Hercules Mountain Marathon 2021: Η τροφοδοσία αθλητών μαραθωνίου και ημιμαραθωνίου

Tα τελευταία χρόνια το ορεινό τρέξιμο αποκτά όλο και περισσότερη φήμη και όλο και περισσότερος κόσμος σπεύδει να λάβει μέρος σε κάποιον αγώνα. Η συμμετοχή και ο τερματισμός σε αυτόν αποτελεί κύριο μέλημα του αγωνιζόμενου αλλά και των διοργανωτών.

Το κλειδί για την επιτυχία ενός δρομέα είναι η ικανότητά του να διατηρήσει υψηλά τα επίπεδα παραγωγής ενέργειας καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα. Έτσι, εκτός από την προετοιμασία του, σημαντικός παράγοντας σε αυτό είναι και η σωστή και επαρκής τροφοδοσία κατά την διάρκεια όλης της διαδρομής.

Υπό αυτό το πρίσμα και με την καθοδήγηση του διαιτολόγου-διατροφολόγου Πέτρου Σωτηρίου, μελετήσαμε και σχεδιάσαμε μεθοδικά την τροφοδοσία και ενυδάτωση που θα παρέχεται σε κάθε σταθμό ξεχωριστά, θέλοντας να καλύψουμε μεγάλο μέρος των ενεργειακών αλλά και γευστικών απαιτήσεων του κάθε αθλητή, συμβάλλοντας στην συνεχόμενη παροχή ενέργειας και αποτρέποντας πιθανές γαστρεντερολογικές διαταραχές.

Πέτρος Σωτηρίου

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος (ΒSc)

Αναπόσπαστο κομμάτι της τροφοδοσίας των αγώνων, είναι και το προαγωνιστικό γεύμα, ( pasta party ) το οποίο θα δοθεί στους φιλοξενούμενους αθλητές, την παραμονή, 25/9/2021.

Τα προϊόντα Herkuless στηρίζοντας τον αθλητισμό και τον υγιεινό τρόπο ζωής είναι χορηγοί στον Ορεινό Μαραθώνιο Οίτης «Ηρακλής» (Hercules Mountain Marathon), ένας από τους πρώτους Μαραθώνιους βουνού στην Ελλάδα, πιστός στο ραντεβού του, φέτος διοργανώνεται για 15η συνεχή χρονιά.

Τα ζυμαρικά Herkuless protein θα καλύψουν τις διατροφικές ανάγκες των αθλητών πριν τον αγώνα στο καθιερωμένο – pasta party- αλλά και θα επιβραβεύσουν την προσπάθεια των συμμετεχόντων για υγιεινή διατροφή χορηγώντας μια συσκευασία ζυμαρικών με κάθε συμμετοχή .

Τα Ζυμαρικά Herkuless protein δίνουν στο σώμα την πρωτεΐνη που χρειάζεται το σώμα καθώς προσφέρουν 26,1 γρ. πρωτεΐνη υψηλής διατροφικής αξίας απόλυτα απορρόφησιμη από τον οργανισμό και σε απόλυτη ισορροπία με τους υδατάνθρακες που απαιτούνται για κάθε απαιτητική δραστηριότητα .

Ευχόμαστε σε όλους τους συμμετέχοντες καλή επιτυχία

Σταθμός / χλμ./ Θετ. Υψομ.           Περιεχόμενο Σταθμού

Καπνοχώρι – 3,1 χλμ – +327μ  :Νερό, Ισοτονικό

(Κοινός σταθμός Ηρακλή και Ελλέβορου )

Καστανιά 7 χλμ – +471μ          : Νερό ,Ισοτονικό , Λευκό τόστ αλατισμένο με φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα, Κέικ η μπάρα, αλατισμένη βραστή πατάτα.

(Κοινός σταθμός Ηρακλή και Ελλέβορου )

Πάθενα 10,8 χλμ +445μ          : Νερό. Ισοτονικό, Φρούτο μπανάνα η πορτοκάλι, αλμυρά σνακ, cola.

Νεοχώρι 17,3 χλμ +326μ        : Νερό ,Ισοτονικό , Λευκό τόστ αλατισμένο με φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα, Κέικ η μπάρα, αλατισμένη βραστή πατάτα.

Δρακοπηδήματα 22,5χλμ +436 : Νερό. Ισοτονικό, Φρούτο μπανάνα η πορτοκάλι, αλμυρά σνακ, cola.

Πύργος 25,6 χλ +505μ          : Σταθμός Ελέγχου

Διάσελο 27,8 χλμ +440μ       : Νερό. Ισοτονικό, Φρούτο μπανάνα η πορτοκάλι, αλμυρά σνακ, cola.

Λιβαδιές 1 – 30,6 χλμ +95μ  : Νερό ,Ισοτονικό , Λευκό τόστ αλατισμένο με φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα, Κέικ η μπάρα, αλατισμένη βραστή πατάτα.

Γρεβενό 32,1 χλμ + 304μ     : Σταθμός Ελέγχου

Λιβαδιές 2 33,6 χλμ +0        : Νερό ,Ισοτονικό , Λευκό τόστ αλατισμένο με φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα, Κέικ η μπάρα, αλατισμένη βραστή πατάτα.

Περδικόβρυση 36,4 χλμ +18μ : Νερό Cola

Ροδοκάλο 39,7 χλμ +0         : Νερό. Ισοτονικό, Φρούτο μπανάνα η πορτοκάλι, αλμυρά σνακ, cola.

(Κοινός σταθμός Ηρακλή και Ελλέβορου)

Οι εγγραφές και πληρωμές συνεχίζονται μέχρι την Κυριακή 19/9/2021, η , μέχρι την κάλυψη 150 θέσεων σε κάθε μια από τις διαδρομές ( Μαραθώνιος, Ελλέβορος 16,5 χλμ και Φαρμακίδες 6,4χλμ ) στη σελίδα της διοργάνωσης : https://herculesmarathon.gr/

Ευχόμαστε σε όλους τους συμμετέχοντες καλή επιτυχία!

Με εκτίμηση

Η Οργανωτική Επιτροπή

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Red Bull: Πως θα κερδίσεις δωρεάν συμμετοχή στο IRONMAN® Greece 2022;

Θα τρέξεις την Κυριακή στον πιο απαιτητικό μονοήμερο αγώνα τριάθλου; Πάρε μέρος στο διαγωνισμό του Red Bull και κέρδισε τη συμμετοχή σου στο IRONMAN® Greece της επόμενης χρονιάς.

1.300 αθλητές από 63 χώρες καλούνται να καλύψουν 1.9 χλμ. κολύμπι, 90,1 χλμ. ποδηλασίας και 21,1 χλμ τρέξιμο.
Κέρδισε τη συμμετοχή σου για την επόμενη χρονιά.

Κατά τη διάρκειά του αγώνα, θα διεξαχθεί ένας διαγωνισμός από το Red Bull. Συγκεκριμένα κατά το ποδηλατικό σκέλος, ο πρώτος Έλληνας αθλητής και η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που θα φτάσουν πιο γρήγορα από το transition zone, στην κορυφή της ποδηλατικής διαδρομής, κατά τον πρώτο ποδηλατικό γύρο, θα κερδίσουν από ένα δωρεάν slot για το IRONMAN® Greece 2022!

Το IRONMAN® στην Ελλάδα

Ο πρόλογος του IRONMAN® 70.3 Greece, Costa Navarino γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία το 2019. 1.500 αθλητές από 61 χώρες, 800 εθελοντές που συμμετείχαν με ενθουσιασμό και περισσότεροι από 3.000 επισκέπτες, τοποθέτησαν τη Μεσσηνία, την Πελοπόννησο και ολόκληρη την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη των αθλητικών διοργανώσεων. Το IRONMAN® Greece ανέβασε τον πήχη ψηλά, με υπόσχεση να κερδίσει τον τίτλο του καλύτερου αγώνα στην Ευρώπη και να επιστρέψει… Όπερ και εγένετο…

Μετά από μια δύσκολη χρονιά, η ανυπομονησία όλων των αθλητών να βρεθούν στη γραμμή εκκίνησης είναι μεγάλη και γι’ αυτό η διοργάνωση υπόσχεται έναν αγώνα γεμάτο συγκινήσεις. Οι αθλητές που θα αγωνιστούν σε αυτό το μαγευτικό φυσικό τοπίο, θα ζήσουν μία μοναδική τριαθλητική εμπειρία αλλά και το κοινό που θα παρακολουθήσει αυτήν τη μεγαλειώδη προσπάθεια θα νιώσει τον ρυθμό του ξεχωριστού αυτού τριάθλου.

Λίγα λόγια για το IRONMAN®

Το IRONMAN® ξεκίνησε στο Waikiki της Χαβάης πριν από 41 χρόνια. Σήμερα, είναι από τα πιο αναγνωρίσιμα ιδιωτικά αθλητικά brands στον κόσμο και έχει καθιερωθεί ως η κορυφαία διοργάνωση τριάθλου παγκοσμίως με παρουσία σε περισσότερες από 55 χώρες με περισσότερες από 200 διοργανώσεις. Διαθέτει πιστό κοινό με περισσότερους από 1.000.000 ενεργούς αθλητές και 5.500.000 θεατές σε όλον τον κόσμο.

το IRONMAN® 70.3 Greece, Costa Navarino τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ), των Δήμων Πύλου-Νέστορος και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου (Ε.Ο.Μ.Ο.Π.).

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Saucony Endorphin Shift 2: Εξαιρετική απορρόφηση κραδασμών, απόλυτη αίσθηση ταχύτητας…

Saucony: Η εταιρεία που σου επιστρέφει τα χρήματά σου πίσω αν δεν σπάσεις τα ρεκόρ σου!

Το νέο «Endorphin Shift 2» είναι ο ορισμός της ξεκούραστης  απόδοσης. Συνδυάζει μία υψηλή βάση κι ένα μαξιλάρι με αφρό στο πέλμα, που είναι κατάλληλος για προστασία από τους κραδασμούς με την εξαιρετική τεχνολογία PWRRUN.

Διαθέτει τεχνολογία κύλισης SPEEDROLL, ώστε να νιώθετε μεγαλύτερη άνεση και την αίσθηση της ταχύτητας σε κάθε σας βήμα. Με τη σταθερή πλατφόρμα και την πιο απλή καθοδήγηση, μπορείτε να διανύσετε πολλά χιλιόμετρα και να αισθάνεστε καλά, κάθε ώρα της ημέρας.

Τι το καινούργιο έχουν αυτά τα αθλητικά παπούτσια;

Αναπαυτικό πέλμα συνδυασμένο μ’ ένα ανανεωμένο κι ισορροπημένο τακούνι, με πιο αναπνεύσιμο πλέγμα, απαλές σουέτ λεπτομέρειες κι αντιολισθητικά κορδόνια, που βοηθούν να «κλειδώσει» το παπούτσι στο πόδι, ώστε να προσφέρει τέλεια εφαρμογή.

 • Σε αγώνες και προπόνηση, απλά θα «κολλήσετε» μ΄ αυτό το παπούτσι, που θα γίνει το αγαπημένο σας. Οι δρομείς το λατρεύουν, διότι είναι ξεκούραστο, προσφέρει τη μέγιστη δυνατή προστασία στις καθημερινές διαδρομές, βοηθά στην ανάκαμψη μεταξύ ημερών χαλάρωσης και ταχύτητας και παρέχει την κατάλληλη υποστήριξη ανά πάσα στιγμή.
 • Αν θέλετε ν’ αναπτύξετε ακόμη μεγαλύτερες ταχύτητες, συνδυάζεται απόλυτα με το παπούτσι «Endorphin Speed 2» για ημέρες προπόνησης ή με το «Endorphin Pro 2» για ημέρες αγώνων με κορυφαία απόδοση.

Χαρακτηριστικά

 • Η προωθητική τεχνολογία κύλισης SPEEDROLL συνεισφέρει ώστε να τρέχετε γρηγορότερα, χωρίς να καταβάλλετε επίπονη προσπάθεια
 • Μία διευρυμένη βάση κι ένα πάτημα εκπληκτικό για την απορρόφηση κραδασμών με τεχνολογία PWRRUN, σας προσφέρει μια βελούδινη αλλά και υπέροχη εμπειρία κάθε μέρα της εβδομάδας
 • Διαθέτει σταθερή πλατφόρμα και δομικό σχεδιασμό, που καθοδηγούν σταθερά, προσφέροντας ένα κανονικό βήμα
 • Είναι ελαφρύ στην επιφάνεια, εξαιτίας του πλέγματος και διαθέτει βελτιωμένο σύστημα κορδονιών, που παρέχει ορθή διαπνοή και «κλειδωμένη» εφαρμογή.
 • Η τεχνολογία FORMFIT αγκαλιάζει το πόδι, καθώς χρησιμοποιεί τεχνολογία τριών διαστάσεων, προσφέρει άνεση και πιο εξατομικευμένη εφαρμογή
 • Η ανθεκτική, εξωτερική σόλα XT-900 διαθέτει ενισχυμένες ζώνες υψηλής τριβής, δηλαδή είναι ενισχυμένη σε σημεία, που το παπούτσι δέχεται εντονότερη πίεση και παρέχει τη βέλτιστη δυνατή πρόσφυση

ΣΥΝΟΨΗ

 • Πιο ελαφρύ οικολογικό αποτύπωμα: Αυτό το παπούτσι περιέχει ανακυκλωμένα υλικά.
 • Κατηγορία: Ουδέτερο – Με ελαφριά υποστήριξη
 • Offset: 4 mm (τακούνι 38 mm /μπροστινό μέρος 34 mm)
 • Βάρος: Ανδρικό 296 γραμμάρια , Γυναικείο 253 γραμμάρια

Δείτε πως θα το αποκτήσετε ΕΔΩ

Δείτε σχέδια και χρώματα του Endorphin Shift 2

 

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend