Site icon runnfun.gr

Διακοπές: Tips διατροφής για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες σας

Διακοπές: Tips διατροφής για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες σας

Του Νίκου Καφετζόπουλου*

Το καλοκαίρι έφτασε και για πολλούς ανθρώπους που βρίσκονται σε διατροφή και πρόγραμμα ελέγχου του βάρους τους, αυτό μπορεί να δημιουργεί πρόβλημα, αφού εμφανίζονται διαρκώς διατροφικές προκλήσεις.

Επιπλέον, το γεγονός ότι θα βρεθείτε σε μη οικείο περιβάλλον, όπου η επιλογή φαγητού είναι τελείως διαφορετική, καθώς και τα συχνά γεύματα εκτός σπιτιού, είναι παράγοντες που μπορεί να σας δυσκολέψουν περαιτέρω.

Γενικά

Οι διακοπές είναι χρόνος χαλάρωσης και απόλαυσης και μερικές φορές οι άνθρωποι τις θεωρούν ασύμβατες με τον περιορισμό φαγητού και ποτού.

Αξίζει όμως να αναλογιστείτε με ποιο τρόπο μπορείτε να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τις διακοπές σας χωρίς να χρειαστεί να ακυρώσετε όλη αυτή την σκληρή δουλειά που επενδύσατε στην απώλεια βάρους.

Πρώτο βήμα είναι να καθορίσετε τον στόχο σας. Αν νιώθετε ότι δε θέλετε να συνεχίσετε την απώλεια βάρους, ένας λογικός και εφικτός στόχος μπορεί να είναι η συντήρηση του βάρους.

Καθώς θα παίρνετε αυτή την απόφαση, μπορείτε να σκεφτείτε τι θα ήταν ευχάριστο να κάνετε κατά την περίοδο των διακοπών σας, εκτός από το να μπορείτε να τρώτε και να πίνετε χωρίς περιορισμό, αφού οι διακοπές προσφέρουν μια ιδανική ευκαιρία να εξασκηθείτε σε νέες συνήθειες, με τις οποίες να μπορείτε να αυξήσετε ευχάριστα και την φυσική σας δραστηριότατα όπως κολύμπι, ρακέτες, βόλτα στη φύση, water sports κ.α.

Σημαντικό στοιχείο για την περίοδο των διακοπών είναι ο προγραμματισμός, η σταθερότητα των γευμάτων και η παρακολούθηση. Τι σημαίνουν αυτά;

Photo by Elevate on Unsplash

Δείτε παραδείγματα

Σε όποια κοινωνική εκδήλωση και να παρευρεθείτε, προσπαθήστε να επικεντρωθείτε σε μη διατροφικές πτυχές, όπως συζήτηση με φίλους που έχετε πολύ καιρό να δείτε κ.α

Εκμεταλλευτείτε τον ελεύθερο χρόνο σας σωστά, σηκωθείτε από την ξαπλώστρα και θα επιστρέψετε στην δουλειά σας πιο υγιείς και ξεκούραστοι από ποτέ.

 Καλό καλοκαίρι!

Διαβάστε ακόμα: Πως δεν θα πάρει τον… κατήφορο η φυσική σας κατάσταση το καλοκαίρι

* Ο Νίκος Καφετζόπουλος είναι Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος. Έχει γράψει το βιβλίο “Πρακτικός οδηγός Αθλητικής Διατροφής”. Στο www.nutribase.gr μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τη δουλειά του.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version