Για έναν κόσμο ίσων ευκαιριών: Το ΙΣΝ επεκτείνει τη συνεργασία του με τα Special Olympics

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) υποστηρίζει τα Special Olympics με νέα δωρεά, ύψους $8.500.000, στο πλαίσιο μίας πρωτοβουλίας ιστορικής σημασίας για την προώθηση μίας δίκαιης κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς για όλους. Συγκεκριμένα, η δωρεά στηρίζει μία Διεθνή Εκστρατεία για την Κοινωνική Ένταξη ανθρώπων με νοητική αναπηρία, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα να πραγματοποιηθούν συμπράξεις για την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τη μεταμορφωτική δύναμη των προγραμμάτων κοινωνικής ένταξης των Special Olympics, σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα, πρόθεση της υποστήριξης είναι η ενδυνάμωση των νέων στην προσπάθειά τους να προωθήσουν μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της συμπερίληψης στα σχολεία και ευρύτερα στην κοινωνία.

«Είναι τιμή μας που έχουμε τη συνεχή υποστήριξη του ΙΣΝ στην προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε μία Διεθνή Εκστρατεία για την Κοινωνική Ένταξη που αντιτάσσεται στον διχαστικό λόγο των πολιτικών άκρων. Το μήνυμα των Special Olympics είναι ένα μήνυμα αποδοχής της διαφορετικότητας που αγγίζει εκατοντάδες εκατομμύρια παιδιά και νέους σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Tim Shriver, Πρόεδρος του Διεθνούς Διοικητικού Συμβουλίου των Special Olympics. «Γνωρίζουμε ότι οι αθλητές μας και οι σημερινοί νέοι σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν φωνή που χρειάζεται να γίνει πιο δυνατή και να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Το μήνυμά τους είναι απολιτικό, μη πολωτικό –πρόκειται για ένα μήνυμα αλληλεγγύης, ενότητας και ελπίδας που θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε αυτήν την τόσο διχαστική περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας».

Η δωρεά του διεθνούς φιλανθρωπικού οργανισμού ΙΣΝ έρχεται σε συνέχεια της μακροχρόνιας συνεργασίας του Ιδρύματος με τα Special Olympics International, που είχε ξεκινήσει ήδη από το 1998. Η υποστήριξη καθιστά εφικτή την ενίσχυση της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης μέσω του αθλητικού-εκπαιδευτικού προγράμματος Unified Schools των Special Olympics, που ενσωματώνει τον αθλητισμό δίχως αποκλεισμούς στο σχολικό περιβάλλον, εμπλέκοντας, παράλληλα, όλους τους νέους -με και χωρίς νοητική αναπηρία. Μέσω της επέκτασης, το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε 22 χώρες και περίπου 3.000 σχολεία. Επιπλέον, η δωρεά θα υποστηρίξει μίας μεγάλης εμβέλειας εκστρατεία για την κοινωνική ενσωμάτωση, καθώς και τη δημιουργία της πρώτης Διεθνούς Συνεργασίας για την Ένταξη και την Εκπαίδευση∙ μίας συνεργασίας μεταξύ κυβερνήσεων, οργανισμών των Ηνωμένων Εθνών, οργανισμών εξωτερικής βοήθειας και Ιδρυμάτων, με σκοπό την ενίσχυση της σημασίας της κοινωνικής ενσωμάτωσης διεθνώς μέσω της εκπαίδευσης.

«Το ΙΣΝ επιδιώκει να υποστηρίζει προσπάθειες που δημιουργούν διαχρονικές, θετικές κοινωνικές αλλαγές και τα Special Olympics έχουν αποδεδειγμένα βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση, προκαλώντας οριστικές αλλαγές στη νοοτροπία. Αλλαγές που διαχέονται από μεμονωμένους ανθρώπους, στα σχολεία, σε οικογένειες, σε κοινωνίες, ακόμη και σε χώρες ολόκληρες» ανέφερε ο Πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος. «Είμαστε πολύ τυχεροί που υπάρχουν αφοσιωμένοι και δραστήριοι νέοι άνθρωποι, άνθρωποι διαφορετικοί, με διαφορετικές ικανότητες, που μας δείχνουν το δρόμο προς ένα μέλλον δίχως αποκλεισμούς. Το ΙΣΝ είναι υπερήφανο που συμμετέχει στην προσπάθεια να ενισχυθεί η φωνή τους, παρέχοντας ταυτόχρονα υπηρεσίες θεμελιώδους σημασίας σε σχολεία, σε ολόκληρο τον κόσμο».

