Κουζουλοί δρομείς: Προσφέρουμε στους αστέγους τα παλιά μας αθλητικά

Οι «Κουζουλοί δρομείς» μας καλούν να προσφέρουμε στους αστέγους τα παλιά μας αθλητικά

Μια ακόμα πρωτοβουλία που μετατρέπει το τρέξιμο σε εθελοντισμό και προσφορά, παίρνουν οι “Κουζουλοί Δρομείς” που μας καλούν να προσφέρουμε στους αστέγους τα παλιά μας αθλητικά δρομικά παπούτσια.

Όλοι οι δρομείς έχουμε εκείνο το ζευγάρι αθλητικά που κάθε φορά τους δέναμε τα κορδόνια σκυμμένοι στην αφετηρία ενός αγώνα σαν ιεροτελεστία.

Το ίδιο ζευγάρι που μετά από τόσα χιλιόμετρα έβγαλε τα δρομικά του ένσημα και όσο δεμένοι κι αν υπήρξαμε μαζί του… πήρε σύνταξη παρατημένο σε μια παπουτσοθήκη ή σε καμιά αποθήκη.

Κάθε δρομέας με τόσες βαθιές ανάσες που παίρνει σε κάθε αγώνα έχει μεγαλώσει το εύρος της καρδιάς του και ήρθε η ώρα όλοι εμείς οι δρομείς να το επιβεβαιώσουμε.Οι “Κουζουλοί Δρομείς-Ομάδα Αλληλεγγύης” μας δείχνουν τον τρόπο!

Αυτή η τριάδα των θεότρελων που συνδυάζουν το τρέξιμο με την βοήθεια προς τον συνάνθρωπο και τον εθελοντισμό μας δίνει την ευκαιρία να ξεθάψουμε τα παρατημένα αθλητικά μας και να τα προσφέρουμε σε αυτούς που πραγματικά τα έχουν ανάγκη. Το ίδιο και κάποια μπουφαν ή υπνόσακους.

Κι όλα αυτά στο πλαίσιο της δράσης του Emfasis Foundation που διοργανώνει την προσεχή Κυριακή 03 Φεβρουαρίου 2019 την πρώτη καμπάνια συλλογής ειδών για τους άστεγους στην καινούργια χρονιά.

Σκοπός της δράσης είναι να συλλεχθούν από το κοινό αποκλειστικά και μόνο τα 3 παρακάτω είδη:

Υπνόσακοι

Μπουφάν (αντρικά)

Αθλητικά Παπούτσια – Μποτάκια νούμερο 40 και πάνω (αντρικά)

Οι μονάδες της Emfasis θα βρίσκονται στα σημεία:

Κοντά στο Μετρό Ευαγγελισμού 10:00-14:00

Κοντά στο Μετρό Αγίου Ιωάννη (Λεωφ. Βουλιαγμένης) 10:00-14:00

Μετρό Χαλανδρίου 14:00-18:00

Διαβάστε ακόμα: 1.700 ευρώ μάζεψαν οι «Κουζουλοί Δρομείς» για την «Κιβωτό του Κόσμου»

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Olympus Marathon 2022: Άνοιξαν οι εγγραφές για τους θερινούς αγώνες

Ξεκίνησε η διαδικασία εγγράφων για τους καλοκαιρινούς αγώνες του Olympus Marathon που θα πραγματοποιηθούν το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου 2022.

Αυτοί είναι:

• Olympus Marathon ® (44km, +3300m) το Σάββατο 25.06.2022
• Olympus Ultra (70km, +5200m) το Σάββατο 25.06.2022
• Olympus Vertical (4.25km, +1000m) την Παρασκευή 24.06.2022
• Κόψη των Αετών (14km, +480m) την Κυριακή 26.06.2022
• Melindra Trail (5km, +180m) την Κυριακή 26.06.2022

Περισσότερες πληροφορίες για τους αγώνες και τον τρόπο εγγραφής μπορείτε να βρείτε στο site της διοργάνωσης www.olympus-marathon.com

Υπενθυμίζουμε, ότι δικαίωμα εγγραφής/συμμετοχής έχουν (με βάση την ισχύουσα ΚΥΑ της ΓΓΑ) οι αθλητές οι οποίοι τις ημέρες του αγώνων 24, 25 και 26 Ιουνίου 2022 θα έχουν πιστοποιητικού εμβολιασμού σε ισχύ.

Με την κάθε αλλαγή που θα γίνεται από την ΓΓΑ στους επόμενους μήνες, θα ανακοινώνουμε και το άνοιγμα των εγγραφών και για τους υπόλοιπους αθλητές (μη εμβολιασμένους ή με πιστοποιητικό νόσησης).

Ανάλογα με την πορεία της πανδημίας, θα ανακοινωθεί τους επόμενους μήνες και η ημερομηνία κλεισίματος των εγγραφών.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Χορτιάτης Trail Run: Ματαίωση του αγώνα για το 2022

Χορτιάτης Trail Run 2018: Στις 27 Μαΐου ο αγώνας

Η Οργανωτική Επιτροπή του ορεινού αγώνα «Χορτιάτης Trail Run» ανακοίνωσε την ακύρωση της φετινής διοργάνωσης που ήταν προγραμματισμένη για τον Μάρτιο του 2022.

Μάλιστα έγινε γνωστή και η ημερομηνία του αγώνα για το 2023 ή οποία είναι η Κυριακή 12 Μαρτίου. Βασική αιτία για την ματαίωση της φετινής διοργάνωσης, είναι το γεγονός ότι ο αγώνας δεν μπορεί να έχει την φυσιογνωμία των ετών πριν την πανδημία του covid-19.

Όπως εξηγούν οι άνθρωποι του Χορτιάτης Trail Run “Η απόφαση αυτή δεν ήταν εύκολη (εξαντλήσαμε όλα τα χρονικά περιθώρια), καθώς θα οδηγήσει σε δεύτερη χρονιά χωρίς την διεξαγωγή του αγώνα.

Οι κυριότεροι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι δεν θα μπορούσαμε με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί να οργανώσουμε τον αγώνα με τις εκδηλώσεις που έχουμε σχεδιάσει για την διοργάνωση. Ο αγώνας για μας ήταν και θα είναι μια γιορτή του Ορεινού Τρεξίματος που με τις παρούσες συνθήκες δεν μπορεί να είναι.

Δεν θα θέλαμε να μείνουμε μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι χωρίς τις παράλληλες εκδηλώσεις. Δεν θα θέλαμε ο αγώνας να διεξαχθεί χωρίς να μπορούμε να συναντηθούμε και να συζητήσουμε με τους φίλους αθλητές που μας στηρίζουν τόσα χρόνια. Ζητάμε συγνώμη αν βγάζουμε τους αθλητές που θα συμμετείχαν από τον προγραμματισμό τους. Ελπίζουμε η πορεία των πραγμάτων να είναι τέτοια ώστε να έχουμε την ευκαιρία να σας υποδεχτούμε τον Μάρτιο του 2023 όπως εμείς θέλουμε!».

Θα πρέπει, πάντως, να πούμε ότι αρκετές διοργανώσεις δεν έχουν καταφέρει να… επιστρέψουν μετά το χτύπημα του Covid-19. Και το θέμα δεν είναι μόνο διοργανωτικό.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend