Ειδικές τιμές σε δρομείς και εθελοντές από τους Lake Run Proud Partners

Τη δυνατότητα αγορών προϊόντων και υπηρεσιών με ειδικές τιμές, επισκέψεων σε μουσεία και αξιοθέατα με μειωμένο εισιτήριο, καθώς και μιας γενναίας έκπτωσης για τη μετακίνηση με λεωφορείο στα Γιάννενα, θα έχουν οι δρομείς του Ioannina Lake Run, καθώς και οι εθελοντές του αγώνα τις επόμενες ημέρες.

Ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων υλοποιεί και φέτος την πρωτοβουλία Lake Run Proud Partner, με στόχο να ενδυναμώσει τη συνεργασία με τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού και όχι μόνο, καθώς και με πολιτιστικούς φορείς, με αμοιβαία οφέλη, τόσο για τους ίδιους, όσο και για τους συμμετέχοντες στη διοργάνωση, αθλητές και εθελοντές.

Με αυτόν τον τρόπο, το Ioannina Lake Run, που έτσι κι αλλιώς δεν είναι ένα αμιγώς αθλητικό γεγονός, γίνεται υπόθεση όλης της πόλης, εμπλέκοντας στη διοργάνωση τους επαγγελματίες της περιοχής, καθώς και τους φορείς πολιτισμού.

Κάθε αθλητής, μαζί με τις πληροφορίες για την ημέρα του αγώνα (αριθμό συμμετοχής, ώρα προσέλευσης, group εκκίνησης), θα λάβει στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο και το ειδικό σήμα, το οποίο θα επιδεικνύει στα συνεργαζόμενα καταστήματα, στα μουσεία και στα αξιοθέατα, εξασφαλίζοντας εκπτώσεις για το διάστημα από 12 έως 22 Σεπτεμβρίου. Με το ειδικό σήμα θα εφοδιαστούν, όμως, και οι εθελοντές, οι οποίοι αποτελούν την «ψυχή» της διοργάνωσης.

Η επιτυχία του εγχειρήματος θα κριθεί από τον βαθμό ανταπόκρισης των τοπικών επιχειρήσεων (ξενοδοχεία, καφετέριες, καταστήματα εστίασης, εμπορικά καταστήματα κ.ά.) και για τον λόγο αυτό, η οργανωτική επιτροπή του Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν τη συμμετοχή τους συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα https://www.ioanninalakerun.gr/pages/proud_partners ή να αποστείλουν το όνομα και το είδος της επιχείρησης, τηλέφωνο επικοινωνίας, e-mail, διεύθυνση, καθώς και το ποσοστό της έκπτωσης που επιθυμούν να προσφέρουν (από 10% και πάνω), στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Οι συνεργάτες του Γύρου Λίμνης θα έρθουν άμεσα σε επαφή μαζί τους, προκειμένου να γίνει η προμήθεια του ειδικού σήματος για την ανάρτηση στην είσοδο της κάθε επιχείρησης.

Από την πλευρά της, η διοργάνωση θα αναρτήσει στην επίσημη ιστοσελίδα της τα συνεργαζόμενα καταστήματα και τις ειδικές προσφορές, για τα οποία θα ενημερωθούν και αθλητές και εθελοντές στο e-mail τους.

Ήδη στην πλατφόρμα του Lake Run Proud Partner έχουν εγγραφεί καφέ-μπαρ, εστιατόρια, καταστήματα αθλητικών ειδών, εμπορικά καταστήματα και άλλες επιχειρήσεις, που παρέχουν εκπτώσεις από 10% έως 25% σε προϊόντα και υπηρεσίες.

Έκπτωση 25% παρέχει το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων για εισιτήρια μετ’ επιστροφής για όσους ταξιδέψουν από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο και Λάρισα.

Τέλος, μειωμένο εισιτήριο θα πληρώσουν όσοι επισκεφθούν δύο από τα μουσεία με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στα Γιάννενα, καθώς και το μοναδικής ομορφιάς Σπήλαιο Περάματος. 50% έκπτωση στην τιμή γενικής εισόδου (3 ευρώ από 6) παρέχει το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας Παύλου Βρέλλη στο Μπιζάνι, 33% (τιμή μειωμένου εισιτηρίου 2 ευρώ) το Μουσείο Αλή Πασα και Επαναστατικής Περιόδου στο Νησί και 20% (5,5 ευρώ από 7 ευρώ) το Σπήλαιο Περάματος.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Το Front Runners in Sports Management 5.0 έρχεται με κορυφαία ονόματα στις 7-9 Δεκεμβρίου

Kings, Bucks, Manchester City, FIBA, WWF, Loughborough University, Bergamo University μιλούν στο συνέδριο

Το μεγαλύτερο συνέδριο για το αθλητικό management και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, το “Front Runners in Sports Management 5.0” επιστρέφει για 5η χρονιά, την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου και το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 στο Deree – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος. Τη διοργάνωση έχουν αναλάβει το Sports Management Program και το Sports Management Student Society του Deree – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, με το Center of Excellence in Food, Tourism & Leisure, The American College of Greece και την πολυβραβευμένη ActiveMedia Group. Η πρώτη μέρα του συνεδρίου θα είναι υβριδική και οι δύο επόμενες θα γίνουν online, με δωρεάν παρακολούθηση για όλους τους ενδιαφερόμενους όλες τις μέρες.

 Kings & Bucks για πρώτη φορά στο συνέδριο

Το Front Runners in Sports Management δίνει και φέτος την ευκαιρία στον κόσμο να παρακολουθήσει ορισμένες από τις πιο δυνατές ομιλίες που θα οργανωθούν φέτος στην Ελλάδα, προσφέροντας μοναδικές γνώσεις και εμπειρίες από έμπειρα στελέχη ακόμα και από τον μαγικό κόσμο του NBA. Πιο συγκεκριμένα, στο συνέδριο θα μιλήσει για το θέμα: “Women in Leadership Roles in Professional Sports”, σε μία από τις σπάνιες εμφανίσεις της, η Chief Operating Officer των Sacramento Kings του NBA, κα. Matina Kolokotronis. Πρόκειται για τη μοναδική γυναίκα στο ΝΒΑ που κατέχει τους τίτλους τόσο της COO όσο και της President of Business Operations, η οποία διανύει ήδη την 22η σεζόν της στην κορυφαία ομάδα των Kings.

Στο Front Runners θα μιλήσει επίσης, ο Senior Vice President, Bucks Ventures and Development, κ. Michael Belot που μετράει ήδη 5 χρόνια συνεργασίας με τους πρωταθλητές του NBA Milwaukee Bucks αλλά και 18 χρόνια εμπειρίας στον χώρο της αθλητικής βιομηχανίας έχοντας εργαστεί επίσης και για τα Ryder Cup και PGA of America.

Sustainability & Sports από τη The Sports Footprint

Το συνέδριο Front Runners in Sports Management 5.0 αποτελεί πλατφόρμα για την προώθηση της Βιώσιμης Ανάπτυξης στον χώρο του αθλητισμού. Το συνέδριο επικεντρώνεται, μεταξύ άλλων, στον κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο των αθλητικών διοργανώσεων και την δυνατότητα του αθλητισμού να αποτελέσει μέσο για την κοινωνική ευημερία και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις και πάνελ από διακεκριμένους ομιλητές, οι οποίοι προέρχονται από διεθνείς αθλητικούς οργανισμούς και πανεπιστήμια. Στους ήδη επιβεβαιωμένους ομιλητές βρίσκονται οι Pete Bradshaw, Manchester City Director of Sustainability, Reham Bint Saif Alsaud, Saudi Olympic & Paralympic Committee Executive Director of PR and events, Θεμιστοκλής Καρβουντζής, FIBA Asia Head of Sustainability, Αργυρώ Ελισάβετ Μανώλη, Bergamo University Associate Professor Marketing & Management, Μιχάλης Αναγνώστου, UEFA Delegate, πρώην Γενικός Διευθυντής Super League, Loughborough University, το οποίο κατατάσσεται ως το Νο. 1 παγκοσμίως και Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, WWF Hellas Project Manager.

Η ενότητα πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της The Sports Footprint, η οποία αποτελεί τον Επίσημο Συνεργάτη Βιωσιμότητας του συνεδρίου. Η The Sports Footprint είναι η μοναδική εταιρεία με έδρα την Ελλάδα που αφιερώνεται στην προώθηση της βιωσιμότητας σε αθλητικές διοργανώσεις και οργανισμούς, καθιστώντας τη Βιώσιμη Ανάπτυξη βασικό πυλώνα της αθλητικής κοινότητας.

Στο συνέδριο έχει επίσης, επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του και ο κ. Πασχάλης Τουντούρης, Founder & CEO της Prosport και football agent πολλών μεγάλων ποδοσφαιριστών, μεταξύ των οποίων και των Κώστα Τσιμίκα της Liverpool, Τάσου Δουβίκα της Celta Vigo, Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου του Ολυμπιακού και Κωνσταντίνου Κουλιεράκη του ΠΑΟΚ.

Ολυμπιονίκες στο Front Runners 5.0

Στο φετινό συνέδριο θα μιλήσουν και θα μεταφέρουν τις εμπειρίες τους από τον χώρο του αθλητισμού οι πρεσβευτές του Ομίλου ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, η καλύτερη Ελληνίδα βαδίστρια όλων των εποχών, δύο φορές χρυσή πρωταθλήτρια Ευρώπης, χάλκινη παγκόσμια πρωταθλήτρια και Ολυμπιονίκης Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, ο καλύτερος Έλληνας άλτης του επί κοντώ, 4ος Ολυμπιονίκης στο Τόκιο Εμμανουήλ Καραλής, ο χάλκινος Ολυμπιονίκης στην ιστιοπλοΐα στο Ρίο και 8ος Ολυμπιονίκης στο Τόκιο Παύλος Καγιαλής και ο πρωταθλητής Ελλάδος στην ιστιοπλοΐα Γιάννης Ορφανός. Αυτά είναι μόνο κάποια από τα πρώτα ονόματα που ανακοινώνονται και θα ακολουθήσουν και άλλα.

Στο πλαίσιο του φετινού συνεδρίου η Corporate Affairs Manager της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, κα. Μάιρα Πασσιά δήλωσε: «O όμιλος ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ στηρίζει δραστηριότητες που αντικατοπτρίζουν τις αξίες και την ανθρωποκεντρική φιλοσοφία της εταιρείας. Ένας από τους βασικούς πυλώνες της στρατηγικής της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης μας είναι η Εκπαίδευση.  Στηρίζουμε ενέργειες που προσφέρουν ευκαιρίες στη μάθηση και την καινοτομία, και παράλληλα αξιοποιούν την έμφυτη δύναμη των νέων ανθρώπων για την πρόοδο. Στο πλαίσιο αυτό, στηρίζουμε το Front Runners in Sports Management για τρίτη συνεχή χρονιά και χορηγούμε τον διαγωνισμό Drive Change Speaker Contest Powered by ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ που δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους σπουδαστές, προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και διδακτορικών σπουδών να λάβουν μέρος και να κερδίσουν μια θέση στους ομιλητές του φετινού συνέδριου».

Λάβετε μέρος στον Drive Change Speaker Contest Powered by ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ και κερδίστε μια θέση στο φετινό συνέδριο και πλούσια δώρα

Η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε., με κινητήρια δύναμη την αγάπη για την κίνηση και την εξέλιξη, συμμετέχει φέτος στο συνέδριο ως Platinum Χορηγός. Στο πλαίσιο της φετινής της δράσης, ο διαγωνισμός Drive Change Speaker Contest Powered by ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ καλεί όλους τους υποψήφιους να ετοιμάσουν μια συναρπαστική παρουσίαση 10-15 λεπτών σχετικά με έναν από τους ακόλουθους τομείς: α) την Καινοτομία, ή β) τη Βιωσιμότητα ή γ) την Ηγεσία συνδυαστικά με τον χώρο του αθλητισμού. Οι καθηγητές του κολλεγίου και τα εκτελεστικά μέλη της επιτροπής θα φροντίσουν για τη διασφάλιση της αυστηρής και δίκαιης διαδικασίας της αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων. Ο νικητής της 1ης θέσης θα λάβει 500 ευρώ και μια αποκλειστική ευκαιρία να συμμετάσχει στο συνέδριο του 2023. Η 2η θέση θα λάβει 300 ευρώ και η 3η θέση 200 ευρώ. Οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ, καθώς οι τρεις πρώτοι νικητές θα έχουν επίσης την απίστευτη ευκαιρία να γνωρίσουν μερικούς εμπνευσμένους και καταξιωμένους αθλητές της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή σας κάντε κλικ εδώ.

 Δωρεάν Συμμετοχή & Πρόσβαση στην Εκπαίδευση

Η συμμετοχή στο συνέδριο θα είναι και φέτος δωρεάν καθώς σκοπός είναι η εκπαίδευση των σπουδαστών και των στελεχών της βαριάς βιομηχανίας του αθλητισμού για το παρόν και το μέλλον του Sports Management. Το συνέδριο ξεχωρίζει για την πληρότητα της πληροφόρησης που προσφέρει στο κοινό και στοχεύει στην κατάλληλη προετοιμασία της πολύ σημαντικής αυτής αγοράς, ώστε να χτιστεί μια κοινότητα πιο δυνατή και πιο υγιής. Η στήριξη της συνεχούς εκπαίδευσης και της κατάρτισης της νέας γενιάς είναι άκρως απαραίτητη και αποτελεί μέρος της βιώσιμης ανάπτυξης και της κοινωνικής ευθύνης της διοργάνωσης.

 Οι θεματικές ενότητες του φετινού συνεδρίου είναι αφιερωμένες στον Αθλητικό Τουρισμό, τη Βιωσιμότητα, τον Αθλητισμό και την Αθλητική Βιομηχανία.

Κάντε εγγραφή στο YouTube και στο Spotify και παρακολουθήστε όλες τις ομιλίες του συνεδρίου.

Platinum Χορηγός της διοργάνωσης είναι η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ.

Bronze Χορηγός της διοργάνωσης είναι η εταιρεία Βίκος.

Sustainability Partner είναι η The Sports Footprint.

Digital Platform Partner του συνεδρίου είναι η LiveOn, η ολοκληρωμένη πλατφόρμα Ψηφιακής Επικοινωνίας και Εκδηλώσεων, που θα συμβάλει στη δικτύωση επαγγελματιών του χώρου και σπουδαστών.

Την παραγωγή του συνεδρίου έχει αναλάβει η πολύπειρη ομάδα της ActiveMedia Group και  το Deree – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος.

#FrontRunners2023

 Website: www.front-runners.gr

 Social Media

Twitter

LinkedIn

Instagram

YouTube

Spotify

TikTok

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

ΑΜΑ 2023: Ξεκίνησε η μεγάλη γιορτή του 40ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα με την Γκλόρια Πριβιλέτζιο και τον Χαράλαμπο Πιτσώλη (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Η έναρξη του 40ου Μαραθωνίου Αθήνας δόθηκε σήμερα με την επιτυχημένη συνέντευξη Τύπου του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας (11-12/11) και τα εγκαίνια της OΠΑΠ Marathon EXPO στο γήπεδο TAEKWONDO στο Φάληρο.

Η πρόεδρος Σοφία Σακοράφα εγκαινίασε τη φετινή OΠΑΠ Marathon EXPO μαζί με τον Αναπληρωτή Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και τη διευθύντρια του ανθρώπινου δυναμικού του ΟΠΑΠ, Αχίλλειας Κοντού.

Όλοι οι παραπάνω μαζί με τον Δήμαρχο Μαραθώνα Στέργιο Τσίρκα, τον Τεχνικό Διευθυντή του Μαραθωνίου Δημήτρη Χαλβατζάρα, την Αντιπεριφερειάρχη Μακεδονίας Σοφία Μαυρίδου, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, τον γενικό γραμματέα του ΣΕΓΑΣ, Γιώργο Γιατρουδάκη την κάτοχο του πανελληνίου ρεκόρ στον μαραθώνιο γυναικών Μαρία Πολύζου τον κάτοχο του πανελληνίου ανδρών Σπύρο Ανδριόπουλο, τον ειδικό γραμματέα γραμματέα Παναγιώτη Δημάκο, την β΄ ειδική γραμματέα Βούλα Παχατουρίδου και το μέλος του συμβουλίου, Νίκο Τσώνη είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην έκθεση και λίγο αργότερα συμμετείχαν στη συνέντευξη Τύπου. Εκεί όπου πρωταγωνιστές ήταν τα πρόσωπα που την Κυριακή θα κλέψουν την παράσταση. Η Γκλόρια Πριβιλετζιο και ο Χαράλαμπος Πιτσώλης, μπροστά στο κύπελλο των νικητών μίλησαν για τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση, τους στόχους τους και τον επετειακό αγώνα.

«Κυρία Υπουργέ, κύριε Υπουργέ, κύριοι Περιφερειάρχες, κύριε Δήμαρχε, αγαπητοί φίλες και φίλοι σας καλωσορίζω όλους στη συνέντευξη Τύπου, τρία μόλις εικοσιτετράωρο από την έναρξη του αγώνα του Μαραθωνίου δρόμου. Για μένα είναι ιδιαίτερη τιμή και ιδιαίτερη στιγμή να ηγούμαι της ιστορικότερης Ομοσπονδίας της Ελλάδας, γιορτάζοντας τα 40 χρόνια του μεγαλύτερου αθλητικού δρομικού κινήματος στη χώρα. Ένα δρομικό κίνημα που είναι πασίγνωστο γενικώς. Πριν προχωρήσω θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλλαν σε αυτό το τεράστιο γεγονός και κυρίως να ευχαριστήσω τους εθελοντές και τις εθελόντριες από καρδιάς, γιατί πραγματικά έχουν καταβάλει έναν τεράστιο αγώνα. Δεν θα σας απασχολήσω με τεχνικά ζητήματα και με την παρουσίαση των αριθμών, γιατί όλα αυτά έχουν ήδη δημοσιευθεί και σας είναι ήδη γνωστά. Θα πω μόνο για τη φετινή επετειακή γιορτή, γιατί ο Αυθεντικός Μαραθώνιος είναι γιορτή όλης της Ελλάδας. Όλη η οικογένεια του ΣΕΓΑΣ, από την πρόεδρο και μέχρι και τον τελευταίο τεχνικό, θέλαμε αυτή τη φορά, αυτή τη χρονιά να σηματοδοτήσουμε την επέτειο των 40 χρόνων. Και φυσικά με τις παράλληλες εκδηλώσεις στις οποίες σας προσκαλούμε με πολλή αγάπη είστε ευπρόσδεκτοι.

Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης μιλάει για τη συμμετοχή του στη διοργάνωση (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Έχω πει πολλές φορές ότι το δρομικό κίνημα είναι το μεγαλύτερο φιλειρηνικό κίνημα στον κόσμο και φυσικά δεν λειτουργεί εν κενό. Η παγκόσμια κατάσταση, η οποία μόνο ελπιδοφόρα δεν είναι, με όλα τα τραγικά που συμβαίνουν, συμβαίνουν παντού και στη γειτονιά μας, δεν μπορούσε να μας αφήσει αδιάφορους. Έτσι λοιπόν, αποφασίσαμε όλοι μαζί να υπενθυμίσουμε με τον πιο έντονο τρόπο τον κυρίαρχο χαρακτήρα του Μαραθωνίου της Αθήνας, που είναι το μήνυμα της Ειρήνης. Μιας και από την αρχή είναι αφιερωμένος σε έναν άνθρωπο που σφράγισε αυτό το μήνυμα, δίνοντας και τη ζωή του, πριν από 60 χρόνια ταγμένος σε αυτό το σκοπό. Και φυσικά αναφέρομαι στο μεγάλο, τον ηρωικό, τον αξέχαστο, τον αθλητή, στο βουλευτή Γρηγόρη Λαμπράκη. Έτσι, επαναλαμβάνω ότι όλοι μαζί αποφασίσαμε την έκδοση ενός επετειακού μεταλλίου, αφιερωμένο στην ειρήνη, με την παράσταση της Θεάς ειρήνης, προστάτιδας των αθλητών, που εξασφάλιζε τις ιδανικές συνθήκες για τους αγώνες, με τον στίχο φυσικά πάνω γραμμένο του Ησίοδου «Ειρήνη δ’ ανά γην κουροτρόφος», η ειρήνη τρέχει τα νιάτα σε όλο τον κόσμο και μεγαλώνει παιδιά. Είναι δηλαδή, η απαραίτητη προϋπόθεση της ζωής, της ευημερίας και ανάπτυξης», δήλωσε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, η οποία έδωσε τα δύο συλλεκτικά μετάλλια στους πρωταθλητές Γκλόρια Πριβιλέτζιο και Χαράλαμπο Πιτσώλη.

H πρωταθλήτρια των αποστάσεων και νικήτρια του Αυθεντικού Μαραθωνίου του 2021, Γκλόρια Πριβιλέτζιο, θα τρέξει φέτος για πρώτη φορά τον αγώνα ως μητέρα. «Περιμένω πως και πως να αγκαλιάσω στον τερματισμό την κόρη μου, τον άνδρα μου και όλη την οικογένεια μου. Ο άνδρας μου το έζησε πέρυσι, εγώ όμως δεν το έχω ζήσει ακόμα και ανυπομονώ να το κάνω φέτος», είπε η Πριβιλέτζιο.

Σε μία όμορφη στιγμή, η Πριβιλέτζιο δέχθηκε ερώτηση από την κάτοχο του ρεκόρ γυναικών του ΑΜΑ, Τίνα Κεφαλά, αν είναι έτοιμη να ξεπεράσει το ρεκόρ της. Η Πριβιλέτζιο απάντησε: «Πάντα είσαι έτοιμος για ένα ρεκόρ. Μακάρι οι συνθήκες να είναι καλές, να έχουμε έναν καλό αγώνα και να το ευχαριστηθώ, να πάω όπως θέλω και με τη σωστή τακτική, και τα ρεκόρ όταν είναι θα έρθουν», ενώ για το αν είναι καλύτερα προετοιμασμένη φέτος σε σχέση με την κούρσα του 2021, όταν έκανε το ρεκόρ της στον ΑΜΑ με 2:41:30, πρόσθεσε: «Μπορώ να πω ότι κουράστηκα πιο πολύ, έκανα πιο δυνατή προετοιμασία, έδωσα το 120% του εαυτού μου για να ξεπεράσω την περίοδο της εγκυμοσύνης. Τώρα αν θα είμαι καλύτερα θα δείξει, δεν μπορώ να το ξέρω. Έδωσα σίγουρα μεγάλη μάχη για να έρθω ξανά στα καλύτερά μου. Χαίρομαι πολύ που γίνεται γνωστός ο ΑΜΑ στο εξωτερικό, θα ήθελα όλοι οι αθλητές που τρέχουν μαραθώνιο να ξέρουν της ιστορία του. Μπορεί να είναι ένα στοιχείο που θα φέρει περισσότερο κόσμο».

Η Γκλόρια Πριβιλέτζιο θα διεκδικήσει το ρεκόρ διοργάνωσης MARATHON EXPO 2023 (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Για την ζέστη που αναμένεται να έχει ο αγώνας, η ίδια δήλωσε: «Σίγουρα το θέμα του καιρού αγχώνει όλους τους μαραθωνοδρόμους γιατί μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα. Σίγουρα είναι θέμα διαχείρισης, με σωστή ενυδάτωση θα κάνουμε ό,τι μπορούμε ενώ σε ερώτηση από τους δημοσιογράφους για το αν θα κυνηγήσει την πρόκριση της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης τον Ιούνιο του 2024, απάντησε: «Θα κάνω ό,τι μπορώ, δε θα σας αφήσω κανένα δευτερόλεπτο», είπε γελώντας, ενώ πρόσθεσε: «Θέλω να κάνω και έναν μαραθώνιο την άνοιξη, οπότε θα δούμε πως θα πάει». Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης είναι ο περσινός νικητής του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, ο οποίος έχει και έναν παραπάνω λόγο να θυμάται την επιτυχία του αυτή, καθώς εκείνο το διάστημα έγινε και πατέρας: «Το να γίνεσαι πατέρας, σίγουρα αλλάζει την καθημερινότητά σου. Είναι φυσικά δύσκολο, όσοι είναι πατεράδες και μανάδες γνωρίζουν, αλλά πλέον όλα είναι θέμα συνήθειας και αν έχεις τον σωστό προγραμματισμό όλα μπορείς να τα κάνεις, προπονήσεις και δουλειά και να φροντίζεις την οικογένειά σου. Οπότε είναι σημαντικό ο ερχομός ενός παιδιού. Ανεβαίνει φυσικά η διάθεσή σου», δήλωσε αρχικά ο Έλληνας πρωταθλητής και μιλώντας για τη φετινή του προσπάθεια, που θα τρέξει για 5η φορά, αναφέρθηκε για τους λόγους που τον κάνουν να επιλέγει την Αυθεντική διαδρομή που έχει δυσκολίες. «Νομίζω ότι αυτό που συναντάς στο Μαραθώνιο της Αθήνας δεν τον συναντάς αλλού. Μόνο και μόνο που τερματίζεις στο Παναθηναϊκό Στάδιο και χιλιάδες κόσμος να σε χειροκροτεί, αλλά και στη διάρκεια της διαδρομής να σου δίνει δύναμη να τερματίσεις αυτό τον αγώνα, δεν το βρίσκεις σε άλλους αγώνες. Γι’ αυτό και ο Μαραθώνιος της Αθήνας δεν έχει να ζηλέψει κάτι από το εξωτερικό. Για το λόγο αυτό τα τελευταία χρόνια επιλέγω τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας».

Ο Γιάννης Βρούτσης, Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, πήρε τον λόγο: «Οι Έλληνες πρέπει να είμαστε υπερήφανοι, επειδή οι Ολυμπιακοί Αγώνες γεννήθηκαν στην πατρίδα μας, επειδή εδώ γεννήθηκε ο αθλητισμός. Έχουμε την 40η επέτειο του Μαραθωνίου, τον οποίο υιοθέτησε η παγκόσμια κοινότητα από την Ελλάδα. Όμως, ο Αυθεντικός Μαραθώνιος, ο ένας και μοναδικός διεξάγεται εδώ. Τα μηνύματα του Μαραθωνίου είναι πολυποίκιλα και πολυσήμαντα και στο επίκεντρό τους βρίσκεται η ειρήνη. Ως Έλληνες έχουμε το μοναδικό προνόμιο να ζήσουμε μια ακόμα μαραθώνια διαδρομή, εδώ στον τόπο που τη γέννησε.

Στιγμιότυπο από τα εγκαίνια της ΟΠΑΠ Marathon EXPO (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Στόχος μας είναι να εργαζόμαστε με γνώμονα να βελτιώνουμε διαρκώς τις συνθήκες των αθλητών και σε αυτό το σημείο θέλω να πω ότι αυτό που μου ζήτησε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα έγινε. Υπεγράφη υπουργική απόφαση για να αποκτήσουν τα στάδιά μας τις προδιαγραφές που ορίζει η παγκόσμια ομοσπονδία».

Έπειτα, η Υπουργός τουρισμού,  Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε με τη σειρά της τον δικό της χαιρετισμό: «Ο 40ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας είναι ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός με παγκόσμια απήχηση, μία ετήσια συνάντηση που έχει αναχθεί σε σημείο αναφοράς για τον αθλητισμό. Αποτελεί σημείο αναφοράς και για την πόλη της Αθήνας, καθώς ο Αυθεντικός Μαραθώνιος είναι πλέον μέρος της πολιτιστικής της κληρονομιάς και ταυτότητας. Το Υπουργείο Τουρισμού στηρίζει αθλητικά γεγονότα σαν τον Αυθεντικό Μαραθώνιο που προσφέρουν ταυτόχρονα εξαιρετικές ευκαιρίες γνωριμίας με τη χώρα μας και προάγουν τον αθλητικό τουρισμό.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης έκανε την πρόβλεψη πως ο φετινός 40ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας θα είναι ο πιο επιτυχημένος και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Περιφέρεια Αττικής έκανε δεκάδες μεγάλα έργα στον τομέα του αθλητισμού και στήριξε μεγάλες διοργανώσεις με κορυφαίο τον Αυθεντικό Μαραθώνιο. «Τα τελευταία χρόνια συνεργαζόμαστε ιδιαίτερα με τον ΣΕΓΑΣ. Η αυτοδιοίκηση είναι κοντά στα αθλητικά δρώμενα. Δεν ήμασταν στα λόγια, αλλά στα έργα, στην πράξη. Πιστεύω ότι βάλαμε ένα λιθαράκι. Ελπίζω να μπαίνουν κοτρώνες στο επόμενο διάστημα».

Ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Έπειτα, ο Δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας δήλωσε: «Ο Μαραθώνιος γεννήθηκε με αφορμή ένα γεγονός, τη Μάχη του Μαραθώνα. Νιώθουμε υπερήφανοι που εργαστήκαμε επί τέσσερα χρόνια για να βελτιώσουμε τις συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα. Συνολικά, 16 χιλιόμετρα της διαδρομής γίνονται στον Δήμο Μαραθώνα και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε πάντα με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών».

Ο τεχνικός διευθυντής του μαραθωνίου Δημήτρης Χαλβατζάρας μιλάει για τον αγώνα της Κυριακής(ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο τεχνικός διευθυντής του ΑΜΑ, Δημήτρης Χαλβατζάρας, παρουσίασε τα στατιστικά στοιχεία του φετινού αγώνα και τις παράλληλες διοργανώσεις που έχουν ήδη ανακοινωθεί από τον ΣΕΓΑΣ, ανέφερε ολοκληρώνεται το βάψιμο της μπλε γραμμής που πρέπει να ακολουθήσουν οι μαραθωνοδρόμοι και επίστησε την προσοχή των δρομέων στα εξής σημεία:

– Φέτος όλοι οι δρομείς θα φορούν ένα βραχιόλι ασφαλείας που αποτελεί το διαβατήριο τους για την επιβίβαση στα λεωφορεία και τη συμμετοχή στον αγώνα προκειμένου να αποφευχθούν περιπτώσεις δρομέων χωρίς αριθμό BIB.

– Η μεταφορά των συμμετεχόντων στον χώρο εκκίνησης, γίνεται με λεωφορεία από έξι (6) διαφορετικά σημεία στο κέντρο της Αθήνας  και στο Σύνταγμα. Μόνο για τον ΑΜΑ το μετρό θα ξεκινήσει τη λειτουργία του μισή ώρα νωρίτερα, στις 5:00 το πρωί.

– Οι δρομείς σε όλη τη διάρκεια του αγώνα πρέπει να φροντίζουν για την τροφοδοσία και την ενυδάτωση τους αξιοποιώντας τις παροχές τις διοργάνωσης, ενώ συνίσταται να μη διστάσουν να ζητήσουν ιατρική βοήθεια αν τη χρειαστούν.

Ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Γιώργος Γιατρουδάκης αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους είπε: “Η συνεργασία με τους φορείς φέρνει φοβερά αυτά τα φοβερά αποτελέσματα. Εύχομαι καλή επιτυχία στους αθλητές και στις αθλήτριες που θα αγωνιστούν”.

Ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Γιώργος Γιατρουδάκης (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend