«Katerini Run» την Κυριακή 19 Μαρτίου

Από την Αστική Σχολή η παραλαβή των αριθμών συμμετοχής

–  Μέρος των εσόδων του αγώνα θα διατεθεί – στη μνήμη των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας – για την ενίσχυση των σκοπών του Πανελλήνιου Συλλόγου Πρόληψης & Συμπαράστασης Ανήλικων Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων

Η Κατερίνη είναι έτοιμη να υποδεχτεί δρομείς, εθελοντές και θεατές, που θα κατακλύσουν τους δρόμους της πόλης, την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023,  στον εξ αναβολής – λόγω της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών –   «Ημιμαραθώνιο του Α.Π.Σ. Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», «Katerini Run», καθώς και στα παράλληλα αγωνίσματα του.

Επιπλέον,  στη μνήμη των θυμάτων, η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε μέρος των εσόδων του αγώνα, να διατεθεί  για την ενίσχυση των σκοπών του Πανελλήνιου Συλλόγου Πρόληψης & Συμπαράστασης Ανήλικων Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων, καθώς και να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή πριν δοθεί η εκκίνηση στη διοργάνωση.

Αγώνες με ασφάλεια

Εν τω μεταξύ, πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη των εμπλεκομένων με τη διοργάνωση φορέων και συλλόγων, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν οργανωτικές λεπτομέρειες, καθώς και τεχνικά θέματα που αφορούν την ασφάλεια του αγώνα και την ομαλή διεξαγωγή του.

Όπως αναφέρεται και στην προκήρυξη, αριθμοί συμμετοχής, θα παραλαμβάνονται από την Αστική Σχολή ως εξής: Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 από τις 17:30 έως τις 20:30 και το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 από τις 10:00 έως τις 15:00. Για τους εκτός Κατερίνης συμμετέχοντες υπάρχει η δυνατότητα παραλαβής αριθμών συμμετοχής το πρωί της Κυριακής από τις 8:00π.μ. έως τις 10:00π.μ. από το ίδιο σημείο.

Αφετηρία και τερματισμός του αγώνα με την επίπεδη αγωνιστική διαδρομή, που αγγίζει…. τη θάλασσα, με φόντο τον Όλυμπο, τα Πιέρια και με πέρασμα από τα δημοφιλέστερα σημεία της Κατερίνης είναι η Πλατεία Ελευθερίας.

Ο αγώνας – θεσμός που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Κατερίνης και ο Οργανισμός Αθλητισμού (Ο.Π.Π.Α.Π.), με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού & Υπεραποστάσεων (Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α.-Υ) και της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος.

Η διοργάνωση  περιλαμβάνει τον Αγώνα Δρόμου 21.100 μέτρων, το Λαϊκό Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.005 μέτρων, καθώς και τον Αγώνα 1000 μέτρων για παιδιά κάτω των 12 ετών.

Υπενθυμίζεται, ότι, μηνύματα υπέρ της ΕΙΡΗΝΗΣ στέλνουν φέτος οι αθλητές και αθλήτριες, άτομα όλων των ηλικιών που θα λάβουν μέρος, στο 12ο αγώνα δρόμου του Α.Π.Σ. Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ».

Το θέμα μάλιστα του πρωτότυπου μεταλλίου της μεγάλης αθλητικής και πολιτιστικής γιορτής είναι το λευκό περιστέρι, που κρατά στο ράμφος του, το σύμβολο της Ειρήνης: ένα κλαδί ελιάς.  Το λευκό χρώμα κυριαρχεί στο επίσημο αναμνηστικό τεχνικό μπλουζάκι (t-shirt) της διοργάνωσης, καθώς και στο neck warmer (περιλαίμιο – φουλάρι δρομέα), που θα λάβουν όλοι οι αθλητές – αθλήτριες,  οι οποίοι θα βρεθούν στην εκκίνηση του αγώνα  των 21.100 μέτρων.

Η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα ευχαριστεί θερμά τους εμπλεκόμενους συλλόγους και φορείς,  τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που προβάλλουν τον αγώνα σε τοπικό και πανελλήνιο επίπεδο, καθώς και όλους τους χορηγούς του αγώνα που συμβάλλουν υλικά και οικονομικά, στη διοργάνωση – αθλητική γιορτή του Α.Π.Σ. Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ».

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

40 χρόνια Ειρηνοδρομία: Έναρξη εγγραφών δρομέων & εθελοντών

Η Οργανωτική Επιτροπή της Ειρηνοδρομίας 2023 ανακοινώνει την επίσημη έναρξη των εγγραφών δρομέων για τον αγώνα, στην ιστοσελίδα  https://www.eirinodromia.gr/eggrafes/

Η Ειρηνοδρομία 2023 θα διεξαχθεί την Κυριακή 7 Μαΐου στον Αγ. Δημήτριο, στο πλαίσιο των καθιερωμένων εορταστικών εκδηλώσεων στη μνήμη του αγωνιστή της Δημοκρατίας Αλέκου Παναγούλη. Περιλαμβάνει αγώνες 10 χλμ., 5 χλμ. και 2,5 χλμ καθώς επίσης και τη διαδρομή ευαισθησίας και συν αντίληψης 1.000μ ΑμεΑ. Οι αγωνιστικές διαδρομές είναι πιστοποιημένες και οι αγώνες έχουν την έγκριση του ΣΕΓΑΣ.

Ταυτόχρονα, “άνοιξαν” και οι εγγραφές των εθελοντών και ο Δήμος Αγ. Δημητρίου καλεί τους πολίτες, κατοίκους του Δήμου μας, αλλά και όποιον άλλο το επιθυμεί, να αγκαλιάσουν τη Διοργάνωση εγγραφόμενοι στο Πρόγραμμα Εθελοντισμού.  Οι εθελοντές συνεισφέρουν με την ενεργή παρουσία τους στην άρτια διεξαγωγή του Αγώνα ενώ ταυτόχρονα οι ίδιοι αποκομίζουν μία μοναδική εμπειρία!

Για τις εγγραφές εθελοντών: https://www.eirinodromia.gr/ethelontismos/

Η ώρα εκκίνησης των αγώνων προγραμματίζεται στις 09:00, στις 7/05/23.

Για περισσότερες πληροφορίες, https://www.eirinodromia.gr/ και Facebook https://www.facebook.com/Eirinodromia/

 Από το Γραφείο Τύπου

 Δείτε το βίντεο των αγωνιστικών εκδηλώσεων του 2022:

Ειρηνοδρομία 2022 – Highlights

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Στις 24 Μαρτίου κλείνουν οι εγγραφές για το 10ο Poikilo Rocky Mountain

Στην τελική ευθεία μπαίνει το 10ο Poikilo Rocky Mountain  που θα διεξαχθεί την Κυριακή 2 Απριλίου 2023, με τις εγγραφές να κλείνουν την Παρασκευή 24 Μαρτίου.

Οι εγγραφές είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://event.athletopia.com/poikilorockymountain?step=1&fbclid=IwAR0au-yqNIjgpVz7ZmrOp9x5h9wLIyt7NjTFw0O8Inr9jDZtNOb-_DOB7xc ενώ την ημέρα του αγώνα δε θα υπάρχει δυνατότητα εγγραφής.

Ζήσε την εμπειρία  του ορεινού τρεξίματος

Ο Ποδηλατικός Δρομικός Σύλλογος Οδυσσέας, η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Πετρούπολης συνδιοργανώνουν της Κυριακή 2 Απριλίου 2023 το 10 Poikilo Rocky Mountain.  Η διοργάνωση που γίνεται δεκαετής θεσμός προσελκύει εκατοντάδες λάτρεις του ορεινού τρεξίματος και κορυφαίους αθλητές, που διανύουν τις μοναδικές διαδρομές, χαραγμένες στο Ποικίλο Όρος.

Η πλούσια εμπειρία και τεχνική κατάρτιση του «ΠΔΣ Οδυσσέας» στο σχεδιασμό αθλητικών events και η υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής δίνουν ξεχωριστή δυναμική στη διοργάνωση και συμβάλλουν στην αναβάθμιση και ανάπτυξη του αθλητισμού.

Το 10ο Poikilo Rocky Mountain είναι ένας γνήσιος αγώνας ορεινού τρεξίματος με τέσσερις διαδρομές, 22,5km, 8km,4km και τον παιδικό αγώνα 1km.Το αγκάλιασμα του αγώνα από την Περιφέρεια Αττικής δίνει τη δυνατότητα στο διοργανωτή σύλλογο να παρέχει για φέτος ΔΩΡΕΑΝ τη συμμετοχή των αθλητών στις δύο μικρές διαδρομές: Poikilo Fun 4km και τον παιδικό αγώνα Rockάκι 1km. Για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα θα υπάρξει όριο 200 δρομέων ανά διαδρομή.

Το μέλλον τρέχει στο 10o Poikilo Rocky Mountain.

Το επετειακό «10ο Poikilo Rocky Mountain» επιφυλάσσει μια αθλητική έκπληξη για τους μικρούς δρομείς. Στο Άλσος Αγίου Δημητρίου στην Πετρούπολη , την Κυριακή 2 Απριλίου, αγόρια και κορίτσια θα τρέξουν το «Rockάκι», διανύοντας 1km  σε μια υπέροχη και ασφαλής διαδρομή με το μετάλλιο τους να τα περιμένει στον τερματισμό. Kάντε ΔΩΡΕΑΝ την εγγραφή και προσφέρετε στα παιδιά σας μια μοναδική εμπειρία

Στις 2 Απριλίου τρέχουμε στο 10o Poikilo Rocky Mountain

Web: www.pdsodysseas.gr

Fb: Poikilo Rocky Mountain

Instagram: p.d.s_odysseas

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend