H λαμπερή εκδήλωση της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας των Αθηναίων Δρομέων

H λαμπερή εκδήλωση της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας των Αθηναίων Δρομέων

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και χαράς, πραγματοποιήθηκε η Εκδήλωση της Πρωτοχρονιάτικής Πίτας των Αθηναίων Δρομέων στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «ΜΕΛΙΝΑ», στην πολύ ιδιαίτερη Αίθουσα «Οδοιπορικό Στην Παλιά Αθήνα», το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου και ώρα 5:30μμ.

Πλήθος κόσμου, φίλων, μελών κι επισήμων, πλημμύρισαν από νωρίς την Αίθουσα.

Συγκεκριμένα, την Εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κάτωθι:

 • Την Ε.Ο.Λ.Σ.Μ.Α-Υ εκπροσώπησε η Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και Πρόεδρος του ΣΔΥ Αθήνας, κα Ελένη Μπερτσάτου.
 • Τον ΣΔΥ Αθήνας οι κες Μπούκα Σπυριδούλα, Γραμματέας και η Μιχαλογιαννάκη Μανώλια, Ταμίας.
 • Τον Α.Π.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ εκπροσώπησε ο κ. Καλομοίρης Χρήστος, πρώην Πρόεδρος του εν λόγω Συλλόγου.
 • Τον ΑΠΣ ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ Νέας Μάκρης εκπροσώπησαν ο κ. Καραβασίλης Βλάσης, Πρόεδρος, η κα Αρσενοπούλου Σοφία, Γραμματέας και κ. Μόσχος Ιωάννης Αντιπρόεδρος.
 • Τον ΣΔΥ ΠΕΙΡΑΙΑ εκπροσώπησε ο πρώην Πρόεδρος κ. Θεόδωρος Κασανής.
 • Τον ΕΥΚΛΗ Νοτίων Προαστίων εκπροσώπησε ο Πρόεδρος, κ. Παύλος Λέκκας.
 • Τον ΣΑΦΑΝΣ εκπροσώπησαν ο κ. Παγκαλάκης Νικόλαος, Γενικός Γραμματέας και η κα Λοϊζου Χριστίνα, Ταμίας.
 • Τον Σ.Δ.Υ. Ελευσίνας εκπροσώπησε η Πρόεδρος, κα Κάμπου Αγγελική.
 • Τον Σύλλογο ΠΑΛΛΗΝΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ εκπροσώπησε ο Πρόεδρος κ. Βασίλης Παππάς
 • Τον «Ευχίδειο Άθλο» εκπροσώπησαν η Πρόεδρος, κα Ρίτσα Αντωνοπούλου και ο κ. Παναγιώτης Αντωνόπουλος.
 • Τους FILIPPINO VOLUNTEERS η κα Γκαρσία Λοϊντα.
 • Ο Δάσκαλος όλων τον δρομέων ο κ. Τάκης Σκουλής.
 • Χαιρετισμό της Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών, κας Ερμίνας Κυπριανίδου λόγω δικαιολογημένης απουσίας της, μετέφερε ο Πρόεδρος των Αθηναίων Δρομέων, κ. Γιώργος Διαμαντής.

Μετά το καλωσόρισμα από τον συντονιστή της βραδιάς, κ. Νίκο Αδάμο, Αναπληρωτή Ταμία του Συλλόγου, ακολούθησε η ανασκόπηση του έτους που πέρασε, από τον κ. Γιώργο Διαμαντή, με αναφορές στις δράσεις (Εκλογές, εκδρομές για συμμετοχή σ’ Αγώνες, Αγώνες του Συλλόγου, πολιτιστικά-κοινωνικά) αλλά και σε δεσμεύσεις για το άμεσο μέλλον, καθώς και η προβολή video με φωτογραφικό υλικό από τις ανωτέρω εκδηλώσεις.

Στη συνέχεια, ακολούθησαν οι βραβεύσεις. Ξεχώρισαν δύο πρόσωπα που τιμήθηκαν για την πλούσια αθλητική προσφορά τους σε ιδιαίτερα συγκινητική ατμόσφαιρα. Ο κ. Φαφούτης Ευστάθιος, Καθηγητής ΤΕΦΑΑ και Προπονητής Εθνικής Ομάδας Στίβου με ειδικότητα στ’ άλματα. Ο Προπονητής προπονητών και των επιτυχιών. Ο κ. Αράπογλου Στέργιος, Ιατρός-Χειρούργος, Ερευνητής και δρομέας μεγάλων αποστάσεων, με τελευταίο επίτευγμα τη διάσχιση, τρέχοντας απ’ ακρου εις άκρον τον ηπειρωτικό κορμό της Χώρας, απόστασης 1519km σε 23 ημέρες. Επίσης, ιδιαίτερη απονομή έγινε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, υποστηρικτή των δράσεων του Συλλόγου, στα πρόσωπα των δημοσιογράφων, της κας Βίκυς Σπύρου, κου Φάνη Σκύφτα και του κου Μάκη Τσίλκου. Η ομιλία ολοκληρώθηκε με τις λοιπές ετήσιες απονομές στις κατηγορίες:

 • Καλύτερη αθλήτρια του Συλλόγου η κα Εύη Ρόδη και καλύτερος αθλητής ο κ. Αναστάσιος Παγώνης.
 • Καλύτεροι Υπερμαθαθωνοδρόμοι: Γυναίκα, η κα Λένα Τζήμα κι άνδρας, ο κ. Βασίλης Ζήντρος, με τα περισσότερα χιλιόμετρα σε Αγώνες με διοργανωτές Συλλόγους της ΕΟΛΣΜΑ-Υ για το προηγούμενο έτος,
 • Για την εθελοντική προσφορά στον Σύλλογο Αθηναίοι Δρομείς και στο πρόσωπο τους βράβευση όλων των εθελοντών, η κα Σοφία Αρσαενοπούλου & ο κ. Γιάννης Μόσχος,
 • Πρώτος Τερματισμός σε Μαραθώνιο για τον Σύλλογο «Αθηναίοι Δρομείς» το 2018
 1. ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 4:51:55
 2. ΚΑΡΑΜΠΟΥΡΟΥΝΗΣ ΑΝΑΣΤ 6:10:57
 3. ΚΑΤΕΛΑΝΟΥ ΡΟΖΑΛΙΖΑ 6:02:21
 4. ΚΡΙΠΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ 5:09:18
 5. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ 6:12:00
 6. ΜΑΚΡΑΚΗ ΕΥΗ 6:16:08
 7. ΞΥΓΚΟΣ ΠΑΝ 4:00:
 8. ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ 5:39:35
 • Ελληνικές Συμμετοχές κι Εθελοντές στον 4ο Αυθεντικό Φειδιππίδειο
 1. ΔΡΑΚΟΣ-ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
 2. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ-ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΤΕΜΟΝΑΕΚ
 3. ΖΙΑΜΠΑΡΑΣ-ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
 4. ΚΑΤΣΑΡΑΚΗΣ-ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
 5. ΜΠΕΣΥΡΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
 6. ΠΟΡΦΥΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΝΙΚΟΣ
 • Χρήστος Γραμματικός για την προσφορά του στον Σύλλογο και την φιλοξενία στα Φροντιστήρια «ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΌΣ».
 • Αιμοδότες.
1 ΑΔΑΜΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
2 ΑΛΕΞΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
3 ΑΜΟΡΓΙΑΝΙΩΤΗ ΑΡΓΥΡΩ
4 ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
5 ΒΛΑΣΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
6 ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
7 ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
8 ΖΗΝΔΡΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
9 ΚΑΤΕΛΑΝΟΥ ΡΟΖΑΛΙΖΑ
10 ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ  
11 ΛΕΜΠΕΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
12 ΜΑΝΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
13 ΜΠΑΡΔΗ ΑΡΙΑΔΝΗ
14 ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ ΑΝΝΑ

Μετά την καθιερωμένη κοπή της πίτας από τον Πρόεδρο, κ. Διαμαντή, όπου το φλουρί της, που αντιστοιχούσε σε δωροεπιταγή των 50 € από το κατάστημα αθλητικών ειδών OUTRUN, προσφορά του Συλλόγου «Αθηναίοι Δρομείς», κέρδισε ο ΑΠΣ Απόλλων Δυτικής Αττικής και το παρέλαβε ο κ. Χρήστος Καλομοίρης. Ακολούθησε πληθώρα άλλων κληρώσεων.

Συγκεκριμένα:

 • Πρώτη κλήρωση μία ακόμη δωροεπιταγή των 50 € από το τα κατάστημα OUTRUN, προσφορά κι αυτή του Συλλόγου μας, , ο κ. Νίκος Ζαχαρίου.
 • Δεύτερη κλήρωση μια όμορφη ζακέτα-φούτερ, προσφορά της Εταιρείας Present Team, o κ. Καραβασίλης Βλάσης.
 • Τρίτη κλήρωση ένα ωραίο μοντέρνο fleece, προσφορά κι αυτό της Present Team. η κα Μήλιου Αντωνία.
 • Τέταρτη κλήρωση ένα μοντέρνο αδιάβροχο γιλέκο, προσφορά, επίσης, της Present Team, η κα Σταθάτου.
 • Πέμπτη κλήρωση μια ζώνη τρεξίματος με μία θήκη της Εταιρείας Wantalis. προσφορά του καταστήματος OUTRUN, που πάντα είναι δίπλα μας, ο                 κ. Γιαννόπουλος Ιωσήφ.
 • Έκτη κλήρωση μια ζώνη τρεξίματος με δύο θήκες της Wantalis, προσφορά της OUTRUN κι αυτό, ο κ. Ρεφούλιας Βαλεντίνος.
 • Έβδομη κλήρωση δύο δωρεάν ταξίδια στην Καλαμάτα για τη συμμετοχή στον Μαραθώνιο Μεσσήνης, 23-4/3 και στους παράλληλους αγώνες που θα περιλαμβάνουν, δωρεάν μεταφορά, κόστος αγώνα και δωμάτιο ξενοδοχείου, προσφορά του Συλλόγου μας.                                                                                          1. κα Λελέ Βασιλική                                                                                         2. κ. Θάνος Κωνσταντίνος
 • Όγδοη κλήρωση ένα αντιανεμικό μπουφάν με το logo του Συλλόγου μας, προσφορά των Αθηναίων Δρομέων, ο κ. Λιανός Μπάμπης.
 • Ένατη κλήρωση μια πρόσκληση για δυο άτομα για θεατρικό έργο « Ο Κουτσομπόλης» του Δ. Ψαθά στο θέατρο ΕΛΙΖΕ, ο κ. Πανούτσος Ανδρέας.
 • Δέκατη κλήρωση μια πρόσκληση για 2 άτομα για το θεατρικό έργο « Ο Κουτσομπόλης» του Δ. Ψαθά στο θέατρο ΕΛΙΖΕ, η κα Θεοδοσάκη Αδαμαντία.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με απαλή μουσική, χαλαρή κουβέντα και πλούσιο μπουφέ από τις ευγενικές κυρίες-μέλη του Συλλόγου.

Η ευχή του Προέδρου και των μελών του Δ.Σ. η επιθυμία του καθενός ξεχωριστά. Υγεία, ευημερία, εθελοντισμός κι άσκηση, φυσικά!

Previous ArticleNext Article

Δυνατό ξεκίνημα των Ελλήνων Ιστιοπλόων στο Σαν Ρέμο

Δυνατό ξεκίνημα των Ελλήνων Ιστιοπλόων στο Σαν Ρέμο

Πολύ καλό ήταν το ξεκίνημα των Ελλήνων ιστιοπλόων στον διεθνή αγώνα του Σαν Ρέμο “Carnival Race 2019”. Στα 470 οι Π. Μάντης- Π. Καγιαλής τερμάτισαν 3οι και 6οι στις δύο πρώτες ιστιοδρομίες και στην γενική βαθμολογία των 47 σκαφών είναι 3οι με 9 βαθμούς. Οι Μ. Μπόζη -Ρ. Κλωναρίδου  είναι 20ες (13, 31).

Στα 420 έχουν γίνει επίσης δύο κούρσες και οι αθλητές μας πάνε πολύ καλά και στα αγόρια και στα κορίτσια. Οι Λ. Γιαννούλης – Σ. Μιχαλόπουλος είναι 2οι με 12 βαθμούς (7,5) και την ίδια θέση έχουν στα κορίτσια οι Μ. Παππά – Μ.Τσαμοπούλου με 5 βαθμούς (1, 4). Στα αγόρια οι Ο. Σπανάκης – Κ. Μιχαλόπουλος είναι 11οι, οι Π. Κόλλιας – Π. Μαρκουλής 21οι, οι Ι. Δέδες Ντεντόπουλος – Α. Σπανόπουλος 22οι, οι Χ. Μουζάκης – Π. Δρούγκας 35οι, οι  Π. Βέκκος – Χ. Σταθάς 42οι, οι Π. Πιπεράκης – Ν. Σταυρόπουλος 43οι, οι Ε. Μανίκης – Ε. Μπουζάνας 49οι και οι Ν. Τερζίδης – Μ. Κουκότας 61οι.

Στα κορίτσια οι Δ.Βαρθολομαίου – Γ. Μεταξία είναι 22ες, οι Χ. Γραμματικάκη – Φ. Ρόρη 23ες, οι Ν. Διακάκη – Μ.Μ. Ρόζα 24ες, οι Μ.Καλακόνα – Μ.Μ. Τριβιζά 31ες, οι Ε. Σωτηρίου -Ε. Γιαννούλη 38ες και οι Ε. Οικονομίδου -Κ. Σουλιώτη 44ες.

Ο αγώνας ολοκληρώνεται την Κυριακή.

Ιστιοπλοΐα: Στο Σαν Ρεμό τα πληρώματα των 470 και 420

Ιστιοπλοΐα: Στο Σαν Ρεμό τα πληρώματα των 470 και 420

Στα πλαίσια της προετοιμασίας τους για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 470 του Μαΐου στο Σαν Ρέμο οι Π. Μάντης –Π. Καγιαλής και Μ. Μπόζη – Ρ. Κλωναρίδου βρίσκονται στην Ιταλία για να πάρουν μέρος στον διεθνή αγώνα “Carnival race 2019” από 21 έως 24 Φεβρουαρίου.

Οι Ελληνες ιστιοπλόοι θα έχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δοκιμάσουν τον θαλάσσιο στίβο και να τρέξουν μαζί με άλλα γνωστά ονόματα της κατηγορίας.

Εκτός από τα 470 θα γίνουν ιστιοδρομίες και για τα 420 και η ελληνική συμμετοχή θα είναι μεγάλη. Συγκεκριμένα έχουν δηλώσει συμμετοχή τα εξής πληρώματα: Μ. Παππά – Μ. Τσαμοπούλου, Ο. Σπανάκης – Κ. Μιχαλόπουλος, Ε. Σωτηρίου – Ε. Γιαννούλη, Π. Δρούγκας – Χ. Μουζάκης, Ι. Δέδες Ντεντόπουλος – Δ. Σπανόπουλος, Δ. Βαρθολομαίου – Γ. Μεταξιά, Ε. Γιαννούλης – Σ. Μιχαλόπουλος, Ν. Σταυρόπουλος – Π. Πιπεράκης, Ν. Διακάκη – Μ.Μ. Ρόζα, Ε. Οικονομίδου – Κ. Σουλιώτη, Π. Κόλλιας – Π. Μαρκουλάς, Π. Βέκκος – Χ. Σταθάς , Ε. Μανίκης – Ε. Μπουζάνας

Γλασκώβη 2019: Το Emirates Arena και οι 35 στάσεις της διοργάνωσης

Γλασκώβη 2019: Το Emirates Arena και οι 35 στάσεις της διοργάνωσης

Η Γλασκώβη θα φιλοξενήσει για δεύτερη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αφού την πρώτη φορά που κλήθηκε να φέρει σε πέρας ανάλογη διοργάνωση ήταν το μακρινό 1990.

Η μεγαλύτερη πόλη της Σκωτίας για τρεις ημέρες θα είναι στο επίκεντρο του αθλητικού ενδιαφέροντος αφού εκεί θα βρεθούν ορισμένοι από τους κορυφαίους και τις κορυφαίες της Γηραιάς ηπείρου. Οι αγώνες θα φιλοξενηθούν στο Emirateς Arena ένα αθλητικό συγκρότημα, το οποίο χρησιμοποιήθηκε το καλοκαίρι στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες,είναι το “σπίτι” του μίτινγκ κλειστού στίβου και έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν παγκόσμιο πρωτάθλημα μπάντμπινντον, παγκόσμιο κύπελλο γυμναστικής, αλλά και Davis cup στο τένις.
Το στάδιο έχει χωρητικότητα 5.000 θέσεων και είναι ένα σύγχρονο στάδιο έξι διαδρομών, που διαθέτει όλα τα στάνταρ διοργάνωσης υψηλού επιπέδου. Το βοηθητικό στάδιο αποτελείται από ευθεία 110 μ. έξι διαδρομών και σκάμματα για οριζόντια άλματα. Οι αθλητές και αθλήτριες κατά την παραμονή τους στη Γλασκώβη θα έχουν στη διάθεση τους δύο επιπλέον προπονητήρια, το Scotstoun Stadium  το οποίο θα βρίσκεται 15 μόλις λεπτά από τα ξενοδοχεία των ομάδα και διαθέτει 110 μ. ευθεία, σκάμμα για οριζόντια άλματα και στρώμα ύψους και βαλβίδα σφαιροβολίας, αλλά και το Tollcross International Swimming Center, όπου το καλοκαίρι έγινε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης, και έχει μετατραπεί σε προπονητήριο  με στρώμα επί κοντώ και ύψους.

Οι απονομές των μεταλλίων θα γίνουν στο στάδιο, με εξαίρεση αυτές του τριπλούν Ανδρών και της σκυτάλης 4Χ400 μ. Ανδρών και Γυναικών, που θα γίνουν στο αποχαιρετιστήριο πάρτι της διοργάνωσης.

Δείτε τις πόλεις που έχουν φιλοξενήσει Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ανάμεσα σε αυτές και η Ελλάδα (16η διοργάνωση -1985).

 1. 1970 Βιέννη
 2. 1971 Σόφια
 3. 1972 Γκρενόμπλ
 4. 1973 Ρότερνταμ
 5. 1974 Γκέτεμποργκ
 6. 1975 Κατοβίτσε
 7. 1976 Μονακό
 8. 1977 Σαν Σεμπαστιάν
 9. 1978 Μιλάνο
 10. 1979 Βιέννη
 11. 1980 Ζιντελφίγκεν
 12. 1981 Γκρενόμπλ
 13. 1982 Μιλάνο
 14. 1983 Βουδαπέστη
 15. 1984 Γκέτεμποργκ
 16. 1985 Πειραιάς
 17. 1986 Μαδρίτη
 18. 1987 Λιεβέν
 19. 1988 Βουδαπέστη
 20. 1989 Χάγη
 21. 1990 Γλασκώβη
 22. 1992 Γενεύη
 23. 1994 Παρίσι
 24. 1996 Στοκχόλμη
 25. 1998 Βαλένθια
 26. 2000 Γάνδη
 27. 2002 Βιέννη
 28. 2005 Μαδρίτη
 29. 2007 Μπέρμιγχαμ
 30. 2009 Τορίνο
 31. 2011 Παρίσι
 32. 2013 Γκέτεμποργκ
 33. 2015 Πράγα
 34. 2017 Βελιγράδι.

Send this to a friend