάστασης και VO2 Max για καλύτερη υγεία

Βήμα 3
Επιλέξτε μεταξύ προσαρμοσμένης ή αυτόματης πορείας

Αυτή θα είναι η μέθοδος σχεδίασης για το επόμενο βήμα — θέλετε να δημιουργήσετε χειροκίνητα την τέλεια πορεία σας ή θέλετε να μπορείτε να επιλέξετε την τοποθεσία σας, την προτιμώμενη απόσταση και τη γενική σας κατεύθυνση και να έχετε το Garmin Connect να σας προσφέρει τρέξιμο ή ποδηλασία βρόχο με βάση αυτό; Εάν προτιμάτε να κάνετε DIY, η προσαρμοσμένη μέθοδος σχεδίασης θα πρέπει να είναι η προεπιλογή για τους περισσότερους λογαριασμούς. Εάν θέλετε μια μικρή καθοδήγηση, επιλέξτε τη μέθοδο αυτόματης σχεδίασης για ένα προτεινόμενο μάθημα.

Βήμα 4
Επιλέξτε να ακολουθήσετε δημοφιλείς διαδρομές, να ακολουθήσετε δρόμους ή να σχεδιάσετε ελεύθερα την πορεία σας

Μπορείτε να επιλέξετε να ακολουθήσετε δημοφιλείς διαδρομές από άλλους χρήστες Garmin (που μπορεί να σας βοηθήσουν να αποφύγετε εμπόδια, όπως στενούς δρόμους που περιλαμβάνουν κοντινή απόσταση από αυτοκίνητα), μπορείτε να ακολουθήσετε τους δρόμους στον χάρτη ή να σχεδιάσετε ελεύθερα την πορεία σας όπως ακριβώς το θέλετε. Εάν έχετε κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό σας, σας προτείνουμε να σχεδιάσετε ελεύθερα. Κάνοντας απλώς κλικ στον χάρτη για να δημιουργήσετε σημεία στην πορεία σας, μπορείτε να επιλέξετε ακριβώς πού θέλετε να τρέξετε ή να κάνετε ποδήλατο. Υποθέτοντας ότι είστε προσεκτικοί, το ελεύθερο σχέδιο μπορεί επίσης να οδηγήσει σε μια πιο ακριβή απόσταση διαδρομής, η οποία είναι σημαντική εάν στοχεύετε σε έναν ακριβή χρόνο ή εάν δημιουργείτε μια πορεία για μια εκδήλωση.

Edge 1040 Lifestyle Photography

Εάν φτιάχνετε μια προπόνηση ποδηλασίας – ειδικά για ποδηλασία δρόμου, ορεινή ποδηλασία ή off-roading – θα μπορείτε επίσης να δείτε κατηγοριοποιημένες αναβάσεις, οι οποίες σας ενημερώνουν πόσο απότομος θα είναι ο δρόμος ή το μονοπάτι. Για να ξέρετε τις δυσκολίες και – αν θέλετε – να τις αποφύγετε.

Βήμα 5
Αποθηκεύστε τη διαδρομή σας

Μπορείτε να ονομάσετε την διαδρομή σας και μετά να επιλέξετε αν θα είναι δημόσια, για να την βλέπουν και άλλοι χρήστες, ή ιδιωτική. Αφού αποθηκευτεί, επιλέξτε το κουμπί «Αποστολή στη συσκευή» στο κάτω μέρος της οθόνης και καθορίστε σε ποια συσκευή θέλετε να εμφανιστεί. Την επόμενη φορά που η συσκευή σας θα συγχρονιστεί με την εφαρμογή Garmin Connect, η διαδρομή θα ληφθεί αυτόματα και θα είναι έτοιμη.

Βήμα 6
Μοιραστείτε την πορεία σας με τους φίλους σας

Αν δεν έχετε διάθεση για σόλο περιπέτεια, το μόνο που χρειάζεται είναι ένα γρήγορο μήνυμα στον φίλο σας για μοιραστείτε έναν σύνδεσμο με τη διαδρομή στο Garmin Connect που σκοπεύετε να ολοκληρώσετε. Ο φίλος σας μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτόν τον σύνδεσμο για να τον ανοίξει στην εφαρμογή Garmin Connect, να τον στείλει στη δική του συμβατή συσκευή και να είναι έτοιμος να ξεκινήσει μέσα σε δευτερόλεπτα, μια λειτουργία που μπορεί να βοηθήσει και τους προπονητές, που βγάζουν προγράμματα προπόνησης, να τα μοιράζονται με τους αθλούμενούς τους.

Εάν κάνετε ποδήλατο με έναν υπολογιστή ποδηλασίας συμβατό με το GroupRide, μπορείτε απλώς να μοιραστείτε τον κωδικό της διαδρομής με τους φίλους σας και αυτοί θα μπορούν να τον εισάγουν απευθείας στη συμβατή συσκευή τους για να συμμετάσχουν στην ομάδα και να δουν την πλοήγηση της διαδρομής. Όταν οι χρήστες ξεκινούν τη βόλτα τους, μπορούν να ενεργοποιήσουν την κοινή χρήση τοποθεσίας, ώστε όλοι όσοι βρίσκονται στη διαδρομή να μπορούν να βλέπουν πού βρίσκονται οι συνοδοί τους.

Είστε έτοιμοι να επιλέξετε τη δική σας περιπέτεια;

Διαβάστε επίσης: Λειτουργίες των Garmin Smartwatch που δουλεύουν καλύτερα όταν φοράτε το ρολόι σας στον ύπνο

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend