H λαμπερή εκδήλωση της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας των Αθηναίων Δρομέων

H λαμπερή εκδήλωση της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας των Αθηναίων Δρομέων

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και χαράς, πραγματοποιήθηκε η Εκδήλωση της Πρωτοχρονιάτικής Πίτας των Αθηναίων Δρομέων στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «ΜΕΛΙΝΑ», στην πολύ ιδιαίτερη Αίθουσα «Οδοιπορικό Στην Παλιά Αθήνα», το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου και ώρα 5:30μμ.

Πλήθος κόσμου, φίλων, μελών κι επισήμων, πλημμύρισαν από νωρίς την Αίθουσα.

Συγκεκριμένα, την Εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κάτωθι:

 • Την Ε.Ο.Λ.Σ.Μ.Α-Υ εκπροσώπησε η Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και Πρόεδρος του ΣΔΥ Αθήνας, κα Ελένη Μπερτσάτου.
 • Τον ΣΔΥ Αθήνας οι κες Μπούκα Σπυριδούλα, Γραμματέας και η Μιχαλογιαννάκη Μανώλια, Ταμίας.
 • Τον Α.Π.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ εκπροσώπησε ο κ. Καλομοίρης Χρήστος, πρώην Πρόεδρος του εν λόγω Συλλόγου.
 • Τον ΑΠΣ ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ Νέας Μάκρης εκπροσώπησαν ο κ. Καραβασίλης Βλάσης, Πρόεδρος, η κα Αρσενοπούλου Σοφία, Γραμματέας και κ. Μόσχος Ιωάννης Αντιπρόεδρος.
 • Τον ΣΔΥ ΠΕΙΡΑΙΑ εκπροσώπησε ο πρώην Πρόεδρος κ. Θεόδωρος Κασανής.
 • Τον ΕΥΚΛΗ Νοτίων Προαστίων εκπροσώπησε ο Πρόεδρος, κ. Παύλος Λέκκας.
 • Τον ΣΑΦΑΝΣ εκπροσώπησαν ο κ. Παγκαλάκης Νικόλαος, Γενικός Γραμματέας και η κα Λοϊζου Χριστίνα, Ταμίας.
 • Τον Σ.Δ.Υ. Ελευσίνας εκπροσώπησε η Πρόεδρος, κα Κάμπου Αγγελική.
 • Τον Σύλλογο ΠΑΛΛΗΝΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ εκπροσώπησε ο Πρόεδρος κ. Βασίλης Παππάς
 • Τον «Ευχίδειο Άθλο» εκπροσώπησαν η Πρόεδρος, κα Ρίτσα Αντωνοπούλου και ο κ. Παναγιώτης Αντωνόπουλος.
 • Τους FILIPPINO VOLUNTEERS η κα Γκαρσία Λοϊντα.
 • Ο Δάσκαλος όλων τον δρομέων ο κ. Τάκης Σκουλής.
 • Χαιρετισμό της Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών, κας Ερμίνας Κυπριανίδου λόγω δικαιολογημένης απουσίας της, μετέφερε ο Πρόεδρος των Αθηναίων Δρομέων, κ. Γιώργος Διαμαντής.

Μετά το καλωσόρισμα από τον συντονιστή της βραδιάς, κ. Νίκο Αδάμο, Αναπληρωτή Ταμία του Συλλόγου, ακολούθησε η ανασκόπηση του έτους που πέρασε, από τον κ. Γιώργο Διαμαντή, με αναφορές στις δράσεις (Εκλογές, εκδρομές για συμμετοχή σ’ Αγώνες, Αγώνες του Συλλόγου, πολιτιστικά-κοινωνικά) αλλά και σε δεσμεύσεις για το άμεσο μέλλον, καθώς και η προβολή video με φωτογραφικό υλικό από τις ανωτέρω εκδηλώσεις.

Στη συνέχεια, ακολούθησαν οι βραβεύσεις. Ξεχώρισαν δύο πρόσωπα που τιμήθηκαν για την πλούσια αθλητική προσφορά τους σε ιδιαίτερα συγκινητική ατμόσφαιρα. Ο κ. Φαφούτης Ευστάθιος, Καθηγητής ΤΕΦΑΑ και Προπονητής Εθνικής Ομάδας Στίβου με ειδικότητα στ’ άλματα. Ο Προπονητής προπονητών και των επιτυχιών. Ο κ. Αράπογλου Στέργιος, Ιατρός-Χειρούργος, Ερευνητής και δρομέας μεγάλων αποστάσεων, με τελευταίο επίτευγμα τη διάσχιση, τρέχοντας απ’ ακρου εις άκρον τον ηπειρωτικό κορμό της Χώρας, απόστασης 1519km σε 23 ημέρες. Επίσης, ιδιαίτερη απονομή έγινε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, υποστηρικτή των δράσεων του Συλλόγου, στα πρόσωπα των δημοσιογράφων, της κας Βίκυς Σπύρου, κου Φάνη Σκύφτα και του κου Μάκη Τσίλκου. Η ομιλία ολοκληρώθηκε με τις λοιπές ετήσιες απονομές στις κατηγορίες:

 • Καλύτερη αθλήτρια του Συλλόγου η κα Εύη Ρόδη και καλύτερος αθλητής ο κ. Αναστάσιος Παγώνης.
 • Καλύτεροι Υπερμαθαθωνοδρόμοι: Γυναίκα, η κα Λένα Τζήμα κι άνδρας, ο κ. Βασίλης Ζήντρος, με τα περισσότερα χιλιόμετρα σε Αγώνες με διοργανωτές Συλλόγους της ΕΟΛΣΜΑ-Υ για το προηγούμενο έτος,
 • Για την εθελοντική προσφορά στον Σύλλογο Αθηναίοι Δρομείς και στο πρόσωπο τους βράβευση όλων των εθελοντών, η κα Σοφία Αρσαενοπούλου & ο κ. Γιάννης Μόσχος,
 • Πρώτος Τερματισμός σε Μαραθώνιο για τον Σύλλογο «Αθηναίοι Δρομείς» το 2018
 1. ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 4:51:55
 2. ΚΑΡΑΜΠΟΥΡΟΥΝΗΣ ΑΝΑΣΤ 6:10:57
 3. ΚΑΤΕΛΑΝΟΥ ΡΟΖΑΛΙΖΑ 6:02:21
 4. ΚΡΙΠΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ 5:09:18
 5. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ 6:12:00
 6. ΜΑΚΡΑΚΗ ΕΥΗ 6:16:08
 7. ΞΥΓΚΟΣ ΠΑΝ 4:00:
 8. ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ 5:39:35
 • Ελληνικές Συμμετοχές κι Εθελοντές στον 4ο Αυθεντικό Φειδιππίδειο
 1. ΔΡΑΚΟΣ-ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
 2. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ-ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΤΕΜΟΝΑΕΚ
 3. ΖΙΑΜΠΑΡΑΣ-ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
 4. ΚΑΤΣΑΡΑΚΗΣ-ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
 5. ΜΠΕΣΥΡΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
 6. ΠΟΡΦΥΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΝΙΚΟΣ
 • Χρήστος Γραμματικός για την προσφορά του στον Σύλλογο και την φιλοξενία στα Φροντιστήρια «ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΌΣ».
 • Αιμοδότες.
1 ΑΔΑΜΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
2 ΑΛΕΞΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
3 ΑΜΟΡΓΙΑΝΙΩΤΗ ΑΡΓΥΡΩ
4 ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
5 ΒΛΑΣΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
6 ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
7 ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
8 ΖΗΝΔΡΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
9 ΚΑΤΕΛΑΝΟΥ ΡΟΖΑΛΙΖΑ
10 ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ  
11 ΛΕΜΠΕΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
12 ΜΑΝΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
13 ΜΠΑΡΔΗ ΑΡΙΑΔΝΗ
14 ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ ΑΝΝΑ

Μετά την καθιερωμένη κοπή της πίτας από τον Πρόεδρο, κ. Διαμαντή, όπου το φλουρί της, που αντιστοιχούσε σε δωροεπιταγή των 50 € από το κατάστημα αθλητικών ειδών OUTRUN, προσφορά του Συλλόγου «Αθηναίοι Δρομείς», κέρδισε ο ΑΠΣ Απόλλων Δυτικής Αττικής και το παρέλαβε ο κ. Χρήστος Καλομοίρης. Ακολούθησε πληθώρα άλλων κληρώσεων.

Συγκεκριμένα:

 • Πρώτη κλήρωση μία ακόμη δωροεπιταγή των 50 € από το τα κατάστημα OUTRUN, προσφορά κι αυτή του Συλλόγου μας, , ο κ. Νίκος Ζαχαρίου.
 • Δεύτερη κλήρωση μια όμορφη ζακέτα-φούτερ, προσφορά της Εταιρείας Present Team, o κ. Καραβασίλης Βλάσης.
 • Τρίτη κλήρωση ένα ωραίο μοντέρνο fleece, προσφορά κι αυτό της Present Team. η κα Μήλιου Αντωνία.
 • Τέταρτη κλήρωση ένα μοντέρνο αδιάβροχο γιλέκο, προσφορά, επίσης, της Present Team, η κα Σταθάτου.
 • Πέμπτη κλήρωση μια ζώνη τρεξίματος με μία θήκη της Εταιρείας Wantalis. προσφορά του καταστήματος OUTRUN, που πάντα είναι δίπλα μας, ο                 κ. Γιαννόπουλος Ιωσήφ.
 • Έκτη κλήρωση μια ζώνη τρεξίματος με δύο θήκες της Wantalis, προσφορά της OUTRUN κι αυτό, ο κ. Ρεφούλιας Βαλεντίνος.
 • Έβδομη κλήρωση δύο δωρεάν ταξίδια στην Καλαμάτα για τη συμμετοχή στον Μαραθώνιο Μεσσήνης, 23-4/3 και στους παράλληλους αγώνες που θα περιλαμβάνουν, δωρεάν μεταφορά, κόστος αγώνα και δωμάτιο ξενοδοχείου, προσφορά του Συλλόγου μας.                                                                                          1. κα Λελέ Βασιλική                                                                                         2. κ. Θάνος Κωνσταντίνος
 • Όγδοη κλήρωση ένα αντιανεμικό μπουφάν με το logo του Συλλόγου μας, προσφορά των Αθηναίων Δρομέων, ο κ. Λιανός Μπάμπης.
 • Ένατη κλήρωση μια πρόσκληση για δυο άτομα για θεατρικό έργο « Ο Κουτσομπόλης» του Δ. Ψαθά στο θέατρο ΕΛΙΖΕ, ο κ. Πανούτσος Ανδρέας.
 • Δέκατη κλήρωση μια πρόσκληση για 2 άτομα για το θεατρικό έργο « Ο Κουτσομπόλης» του Δ. Ψαθά στο θέατρο ΕΛΙΖΕ, η κα Θεοδοσάκη Αδαμαντία.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με απαλή μουσική, χαλαρή κουβέντα και πλούσιο μπουφέ από τις ευγενικές κυρίες-μέλη του Συλλόγου.

Η ευχή του Προέδρου και των μελών του Δ.Σ. η επιθυμία του καθενός ξεχωριστά. Υγεία, ευημερία, εθελοντισμός κι άσκηση, φυσικά!

Previous ArticleNext Article

Η μουσική, η οικολογία και η κοινωνική προσφορά «τρέχουν» μαζί στον 10ο Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο!

Η μουσική, η οικολογία και η κοινωνική προσφορά «τρέχουν» μαζί στον 10ο Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο!

Μπορεί ο Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος να είναι μια διοργάνωση πρωτίστως αθλητική, ωστόσο βρίσκεται διαρκώς σε διάδραση με την κοινωνία. Γι’ αυτό και φέτος για ακόμα μία χρονιά στο πρόγραμμα των παράλληλων δράσεών του, δίνει έμφαση στην οικολογία, τη μουσική και την κοινωνική προσφορά.

Στο πλαίσια του 10ου Ποσειδώνιου Ημιμαραθωνίου και των παράλληλων αγώνων, η «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+», σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή και τη συνεισφορά σε Colgate σε κάδους, οργανώνουν για τέταρτη φορά το εθελοντικό πρόγραμμα συλλογής και ανακύκλωσης πλαστικών μπουκαλιών με στόχο να συμβάλουν στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της διοργάνωσης, στην ασφάλεια βάδισης των δρομέων και στο γρήγορο καθαρισμό και άνοιγμα των δρόμων.

Κατά μήκος της διαδρομής των αγώνων και στους χώρους των εκδηλώσεων θα στηθούν 90 κάδοι για να συγκεντρώνουν όλα τα ανακυκλώσιμα είδη. Αντίστοιχα, τα λοιπά οργανικά απορρίμματα θα τοποθετούνται στους κάδους με την κατάλληλη σήμανση. Εθελοντές θα συμμετέχουν στη συλλογή των πλαστικών μπουκαλιών και η συλλεγόμενη ποσότητα πλαστικού θα προωθηθεί για ανακύκλωση σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.

Παράλληλα η Οργανωτική Επιτροπή θα τοποθετήσει στην αφετηρία-τερματισμό δοχεία συλλογής πλεονάζοντος νερού στα οποία θα συγκεντρώνεται νερό το οποίο θα οδηγηθεί για το πότισμα των κήπων και χώρων πρασίνου του Φαληρικού Όρμου.

Με την ίδια ομάδα θα πραγματοποιηθεί για τέταρτη φορά και το πρόγραμμα επαναχρησιμοποίησης αθλητικών παπουτσιών «Άστα να τρέξουν ξανά». Έτσι λοιπόν ζευγάρια που βρίσκονται ξεχασμένα σε κάποιο κουτί ή σε κάποιο ράφι στο σπίτι μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν από συνανθρώπους μας, οι οποίοι τα χρειάζονται όχι μόνο για να αθληθούν, αλλά και στην καθημερινότητά τους.

Ζευγάρια που δεν έχουν τρύπες, φθαρμένα πέλματα ή άλλες αισθητικές αλλοιώσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους ή είδους (ανδρικά, γυναικεία, παιδικά) θα συγκεντρώνονται στο Κέντρο Εγγραφών του Ποσειδωνίου, την Παρασκευή 19, το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Απριλίου.

Αναγνωρίζοντας πως ο δύσκολος κόπος των δρομέων απαλύνεται με τη μουσική, ο Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος πραγματοποιεί για τέταρτη χρονιά το πρόγραμμα «Μουσική και μουσικοί στο κύμα». Έτσι, την Κυριακή 21 Απριλίου θα έχουν την ευκαιρία οι συμμετέχοντες στους αγώνες να συντονίσουν το βήμα τους με τις μελωδίες που θα παίζουν ζωντανά περισσότεροι από 50 σπουδαστές και καθηγητές του Ωδείου Παλαιού Φαλήρου κατά μήκος των διαδρομών. Παράλληλα, djs εντός κι εκτός του Πολιτιστικού κι Αθλητικού Κέντρου Παλαιού Φαλήρου θα δίνουν τον τόνο της δρομικής γιορτής.

Το μουσικό πρόγραμμα του Ποσειδωνίου την ημέρα του αγώνα, θα ξεκινήσει εντός του Αθλητικού και Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Παλαιού Φαλήρου όπου dj θα διαλέγει τις ρυθμικές μελωδίες όλη την ημέρα, σημαίνοντας την αρχή της δρομικής γιορτής. Ακόμα, dj θα υπάρχει και στο άγαλμα του Παλαιολόγου επί της οδού Ποσειδώνος στο Φλοίσβο για να διασκεδάζει όσους τρέχουν προς τα εκεί.

Στη Μαρίνα του Φλοίσβου, ομάδα μαθητών από το σύγχρονο τμήμα του Ωδείου θα υποδέχεται τους δρομείς με γνωστά ροκ και ποπ τραγούδια, παροτρύνοντάς τους να συνεχίσουν το τρέξιμό τους δυνατά!

Η πλατεία Νερού, θα γεμίσει κρουστά όργανα! Εκεί θα στηθεί ένα “drum battle” αφού δύο σετ από ντραμς θα τοποθετηθούν αντικριστά σε μια μουσική μάχη που θα ξεσηκώσει και θα δώσει ενέργεια στους δρομείς που περνούν από το σημείο.

Σε πιο παραδοσιακούς ρυθμούς θα κινηθεί το σύνολο από λαϊκά όργανα κοντά στον Ναυταθλητικό Όμιλο Τζιτζιφιών Καλλιθέας. Οι σπουδαστές του Ωδείου, έχοντας ανά χείρας κρουστά και νταούλια αλλά και μπουζούκια, θα ερμηνεύσουν γνωστά ελληνικά τραγούδια, βγαλμένα από την παράδοση. Παράλληλα, στο πρόγραμμα θα υπάρχουν και ρυθμικές μελωδίες ώστε να δώσουν μια διαφορετική ατμόσφαιρα στην παραθαλάσσια διαδρομή.

Bρείτε μας στα social media

https://www.facebook.com/Poseidon.Athens.Halfmarathon/

https://www.youtube.com/channel/UCkO0swlZ50DCwVfyb6ArqUQ

https://gr.pinterest.com/PoseidonAthens/

https://www.instagram.com/poseidon_athens_half_marathon/

Αντίστροφη μέτρηση για τα Πασχαλινά Τουρνουά του SPORTCAMP!

Αντίστροφη μέτρηση για τα Πασχαλινά Τουρνουά του SPORTCAMP!

Το SPORTCAMP για 8η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει και φιλοξενεί στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του, τα πολυαναμενόμενα Loutraki Easter Cups σε 3 αθλήματα, Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ & Βόλεϊ.

Πρόκειται για τα πλέον δημοφιλή τουρνουά ακαδημιών και συλλόγων για παιδιά και νέους/νέες αθλητές/αθλήτριες που συγκεντρώνουν κάθε χρόνο, Χριστούγεννα και Πάσχα συμμετοχές από όλη την Ελλάδα καθώς και από το εξωτερικό. Από το 2012 (χρονιά εκκίνησης των τουρνουά) έως σήμερα, περισσότεροι από 7.500 αθλητές από 9 διαφορετικές χώρες έχουν λάβει μέρος και στις 3 διοργανώσεις συγκεντρωτικά.

Ο θετικός αντίκτυπος από τα τουρνουά χρόνο με το χρόνο έχει καταστήσει το Λουτράκι έναν από τους κορυφαίους αθλοτουριστικούς προορισμούς για ακαδημίες και ομάδες παίδων και εφήβων από την Ελλάδα και το εξωτερικό στα συγκεκριμένα σπορ.

Το Πάσχα του 2019, τα τουρνουά επιστρέφουν με δυνατές συμμετοχές από όλη την Ελλάδα και ομάδες από το εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, στο ποδόσφαιρο θα απολαύσουμε συναρπαστικό θέαμα με συμμετοχές ομάδων από 3 διαφορετικές χώρες, Ελλάδα, Λίβανος, Εσθονία,  ενώ και στο μπάσκετ οι αναμετρήσεις αναμένονται εντυπωσιακές με συμμετοχές από Ελλάδα, Λίβανο, Τουρκία και Αλβανία. Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη αρχίσει καθώς μας χωρίζουν πλέον λίγες ημέρες για την έναρξη του Ποδοσφαίρου και του Μπάσκετ, ενώ το Βόλεϊ θα διεξαχθεί αμέσως μετά το Πάσχα.

Ημερομηνίες Διεξαγωγής:

2019 Loutraki Easter Soccer Cup –  Κυριακή 21 Απριλίου  έως Τρίτη 23 Απριλίου 2019

2019 Loutraki Easter Basketball Cup – Κυριακή 21 Απριλίου έως  Τρίτη 23 Απριλίου 2019

2019 Loutraki Easter Volleyball Cup –  Τετάρτη 1 Μαΐου –  Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

Τα τουρνουά υποστηρίζονται από σημαντικούς φορείς οι οποίοι συνεργάζονται στενά με την Αθλητική Διεύθυνση του SPORTCAMP και τα έχουν θέσει υπό την αιγίδα τους. Συγκεκριμένα, το τουρνουά Ποδοσφαίρου υποστηρίζεται από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κορινθίας και το τουρνουά Μπάσκετ από την TNBA Greece.

Εν αναμονή της έναρξης των τουρνουά, η Διοίκηση και το Αθλητικό Τμήμα του SPORTCAMP υπόσχονται για άλλη μια φορά την υλοποίηση διοργανώσεων διεθνών προδιαγραφών και στα 3 αθλήματα που θα αποτελέσουν γιορτή για τους συμμετέχοντες και τις οικογένειές τους και σημείο αναφοράς στα αθλητικά πεπραγμένα της χρονιάς που διανύουμε στις ηλικιακές κατηγορίες που απευθύνονται.

ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ»: Με πάνω από 80 δρομείς στον μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»

ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ»: Με πάνω από 80 δρομείς στον μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»

Στην αφετηρία  του 14ου διεθνούς μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» βρέθηκε πολυπληθής αποστολή του ΑΠΣ Δρομέων «ΖΕΥΣ».

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο πρόεδρος του συλλόγου Αλέξανδρος Πούλιος «Ο σύλλογος μας και φέτος δίνει δυναμικά το παρόν στον αγώνα θεσμό «Μέγα Αλέξανδρο».

Πάνω από 80 αθλήτριες και αθλητές μας βρέθηκαν στην εκκίνηση τόσο στο μαραθώνιο, όσο και στους αγώνες των 10 και 5 χιλιομέτρων, κρατώντας ψηλά τη σημαία του δρομικού κινήματος της Πιερίας»

Ο Α.Π.Σ. Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» με τη διοργάνωση δρομικών αγώνων καθώς και με τις δράσεις αλληλεγγύης και πολιτισμού τις οποίες υποστηρίζει, δυναμώνει έμπρακτα το μαζικό αθλητισμό στην Πιερία.

ΣΔΥ ΠΕΙΡΑΙΑ: «Ομαδική συμμετοχή στον αγώνα No finish Line 2019»

ΣΔΥ ΠΕΙΡΑΙΑ: «Ομαδική συμμετοχή στον αγώνα No finish Line 2019»

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Πειραιά συμμετείχε για πρώτη φορά ομαδικά στον φιλανθρωπικό αγώνα No Finish Line Athens 2019. Στην ομάδα μας συμμετείχαν 21 αθλητές, με έντονη παρουσία το Σαββάτο 13/04/2019.

Τις προηγούμενες ημέρες είχαμε και πάλι παρουσία αλλά ατομική. Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο αθλητές του Συλλόγου μας, οι Γιώργος Παναγιωτάκος και Γιώργος Σαμλίδης αγωνίζονται αυτή την ώρα στον υπερμαραθώνιο των 24 ωρών, της ίδιας διοργάνωσης. Τους ευχόμαστε ολόψυχα κουράγιο και καλή επιτυχία.

Όπως προαναφέρθηκε το Σάββατο 13/04/2019 είχαμε την ποιο έντονη, την ποιο μαζική παρουσία του Συλλόγου, με τους 21 αθλητές να συμμετέχουν σχεδόν ταυτόχρονα, στον μοναδικό διεθνή φιλανθρωπικό αγώνα δρόμου που απευθύνεται σε όλο τον κόσμο αθλούμενους και μη, που κάθε χιλιόμετρο που καταγράφει η διοργάνωση το μετατρέπει σε χρήματα που τα διαθέτει για την υλοποίηση παιδικών προγραμμάτων. Όπως είναι κατανοητό είμαστε πολύ περήφανοι που προσφέραμε κι εμείς λίγα χιλιόμετρα, τα οποία μετατράπηκαν σε χρήματα.

Η πρώτη αυτή συμμετοχή μας, δεν ήταν προγραμματισμένη. Οπότε ήταν κατά κάποιο τρόπο αναγνωριστική. Υποσχόμαστε όμως ότι στην επόμενη διοργάνωση του 2020, ο Σύλλογος θα συμμετάσχει με πολύ περισσότερα μέλη.

Καλή συνέχεια σε όλους του αθλητές που θα συνεχίσουν την προσπάθεια τους μέχρι τέλους.

Για τον ΣΔΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Η Novo Nordisk Hellas ενώνει τις δυνάμεις της με τον 10ο Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο στη μάχη εναντίον του διαβήτη!

Ένας από τους βασικούς σκοπούς του Ποσειδωνίου Ημιμαραθωνίου είναι η ευαισθητοποίηση για τα θέματα του διαβήτη. Με σύνθημα «Τρέχω & Βαδίζω.  Δίνω αξία στα βήματά μου! Δράση για το Διαβήτη και την Παχυσαρκία. Τώρα!» η διοργάνωση σε συνεργασία με την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία και τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του Δήμου Παλαιού Φαλήρου και του Τμήματος Διατροφικής Αγωγής και Άθλησης, δίνουν το σύνθημα για την πρόληψη αυτής της ασθένειας που ταλαιπωρεί χιλιάδες συμπολίτες μας. Σ’ αυτήν την προσπάθεια, ο Ποσειδώνιος βρίσκει έναν πολύ σημαντικό σύμμαχο, την φαρμακευτική εταιρία Novo Nordisk Hellas, η οποία έχει αναπτύξει ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων αφιερωμένων στην καταπολέμηση του διαβήτη.

Η Novo Nordisk Hellas λοιπόν στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού της χώρας για τη νόσο του Σακχαρώδη Διαβήτη και της Παχυσαρκίας, υποστηρίζει χορηγικά τον 10ο Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο, δίνοντας το όνομα της στους αγώνες «Novo Nordisk Run» και «Δυναμικό Βάδισμα Novo Nordisk». Παράλληλα, η εταιρία θα δώσει δυναμικό παρόν την Κυριακή 21 Απριλίου με την ομάδα της «Run to Change DiabetesNovo Nordisk Hellas», συμμετέχοντας και στα έξι δρομικά αγωνίσματα της διοργάνωσης.

Η Novo Nordisk είναι μια εταιρεία με παγκόσμια παρουσία στον τομέα της υγείας και με 95 χρόνια καινοτομίας και πρωτοπορίας στη θεραπεία του διαβήτη. Επιπλέον, η εταιρεία κατέχει ηγετική θέση στα προϊόντα αντιμετώπισης της αιμορροφιλίας, στη θεραπεία της παχυσαρκίας και στη θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης.

Αυτό το έργο θα συνεχίσουν και στον Ποσειδώνιο, τον πρώτο ιστορικά Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, ο οποίος επιστρέφει στο Παλαιό Φάληρο για δέκατη χρονιά την Κυριακή 21 Απριλίου, με μια όμορφη ανανεωμένη διαδρομή που επεκτείνονται σε όλον τον Φαληρικό Όρμο, δίπλα στη θάλασσα! Το αγωνιστικό πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει έξι διαφορετικές μικρές, μεσαίες και μεγάλες διαδρομές που ικανοποιούν τις απαιτήσεις επαγγελματιών κι ερασιτεχνών δρομέων. Οι εγγραφές είναι διαθέσιμες στη σελίδα www.poseidon-athenshalfmarathon.com

Bρείτε μας στα social media

https://www.facebook.com/Poseidon.Athens.Halfmarathon/

https://twitter.com/AthensHalfMara1

https://www.youtube.com/channel/UCkO0swlZ50DCwVfyb6ArqUQ

https://gr.pinterest.com/PoseidonAthens/

https://www.instagram.com/poseidon_athens_half_marathon/

Κύπρος και μετά Ντόχα για τον Κώστα Φιλιππίδη

Κύπρος και μετά Ντόχα για τον Κώστα Φιλιππίδη

Από την Κύπρο θα ξεκινήσει η θερινή διαδρομή του Κώστα Φιλιππίδη, που αναμένεται να κορυφωθεί τον Οκτώβριο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα.Ο πρωταθλητής μας μαζί με τον προπονητή του Δημήτρη Κυτέα και τον συναθλητή του Δημήτρη Καραγιάννη αναχωρεί την Δευτέρα (15/4) για το νησί της Αφροδίτης, προκειμένου να πραγματοποιήσει έως τις 23 Απριλίου, το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του.

Ο «ασημένιος» πρωταθλητής Ευρώπης του 2017 στο Βελιγράδι θα ξεκινήσει τους αγώνες του στη Ντόχα (3/5), στο πρώτο Diamond League του 2019, εκεί όπου θα έχει την ευκαιρία να κυνηγήσει από νωρίς καλές προσπάθειες. Ο άλτης του Δημήτρη Κυτέα δεν έχει καταλήξει στο συνολικό πρόγραμμα της σεζόν, η οποία φέτος είναι ιδιαίτερα απαιτητική καθώς το Παγκόσμιο της Ντόχα, είναι προγραμματισμένος για τον Οκτώβριο. Σε κάθε περίπτωση, όμως, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Φιλιππίδης θα συμμετάσχει σε σημαντικές διοργανώσεις εντός και εκτός συνόρων, δεδομένο του ότι είναι ένας από τους κορυφαίους επικοντιστές του πλανήτη.

x

Send this to a friend