Η Ελευθερία Πετρουλάκη είναι έτοιμη να διεκδικήσει τη δεύτερη νίκη της στο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου

Πριν από ένα χρόνο έκανε το ντεμπούτο της στην απόσταση του Μαραθωνίου και επέλεξε να το κάνει στην δυσκολότερη ενδεχομένως διαδρομή κόσμου, στην Αυθεντική.

Παρόλα αυτά η πρώτη εμφάνιση της Ελευθερίας Πετρουλάκη στον μαραθώνιο ήταν αρκετά ελπιδοφόρα αφού συνδυάστηκε με τη νίκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με χρόνο 2.46.09. Από τότε μέχρι σήμερα η αθλήτρια του Τάκη Γερακού έχει αποκτήσει μεγαλύτερη πείρα στο αγώνισμα, αφού στο ενδιάμεσο έκανε έναν ακόμη αγώνα, στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας όπου σημείωσε 2.44.01 και παράλληλα έχει βάλει στα πόδια της την απαραίτητη προπόνηση που θα της επιτρέψει όχι μόνο να επαναλάβει τον φετινό θρίαμβο, αλλά να το κάνει με μία καλύτερη επίδοση. Η αθλήτρια από την Κρήτη βρίσκεται από τις 17 Σεπτεμβρίου στο Καρπενήσι όπου προετοιμάζεται για τον αγώνα. “Η προετοιμασία πήγε σχετικά καλά, παρότι στη διάρκεια της είχα να αντιμετωπίσω και μια λοίμωξη αναπνευστικού. Είμαι στο Καρπενήσι από 17 Σεπτεμβρίου και θα επιστρέψω στην Αθήνα στις 5 Νοεμβρίου. Δεν είναι μόνο ο όγκος δουλειάς που κατάφερα να βγάλω όλο αυτό το διάστημα, περισσότερο από όλα είναι ότι επικεντρώθηκα μόνο στην προπόνηση μου μια αυτό με ξεκούρασε σε σχέση με το πρόγραμμα της Αθήνας.

Από τον Ιούνιο έχω ξεκινήσει προετοιμασία στοχευμένα για τον Μαραθώνιο της Αθήνας. Βασικός στόχος μου είναι να νικήσω και αν και εφόσον μου βγει η διαδρομή να κυνηγήσω επίδοση κοντά στο ρεκόρ μου”, είπε αρχικά η Πετρουλάκη και σχολίασε για το γεγονός ότι φέτος έχει ήδη την εμπειρία της πρώτης συμμετοχής στη διαδρομή. “Φέτος σίγουρα έχω ένα πλεονέκτημα σε σχέση με πέρυσι, όπου έκανα τον πρώτο μου αγώνα στην κλασική διαδρομή. Ξέρω πια σημεία πρέπει να προσέξω και πως να μοιράσω σωστά τις δυνάμεις μου. Παράλληλα πρόλαβα να κάνω και κάποιες προπονήσεις στην διαδρομή. Το 2018 ήμουν αρκετά φοβισμένη, καθώς η διαδρομή μου ήταν άγνωστη. Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να συμμετέχεις σε μια διοργάνωση όπως αυτή, σε μια γιορτή για την πόλη και ιδιαίτερα για εμάς τους αθλητές που ασχολούμαστε με τον μαραθώνιο”.

Η Πετρουλάκη αναφέρθηκε και στους στόχους που έχει θέσει για το 2020, μια σεζόν που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

“Ο στόχος της χρονιάς είναι η συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα γίνει στο Παρίσι. Ελπίζω να καταφέρω να εξασφαλίσω τη συμμετοχή μου μια να αγωνιστώ στον Ημιμαραθώνιο. Οι Ολυμπιακοί σίγουρα είναι όνειρο για κάθε αθλητή, ωστόσο αυτή τη στιγμή η πρόκριση μοιάζει απίθανη. Το όριο (2.29.30) είναι άπιαστο ωστόσο είναι εξίσου δύσκολο να καταφέρεις να πάρεις την πρόκριση και μέσω ρανκινγκ. Σε κάθε περίπτωση ο δικός μου στόχος είναι να κάνω έναν ακόμη αγώνα την Άνοιξη”.

Η Πετρουλάκη έχει τελειώσει τα ΤΕΦΑΑ και τα τελευταία τριάμισι χρόνια παράλληλα με την προπόνηση δουλεύει σε κατάστημα αθλητικών ειδών.

Previous ArticleNext Article

ΓΓΑ: Δεν υπάρχει αγωνιστικό πρωτόκολλο για αγώνες δρόμου, ούτε και δίνεται άδεια για τη διεξαγωγή τους 

Poikilo Rocky Mountain 2019

Επιστολή προς την Υγειονομική Επιτροπή της ΓΓΑ απέστειλε ο «ΠΔΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ» σχετικά με την διεξαγωγή της διοργάνωσης ορεινού τρεξίματος «Poikilo Rocky Mountain».

Η διοργάνωση με τρεις διαδρομές (22.5km, 8Km, 4km) ήταν προγραμματισμένη για τις  29 Μαρτίου 2020 στο Ποικίλο Όρος με εκκίνηση από την Πετρούπολη. Πειθαρχώντας στις οδηγίες της Κυβέρνησης για την καταπολέμηση της πανδημίας του COVID-19 οδηγηθήκαμε στην αναβολή του.

Ως σύλλογος πήραμε την πρωτοβουλία και με την επιστολή μας ζητήσαμε να ενημερωθούμε για το  Πρωτόκολλο Υγείας που πρέπει να ακολουθήσουμε για να πραγματοποιήσουμε μέχρι τα μέσα Ιουλίου μια ασφαλή και σύμφωνη με τις επιστημονικές οδηγίες διοργάνωση.

Άμεσα λάβαμε από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ την ακόλουθη απάντηση:

«Η Υ.Ε.Ε της Γ.Γ.Α είναι αρμόδια για την εκπόνηση των γενικών πρωτοκόλλων ασφαλούς άθλησης, κατά την επανεκκίνησης της αθλητικής δραστηριότητας και υπό τις συνέπειες της πανδημίας COVID 19. Τα ειδικά πρωτόκολλα προπονήσεων και αγώνων καταρτίζονται από την εκάστοτε αρμόδια εθνική ομοσπονδία κάθε αθλήματος και αποστέλλονται για έγκριση στην Υ.Ε.Ε. Επί του παρόντος δεν υπάρχει αγωνιστικό πρωτόκολλο για αγώνες δρόμου, ούτε και δίνεται άδεια για τη διεξαγωγή τους. 

Είμαστε στη διάθεσή σας για να ελέγξουμε οποιοδήποτε πρωτόκολλο συντάξετε μαζί με την αρμόδια ομοσπονδία η οποία, υποθέτουμε, θα έχει και υπό την αιγίδα της τη διοργάνωσή σας. Μέχρι τότε ισχύουν όσα ορίζουν τα πρωτόκολλα ασφαλούς άθλησης της Γ.Γ.Α.

Με εκτίμηση

Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή Γ.Γ.Α»

Βασική προτεραιότητα του Συλλόγου μας ως διοργανωτές είναι η απόλυτη ασφάλεια όσων συμμετέχουν αλλά και των συνοδών τους. Πρέπει όσοι αγαπάμε την άθληση και το δρομικό κίνημα, μέσα από συνεργασία και συνεννόηση, να κερδίσουμε ΜΑΖΙ την γρηγορότερη και ασφαλέστερη  επιστροφή σε αυτά που αγαπάμε: τους αγώνες και το τρέξιμο!

Αναμένουμε τις πρωτοβουλίες της ΕΟΣΛΜΑ-Υ, που ανήκει ο Σύλλογος μας, και του ΣΕΓΑΣ για να ορίσουμε τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα.

Δείτε το περιεχόμενο της επιστολής μας

epistoli

ΠΔΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ

Ο Πρόεδρος

Δημήτρης Ζωναράς

Αν μπορείς να τρέξεις σήμερα, μην το αφήνεις ποτέ για αύριο!

Μπορεί να… δείτε τον εαυτό σας στο ξεκίνημά του σε αυτήν την περιπέτεια που λέγεται τρέξιμο μέσα σε αυτό το κείμενο. Όλοι έχουμε να θυμόμαστε πολλά.

Οι περισσότεροι, ωστόσο, γνωρίζουμε ότι μετά από μερικούς μήνες όταν κοιτάμε πίσω, όλα όσα έχουμε πει τα θυμόμαστε και γελάμε.

«Είμαι εκτός φόρμας, με παραπανίσια κιλά και δεν έχω τρέξει τελευταία»

Τα ίδια ακριβώς έλεγαν πριν από εσάς όλοι όσοι κάθονταν όλη μέρα στον καναπέ τους πριν αποφασίσουν να ασχοληθούν με το τρέξιμο.  «Οι αρχάριοι συνηθίζουν να λένε: Αυτό δείχνει τρελό, μπορώ εγώ να τα καταφέρω;», υπογραμμίζει ο Bob Glove, ένας από τους συγγραφείς του Εγχειρίδιου για τον Δρομέα.

«Η απάντησή μου είναι καταφατική, ο οποιοσδήποτε μπορεί να το κάνει. Οι δρομείς προέρχονται από διαφορετικά ηλικιακά γκρουπ και διαφέρουν στα κιλά. Απλά πρέπει να αφιερώσει κανείς χρόνο και να ακολουθήσει πιστά ένα πρόγραμμα», συμπληρώνει ο Glove.

Μια ώρα τρέξιμο μπορεί να σας προσθέσει επτά ώρες ζωής!

«Απαιτεί πολύ χρόνο και εγώ δεν έχω…»

Με μόλις 30 λεπτά τρεξίματος την εβδομάδα, θα είστε θέση να μειώσετε τον κίνδυνο για αρκετές χρόνιες ασθένειες, όπως τα θέματα με την καρδιά, τα εγκεφαλικό επεισόδιο, η υψηλή αρτηριακή πίεση, ο διαβήτης, ο οστεοπόρωση, η παχυσαρκία, τα άγχος και η κατάθλιψη.

«Το ξεκίνησα στο παρελθόν αλλά δεν κατάφερα να… κολλήσω»

Ο αθλητικός ψυχολόγος, Ethan Gologor, τονίζει πως είμαστε όλοι «λιποτάκτες» με την έννοια ότι κάποια στιγμή ξεκινήσαμε μια δραστηριότητα στην ζωή μας και τα παρατήσαμε στη μέση. Αυτό δεν σας εμποδίζει σε τίποτε να ξεκινήσετε από την αρχή. Ακόμη και αν χάσετε μια με δυο προπονήσεις δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου. Οι δρομείς δεν είναι σκόπιμο να φορτώνονται με πολλά «πρέπει» και να θεωρούν πως είναι υποχρεωτικό να τρέχουν σε καθημερινή βάση επειδή το λέει το πρόγραμμα.

«Θα τραυματιστώ και θα τα παρατήσω. Το ξέρω…»

Οι δρομείς που ασχολούνται σοβαρά με το αντικείμενο, υποφέρουν συχνά από ενοχλήσεις στους μύες και τις αρθρώσεις, ωστόσο τις ξεπερνούν σχετικά σύντομα. «Οι τραυματισμοί είναι πιο εύκολο να αποφευχθούν όταν δεν τρέχετε σε πολύ έντονους και κουραστικούς ρυθμούς που δεν σας αφήνουν να πάρετε ανάσα», αναφέρει ο Jeff Galloway που ασχολείται με την εκγύμναση αρχάριων δρομέων από το 1974.

Τέσσερεις τομείς της ζωής σας που βελτιώνονται με το τρέξιμο

«Δεν μπορώ να αγοράσω νέα παπούτσια για τρέξιμο»

Ένα απλό ζευγάρι παπουτσιών που επιτρέπουν άνετο περπάτημα, μπορούν να κάνουν την δουλειά χωρίς πρόβλημα. «Δεν είναι αναγκαίο να φοράτε τα παλιά παπούτσια που είχατε για το τρέξιμο ενώ πλέον σας στενεύουν ή έχουν φθαρεί σημαντικά», τονίζει ο Budd Coates που εκπαιδεύει δρομείς εδώ και 20 χρόνια.

Σε κάθε περίπτωση, μπορείς πάντα να βρεις μια δικαιολογία να για μην βγεις για τρέξιμο σήμερα. Αλλά ότι μπορείς να κάνεις σήμερα, μην το αφήνεις ποτέ για αύριο…

Διαβάστε επίσης: H πανδημία με έκανε να αγαπήσω κάτι που πάντα μισούσα: Το τρέξιμο

ΠΗΓΗ: RunnersWorld.co.uk

x
Send this to a friend