Μέσω της παγκόσμιας συνεργατικής πλατφόρμας του προγράμματος «Play Unified – Learn Unified», τα Special Olympics και το ΙΣΝ έχουν υλοποιήσει με επιτυχία ένα φιλόδοξο όραμα για την μετατροπή του σχολικού περιβάλλοντος σε χώρο αποδοχής και ένταξης νέων με και χωρίς νοητική αναπηρία. Από το 2018, το πρόγραμμα «Play Unified: Learn Unified» έχει προσεγγίσει πάνω από 190.000 νέους με και χωρίς νοητική αναπηρία, σε 14 χώρες σε όλο τον κόσμο, αποκομίζοντας πολύτιμη γνώση σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται την έννοια της κοινωνικής ενσωμάτωσης σε διεθνή κλίμακα. Κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων χρόνων της, η πρωτοβουλία απέδειξε έμπρακτα ότι το πρόγραμμα των Unified Schools αποτελεί ένα πανίσχυρο εργαλείο για την προώθηση της αλλαγής της νοοτροπίας μας για μία κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς. Μετά την ολοκλήρωση της συμμετοχής στο πρόγραμμα «Play Unified: Learn Unified»:

  • 8 στους 10 εκπαιδευτικούς πιστεύουν ότι το πρόγραμμα Unified Schools έχει επηρεάσει θετικά το κλίμα στο σχολικό περιβάλλον.
  • 94% των σχολείων ανέφεραν ότι το πρόγραμμα Unified Schools είχε μεγάλο αντίκτυπο στη μείωση του σχολικού εκφοβισμού και της χρήσης προσβλητικής γλώσσας στα σχολεία τους.
  • Οι μαθητές στην Ελλάδα είχαν 9 φορές περισσότερες πιθανότητες να πιστέψουν ότι μπορούν να μάθουν από διαφορετικούς ανθρώπους και 9 φορές περισσότερες πιθανότητες να πιστέψουν ότι είναι σε θέση να δημιουργήσουν ένα καλύτερο σχολικό περιβάλλον.
  • Πάνω από το 90% των μαθητών με και χωρίς νοητική αναπηρία στην Ινδία και στην Κένυα πιστεύουν ότι το πρόγραμμα «Play Unified: Learn Unified» προκάλεσε αλλαγές σε συμπεριφορές όπως ο εκφοβισμός και η χρήση προσβλητικής γλώσσας.

Σε συνέχεια της επιτυχίας του προγράμματος «Play Unified: Learn Unified», τα Special Olympics και το ΙΣΝ θα συνεργαστούν για να ξεκινήσουν αυτή τη νέα, φιλόδοξη τριετή συνεργασία, τη Διεθνή Εκστρατεία για την Κοινωνική Ένταξη, με επίκεντρο τον ιδιαίτερα σημαντικό στόχο της διδασκαλίας και της ανάδειξης ενός μηνύματος διεθνούς κοινωνικής ενσωμάτωσης, υπό την καθοδήγηση των νέων ανθρώπων. Τα Special Olympics θα επεκτείνουν το πρόγραμμα «Play Unified: Learn Unified» σε 22 χώρες, μεταδίδοντας το μήνυμα της σημασίας της ένταξης, σε ηγετικές φυσιογνωμίες, που επηρεάζουν και διαμορφώνουν τον δημόσιο διάλογο. Παράλληλα, θα συγκαλέσουν μία Διεθνή Συνεργασία Ηγετών για την Εκπαίδευση και την Ένταξη, που θα προωθήσει τη σπουδαιότητα της συμπερίληψης σε όσο το δυνατόν περισσότερες κοινότητες, στο πλαίσιο μίας κοινής δέσμευσης για την κοινωνική ενσωμάτωση.

Δείτε το σχετικό βίντεο ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Με τεράστια επιτυχία επέστρεψε η MARATHON expo 2021!

Η μεγαλύτερη έκθεση αθλητισμού, διατροφής, υγείας και αθλητικού τουρισμού MARATHON expo πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία 10-13 Νοεμβρίου στο Κλειστό Γήπεδο Παλαιού Φαλήρου (πρώην Tae Kwon Do).
Σημειώνοντας πολύ μεγάλη προσέλευση επισκεπτών αλλά και τη συμμετοχή των σημαντικότερων εταιριών πραγματοποιήθηκε μία άρτια διοργάνωση και η MARATHON expo παρέμεινε σταθερή στην θέση της ως μία από τις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις  στην Ευρώπη.
H τεράστια απήχηση και η διάθεση του κόσμου θύμισε παλαιότερες εκθέσεις καθώς οι επισκέπτες από κάθε γωνία της γης εξέφρασαν τα καλύτερα σχόλια για την διοργάνωση αλλά και οι πρώτες δηλώσεις των εκθετών είναι ιδιαίτερα ενθουσιώδης, θεωρώντας την έκθεση μία πνοή στην αθλητική αγορά.
Η MARATHON expo κατάφερε να δώσει στους επισκέπτες, την αίσθηση της συμμετοχής σε μία γιορτή του αθλητισμού, σε μία ιδιαίτερη και απαιτητική περίοδο και παράλληλα να επικοινωνήσει πολλαπλά μηνύματα αισιοδοξίας για την επιστροφή στην πλήρη κανονικότητα.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας. Δεσμευόμαστε για μία ακόμη μεγαλύτερη MARATHON expo με κύριο στόχο να ανταποκριθούμε για ακόμη μία φορά στις προσδοκίες σας
.
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την HALF MARATHON, 17-19 Mαρτίου 2022, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Δυναμική παρουσία των La Sportiva & Buff στην έκθεση του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας

H καινοτόμα εταιρεία outdoor και εξοπλισμού La Sportiva και η μοναδική συλλογή προϊόντων Buff, που φέρουν την υπογραφή της Δημητριάδης Α.Ε., αποκλειστικού αντιπροσώπου και διανομέα των δύο brands στην Ελλάδα, βρέθηκαν στην έκθεση του κορυφαίου δρομικού γεγονός της χώρας, του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας.

 «Άρωμα» Ολυμπιονικών και γνωστών αθλητών

Στο πλαίσιο της έκθεσης, το περίπτερο των La Sportiva και Buff επισκέφτηκαν χιλιάδες συμμετέχοντες στον Μαραθώνιο, κορυφαίοι μαραθωνοδρόμοι και σπουδαίοι αθλητές που έχουν διακριθεί σε αγώνες βουνού και δρόμου. Ανάμεσα στους αθλητές αυτούς, το περίπτερο υποδέχτηκε τον φετινό νικητή του Σπάρταθλον και πρωταθλητή αγώνων ορεινού τρεξίματος Φώτη Ζησιμόπουλο, ο οποίος εμπιστεύεται επί σειρά ετών τα προϊόντα La Sportiva και Buff. Το ‘παρών’ έδωσαν μεταξύ άλλων επίσης, ο χρυσός Ολυμπιονίκης στο αγώνισμα των κρίκων Λευτέρης Πετρούνιας και ο ηθοποιός Άγης Εμμανουήλ που πρόσφατα έτρεξε για 80 ημέρες από την Αθήνα στη Γλασκώβη 2.421χλμ, μεταφέροντας το μήνυμα της κλιματικής αλλαγής.

Η νέα δυναμική σειρά “Find Your Ultra” της La Sportiva

H κυρίαρχη εταιρεία La Sportiva με την εμπειρία 93 και πλέον χρόνων παρουσίασε, μεταξύ άλλων, το εξαιρετικό μοντέλο Karacal, που αποτελεί καμπάνια του brand για τον Χειμώνα 2021-2022. To Karacal είναι το αποτέλεσμα της συνεχούς έρευνας και εξέλιξης της La Sportiva στο ορεινό τρέξιμο. Είναι σχεδιασμένο για όσους αναζητούν ένα παπούτσι με τέλεια εφαρμογή, υψηλή διαπνοή, με χαμηλό βάρος και μέγιστη απορροφητικότητα ενώ η προστασία που προσφέρει είναι επιπέδου “La Sportiva” για μέτριες και μεγάλες αποστάσεις.

Με το μήνυμα Find Your Ultra το Karacal παρακινεί τους αθλητές να αναζητήσουν και να βρουν τον επόμενο υπεραμαραθώνιο αγώνα της αρεσκείας τους, ανακαλύπτοντας τα μοναδικά τεχνικά χαρακτηριστικά του παπουτσιού. Η νέα δυναμική σειρά Karacal έχει σχεδιαστεί με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον αφήνοντας το μικρότερο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Buff limited edition

Με έμπνευση το νούμερο 1 γεγονός τρεξίματος της χώρας μας, η πρωτοπόρος στον δρομικό χώρο Buff, παρουσίασε αντίστοιχα τα 2 limited edition Αthens 2021 δρομικά προϊόντα της. Συγκεκριμένα στο περίπτερο της Buff ήταν διαθέσιμο το επετειακό μαντήλι λαιμού και το δρομικό καπέλο pack run. Τα προϊόντα αυτά παρουσιάστηκαν σε δυο χρώματα, μπλε και κίτρινο με μοναδική αποτύπωση του χάρτη της κλασικής διαδρομής από τον Μαραθώνα έως την Αθήνα.

Κατασκευασμένα από 100% ανακυκλωμένα υλικά, φυτικής προέλευσης σε sustainable χρώματα, τα προϊόντα αυτά, προσφέρουν στον δρομέα κορυφαία διαπνοή, διαχείριση της εφίδρωσης, εξαιρετικά χαμηλό βάρος και τέλεια εφαρμογή.

Από την πλευρά της Δημητριάδης Α.Ε., η CEO Εύχαρις Δημητριάδου ανέφερε: «Τα διακεκριμένα brands των La Sportiva και Buff που πρωταγωνιστούν στην ύπαιθρο και σε όλους τους μεγάλους αγώνες παγκοσμίως έδωσαν δυναμικό ‘παρών’ και στην έκθεση του ιστορικού Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Με έμπνευση το κορυφαίο αθλητικό  γεγονός της χώρας παρουσιάσαμε τις νέες σειρές προϊόντων μας δίνοντας πάντα έμφαση στις ανάγκες των σύγχρονων δρομέων με στόχο την άνεση, τέλεια εφαρμογή και την καλύτερη δυνατή δρομική εμπειρία».

Hashtags: #lasportiva #buff

Η Δημητριάδης Α.Ε είναι αποκλειστική αντιπρόσωπος και διανομέας στην Ελλάδα των προϊόντων La Sportiva και Buff.

https://dimitriadis.com.gr/   https://dimitriadis.gr

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend