Hercules Mountain Marathon 2020 : Πρόγραμμα διοργάνωσης

Φίλες και φίλοι.

Σας ενημερώνουμε για το πρόγραμμα της διοργάνωσης,  όπως έχει προσαρμοστεί, για την αποφυγή μαζικής συγκέντρωσης,  σε όλα τα στάδια που απαιτούν την “επαφή” με τη γραμματεία του αγώνα.

Παραλαβή αριθμών συμμετοχής και Αναμνηστικού.

Η παραλαβή των αριθμών συμμετοχής, έχει ξεκινήσει ήδη ηλεκτρονικά, μέσω αυτόματου συστήματος ( για τους διαμένοντες στην Αθήνα ) που είναι εγκατεστημένο στο κατάστημα Alpamayo , Χαριλάου Τρικούπη 6. Εκεί γίνεται η παραλαβή του chip και του αριθμού συμμετοχής, ενώ το αναμνηστικό T-Shirt θα παραλαμβάνεται από ξεχωριστό τμήμα της γραμματείας, το Σάββατο και την Κυριακή το πρωί. Η διανομή στην Αθήνα, θα γίνεται μέχρι την Πέμπτη 17/9/2020.

Η γραμματεία του αγώνα, θα είναι ανοικτή το Σάββατο 19/9/2020 από τις 2 το μεσημέρι στο Ξενοδοχείο Αλεξάκη, στα Λουτρά Υπάτης και θα παραμείνει εκεί, μέχρι τις 6 το απόγευμα. Εκεί θα λειτουργούν δυο ξεχωριστά τμήματα, ένα για την παραλαβή αριθμών συμμετοχής και chip, ενώ ξεχωριστά σε διπλανό σημείο, θα δίνονται τα αναμνηστικά T-Shirt.

Από τις 7 το απόγευμα του Σαββάτου, μέχρι τις 9:30, η γραμματεία του αγώνα μεταφέρεται και θα λειτουργεί  στην πλατεία της Υπάτης, στον χώρο εκκίνησης των αγώνων, εκεί όπου θα δοθεί και το προαγωνιστικό γεύμα.

Την Κυριακή το πρωί, η γραμματεία θα είναι ανοικτή από τις 06:30, στην πλατεία της  Υπάτης και στον χώρο εκκίνησης των αγώνων, σε δυο ξεχωριστά τμήματα, για την παραλαβή συμμετοχών και αναμνηστικού T-Shirt.

Προαγωνιστικό γέυμα (pasta party)

Το προαγωνιστικό γεύμα, θα δοθεί στην πλατεία της Υπάτης, το Σάββατο 19/9/2020 από τις 19:30 μέχρι τις 21:30.  Όλα τα τρόφιμα, (ζυμαρικό, σάλτσα, τυρί, γλυκό ) θα είναι συσκευασμένα και θα τα παραλαμβάνετε μόνοι σας, από το περίπτερο που θα έχει στηθεί για το σκοπό αυτό. Μέλη του συλλόγου που έχουν αναλάβει την προετοιμασία των φαγητών, θα βρίσκονται εκεί να σας βοηθήσουν σε ότι χρειαστεί, τηρώντας όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα.

Ώρες εκκίνησης αγώνων

Όλοι οι αγώνες, γίνονται την Κυριακή 20/9/2020 και με μεγάλη διαφορά στις ώρες εκκίνησης, για την αποφυγή συνωστισμού.

Μαραθώνιος Ηρακλής : Από 08:00 μέχρι 08:20

Ελλέβορος : Από 08:30 μέχρι 08:50

Φαρμακίδες : Από 09:00 μέχρι 09:20

Το πρόγραμμα των εκκινήσεων θα τηρηθεί αυστηρά, ο μέγιστος αριθμός ατόμων ανά ομάδα θα είναι 10  άτομα / λεπτό,  με τις ανάλογες αποστάσεις μεταξύ τους.  Ο χρόνος που έχει δοθεί για τον κάθε αγώνα, είναι αρκετός για την τμηματική εκκίνηση ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα και ατομικών εκκινήσεων ενδιάμεσα.

Προϋπόθεση συμμετοχής : Δελτίο καταγραφής αθλούμενου

Βασική προϋπόθεση συμμετοχής σε οποιονδήποτε από τους αγώνες, είναι η προσκόμιση του δελτίου καταγραφής αθλούμενου, της Υγειονομικής Επιτροπής, το οποίο και σας αποστέλλουμε. Κατά την προσέλευση στη γραμματεία του αγώνα, θα πρέπει να προσκομίζεται συμπληρωμένο, με ημερομηνία 17/9/2020 και μετά. Εναλλακτικά, θα υπάρχει η δυνατότητα να συμπληρωθεί ηλεκτρονικά ειδικό ερωτηματολόγιο, το οποίο υποκαθιστά το δελτίο καταγραφής και απλοποιεί τη διαδικασία. Την Πέμπτη το βράδυ, όλες και όλοι θα έχετε παραλάβει στο μέιλ σας ένα ερωτηματολόγιο, το οποίο καλείστε να συμπληρώσετε, έτσι ώστε να μην είναι απαραίτητη η εκτύπωση και συμπλήρωση του δελτίου καταγραφής.

Σε όλα τα παραπάνω στάδια και για όσο είμαστε σε κοντινή απόσταση, για την εξυπηρέτηση όλων, έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα, έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσουμε την πιθανότητα μετάδοσης του ιού . Θα υπάρχουν διαθέσιμες μάσκες από τη διοργάνωση, για όποιον η όποια δεν έχει, θα υπάρχουν στους χώρους της γραμματείας και της πλατείας, αντισηπτικά από τη διοργάνωση, ενώ έχουν γίνει και σημαντικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της γραμματείας, έτσι ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός σε κανέναν στάδιο. Πέρα από την όποια προετοιμασία, εξίσου  σημαντική είναι και η κατανόηση και η συνεργασία όλων και αυτό περιλαμβάνει και εσάς, τους φιλοξενούμενους αθλητές. Εδώ, θέλουμε και τη δική σας βοήθεια, έτσι ώστε να αποφύγουμε εικόνες συνωστισμού αλλά και τη δημιουργία ανασφάλειας. Με την τήρηση των παραπάνω και το κυριότερο, με την τήρηση της απόστασης, ας απολαύσουμε τα μονοπάτια και στις τρεις υπέροχες διαδρομές, στις πλαγιές της Οίτης, μένοντας ασφαλείς.

Με εκτίμηση

Η Οργανωτική Επιτροπή

Previous ArticleNext Article

Hydra’s Trail Event 2021: Ζεσταίνει τις μηχανές για τις 10 & 11 Απριλίου

Ανακοίνωση για τη διεξαγωγή του Hydra’s Trail Event 2020

Μπορεί η δύσκολη και πρωτόγνωρη εμπειρία της χρονιάς που πέρασε να μας κράτησε μακριά σας. Μπορεί να προετοιμαστήκαμε για νέες περιπέτειες στα βουνά της Ύδρας αλλά να μην τις χαρήκαμε.

Μπορεί να σχεδιάσαμε πολλές και νέες δρομικές προκλήσεις, αλλά η πανδημία να μας στέρησε τη χαρά να τις μοιραστούμε μαζί σας.

Όμως αυτή τη χρονιά, είμαστε πιο αισιόδοξοι και ζεσταίνουμε πάλι τις «μηχανές»! Σε όλους λείπουν τα βουνά, τα μονοπάτια και οι αγώνες! Αναμένουμε λοιπόν με αγωνία να δοθεί το «ελεύθερο» και να κάνουμε restart στην ζωή και την καθημερινότητα μας και βεβαίως στο τρέξιμο! Να γυρίσουμε πάλι πίσω, στο σημείο που αφήσαμε στάσιμο το χρόνο, πολλούς μήνες πριν.

Έτσι, με γνώμονα την επανέναρξη των δρομικών δραστηριοτήτων η Οργανωτική Επιτροπή του Hydra’s Trail Event δηλώνει ΠΑΡΟΥΣΑ προετοιμάζοντας και φέτος τον αγώνα που τόσο αγαπήσατε!

Γνωρίζουμε πως αυτό αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα και πως θα υπάρξουν κανόνες και σοβαροί περιορισμοί στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του Hydras’s Trail Event 2021. Όμως μεγάλη σημασία έχει να ξαναβρεθούμε μαζί σας στα μονοπάτια της Ύδρας. Να ξανασμίξουμε -από απόσταση- και να ζήσουμε πάλι τον παλμό και την δύναμη των ορεινών αγώνων στα μοναδικά μονοπάτια της Ύδρας. Είμαστε λοιπόν και πάλι σε ρυθμούς προετοιμασίας και φυσικά εν αναμονή των ειδικότερων ανακοινώσεων της Πολιτείας, ώστε να προχωρήσουμε επιτέλους, στο πολυπόθητο άνοιγμα των εγγραφών για το Hydra’s Trail Event 2021!!!

Πρωταρχικό μέλημα, από την πρώτη κιόλας διοργάνωση το 2014, ήταν η ασφάλεια όλων όσοι συμμετείχαν σε εκείνη τη γιορτή. Με τον ίδιο ακριβώς γνώμονα πορευόμαστε και σχεδιάζουμε και φέτος, φροντίζοντας να είμαστε -όπως πάντακατάλληλα προετοιμασμένοι και συνεπείς σε ότι αφορά τα πρωτόκολλα διεξαγωγής των αγώνων, που θεσπίζει η Πολιτεία με σκοπό τον περιορισμό των συνεπειών της πανδημίας και τη μη περαιτέρω διάδοση του κορωνοϊού.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν σε επόμενη επικοινωνία μας μαζί σας και όταν θα υπάρχει η κατάλληλη ενημέρωση από τις αρχές, σχετικά με τα μέτρα και τις ρυθμίσεις για την ασφαλή διεξαγωγή αγώνων.

Οφείλουμε στο σημείο αυτό, να θυμίσουμε τις αλλαγές στις διαδρομές οι οποίες ανακοινώθηκαν ήδη από πέρυσι, με σκοπό την ανάδειξη περισσοτέρων μονοπατιών αλλά και των απομακρυσμένων πανέμορφων ακτών του νησιού μας.

Hydra’s Trail Marathon

Η μεγάλη διαδρομή έγινε πια ορεινός μαραθώνιος και έχει την ονομασία Hydra’s Trail Marathon, με μήκος 38,5 χλμ και 2.000 μ θετικής υψομετρικής, με πανέμορφα μονοπάτια να οδηγούν πλέον για πρώτη φορά στις παραλίες Μώλος και
Νησίζα.

Rock Race

Η γνωστή μικρή διαδρομή, πλέον θα είναι μικρή μονάχα στο όνομα! Αναβαθμισμένη σε 17,5 χλμ και 980 μ θετικής υψομετρικής, θα δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες δρομείς, για πρώτη φορά να δουν το Κλιμάκι, στην πίσω (ανατολική) πλευρά του νησιού, αλλά και να περάσουν από την ιστορική Ιερά Μονή του Προφήτη Ηλία, όπου στον περίβολό της υπάρχει το κελί στο οποίο φυλακίστηκε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, κατά την μεταεπαναστατική περίοδο.

Το ραντεβού είναι για το Σαββατοκύριακο 10 & 11 Απριλίου 2021, στην Ύδρα.

Μένουμε αισιόδοξοι ότι θα συναντήσουμε όλους εκεί!

Υγεία και καλές προπονήσεις σε όλους!

Οργανωτική Επιτροπή
Hydra’s Trail Event

Trail Time Trial: Μια νέα μορφή αγώνων βουνού στον Υμηττό

Μία νέα μορφή αγώνων βουνού έρχεται στον Υμηττό. Το Trail Time Trial είναι μία σειρά 3 αγώνων που θα γίνουν μέσα στον Φλεβάρη στην ίδια διαδρομή κάθε φορά.

Το μήκος αυτής είναι 6,1 χιλιόμετρα με πολύ απαιτητικό υψομετρικό προφίλ. Είναι αγώνες ατομικής χρονομέτρησης με περιορισμένο πλήθος συμμετεχόντων (70 δρομείς).

Θα διεξαχθεί και ο τελικός τέταρτος αγώνας στην ίδια διαδρομή όπου οι συμμετέχοντες καλούνται να καλύψουν όσο γίνεται μεγαλύτερη απόσταση μέσα σε έναν δεδομένο χρόνο (3μιση ώρες) επαναλαμβάνοντας τον ίδιο κύκλο των 6,1 χιλιομέτρων.

Η συμμετοχή στον “τελικό” είναι ανοιχτή μόνο σε συμμετέχοντες στους 3 πρώτους αγώνες, που θα πετύχουν επίδοση σύμφωνη με τα κριτήρια που έχουν οριστεί.

Πρώτος αγώνας στις 7 Φεβρουαρίου!

Όλες οι πληροφορίες και εγγραφές στο web site: http://www.tttrail.gr

x
Send this to a friend