Site icon runnfun.gr

Δωρεάν εξατομικευμένα προπονητικά προγράμματα Garmin για τους δρομείς!

Αν είσαι ένας δρομέας που αναζητά ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και μία δομή για τους προπονήσεις σου, τα δωρεάν προπονητικά προγράμματα Garmin που προσαρμόζονται στις επιδόσεις σου είναι η ιδανική λύση για να ξεκινήσεις.

Ένα προσαρμόσιμο πρόγραμμα προπόνησης μπορεί να σε βοηθήσει να επιτύχεις το στόχο σου, είτε αυτός είναι η επίτευξη ενός νέου ατομικού ρεκόρ σε έναν συγκεκριμένο αγώνα, είτε η σταδιακή βελτίωση της συνολικής σου φυσικής κατάστασης. Αν διαθέτεις ένα ρολόι Garmin υπάρχουν αρκετά προγράμματα προπόνησης ήδη διαθέσιμα στην τεχνολογία που φοράς στον καρπό σου.

Τα συμβατά smartwatch Garmin ερμηνεύουν τα δεδομένα της απόδοσής σου για να κατανοήσουν την ένταση και την επίδραση της προσπάθειάς σου. Συνδύασε αυτό με τη δυνατότητα να εισάγεις τους προσωπικούς σου στόχους και να καταγράφεις το ιστορικό των προπονήσεών σου στην εφαρμογή Garmin Connect και το περίεργο θα είναι να μην κάνεις ένα νέο ατομικό ρεκόρ. Και αν δεν είσαι σίγουρος/ή πώς θα πας από το Α στο Β, μπορείς να μελετήσεις τις τρεις διαφορετικές προτάσεις προγραμμάτων προπόνησης για δρομείς από την Garmin.

Η Garmin προσθέτει οθόνη AMOLED στην επόμενη γενιά των δρομικών της ρολογιών με GPS Forerunner 265 και Forerunner 965

1. Garmin Coach

Χρειάζεσαι έναν επαγγελματία για να σε βοηθήσει με το πρόγραμμα σου για τα 5χλμ, τα 10χλ (ή έναν ημιμαραθώνιο). Κανένα πρόβλημα. Το Garmin Coach σου εξασφαλίζει δωρεάν πρόσβαση σε προσωπικούς προπονητές μέσω της εφαρμογής Garmin Connect. Απλά επιλέγεις τον στόχο σου για τον αγώνα, αν είσαι καινούριος ή αν έχεις συγκεκριμένο χρόνο και θα μπορείς να συγχρονίσεις τις ασκήσεις σου με το συμβατό Garmin smartwatch. Οι προπονήσεις θα προσαρμόζονται με βάση την απόδοσή σου καθώς το πρόγραμμα θα προχωράει. Ακόμα θα μπορείς να βλέπεις βίντεο με συμβουλές από τον προπονητή σου κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Το Garmin Coach διαθέτει αξιόπιστους προπονητές που λειτουργούν ως ο προσωπικός σας οδηγός: Ο Olympian και συγγραφέας best seller, Jeff Galloway, ο φυσιολόγος και online coach Greg McMillan και η φυσικοθεραπεύτρια και ειδικός του τρεξίματος Amy Parkerson-Mitchell είναι εδώ για να σε βοηθήσουν με τις αναζητήσεις σου.

Παρακολούθηση καρδιακής συχνότητας και οφέλη

2. Προπόνηση αγώνα

Αν στο καλεντάρι σου βρίσκεται ένας συγκεκριμένος αγώνας, τα προσαρμόσιμα προγράμματα Garmin Race θα γίνουν ο καλύτερός σου φίλος. Απλά πρόσθεσε τον αγώνα στον λογαριασμό σου στο Garmin Connect, είτε επιλέγοντας έναν υπάρχοντα αγώνα είτε δημιουργώντας έναν νέο που να συνοδεύεται από τη διαδρομή. Η Garmin θα ενσωματώσει πληροφορίες όπως έδαφος, κατεύθυνση, ταχύτητα ανέμου και άλλα δεδομένα στην πρόβλεψη χρόνου αγώνα – και μετά μπορείς να προσθέσεις συγκεκριμένους στόχους, όπως χρόνο και ρυθμό.  Στη συνέχεια δημιουργείται ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο για εσένα το οποίο θα προσαρμόζεται στην απόδοση και την αποκατάσταση σου.

Για τη δημιουργία ενός προγράμματος που να είναι πλήρως προσαρμοσμένο στο σώμα σου, θα πρέπει να φοράς το ρολόι όσο το δυνατόν περισσότερο (ακόμα και στον ύπνο) για να λαμβάνεται υπόψη η μέγιστη VO, το ιστορικό των προπονήσεων και άλλα.

Παρακολούθηση φυσικής κατάστασης και VO2 Max για καλύτερη υγεία

3. Καθημερινές προτάσεις άσκησης

Αν η ποικιλία είναι το αλατοπίπερο στη ζωή σου, τότε μπορείς να δοκιμάσεις τις καθημερινές προτάσεις προπόνησης από το συμβατό σου Garmin smartwatch. Ένα πρόγραμμα προπόνησης δεν είναι πάντα για μία συγκεκριμένη απόσταση, όπως 5χλμ ή Μαραθώνιο – μερικές φορές θέλεις απλά να έχεις την καλύτερη φυσική κατάσταση που μπορείς. Υπάρχουν επιστημονικές λύσεις και για αυτό. Χρησιμοποιώντας δεδομένα υγείας και φυσικής κατάστασης που καταγράφονται από το smartwatch Garmin και αναλύονται από την Firstbeat Analytics™, η καθημερινή πρόταση άσκησης λαμβάνει υπόψη την ποιότητα του ύπνου, το επίπεδο του στρες, το φορτίο προπόνησης, την αποκατάσταση και άλλα δεδομένα.

Είστε έτοιμοι να δέσετε τα κορδόνια σας και κάνετε μερικά ρεκόρ; Κατεβάστε την εφαρμογή Garmin Connect και ξεκινήστε ένα πρόγραμμα προπόνησης Garmin.

Διαβάστε επίσης: Η αξία της σωστής ενυδάτωσης για τον οργανισμό και πώς θα την πετύχετε

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version