37ος ΑΜΑ: Στη συνεργασία “κρύβεται” το μυστικό της επιτυχίας

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την έναρξη του 37ουΑυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

Από την προσεχή Δευτέρα 4 Νοεμβρίου, με την παρουσίαση του νέου μεταλλίου του αγώνα. Την έναρξη της ERGO MARATHON EXPO 2019, την Τετάρτη 6 του μηνός, στο κλειστό γυμναστήριο Φαλήρου (Εγκατάσταση ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ) έως και την Κυριακή, 10 Νοεμβρίου, ημέρα του Μαραθώνιου Δρόμου, αλλά και των παράλληλων αγώνων, όλοι οι φορείς δίνουν το «παρών» σε αυτή τη γιορτή της Αθήνας και κατ’ επέκταση της Ελλάδος. Ένας τεράστιος μηχανισμός θα τεθεί-για ακόμη μια χρονιά- σε λειτουργία, ώστε να εξασφαλιστεί η άρτια και ασφαλής διεξαγωγή του.

Οι ανάγκες του φετινού 37ου ΑΜΑ είναι αυξημένες, καθώς 60.000 συνολικά δρομείς (νέο ρεκόρ) έχουν δηλώσει συμμετοχή τόσο στη μαραθώνια απόσταση, όσο και στους αγώνες στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε αυτούς των δήμων, που βρίσκονται κατά μήκος της μαραθώνιας διαδρομής.

Ο ΣΕΓΑΣ ως οργανωτής μαζί με τους τέσσερις συνδιοργανωτές, που είναι η Περιφέρεια Αττικής, οι Δήμοι Αθήνας και Μαραθώνα και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, με την εμπειρία και την τεχνογνωσία, που διαθέτουν, εργάζονται πυρετωδώς, για να είναι όλα έτοιμα και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, η Αθήνα να γιορτάσει το δικό της Αυθεντικό Μαραθώνιο.

Σαν καλοκουρδισμένη μηχανή, εργάζονται και οι θεσμικοί φορείς, που στηρίζουν τον Αυθεντικό Μαραθώνιο. Ένας για όλους και όλοι για έναν σε μια συνεργασία, που μοναδικό στόχο έχει τον επιτυχημένο αγώνα.

Η Ελληνική Αστυνομία, με πάνω από 800 άτομα συμβάλλει στην ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα. Το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), με 150 άτομα προσωπικό είναι πάντα σε ετοιμότητα, για να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε συμβάν, εντός και εκτός Σταδίου. Από κοντά, υποστηρικτής του Αυθεντικού Μαραθώνιου Αθήνας και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Με το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών, που σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ θα βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα όλο το 24άωρο-όχι μόνο την Κυριακή (10 Νοεμβρίου) του αγώνα -αλλά και τις προηγούμενες ημέρες, καλύπτοντας όλες τις παράλληλες εκδηλώσεις.

Τόσο οι Συγκοινωνίες Αθηνών (ΟΑΣΑ) όσο και το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, με το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού ΕΔ (ΑΣΑΕΔ) προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στην τέλεση όλων των εκδηλώσεων, αγωνιστικών και μη.

Μέσα σε όλους αυτούς τους φορείς που βοηθούν και στηρίζουν τον ΑΜΑ πρέπει να συμπεριληφθεί και το προσωπικό των Δήμων. Με 100 και πλέον άτομα σε συνεργασία και με την «ψυχή» του αγώνα, τους εθελοντές, φροντίζουν, για την ομαλή διεξαγωγή κατά μήκος της μαραθώνιας διαδρομής ενώ κομβική είναι η συμβολή των 100 κριτών και των εργαζομένων σε κάθε βαθμίδα και με κάθε ειδικότητα του ΣΕΓΑΣ.

Previous ArticleNext Article

Τεχνική Κολύμβηση: Ο νέος αγωνιστικός προγραμματισμός των πρωταθλημάτων

Τεχνική Κολύμβηση: Ο νέος αγωνιστικός προγραμματισμός των πρωταθλημάτων

Την Ειδική προκήρυξη για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κατηγοριών 2020, καθώς επίσης και τα νέα δεδομένα με τις Προεθνικές ομάδες στην Τεχνική κολύμβηση, όπως αυτά διαμορφώνονται λόγω του κορονοϊού covid – 19, γνωστοποίησε στα σωματεία η ΚΟΕ.

Σύμφωνα με αυτή, οι ημερομηνίες για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατηγοριών είναι:
*ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ: 1 – 4 Αυγούστου 2020
*ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ: 6 – 9 Αυγούστου 2020
*ΚΡΗΤΗΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ: 10 – 13 Αυγούστου 2020

Δηλώσεις συμμετοχής για όλες τις Περιφέρειες, το αργότερο έως 20 Ιουλίου 2020

Κολυμπάμε με το WeSwim για Παραλίες καθαρές από αποτσίγαρα!

Κολυμπάμε με το WeSwim για Παραλίες καθαρές από αποτσίγαρα!

Η αλμυρή Open Water Οικογένεια του Weswim με την Υποστήριξη της ΕΡΤ (ERT Social Responsibility) και την αρωγή του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης – ΕΟΑΝ κολυμπάει την Κυριακή 31 Μαΐου σε όλη την Ελλάδα για έναν πολύ δυνατό και “καθαρό” σκοπό.

Η συνθήκη του κορονοϊού, πέρα από τις αναπροσαρμογές που έφερε στην ζωή μας, τις επαγγελματικές και τις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ταυτόχρονα έδωσε στο περιβάλλον την δυνατότητα να “αναπνεύσει” σημαντικά και να δημιουργήσει μετά από πολλά χρόνια μια έστω και κατα ανάγκη νέα “καθαρή” για τις θάλασσές μας πραγματικότητα.
Στα πλαίσια αυτής της νέας συνθήκης και δεδομένης της αλματώδους αύξησης της κολυμβητικής μας κοινότητας στην Ελλάδα και παγκοσμίως, αλλά και της επισκεψιμότητας ολοένα και περισσότερο ευαισθητοποιημένου με το περιβάλλον κοινού, αποφασίσαμε να δράσουμε προς την κατεύθυνση διατήρησης αλλά κυρίως βελτίωσης της μοναδικής αυτής συνθήκης.

Έτσι, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καπνίσματος (World No Tobacco Day), πήραμε την πρωτοβουλία να διοργανώσουμε πανελλαδικά ένα πρωτότυπο Αγώνα κολύμβησης Open Water τηρώντας τους κανόνες υγείας του CovidΤο Event
Την Κυριακή 31 Μαΐου κολυμπάμε στην αγαπημένη παραλία επιλογής μας σε όλη την Ελλάδα και αμέσως μετά το κολύμπι μας μαζεύουμε αποτσίγαρα από την συγκεκριμένη παραλία. (Μην ανησυχείς, δυστυχώς θα βρείς!).
Για κάθε χιλιόμετρο κολύμπι που κάνουμε ξεθάβουμε από την άμμο ή τα βότσαλα, τουλάχιστον 10 αποτσίγαρα (#Butthunting). Θα χρειαστούμε ΜΟΝΟ ένα ζευγάρι γάντια και ένα μικρό σακουλάκι συλλογής.

Στέλνουμε μία φώτο ή video με την δράση μας (απόσταση και αριθμός αποτσίγαρων) στο Κοινωνική Ευθύνη ΕΡΤ – ERT Social Responsibility και το Weswim και φυσικά ποστάρουμε παράλληλα στα δικά μας social το δικό μας ξεχωριστό μήνυμα με inspiring hashtags: (#Weswim #ΣυμμΕΡΤέχουμε #ΕΟΑΝ #ΕΡΤ #wecare ) .

Οι 3 πρώτοι που θα συγκεντρώσουν τα περισσότερα αποτσίγαρα, άρα και περισσότερα μέτρα κολύμβησης, θα κερδίσουν από ένα μοναδικό συλλεκτικό σκουφάκι Weswim. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στο www.weswim.gr στις 5/6 που θα λανσάρουμε ειδικά εκείνη την μέρα με αφορμή την παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος-

ΟΡΟΙ EVENT
* Κολυμπάμε σε όποια παραλία της επιλογής μας επιθυμούμε σε όλη την Ελλάδα.
** Τηρούμε τα μέτρα υγειονομικής προστασίας για τον Covid-19 και κρατάμε τις αποστάσεις μεταξύ μας σε όποια παραλία και αν βρεθούμε.
*** Μπορούμε να συμμετέχουμε στην δράση ακόμα και χωρίς να κολυμπήσουμε, ποστάροντας μόνο τα αποτσίγαρα που έχουμε συλλέξει

 

x
Send this to a friend