Διεκδικούν νομικά το τιμόνι του Πανελληνίου οι πρωταθλητές του

Αίτημα στο Πρωτοδικείο Αθηνών για ανάληψη της προσωρινής διοίκησης του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου κατέθεσαν Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές της ένδοξης ιστορίας του, προκειμένου να βάλουν φρένο στην κατηφορική πορεία του. Την ερχόμενη Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου, συζητείται στο Τμήμα Εκούσιας Δικαιοδοσίας του Πρωτοδικείου Αθηνών το αίτημά τους, όπως και της απελθούσας διοίκησης, η οποία αν και παραιτήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου επιδιώκει και πάλι να κινεί τα νήματα στο σύλλογο των Ολυμπιονικών.

Σε συνέντευξη Τύπου στο κλειστό του Πανελληνίου, ο ασημένιος 200αρης στο Ευρωπαϊκό της Στοκχόλμης Αλέξης Αλεξόπουλος, o παλαίμαχος διεθνής μπασκετμπολίστας Βασίλης Γκούμας, ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας, πρώην προπονητής και γενικός αρχηγός του Πανελληνίου Βασίλης Γκιούσμας και ο επί σειρά ετών έφορος στο κολυμβητικό τμήμα, γενικός γραμματέας και γενικός αρχηγός Δημήτρης Ατσάρος μίλησαν για την «ώρα μηδέν» του ιστορικού συλλόγου και την πρόθεση από πλευράς τους να ξεκαθαρίσουν το «θολό τοπίο» και να οδηγήσουν στην εξυγίανση τον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο.  Παρόντες ήταν και ο παλαίμαχος διεθνής μπασκετμπολίστας Σαράντης Παπαχρηστόπουλος, ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας και αναπληρωματικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου που έχει παραιτηθεί Στέφανος Ποφάντης (εκείνος και ο Αλέξης Αλεξόπουλος δεν έχουν υποβάλει παραίτηση) και ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής του Πανελληνίου Πάνος Ηλιακόπουλος. «Έχουμε έτοιμο σχέδιο οικονομικής αυτοτέλειας του Πανελληνίου. Ο Πανελλήνιος μπορεί να είναι οικονομικά αυτοτελής,» δήλωσε ο Σαράντης Παπαχρηστόπουλος. Ο Βασίλης Γκούμας τόνισε: «Χρησιμοποίησαν πολλοί τον Πανελλήνιο ως εφαλτήριο για να φθάσουν ψηλά. Εμείς δεν ξέραμε πολιτικά τι είμαστε μεταξύ μας. Τώρα το μάθαμε. Εγώ πιστεύω πως εμείς θα βγούμε τη Δευτέρα. Είμαστε με το δίκιο και το δίκαιο κερδίζει».

«Η ομάδα ανθρώπων που έχετε απέναντί σας δημιουργήθηκε όταν η προηγούμενη διοίκηση μας δήλωνε πως δεν υπάρχει επαρκής αριθμός ατόμων για να διοικήσουμε αποτελεσματικά. Συγκεντρωθήκαμε παλαιοί αθλητές, συσπειρωθήκαμε για να βοηθήσουμε το σύλλογό μας. Θέλοντας να ενημερωθούμε και να διαπιστώσουμε αν όντως υπάρχουν προβλήματα, ζητήσαμε στοιχεία και να συνεργαστούμε. Δεν ήταν θετικοί, όμως στο να μας δώσουν απάντηση,» εξήγησε ο Βασίλης Γκιούσμας.

Κι ο Αλέξης Αλεξόπουλος συνέχισε: «Αντ’ αυτού προκήρυξαν εκλογές τον Ιούλιο. Σε ένα βαθμό θεωρούμε πως οι εκλογές έγιναν υπό πίεση γιατί έβλεπαν ότι έπρεπε να μας απαντήσουν. Δεχτήκαμε να θέσουμε υποψηφιότητα, αν και ήταν ?δικές τους εκλογές?. Εμείς αποδεχτήκαμε το αποτέλεσμα των εκλογών και πιστέψαμε ότι θα υπήρχε μία καινούρια ημέρα για το σύλλογο, με εκλεγμένη διοίκηση. Μετά από 4 μήνες, όμως στις 5 Δεκεμβρίου υπήρξε παραίτηση της εκλεγμένης διοίκησής. Η συναίνεση για συνεργασία είχε φτάσει στα όριά της. Προσπαθούσαν να κρατήσουν ανθρώπους μακριά από τον Πανελλήνιο. Δεν κάναμε πλέον προσπάθεια προσέγγισης, καταρτίσαμε ομάδα και καταθέτουμε αυτόνομη πρόταση στο Πρωτοδικείο για να έχουμε εμείς τη διοίκηση του συλλόγου. Εμείς ζητάμε να αποσαφηνίσουμε τα όποια θολά τοπία υπάρχουν όσον αφορά στη διοίκηση και να ξεκινήσουμε να βάλουμε το σύλλογο σε μια πιο υγιή βάση. Είναι και το αγωνιστικό κομμάτι, όχι μόνο το διοικητικό που μας απασχολεί. Ο Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος ιδρύθηκε για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Πανελλήνιος είναι ο φάρος για τον αθλητισμό και στόχο έχουμε να καταφέρουμε αυτός ο φάρος να λάμψει ακόμη πιο δυνατά».

Ο Στέφανος Ποφάντης τόνισε: «Πριν από δύο χρόνια κλήθηκα να βοηθήσω τον σύλλογο από τη θέση του γενικού αρχηγού, προσπάθησα να βοηθήσω αλλά είδα ?τοίχο? στα οικονομικά, τα οποία ωστόσο ρυθμίστηκαν και απορυθμίστηκαν μόλις παραιτήθηκα λόγω της άσχημης κατάστασης που επικρατούσε. Στο οικονομικό κομμάτι δεν μπορεί κανείς να δει και να γνωρίζει τίποτα. Υπάρχουν στην άλλη πλευρά, δύο πρώην αθλητές του συλλόγου, μπήκαν στο σύλλογο σαν άλλοθι, αλλά εμείς εδώ δεν είμαστε εδώ για να διαιρέσουμε αθλητές».

Κατά τη συνέντευξη Τύπου, εκφράστηκαν προβληματισμοί για τα δύο πλέον ιστορικά τμήματα του Πανελληνίου, τον στίβο και το μπάσκετ: «Το μπάσκετ δεν γίνεται να πάει πιο κάτω, αγωνιζόμαστε στη Δ΄ ΕΣΚΑ. Οι μπασκέτες είναι έξω, αν παρατηρήσατε. Ενας σύλλογος που αυτή τη στιγμή που μιλάμε απασχολεί 400 παιδιά! Ο στίβος με Ολυμπιονίκες, παγκόσμιους πρωταθλητές, πρωταθλητές Ευρώπης και Βαλκανιονίκες βρίσκεται σε παρακμή… Υπήρχε επίσημο έγγραφο πρόταση της παραιτηθείσας διοίκησης για αναστολή του τμήματος της άρσης βαρών. Το καλοκαίρι κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας και λίγο αργότερα ήθελαν να αναστείλουν το τμήμα!» τόνισαν τα μέλη του πάνελ.

Στην ομάδα των αθλητών που θα διεκδικήσουν την προσωρινή διοίκηση του Πανελληνίου είναι ακόμη ανάμεσα σε πολλούς άλλους ο Ολυμπιονίκης της Ατλάντα στο τζούντο Χάρης Παπαϊωάννου, ο πρωταθλητής στο μήκος Ιάκωβος Ταταράκης, ο πρωταθλητής σφυροβολίας Κώστας Ανδριανόπουλος, οι πρωταθλήτριες στα 400μ. Νικολέτα Μπελεχρή και Νατάσσα Μπαρδοπούλου, ο παλαίμαχος αθλητής της άρσης βαρών, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, ο διεθνής αθλητής του χάντμπολ Νίκος Γεωργούσης, του βόλεϊ Νίκος Μελίτσης και του μπάσκετ Γιώργος Λημνιάτης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Previous ArticleNext Article

Δέκα πράγματα που δεν είναι τόσο υγιεινά όσο νομίζουμε

Δέκα πράγματα που δεν είναι τόσο υγιεινά όσο νομίζουμε

Ανάμεσα στα πολλά «πρέπει» που ακούμε και διαβάζουμε διαρκώς για την υγεία μας υπάρχουν και ορισμένοι μύθοι. Κάποιες μέθοδοι που έχουν να κάνουν με την υγεία μας και τους αντιμετωπίζουμε σαν αξιώματα, στην πραγματικότητα κρύβουν μια πολυπλοκότητα που καλό είναι να μην σχετικοποιείται γιατί οδηγεί στα αντίθετα αποτελέσματα.

Ακολουθούν 10 πράγματα που έχουμε μάθει πως είναι υγιεινά αλλά στην πραγματικότητα, η αλήθεια απέχει:

Οι σαλάτες χωρίς λιπαρά

Μπορεί να είναι πιο υγιεινές από μόνες τους, αλλά μια μελέτη του Πανεπιστημίου Purdue που έγινε το 2012 δείχνει ότι η έλλειψη λίπους μπορεί να κάνει πιο δύσκολη την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών της σαλάτας, αφαιρώντας έτσι ορισμένες από τις ιδιότητες που καταπολεμούν τις ασθένειες που προσφέρουν τα λαχανικά.

Τα καροτενοειδή, τα οποία συνδέονται με την καταπολέμηση του καρκίνου, των καρδιακών παθήσεων και της απώλειας όρασης, απορροφώνται πιο εύκολα από τα λαχανικά όταν συνδυάζονται με σάλτσες που έχουν ως βάση το λίπος. Έτσι, ενώ γλυτώνετε θερμίδες, χάνονται τα οφέλη των λαχανικών και δεν αξίζει τον κόπο.

Γιατί τρώω σαλάτες και παχαίνω;

Τα αντιηλιακά

Το καλοκαίρι και ειδικά όταν περνάτε χρόνο εκτός σπιτιού πρέπει να βάζετε αντιηλιακό καθημερινά και να βεβαιώνεστε ότι το κάνετε όσο συχνά χρειάζεται. Αλλά πρέπει να διαβάζετε και τα συστατικά.

Ορισμένοι επιστήμονες που ασχολούνται με την υγεία των καταναλωτών προτείνουν να αποφεύγετε τα αντιηλιακά με οκτινοξικά, μια χημική ένωση που χρησιμοποιείται συχνά σε αντιηλιακά και προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας, η οποία έχει ταξινομηθεί από την περιβαλλοντική ομάδα εργασίας (EWG) ως μέτρια υψηλού κινδύνου για την υγεία. Εάν έχετε ανησυχίες σχετικά με τις χημικές ουσίες όσον αφορά τα αντιηλιακά, πολλοί δερματολόγοι συνιστούν την επιλογή προϊόντων που εμποδίζουν φυσικά τις επιβλαβείς ακτίνες του ήλιου, όπως εκείνες που περιέχουν οξείδιο του ψευδαργύρου ή διοξείδιο του τιτανίου, οι οποίες δεν απορροφώνται στο δέρμα σας.

Οι «φυσικές» τροφές

Πολλά από τα λεγόμενα «100% φυσικά» τρόφιμα είναι στην πραγματικότητα βαριά επεξεργασμένα με συστατικά όπως σιρόπι καλαμποκιού υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη, βενζοϊκό νάτριο και γενετικά τροποποιημένα φυτά, σύμφωνα με την «WallStreet Journal».

Σύμφωνα με έρευνες, το 25% από ένα δείγμα 1.000 καταναλωτών αρκείται να αγοράζει συσκευσμένες τροφές που απλά στις ετικέτες γράφει «100% φυσική». Η αλήθεια ωστόσο απέχει παρασάγγας από αυτό που γράφουν οι ετικέτες. Η πραγματικότητα βρίσκεται στην αναγραφή των συστατικών.

Είστε σίγουροι ότι ξέρετε να διαβάζετε τις ετικέτες τροφίμων;

Η δίαιτα με μικρά γεύματα

Παρά τους ισχυρισμούς ότι η κατανάλωση μικρότερων και συχνότερων γευμάτων βοηθά το μεταβολισμό σας, μια νέα έρευνα δεν υποστηρίζει τη θεωρία. Οι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Purdue έθεσαν μια ομάδα ανδρών σε δίαιτα χαμηλών θερμίδων με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και διαπίστωσαν ότι όσοι έτρωγαν έξι μικρότερα γεύματα αισθάνθηκαν πιο πεινασμένοι από αυτούς που έλαβαν τρεις μεγαλύτερες μερίδες καθώς και ότι η ομάδα των συχνών γευμάτων δεν έχανε περισσότερο βάρος. Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να συμβουλεύεστε έναν διατροφολόγο προκειμένου να ξέρετε τι ταιριάζει στον οργανισμό σας και το σωματότυπό σας.

Το εμφιαλωμένο νερό αντί βρύσης

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες το εμφιαλωμένο νερό δεν είναι υγιέστερο από αυτό που βγαίνει από τη βρύση σας. Άλλωστε, τα συσκευασμένα προϊόντα δεν γνωρίζετε πάντα τι εμπεριέχουν. Το 2011, το 18% των εμφιαλωμένων νερών δεν κατάφερε να αναφέρει τις πηγές τους στις αρμόδιες υπηρεσίες για την υγεία των καταναλωτών ενώ το 32% απέφυγε να αποκαλύψει πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία του νερού, τις μολυσματικές ουσίες ή την καθαρότητα.

Πόσο νερό χρειάζονται την ημέρα οι άνδρες και πόσο οι γυναίκες;

O καθαρισμός των αυτιών

Ας τα πάρουμε με τη σειρά: το κερί στα αυτιά δεν είναι κάτι κακό. Μπορεί να υπάρχει η πεποίθηση πως τα αυτιά είναι βρώμικα αν έχουν κερί αλλά στην πραγματικότητα λειτουργεί προστατευτικά για το αυτί σας διατηρώντας τη βρωμιά και τη σκόνη έξω. Όταν το σκουπίζετε με βαμβάκι ή ακόμα και το δάχτυλό σας, όχι μόνο να χάνετε την προστασία αυτή αλλά να πιέζετε και το κερί περαιτέρω, προκαλώντας απώλεια ακοής, κνησμό και άλλα προβλήματα.

Τα ροφήματα χωρίς καθόλου ζάχαρη

Μπορεί να έχουν μηδενικές θερμίδες, κάτι που φαίνεται να «δένει» με την άπαχη διατροφή σας όμως η αλήθεια απέχει πολύ. Μπορεί αντίστοιχα να πιστεύετε πως τα υποκατάστατα ζάχαρης στον καφέ τον κάνουν άπαχο αλλά δεν είναι έτσι. Για του λόγου το αληθές, σε 37 μελέτες του 2017, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα τεχνητά γλυκαντικά στην πραγματικότητα συνδέονταν με την αύξηση του σωματικού βάρους.

Οι ειδικοί έχουν μερικές θεωρίες σχετικά με τη σύνδεση. Η μια εκδοχή είναι πως κάποιοι άνθρωποι πιστεύουν ότι η κοπή θερμίδων στον καφέ ή στο αναψυκτικό τους τους δίνει την άδεια να αυξάνουν την πρόσληψη άλλων πράγματα. Μια άλλη θεωρία είναι πως υπάρχει ένας μηχανισμός στο σώμα σας που ωθεί τον οργανισμό σας να κερδίσει βάρος κατά την πέψη τεχνητών γλυκαντικών.

Η αποφυγή των υδατανθράκων

Οι υδατάνθρακες είναι μια σημαντική πηγή ενέργειας για το σώμα, αλλά έχουν κακή φήμη επειδή δεν καίγονται εύκολα αλλά αντίθετα αποθηκεύονται ως λίπος. Αυτό όμως δεν ισχύει για όλους τους υδατάνθρακες. Οι σύνθετοι υδατάνθρακες, όπως το ψωμί ολικής αλέσεως καθώς και τα αμυλούχα λαχανικά, περιέχουν ίνες και θρεπτικά συστατικά που κρατούν την καρδιά και το βάρος σας σε υγιή επίπεδα. Αντί να αποφεύγετε όλους τους υδατάνθρακες, κόψτε τα επεξεργασμένα τρόφιμα, το λευκό ψωμί και τα ζυμαρικά.

Η αποφυγή της γλουτένης

Για τους ανθρώπους που υποφέρουν από κοιλιοκάκη η αποφυγή της γλουτένης είναι αναγκαία, καθώς βλάπτει το λεπτό τους έντερο και προκαλεί από φούσκωμα και διάρροια μέχρι καρδιακές παθήσεις και στειρότητα. Αυτό ωστόσο ισχύει μόνο για το 1% του πληθυσμού.

Αν και τα πεπτικά συστήματα κάποιων ανθρώπων είναι ευαίσθητα στη γλουτένη, μια μελέτη του 2015 διαπίστωσε ότι 86% των ασθενών, στην πραγματικότητα έχουν οργανισμό μπορεί να την ανεχθεί. Για αυτή την πλειονότητα, η απόρριψη της γλουτένης δεν παρέχει οφέλη για την υγεία και δεν οδηγεί απαραιτήτως σε απώλεια βάρους.

Τρόφιμα χωρίς Γλουτένη: Ανάγκη ή διατροφικό μάρκετινγκ;

Ο ύπνος τα Σαββατοκύριακα

Ο ύπνος είναι μια επιτακτική συνθήκη για την υγεία μας αλλά η αντίληψη πως το Σαββατοκύριακο, όταν και δεν έχετε δουλειά, μπορείτε να αναπληρώσετε όσο δεν έχετε κοιμηθεί όλη την εβδομάδα είναι λανθασμένη. Δυστυχώς, οι κιρκαδικοί μας ρυθμοί δεν λειτουργούν έτσι.

Με το να κοιμάσαι για ώρες τα Σαββατοκύριακα, απλά αισθάνεσαι βάζεις τον εαυτό σου σε μια κατάσταση ραθυμίας για δυο μέρες. Αντ ‘αυτού, προσπαθήστε να κοιμάσυτε και να ξυπνάτε την ίδια ώρα κάθε μέρα και νύχτα. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, προσπαθήστε μόνο ενισχύστε με μια ή δυο ώρες τον ύπνο σας τα σαββατοκύριακα. Όλος ο επιπλέον χρόνος που έχετε το πρωί το Σαββατοκύριακο κάνει τα διήμερά σας πιο παραγωγικά και χαλαρωτικά.

Διαβάστε ακόμα: Συμβουλές υγιεινής διατροφής που καταρρίπτονται καθημερινά!

Συνάντηση ΕΟΕ και φορέων στην Αρχαία Ολυμπία για την Ολυμπιακή Φλόγα Τόκυο 2020

Συνάντηση ΕΟΕ και φορέων στην Αρχαία Ολυμπία για την Ολυμπιακή Φλόγα Τόκυο 2020

Πολύωρη σύσκεψη με θέμα την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία (12 Μαρτίου), πραγματοποιήθηκε μεταξύ της ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και φορέων της περιοχής στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας. Παρουσία του Πρόεδρου της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, Αθανάσιου Βασιλειάδη συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα, προβλήματα και λεπτομέρειες για την καλύτερη διοργάνωση της εκδήλωσης, με την ελληνική Αστυνομία, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, Πυροσβεστικό Σώμα, Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας και ΕΚΑΒ.

Στη συνέχεια ακολούθησε νέα σύσκεψη με την Ελληνική Τηλεόραση (ΕΡΤ), το Ολυμπιακό Κανάλι (OBS) και την κρατική Ιαπωνική τηλεόραση ΝΗΚ που έχουν και τα αποκλειστικά δικαιώματα παραγωγής και μετάδοσης τηλεοπτικής εικόνας στον κόσμο. Διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων, εξετάστηκαν όλα τα πλάνα της μετάδοσης και καθορίστηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Η Επιτροπή Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας βρίσκεται καθημερινά σε επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς κάτι το οποίο θα συνεχιστεί μέχρι την ημέρα της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στις 12 Μαρτίου.

x

Send this to a friend