Δρομέας μαραθωνίου έπεσε σε κώμα από υπερβολική κατανάλωση νερού (pics)

Δρομέας μαραθωνίου έπεσε σε κώμα από υπερβολική κατανάλωση νερού (pics)

Η υπερκατανάλωση νερού οδήγησε μία μαραθωνοδρόμο στα επείγοντα του νοσοκομείου, με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για να την κρατήσουν στη ζωή.

Λίγο έμελε μια κούρσα μαραθωνίου να αποβεί μοιραία για μια 53χρονη δρομέα στο Λονδίνο, η οποία έπεσε σε κώμα λίγη ώρα μετά το πέρας του αγώνα δρόμου των 42 χιλιομέτρων, καθώς κατανάλωσε μεγάλες ποσότητες νερού, που παραλίγο να της κοστίσουν τη ζωή.

Η Johanna Pakenham είχε μόλις ολοκληρώσει την κούρσα της με χρόνο κοντά στις έξι ώρες και προγραμμάτιζε την ημέρα της μετά τον αγώνα, όταν άρχισε να νιώθει ζαλάδες πριν λιποθυμίσει και πέσει σε κώμα στο αυτοκίνητο των συγγενών της.

Έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στο θέμα της υπερενυδάτωσης και το πόσο επικίνδυνη είναι για τον οργανισμό των δρομέων μεγάλων αποστάσεων.

Η μητέρα τεσσάρων παιδιών μεταφέρθηκε εσπευσμένα στα επείγοντα του νοσοκομείου, όπου χρειάστηκε να της γίνει ανάνηψη για να κρατηθεί στη ζωή, ενώ σύμφωνα με τους γιατρούς η ξαφνική της αδιαθεσία προκλήθηκε από την υπερβολική κατανάλωση νερού κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Η Pakenham δήλωσε πως είχε καταναλώσει σχεδόν τριάντα μπουκαλάκια νερό κατά τη διάρκεια της κούρσας, γεγονός που της προκάλεσε μείωση των ποσοτήτων νατρίου στο αίμα, καθώς η απουσία ηλεκτρολυτών στα υγρά που κατανάλωσε, παραλίγο να προκαλέσουν ολέθρια αποτελέσματα.

Η 53χρονη εμφάνισε τα συμπτώματα υπονατριαιμίας και χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια από το ιατρικό προσωπικό ώστε ο οργανισμός της να επανέλθει στα κανονικά επίπεδα, ενώ λίγες ημέρες αργότερα πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο κι επέστρεψε στο σπίτι της.

Η ίδια, πλέον, εφιστά την προσοχή στους επίδοξους μαραθωνοδρόμους, καλώντας τους να ενημερώνονται τακτικά κι επισταμένα σχετικά με όσα πρέπει να γνωρίζουν πριν τρέξουν την εξαντλητική κούρσα των 42 χιλιομέτρων.

Διαβάστε ακόμα: Πόσο νερό πίνουμε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την άσκηση;

Πηγή: gazzetta.gr

Previous ArticleNext Article

Συνεργασία Syros City Trail και Blue Star Ferries

Συνεργασία Syros City Trail και Blue Star Ferries

Έκπτωση 30% παρέχει η ακτοπλοϊκή εταιρεία Blue Star Ferries στους συμμετέχοντες του αγώνα Syros City Trail που θα διεξαχθεί 1-2 Σεπτεμβρίου. Η έκπτωση αφορά και τους συνοδούς και τα οχήματα.

Η ανακοίνωσης της Οργανωτικής Επιτροπής

«Σας ενημερώνουμε ότι και φέτος η ακτοπλοϊκή εταιρεία Blue Star Ferries παρέχει έκπτωση 30% στους συμμετέχοντες, στους συνοδούς καθώς στα οχήματά τους (ΙΧ, αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες).

Για να επωφεληθείτε της έκπτωσης θα πρέπει να μας αποστείλετε, έγκαιρα, email στο [email protected], προκειμένου να σας συμπεριλάβουμε στην λίστα δικαιούχων έκπτωσης. Στο email να αναγράφετε το ονοματεπώνυμό σας καθώς και την ημερομηνία αναχώρησης από τον τόπο διαμονής σας προς την Σύρο και αντιστρόφως (από 30/8 έως 3/9).

Θα χορηγηθεί περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων με έκπτωση. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση επικοινωνήστε τις απογευματινές ώρες μόνο με τους διοργανωτές : κος Ισίδωρο Παλαμάρη , τηλ. 6936691747 ή στείλτε email : [email protected]

Διαδικασία έκδοσης εισιτηρίων

Μετά την αποστολή του email στους διοργανωτές, στο [email protected], και την επιβεβαίωση από τους διοργανωτές, η λίστα των δικαιούχων έκπτωσης αποστέλλεται στο κεντρικό πρακτορείο της bluestar στην Σύρο, GAVIOTIS TRAVEL . Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το πρακτορείο, αφού λάβετε μήνυμα επιβεβαίωσης από τους διοργανωτές, προκειμένου να εκδώσετε τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Gaviotis Travel

Ακτή Παπάγου 24, Ερμούπολη

τηλ. 2281086644 / 2281086611

email : [email protected] »

Η μεγαλύτερη γιορτή Εργασιακού Αθλητισμού στην Ελλάδα

Η μεγαλύτερη γιορτή Εργασιακού Αθλητισμού στην Ελλάδα

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας (HOCSH) θα διοργανώσει για 7η συνεχή χρονιά τη μεγαλύτερη γιορτή Εργασιακού Αθλητισμού, στην Ελλάδα. Οι Εθνικοί Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού αποτελούν, πλέον, θεσμό για τη χώρα μας. Για ακόμη μία χρονιά αναμένεται να συγκεντρώσουν εκατοντάδες αθλητές, αθλήτριες και εταιρικές ομάδες από επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς που, ήδη, έχουν ξεκινήσει να εκδηλώνουν ενδιαφέρον συμμετοχής. Οι αγώνες θα διεξαχθούν από τις 5 έως τις 7 Οκτωβρίου 2018, σε επιλεγμένες αθλητικές εγκαταστάσεις στο Άλσος Βεΐκου, στο Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου, στο Village Bowling – The Mall Athens και το iBeach Volleyball Club.

Διοργανωτής των Εθνικών Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού θα είναι ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας (Hellenic Organization for Company Sport & Health – HOCSH), ένας μη κερδοσκοπικός φορέας με σκοπό τη βελτίωση της υγείας των εργαζομένων, μέσα από αθλητικές, ψυχαγωγικές και επιμορφωτικές ενέργειες στο πλαίσιο του εργασιακού περιβάλλοντος με τη συμμετοχή εργαζομένων από επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Αποτελεί αναγνωρισμένο  μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εργασιακού Αθλητισμού (EFCS), καθώς και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Εργασιακού Αθλητισμού (WFCS) και δραστηριοποιείται, υπό την αιγίδα τους, κατ’ αποκλειστικότητα στην Ελλάδα.

Η πραγματοποίηση των 7ων, κατά σειρά, Εθνικών Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού αποδεικνύει την πίστη και τη δέσμευση στην διάδοση της ιδέας του εργασιακού αθλητισμού στην Ελλάδα τόσο από τον Οργανισμό όσο και από τις Εταιρίες και τους Φορείς που υποστηρίζουν τους αγώνες με συμμετοχές σε ετήσια βάση, μεταξύ αυτών ο ΑΒ Βασιλόπουλος, ο Όμιλος Φουρλή, τα Ελληνικά Πετρέλαια, η Lamda Development, η Media Strom, η Διώρυγα Κορίνθου, o Παπαστράτος, η British American Tobacco Hellas και πολλές ακόμη εταιρείες με αναπτυγμένη κουλτούρα εργασιακού αθλητισμού. Η επιτυχία των Εθνικών Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού πιστοποιείται διαχρονικά και από την πληθώρα Ευρωπαϊκών και Διεθνών συμμετοχών με αποστολές από κορυφαίες εταιρίες του εξωτερικού.

Το 2018 οι αγώνες θα εμπλουτιστούν με ακόμη περισσότερα αθλήματα και happenings. Για πρώτη χρονιά οι αθλητές μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σε 11 αθλήματα: Ποδόσφαιρο 5×5 (ανδρών), Μπάσκετ 5on5 (ανδρών), Μπάσκετ 3on3 (ανδρών), Beach Volley 3vs3 (μικτό), Beach Volley 2vs2 (μικτό), Bowling (ατομικό – διπλό – ομαδικό), Ping-pong (ανδρών – γυναικών), Tennis (ανδρών – γυναικών), Σκάκι (ανδρών – γυναικών), Αγώνας Δρόμου (ανδρών – γυναικών), Darts (ανδρών – γυναικών).

Σε εορταστικό κλίμα θα πραγματοποιηθούν οι απονομές και οι βραβεύσεις την Κυριακή 7 Οκτωβρίου στο Άλσος Βεΐκου!

Οι εγγραφές για τους 7ους Εθνικούς Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού έχουν ξεκινήσει. Περισσότερες πληροφορίες  www.hocsh.org

To Spartan Race επιστρέφει στη Σπάρτη…

Spartan Race

Το Spartan Race, ο κορυφαίος αγώνας μετ’ εμποδίων στον κόσμο, επιστρέφει στη Σπάρτη, όπου θα διεξαχθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μεταξύ 2 και 4 Νοεμβρίου 2018.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διοργάνωση αγώνων μετ’ εμποδίων στον κόσμο καθώς κάθε χρόνο διοργανώνονται περισσότεροι από 200 αγώνες σε 42 χώρες και στις 5 ηπείρους, με περισσότερους από ένα εκατομμύριο συμμετέχοντες!

Για δεύτερη χρονιά αθλητές από όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους και πολλοί Έλληνες, καλούνται να ταξιδέψουν μέχρι τον «τόπο καταγωγής» του Spartan Race προκειμένου να λάβουν μέρος στους αγώνες που θα διεξαχθούν εκεί. Οι εγγραφές για τα αγωνίσματα έχουν ήδη ανοίξει.

Στη φετινή διοργάνωση θα διεξαχθούν τα παρακάτω αγωνίσματα:

  • Spartan Sprint: Ατομική ή ομαδική δοκιμασία σε διαδρομή 6+ χιλιομέτρων με περισσότερα από 20 εμπόδια. Είναι ιδανική για αρχάριους αθλητές ή για όσους θέλουν να δοκιμάσουν για πρώτη φορά το Spartan Race. Είναι η πιο σύντομη διαδρομή και ο χρόνος ολοκλήρωσης κυμαίνεται γύρω στα 45 λεπτά.
  • Spartan Super: Ατομική ή ομαδική δοκιμασία μεσαίας απόστασης, σε διαδρομή 13+ χιλιομέτρων με περισσότερα από 25 εμπόδια. Απευθύνεται σε αθλητές με μεγαλύτερη αντοχή από αυτή του Sprint.
  • Spartan Trifecta World Championship: Αποτελεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα για αθλητές που έχουν ολοκληρώσει τις παραπάνω διαδρομές αλλά και τη διαδρομή Spartan Beast -την πιο απαιτητική από όλες- μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος, οπουδήποτε στον κόσμο και αν διεξάγονται οι διαδρομές αυτές.

Από το Spartan Race δεν θα μπορούσαν όμως να λείπουν και τα παιδιά! Προκειμένου να έρθουν σε επαφή με τις αξίες του αθλητισμού μέσα από το παιχνίδι και τη διασκέδαση, θα διεξαχθεί το Spartan Kids Race γύρω από το Δημοτικό Στάδιο Σπάρτης, την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου. Τα μικρότερα παιδιά ηλικίας 4-6 ετών θα τρέξουν σε διαδρομή 800 μέτρων, τα ηλικίας 7-10 ετών θα διαγωνιστούν στα 1.600 μέτρα και τέλος τα μεγαλύτερης ηλικίας παιδιά μεταξύ 11 και 13 ετών θα τρέξουν μια διαδρομή 3.200 μέτρων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο περσινός αγώνας είχε ολοκληρωθεί με μεγάλη επιτυχία καθώς έλαβαν μέρος περίπου 2000 αθλητές από 40 χώρες. Μετά το τέλος των αγώνων, το διήμερο έκλεισε με την απονομή των βραβείων σε ένα εορταστικό κλίμα μπροστά από το άγαλμα του Λεωνίδα, όπως ακριβώς προστάζει και η ίδια η φύση του Spartan Race.

Και η φετινή διοργάνωση του Spartan Race, τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σπάρτης, που συμβάλλει σημαντικά στη διεξαγωγή του αγώνα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση, το πρόγραμμα και τις εγγραφές μπορείτε να βρείτε στις διευθύνσεις…

Spartan Race GR: www.spartanrace.gr

Facebook: www.facebook.com/SpartanRaceGreece

Instagram: www.instagram.com/spartanracegreece

Send this to a friend