H λαμπερή εκδήλωση της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας των Αθηναίων Δρομέων

H λαμπερή εκδήλωση της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας των Αθηναίων Δρομέων

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και χαράς, πραγματοποιήθηκε η Εκδήλωση της Πρωτοχρονιάτικής Πίτας των Αθηναίων Δρομέων στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «ΜΕΛΙΝΑ», στην πολύ ιδιαίτερη Αίθουσα «Οδοιπορικό Στην Παλιά Αθήνα», το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου και ώρα 5:30μμ.

Πλήθος κόσμου, φίλων, μελών κι επισήμων, πλημμύρισαν από νωρίς την Αίθουσα.

Συγκεκριμένα, την Εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κάτωθι:

 • Την Ε.Ο.Λ.Σ.Μ.Α-Υ εκπροσώπησε η Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και Πρόεδρος του ΣΔΥ Αθήνας, κα Ελένη Μπερτσάτου.
 • Τον ΣΔΥ Αθήνας οι κες Μπούκα Σπυριδούλα, Γραμματέας και η Μιχαλογιαννάκη Μανώλια, Ταμίας.
 • Τον Α.Π.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ εκπροσώπησε ο κ. Καλομοίρης Χρήστος, πρώην Πρόεδρος του εν λόγω Συλλόγου.
 • Τον ΑΠΣ ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ Νέας Μάκρης εκπροσώπησαν ο κ. Καραβασίλης Βλάσης, Πρόεδρος, η κα Αρσενοπούλου Σοφία, Γραμματέας και κ. Μόσχος Ιωάννης Αντιπρόεδρος.
 • Τον ΣΔΥ ΠΕΙΡΑΙΑ εκπροσώπησε ο πρώην Πρόεδρος κ. Θεόδωρος Κασανής.
 • Τον ΕΥΚΛΗ Νοτίων Προαστίων εκπροσώπησε ο Πρόεδρος, κ. Παύλος Λέκκας.
 • Τον ΣΑΦΑΝΣ εκπροσώπησαν ο κ. Παγκαλάκης Νικόλαος, Γενικός Γραμματέας και η κα Λοϊζου Χριστίνα, Ταμίας.
 • Τον Σ.Δ.Υ. Ελευσίνας εκπροσώπησε η Πρόεδρος, κα Κάμπου Αγγελική.
 • Τον Σύλλογο ΠΑΛΛΗΝΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ εκπροσώπησε ο Πρόεδρος κ. Βασίλης Παππάς
 • Τον «Ευχίδειο Άθλο» εκπροσώπησαν η Πρόεδρος, κα Ρίτσα Αντωνοπούλου και ο κ. Παναγιώτης Αντωνόπουλος.
 • Τους FILIPPINO VOLUNTEERS η κα Γκαρσία Λοϊντα.
 • Ο Δάσκαλος όλων τον δρομέων ο κ. Τάκης Σκουλής.
 • Χαιρετισμό της Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών, κας Ερμίνας Κυπριανίδου λόγω δικαιολογημένης απουσίας της, μετέφερε ο Πρόεδρος των Αθηναίων Δρομέων, κ. Γιώργος Διαμαντής.

Μετά το καλωσόρισμα από τον συντονιστή της βραδιάς, κ. Νίκο Αδάμο, Αναπληρωτή Ταμία του Συλλόγου, ακολούθησε η ανασκόπηση του έτους που πέρασε, από τον κ. Γιώργο Διαμαντή, με αναφορές στις δράσεις (Εκλογές, εκδρομές για συμμετοχή σ’ Αγώνες, Αγώνες του Συλλόγου, πολιτιστικά-κοινωνικά) αλλά και σε δεσμεύσεις για το άμεσο μέλλον, καθώς και η προβολή video με φωτογραφικό υλικό από τις ανωτέρω εκδηλώσεις.

Στη συνέχεια, ακολούθησαν οι βραβεύσεις. Ξεχώρισαν δύο πρόσωπα που τιμήθηκαν για την πλούσια αθλητική προσφορά τους σε ιδιαίτερα συγκινητική ατμόσφαιρα. Ο κ. Φαφούτης Ευστάθιος, Καθηγητής ΤΕΦΑΑ και Προπονητής Εθνικής Ομάδας Στίβου με ειδικότητα στ’ άλματα. Ο Προπονητής προπονητών και των επιτυχιών. Ο κ. Αράπογλου Στέργιος, Ιατρός-Χειρούργος, Ερευνητής και δρομέας μεγάλων αποστάσεων, με τελευταίο επίτευγμα τη διάσχιση, τρέχοντας απ’ ακρου εις άκρον τον ηπειρωτικό κορμό της Χώρας, απόστασης 1519km σε 23 ημέρες. Επίσης, ιδιαίτερη απονομή έγινε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, υποστηρικτή των δράσεων του Συλλόγου, στα πρόσωπα των δημοσιογράφων, της κας Βίκυς Σπύρου, κου Φάνη Σκύφτα και του κου Μάκη Τσίλκου. Η ομιλία ολοκληρώθηκε με τις λοιπές ετήσιες απονομές στις κατηγορίες:

 • Καλύτερη αθλήτρια του Συλλόγου η κα Εύη Ρόδη και καλύτερος αθλητής ο κ. Αναστάσιος Παγώνης.
 • Καλύτεροι Υπερμαθαθωνοδρόμοι: Γυναίκα, η κα Λένα Τζήμα κι άνδρας, ο κ. Βασίλης Ζήντρος, με τα περισσότερα χιλιόμετρα σε Αγώνες με διοργανωτές Συλλόγους της ΕΟΛΣΜΑ-Υ για το προηγούμενο έτος,
 • Για την εθελοντική προσφορά στον Σύλλογο Αθηναίοι Δρομείς και στο πρόσωπο τους βράβευση όλων των εθελοντών, η κα Σοφία Αρσαενοπούλου & ο κ. Γιάννης Μόσχος,
 • Πρώτος Τερματισμός σε Μαραθώνιο για τον Σύλλογο «Αθηναίοι Δρομείς» το 2018
 1. ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 4:51:55
 2. ΚΑΡΑΜΠΟΥΡΟΥΝΗΣ ΑΝΑΣΤ 6:10:57
 3. ΚΑΤΕΛΑΝΟΥ ΡΟΖΑΛΙΖΑ 6:02:21
 4. ΚΡΙΠΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ 5:09:18
 5. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ 6:12:00
 6. ΜΑΚΡΑΚΗ ΕΥΗ 6:16:08
 7. ΞΥΓΚΟΣ ΠΑΝ 4:00:
 8. ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ 5:39:35
 • Ελληνικές Συμμετοχές κι Εθελοντές στον 4ο Αυθεντικό Φειδιππίδειο
 1. ΔΡΑΚΟΣ-ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
 2. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ-ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΤΕΜΟΝΑΕΚ
 3. ΖΙΑΜΠΑΡΑΣ-ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
 4. ΚΑΤΣΑΡΑΚΗΣ-ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
 5. ΜΠΕΣΥΡΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
 6. ΠΟΡΦΥΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΝΙΚΟΣ
 • Χρήστος Γραμματικός για την προσφορά του στον Σύλλογο και την φιλοξενία στα Φροντιστήρια «ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΌΣ».
 • Αιμοδότες.
1 ΑΔΑΜΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
2 ΑΛΕΞΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
3 ΑΜΟΡΓΙΑΝΙΩΤΗ ΑΡΓΥΡΩ
4 ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
5 ΒΛΑΣΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
6 ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
7 ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
8 ΖΗΝΔΡΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
9 ΚΑΤΕΛΑΝΟΥ ΡΟΖΑΛΙΖΑ
10 ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ  
11 ΛΕΜΠΕΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
12 ΜΑΝΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
13 ΜΠΑΡΔΗ ΑΡΙΑΔΝΗ
14 ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ ΑΝΝΑ

Μετά την καθιερωμένη κοπή της πίτας από τον Πρόεδρο, κ. Διαμαντή, όπου το φλουρί της, που αντιστοιχούσε σε δωροεπιταγή των 50 € από το κατάστημα αθλητικών ειδών OUTRUN, προσφορά του Συλλόγου «Αθηναίοι Δρομείς», κέρδισε ο ΑΠΣ Απόλλων Δυτικής Αττικής και το παρέλαβε ο κ. Χρήστος Καλομοίρης. Ακολούθησε πληθώρα άλλων κληρώσεων.

Συγκεκριμένα:

 • Πρώτη κλήρωση μία ακόμη δωροεπιταγή των 50 € από το τα κατάστημα OUTRUN, προσφορά κι αυτή του Συλλόγου μας, , ο κ. Νίκος Ζαχαρίου.
 • Δεύτερη κλήρωση μια όμορφη ζακέτα-φούτερ, προσφορά της Εταιρείας Present Team, o κ. Καραβασίλης Βλάσης.
 • Τρίτη κλήρωση ένα ωραίο μοντέρνο fleece, προσφορά κι αυτό της Present Team. η κα Μήλιου Αντωνία.
 • Τέταρτη κλήρωση ένα μοντέρνο αδιάβροχο γιλέκο, προσφορά, επίσης, της Present Team, η κα Σταθάτου.
 • Πέμπτη κλήρωση μια ζώνη τρεξίματος με μία θήκη της Εταιρείας Wantalis. προσφορά του καταστήματος OUTRUN, που πάντα είναι δίπλα μας, ο                 κ. Γιαννόπουλος Ιωσήφ.
 • Έκτη κλήρωση μια ζώνη τρεξίματος με δύο θήκες της Wantalis, προσφορά της OUTRUN κι αυτό, ο κ. Ρεφούλιας Βαλεντίνος.
 • Έβδομη κλήρωση δύο δωρεάν ταξίδια στην Καλαμάτα για τη συμμετοχή στον Μαραθώνιο Μεσσήνης, 23-4/3 και στους παράλληλους αγώνες που θα περιλαμβάνουν, δωρεάν μεταφορά, κόστος αγώνα και δωμάτιο ξενοδοχείου, προσφορά του Συλλόγου μας.                                                                                          1. κα Λελέ Βασιλική                                                                                         2. κ. Θάνος Κωνσταντίνος
 • Όγδοη κλήρωση ένα αντιανεμικό μπουφάν με το logo του Συλλόγου μας, προσφορά των Αθηναίων Δρομέων, ο κ. Λιανός Μπάμπης.
 • Ένατη κλήρωση μια πρόσκληση για δυο άτομα για θεατρικό έργο « Ο Κουτσομπόλης» του Δ. Ψαθά στο θέατρο ΕΛΙΖΕ, ο κ. Πανούτσος Ανδρέας.
 • Δέκατη κλήρωση μια πρόσκληση για 2 άτομα για το θεατρικό έργο « Ο Κουτσομπόλης» του Δ. Ψαθά στο θέατρο ΕΛΙΖΕ, η κα Θεοδοσάκη Αδαμαντία.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με απαλή μουσική, χαλαρή κουβέντα και πλούσιο μπουφέ από τις ευγενικές κυρίες-μέλη του Συλλόγου.

Η ευχή του Προέδρου και των μελών του Δ.Σ. η επιθυμία του καθενός ξεχωριστά. Υγεία, ευημερία, εθελοντισμός κι άσκηση, φυσικά!

Previous ArticleNext Article

Ο Λευτέρης Αυγενάκης στο Δημοτικό Στάδιο Ζωγράφου – Εδωσε συγχαρητήρια για το σύστημα ηλεκτρονικής εγγραφής δρομέων

Ο Λευτέρης Αυγενάκης στο Δημοτικό Στάδιο Ζωγράφου – Εδωσε συγχαρητήρια για το σύστημα ηλεκτρονικής εγγραφής δρομέων

To δημοτικό στάδιο Ζωγράφου «Γρηγόρης Λαμπράκης» επισκέφτηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης για να δει το πρωτοποριακό πρόγραμμα ηλεκτρονικής εισόδου στις αθλητικές εγκαταστάσεις που εφαρμόζει το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου.

Το Υφυπουργό υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας μαζί με τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Γιώργο Γιαννακόπουλο και τον Αντιπρόεδρο Δήμο Μπουλούκο. Στον κ. Αυγενάκη παρουσιάστηκαν τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό που εφαρμόζονται στην εγκατάσταση και κυρίως του έγινε επίδειξη του προγράμματος ηλεκτρονικής εγγραφής που εφάρμοσε το Νομικό Πρόσωπο σε συνεργασία με την εταιρεία OTS και το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον κάθε δρομέα να κλείνει τη θέση του στο στάδιο, αποφεύγοντας τις γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Μετά την επίδειξη ο κ. Αυγενάκης είπε: «Συγχαρητήρια, κάνατε πράξη την ατομική ευθύνη. Είναι πραγματικά μία εξαιρετική εφαρμογή που βοηθά σημαντικά στην τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου που θέλουμε να εφαρμόζεται στις αθλητικές εγκαταστάσεις προκειμένου όλοι οι αθλητές και οι αθλούμενοι να είναι ασφαλείς. Ευθυγραμμίζεται μάλιστα και στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση που εφαρμόζουμε και εμείς στον αθλητισμό, με το μητρώο αθλητικών σωματείων, με το πρόγραμμα «Πέλοπας» της ηλεκτρονικής εγγραφής των εγκαταστάσεων σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ και με την ψηφιακή κάρτα αθλητή που θέλουμε να εφαρμόσουμε για όλους, από τους αθλητές των συλλόγων μέχρι τους αθλούμενους».

Ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας είπε: «Με χαρά υποδεχθήκαμε τον Υφυπουργό στην πόλη μας, με τον οποίο μάλιστα με συνδέει μία μακρόχρονη φιλία. Του δείξαμε με υπερηφάνεια την πρωτοποριακή εφαρμογή την οποία ήδη χρησιμοποιούμε για το Γρηγόρης Λαμπράκης και θα επεκτείνουμε και στο Ιλίσιο Κολυμβητήριο. Ο Δήμος Ζωγράφου θέλουμε εκτός από μία πόλη με παράδοση στον αθλητισμό, να είναι μία πόλη που πρωτοπορεί στον αθλητισμό και ήδη το κάνουμε πράξη».

Εκ μέρους του Νομικού Προσώπου ο Πρόεδρος Γιώργος Γιαννακόπουλος είπε: «Σήμερα είναι μία μεγάλη μέρα για το Δήμο μας, καθώς παρουσιάσαμε στον κ. Αυγενάκη την πρωτοποριακή εφαρμογή που έχουμε υλοποιήσει με την εταιρεία OTS και πραγματικά βοηθά τα μέγιστα στην εφαρμογή του υγιεινομικού πρωτοκόλλου για την είσοδο στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Θέλω να ευχαριστήσω και τους εκπροσώπους του ΓΑΣ Ιλισός, του ΠΑΣ Ζωγράφου και του ΣΑΠΑΖ, των τριών σωματείων κλασικού αθλητισμού της περιοχής που ήταν σήμερα μαζί μας».

Στο στάδιο ήταν και οι πρωταθλητές του ΓΑΣ Ιλισός Ντενίζ Δημάκη και Γρηγόρης Σκουλαρίκης μαζί με τους προπονητές Γιώργο Ζώργο και Ναπολέοντα Κεφαλόπουλο, οι οποίοι είχαν ιδιαίτερη συνομιλία με τον Λευτέρη Αυγενάκη, όπως και η προπονήτρια του ΠΑΣ Ζωγράφου και πρώην μαραθωνοδρόμος Δήμητρα Παπασπύρου.
Στον Υφυπουργό Αθλητισμού δόθηκε ως αναμνηστικό μία μπλούζα από τον λαϊκό αγώνα δρόμου Ζografou City Run που έγινε με μεγάλη επιτυχία τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ από τη διοίκηση του Δήμου Ζωγράφου παρέστησαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Δήμας, Λάμπρος Καλλαρύτης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Ευθυμίου καθώς και ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Καζάκος.

Τεχνική Κολύμβηση: Ο νέος αγωνιστικός προγραμματισμός των πρωταθλημάτων

Τεχνική Κολύμβηση: Ο νέος αγωνιστικός προγραμματισμός των πρωταθλημάτων

Την Ειδική προκήρυξη για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κατηγοριών 2020, καθώς επίσης και τα νέα δεδομένα με τις Προεθνικές ομάδες στην Τεχνική κολύμβηση, όπως αυτά διαμορφώνονται λόγω του κορονοϊού covid – 19, γνωστοποίησε στα σωματεία η ΚΟΕ.

Σύμφωνα με αυτή, οι ημερομηνίες για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατηγοριών είναι:
*ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ: 1 – 4 Αυγούστου 2020
*ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ: 6 – 9 Αυγούστου 2020
*ΚΡΗΤΗΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ: 10 – 13 Αυγούστου 2020

Δηλώσεις συμμετοχής για όλες τις Περιφέρειες, το αργότερο έως 20 Ιουλίου 2020

x
Send this to a friend