Η Ελευθερία Πετρουλάκη είναι έτοιμη να διεκδικήσει τη δεύτερη νίκη της στο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου

Πριν από ένα χρόνο έκανε το ντεμπούτο της στην απόσταση του Μαραθωνίου και επέλεξε να το κάνει στην δυσκολότερη ενδεχομένως διαδρομή κόσμου, στην Αυθεντική.

Παρόλα αυτά η πρώτη εμφάνιση της Ελευθερίας Πετρουλάκη στον μαραθώνιο ήταν αρκετά ελπιδοφόρα αφού συνδυάστηκε με τη νίκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με χρόνο 2.46.09. Από τότε μέχρι σήμερα η αθλήτρια του Τάκη Γερακού έχει αποκτήσει μεγαλύτερη πείρα στο αγώνισμα, αφού στο ενδιάμεσο έκανε έναν ακόμη αγώνα, στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας όπου σημείωσε 2.44.01 και παράλληλα έχει βάλει στα πόδια της την απαραίτητη προπόνηση που θα της επιτρέψει όχι μόνο να επαναλάβει τον φετινό θρίαμβο, αλλά να το κάνει με μία καλύτερη επίδοση. Η αθλήτρια από την Κρήτη βρίσκεται από τις 17 Σεπτεμβρίου στο Καρπενήσι όπου προετοιμάζεται για τον αγώνα. “Η προετοιμασία πήγε σχετικά καλά, παρότι στη διάρκεια της είχα να αντιμετωπίσω και μια λοίμωξη αναπνευστικού. Είμαι στο Καρπενήσι από 17 Σεπτεμβρίου και θα επιστρέψω στην Αθήνα στις 5 Νοεμβρίου. Δεν είναι μόνο ο όγκος δουλειάς που κατάφερα να βγάλω όλο αυτό το διάστημα, περισσότερο από όλα είναι ότι επικεντρώθηκα μόνο στην προπόνηση μου μια αυτό με ξεκούρασε σε σχέση με το πρόγραμμα της Αθήνας.

Από τον Ιούνιο έχω ξεκινήσει προετοιμασία στοχευμένα για τον Μαραθώνιο της Αθήνας. Βασικός στόχος μου είναι να νικήσω και αν και εφόσον μου βγει η διαδρομή να κυνηγήσω επίδοση κοντά στο ρεκόρ μου”, είπε αρχικά η Πετρουλάκη και σχολίασε για το γεγονός ότι φέτος έχει ήδη την εμπειρία της πρώτης συμμετοχής στη διαδρομή. “Φέτος σίγουρα έχω ένα πλεονέκτημα σε σχέση με πέρυσι, όπου έκανα τον πρώτο μου αγώνα στην κλασική διαδρομή. Ξέρω πια σημεία πρέπει να προσέξω και πως να μοιράσω σωστά τις δυνάμεις μου. Παράλληλα πρόλαβα να κάνω και κάποιες προπονήσεις στην διαδρομή. Το 2018 ήμουν αρκετά φοβισμένη, καθώς η διαδρομή μου ήταν άγνωστη. Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να συμμετέχεις σε μια διοργάνωση όπως αυτή, σε μια γιορτή για την πόλη και ιδιαίτερα για εμάς τους αθλητές που ασχολούμαστε με τον μαραθώνιο”.

Η Πετρουλάκη αναφέρθηκε και στους στόχους που έχει θέσει για το 2020, μια σεζόν που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

“Ο στόχος της χρονιάς είναι η συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα γίνει στο Παρίσι. Ελπίζω να καταφέρω να εξασφαλίσω τη συμμετοχή μου μια να αγωνιστώ στον Ημιμαραθώνιο. Οι Ολυμπιακοί σίγουρα είναι όνειρο για κάθε αθλητή, ωστόσο αυτή τη στιγμή η πρόκριση μοιάζει απίθανη. Το όριο (2.29.30) είναι άπιαστο ωστόσο είναι εξίσου δύσκολο να καταφέρεις να πάρεις την πρόκριση και μέσω ρανκινγκ. Σε κάθε περίπτωση ο δικός μου στόχος είναι να κάνω έναν ακόμη αγώνα την Άνοιξη”.

Η Πετρουλάκη έχει τελειώσει τα ΤΕΦΑΑ και τα τελευταία τριάμισι χρόνια παράλληλα με την προπόνηση δουλεύει σε κατάστημα αθλητικών ειδών.

Previous ArticleNext Article

Νίκη… κολοκοτρωνέικη για τους “Δρομείς Ελπίδας”

Οι “Δρομείς Ελπίδας” ήταν ανάμεσα στους 100 εκείνους που τους έλαχε ο κλήρος να ξαναβρούν εκείνη την ανυπότακτη κολοκοτρωνέικη τρέλα . Και μιας και η αναφορά περί του Κολοκοτρώνειου Δρόμου στη διαδρομή Λιμποβίσι – Τρίπολη 28 χλμ., θα πρέπει να πούμε πως αυτήν την φορά δεν υπήρχε απλός “πιλότος”, αλλά ο Δημήτρης Γλυκός ήταν “στρατηγός” σαν τον “Γέρο του Μοριά”…

Κι αυτή η νίκη για τους “Δρομείς Ελπίδας” ήταν…κολοκοτρωνέικη, αφού αντιπαρήλθαν απόσταση, προβλήματα, περιορισμούς, τήρησαν για ακόμη μια φορά τα μέτρα ασφαλείας προς αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού και τερμάτισαν όπως πάντα με το χαμόγελο στα χείλη!

Για τους Δρομείς Ελπίδας,

Σοφατζής Γιώργος

cellphone :6942802002

Ακουμιανάκη Αδαμαντία

cellphone :6984352896

email: [email protected]

facebook :The Hope Runners – Δρομείς Ελπίδας – https://www.facebook.com/hoperunnersathens/

instagram : thehoperunners- https://www.instagram.com/thehoperunners/

Website : Hoperunners.gr-https://www.hoperunners.gr/

Αναβολή για τον 6ο Αυθεντικό Φειδιππίδειο Δρόμο

Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του 6ου Αυθεντικού Φειδιππίδειου Δρόμου είναι στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουν την αναβολή του Αγώνα Υπεραπόστασης για το επόμενο έτος 2021, λόγω των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid 19.

Πιο συγκεκριμένα, σε μια εποχή που η οργανωτική επιτροπή έβαζε τις μηχανές της διοργάνωσης του αγώνα σε πλήρη ισχύ, άλλαξαν, δραματικά, τα επιδημιολογικά δεδομένα, με αποτέλεσμα να εκδοθεί η από 21/9/2020 ανακοίνωση της Υγειονομικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού:  ΕΔΩ

Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι, όπου εφαρμόζονται έκτακτα περιοριστικά μέτρα (covid 19) όπως στην περιοχή της Αθήνας αλλά και στην Περιφέρεια Αττικής, η διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων εκτός σταδίου δεν επιτρέπεται.

Παρά τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλαμε και τις επαφές μας με όλους τους αρμόδιους Φορείς, η απόφαση δεν είναι δυνατόν να αλλάξει, αφού και οι προβλέψεις για τους επόμενους μήνες είναι χειρότερες.

Με αυτά τα δεδομένα και με γνώμονα την ασφάλεια των αθλητών αλλά και των εθελοντών, αποφασίσαμε την αναβολή του 6ου ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΥ ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΕΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ για τις 19-23 Νοεμβρίου 2021.

Σας περιμένουμε τη νέα ημερομηνία, με τη δέσμευση να καταβάλουμε από σήμερα κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη διοργάνωση του μεγαλύτερου Αγώνα επί ανοικτής οδού στον κόσμο.

Η Οργανωτική Επιτροπή του 6ου ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΥ ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΕΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

x
Send this to a friend