Η Ασημίνα Ιγγλέζου τα ξαναβάζει με τους Γίγαντες των Άλπεων!

Η αεικίνητη ελληνίδα αθλήτρια ορεινής υπεραντοχής Ασημίνα Ιγγλέζου, ετοιμάζεται για την επιστροφή της φέτος το Σεπτέμβριο στον «Κύκλο των Γιγάντων» στις Άλπεις, το διαβόητο “Tor des Geants“, τον πανθομολογούμενα σκληρότερο ορεινό αγώνα, παγκόσμια!

Φέτος μάλιστα, η Ασημίνα συγκαταλέγεται ανάμεσα στους επίσημους καλεσμένους της διοργάνωσης! Την παραμονή του αγώνα θα ανέβει μαζί τους ελίτ αθλητές στην εξέδρα, προκειμένου να γίνει επίσημη παρουσίασή της στο κοινό και τους δημοσιογράφους, με μουσική συνοδεία από το παγκόσμιο σύμβολο μας, το μυθικό συρτάκι του Ζορμπά!

Όσο για τον αγώνα, αδιανόητο σχεδόν το μέγεθός του για έναν κοινό θνητό, μια nonstop διαδρομή 350 χιλιομέτρων σε μονοπάτια των Ιταλικών Άλπεων, ένας κύκλος με αρχή και τέλος το διάσημο αλπικό θέρετρο του Κουρμαγιέ, στη σκιά του Λευκού Όρους (Mont Blanc), της ψηλότερης κορυφής των Άλπεων. Όσο ιλιγγιώδες ακούγεται το μήκος της διαδρομής άλλο τόσο ιλιγγιώδεις είναι και οι ανήφοροι που καλύπτουν οι αθλητές σε αυτόν τον κύκλο, υπερβαίνοντας τα 27.000 μέτρα σύνολο, πάνω από τρία Έβερεστ στη σειρά (!), μέσα σε 6 μέρες που διαρκεί για τον τελευταίο αθλητή ο αγώνας!  Ο φετινός “TOR” συγκεντρώνει 1100 αθλητές από 63 χώρες και η εκκίνηση του θα δοθεί την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου.

Βέβαια, ο αγώνας αυτός δεν είναι άγνωστος στην Ασημίνα, μια και είναι η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που τον τερμάτισε το 2019, σε επίδοση 141 ωρών. Αυτή τη φορά όμως η Ασημίνα σκοπεύει να βελτιώσει την ατομική της επίδοση αλλά και να γίνει η πρώτη Ελληνίδα που θα τερματίσει δύο φορές το θηριώδες TOR, το οποίο εμφανίστηκε στο προσκήνιο εκρηκτικά το 2010 ως ένα αδιανόητο αθλητικό στοίχημα. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της, η Ασημίνα αγωνίστηκε φέτος σε αρκετούς ορεινούς αγώνες στην Ελλάδα, με πιο πρόσφατους τον Mythical των 100 χιλιομέτρων στον Όλυμπο και το TERA των 80 χιλιομέτρων στο Ζαγόρι.

Η προετοιμασία για το TOR, πέρα από φυσική είναι και πνευματική-ψυχολογική, προκειμένου να αντέξει κανείς μια τεράστια ψυχοσωματική πίεση 5-6 ημερών ημέρα και νύχτα συνεχόμενα, αντιμέτωπος με ακραίες καιρικές συνθήκες και στα όρια των αντοχών του.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Νάντια Συντζανάκη: Κάθε χρόνο περιμένω πώς και πώς το TRIMORE M.T. Rethymno I ISOMAN

Μια ανάσα πριν τη διεξαγωγή του 4ου TRIMORE M.T. Rethymno I ISOMAN, στις 23-25 Σεπτεμβρίου 2022 και η ομάδα της TRIMORE Sport Events, όπως το συνηθίζει, έχει σχεδιάσει ένα πλήρες πρόγραμμα με αθλητικές, ψυχαγωγικές και πολιτιστικές δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες και τα επίπεδα αθλητών.

Ένας αγώνας που αναμένεται όχι μόνο με μεγάλο ενδιαφέρον, λόγω της άρτιας και διεθνούς επιπέδου διοργάνωσης, αλλά και γιατί για τους περισσότερους αθλητές, επισκέπτες και ντόπιους, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για ένα… τσεκάρισμα δυνάμεων και πορείας της καλοκαιρινής προετοιμασίας.

Μια από τις… σταθερές του αγώνα, ακούει στο όνομα Νάντια Συντζανάκη. Η ελληνίδα κορυφαία τριαθλήτρια θα είναι για 4η φορά παρούσα συμμετέχοντας στον αγώνα Spint Triathlon και όπως και τις 3 προηγούμενες φορές θέλει να κόψει πρώτη την κορδέλα του τερματισμού.

«Το περιμένω πως και πως κάθε χρόνο. Για εμάς τους Κρήτες αθλητές είναι ένα μεγάλο και σημαντικό ραντεβού. Μια ευκαιρία να λάβουμε μέρος σε έναν αγώνα με άρτια οργάνωση και τεχνογνωσία. Δεν έχουμε και πολλές ευκαιρίες τέτοιες στο νησί μας», λέει με παράπονο η «ironwoman” που παράλληλα συνεχίζει την προετοιμασία της για το ραντεβού της με το IROMAN Greece που φέτος θα γίνει στη βουλιαγμένη.

«Δεν έχω καταφέρει φέτος λόγω υποχρεώσεων και γεμάτου αγωνιστικού προγράμματος (σ.σ. στο εξωτερικό) να φύγω από το νησί για να συμμετάσχω σε αγώνες εντός Ελλάδας εκτός από τις Σπέτσες. Δυστυχώς αυτό αποτελεί τροχοπέδη στην προετοιμασία μου, αλλά το παλεύω όσο μπορώ και νομίζω ότι ανταποκρίνομαι. Ο αγώνας στο Ρέθυμνο είναι μια ευκαιρία να μπω σε ρυθμό και να τεστάρω τις δυνάμεις μου. Δεν συμμετέχω στην μεγάλη απόσταση, αλλά για μένα είναι σημαντικό να δω που βρίσκομαι και να… ξεμουδιάσω από τις σκληρές προπονήσεις», τονίζει.

Η Κρήτη έχει τις δυνατότητες να διοργανώσει αγώνες λόγω του… τερέν που διαθέτει από άκρη σ’ άκρη και όπως λέει και η Νάντια, αυτό πρέπει να γίνει στο μέλλον: «Χρειαζόμαστε αγώνες για να τονώσουμε και το τριαθλητικό πνεύμα στην Κρήτη και να δημιουργήσουμε και νέους τριαθλητές. Η Trimore επιμένει και στους παιδικούς αγώνες και καλά κάνει. Οφείλουμε να μεταλαμπαδεύσουμε στους νεότερους την κουλτούρα του τριάθλου και το άθλημα να πάρει τα πάνω του τα επόμενα χρόνια και στον τόπο μας. Έχουμε τις δυνατότητες, έχουμε τις συνθήκες, τα μέρη. Εύχομαι με τη δημιουργία της νέας ομοσπονδίας να ακολουθήσουμε ένα καλύτερο δρόμο με το βλέμμα στο μέλλον», είναι τα λόγια της.

Όσο για τους στόχους της: «Σε βάθος χρόνου στόχος μου είναι η… ξεκούραση. Ήταν δύσκολη χρονιά το 2022 από πολλές απόψεις για όλους μας. Και ήταν δύσκολη εξαιτίας των δύο προηγούμενων ετών με τον Covid-19 που πολλές διοργανώσεις ματαιώθηκαν και αρκετοί αθλητές βρέθηκαν εκτός στόχων και εκτός ρυθμού. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλύτερα στο μέλλον…», είναι η ευχή της Χανιώτισσας τριαθλήτριας.

Ψηλά ο πήχης…

Οι επιτυχημένες και άρτιες διοργανώσεις των προηγούμενων ετών έχουν θέσει ψηλά τον πήχη. Με στόχο πάντα τον αθλητικό ενθουσιασμό και την ανάπτυξη του τουρισμού εμπειρίας μέσα από την αθλητική ευκαιρία, η TRIMORE Sport Events έχει σχεδιάσει μία ακόμη διοργάνωση με πάθος και αφοσίωση, ώστε να αναδείξει το αθλητικό ιδεώδες και να προσφέρει ένα τριήμερο γεμάτο ενθουσιασμό, συγκινήσεις, ψυχαγωγία και Κρητική παράδοση στους αθλητές, τις οικογένειες και τις παρέες τους, με υπευθυνότητα και συνέπεια.

Φέτος, οι αθλητές θα κληθούν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στα παρακάτω αθλήματα, στις αποστάσεις που ταιριάζουν στον κάθε ένα:

  • TRIathlon Olympic distance (1,5km κολύμβησης, 40km ποδηλασίας, 10km τρέξιμο)
  • TRIathlon Half Olympic distance (750m κολύμβησης, 20km ποδηλασίας, 5km τρέξιμο)
  • ISOMAN Equalized TRIathlon Quarter Distance (2,8km κολύμβησης, 24,6km ποδηλασίας, 10,6km τρέξιμο)
  • Τρέξιμο πόλης (5km και 10km)
  • Κολύμβηση Open Water (0.5km, 2.5km, 5km)

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης, το οποίο συνεχώς εμπλουτίζεται, περιλαμβάνει παιδικές αθλητικές δραστηριότητες, όπως κολύμβηση Open Water και παιδικό ISOMAN, Stress Run, σκυταλοδρομίες τρεξίματος, ποδηλατική βραδυπορία και δεξιοτεχνία, yoga, ενώ τοίχος αναρρίχησης πρόκειται να στηθεί σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Ρεθύμνου στην πλατεία, για να δημιουργήσει μια ξεχωριστή πρόκληση στους πιτσιρικάδες, δοκιμάζοντας τις δυνάμεις τους σε αυτό το ξεχωριστό σπορ.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ

Δείτε όλες τις πληροφορίες για τον αγώνα ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης: 4th TRIMORE ISOMAN 2022: Ραντεβού με τη δυναμική όψη του Ρεθύμνου

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ 24 ωρών με 319 χλμ. από τον τεράστιο Αλεκσάντρ Σορόκιν!

Πέρυσι τον Αύγουστο, ο Αλεκσάντρ Σορόκιν κατάφερε να σπάσει το «ακατάρριπτο» παγκόσμιο ρεκόρ 24 ωρών που διατηρούσε από το 1997 ο θρυλικός Έλληνας υπερδρομέας Γιάννης Κούρος (188,590 μίλια / 303,506 χλμ.). Σήμερα…

18 Σεπτεμβρίου 2022, ο Λιθουανός υπεραθλητής κατέρριψε το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ των 192,251 μιλίων / 309.399 χλμ. που είχε πετύχει στην Πολωνία, κατά τη διάρκεια του Ultra Park Weekend – 24-Hour. Στον αγώνα 24ωρών που διεξήχθη στη Βερόνα της Ιταλίας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ο Σορόκιν ακολούθησε από την αρχή έναν εκπληκτικά επιθετικό ρυθμό για να τερματίσει δυνατά μετά από 319 χλμ. / 198,2 μίλια (στα ανεπίσημα, για την ώρα, αποτελέσματα).

Μάλιστα, 10 λεπτά μετά τις 23 ώρες είχε ήδη καταφέρει να βελτιώσει το προηγούμενο ρεκόρ του των 309,399 χλμ. και μάλλον, το επόμενο μεγάλο στοίχημα ήταν αν θα καταφέρει να φτάσει το δύσκολο όριο των 200 μιλίων.

Μην ξεχνάμε ότι ο 41χρονος σπεσιαλίστας των υπεραποστάσεων ξεκίνησε ορεξάτος για ρεκόρ από τις αρχές της χρονιάς, όταν στην κούρσα του «Spartanion» στο Τελ Αβίβ έγινε ο πρώτος άνθρωπος που κατεβαίνει τις 11 ώρες στα 100 μίλια (160,934 χλμ.), ενώ πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ και στο 12ωρο!

Ο Αλεκσάντρ Σορόκιν, ο ταχύτερος ξένος αθλητής στην ιστορία του «Σπάρταθλον», το 2017 αναδείχθηκε νικητής στον ιστορικό υπερμαραθώνιο από την Αθήνα στην Σπάρτη με 22ώρ.04.04, πετυχαίνοντας έτσι την καλύτερη επίδοση από ξένο δρομέα στον αγώνα και ελάχιστα λεπτά χειρότερη από τις 21ώρ.57:36 που χρειάστηκε ο Ζησιμόπουλος για να νικήσει στον περσινό αγώνα.

Ο πίνακας με τις επιδόσεις των 10 πρώτων αθλητών:

24ωρο Βερόνα

Δείτε τα αποτελέσματα εδώ.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend