Ασταμάτητη η CB SWIMMING στο 9ο Spetses mini Marathon!

Άλλο ένα εξαιρετικό SPETSES mini MARATHON έριξε την αυλαία του και ήδη ανυπομονούμε για το επόμενο επετειακό των 10 χρόνων. Η CB SWIMMING συνεπής στο «ραντεβού της», βρέθηκε-για δεύτερη συνεχή χρονιά-στην κορυφή των CORPORATE TEAMS ανάμεσα σε 90 ομάδες!

Με τη συμμετοχή 56 αθλητών-τριών σε όλες σχεδόν τις ηλικιακές κατηγορίες και σε όλα τα αθλήματα και αποστάσεις, κέρδισε για άλλη μια χρονιά τις εντυπώσεις!

Φέτος είχαμε τη χαρά να συνεργαστούμε με τον πολύ καλό φίλο και συνεργάτη Αλέξανδρο Μωράρη ο οποίος συμμετείχε μαζί μας με 9 κολυμβητές.

Η HERBALIFE NUTRITION μέγας χορηγός της προσπάθειάς μας, τροφοδότησε και ενυδάτωσε την ομάδα με τα κορυφαία ενεργειακά της προϊόντα από την σειρά HERBALIFE24.

Ένα μέρος της επιτυχίας οφείλεται στην MINIMAR of the Vourlides family που έχει πιστέψει στην ιδέα της CB SWIMMING από την αρχή και μας στηρίζει ανελλιπώς όλα αυτά τα χρόνια.

Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στον αδελφικό μου φίλο αλλά και συνάδελφο πολλά χρόνια πριν και τώρα στην CB SWIMMING Κώστα Μπακανδρέα που έχει την προπονητική ευθύνη των έφηβων κολυμβητών-τριών της ομάδας!

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Μαρίνα Κουταρέλλη και στους συνεργάτες της, για την άψογη διοργάνωση-για άλλη μια χρονιά-την φιλοξενία και το πάθος για το μεγαλύτερο MULTISPORT EVENT της Ελλάδος, που ακούει στο όνομα SPETSES mini MARATHON.

Μεγάλη ικανοποίηση και περηφάνια για όλους τους αθλητές-τριες της CB SWIMMING που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, απόλαυσαν τους αγώνες και συνέβαλαν στο να βρεθεί η CB SWIMMING στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για άλλη μια χρονιά!

Τα μετάλλια-κύπελα μας:

15 Χρυσά.

12 Ασημένια.

7 Χάλκινα.

3 κύπελα

  • 1ος Σπετσιώτης 5Κ SWIMMING Γιάννης Κορδώνης.
  • 1ος Σπετσιώτης 25Κ Γιάννης Θυμαράς.
  • 1η ομάδα στα Corporate Teams.
Previous ArticleNext Article

Ανδρέας Γεωργακόπουλος: Το “next big thing” της Ελληνικης κολύμβησης

Είναι ένα από τα παιδιά που αξίζει κανείς να… ποντάρει τα λεφτά του. Ο Ανδρέας Γεωργακόπουλος για πολλούς είναι το «next big thing» της Ελληνικής κολύμβησης, αν και ο ίδιος πατώντας πια τα 20 θέλει να πηγαίνει βήμα-βήμα.

Οι δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει πολλές. Όπως, άλλωστε, οι περισσότεροι κολυμβητές σε πισίνα και θάλασσα. Ο στόχος των Ολυμπιακών αγώνων του Τόκιο είναι το μόνο που βρίσκεται στο μυαλό του αυτή τη στιγμή και ίσως αποτελεί το διαβατήριο για το ξεκίνημα ενός μεγάλου ταξιδιού.

– Ανδρέα πότε και πώς ξεκίνησες την κολύμβηση;

– Ξεκίνησα την κολύμβηση στην ηλικία των 7 ετών λόγω του άσθματος μου και αυτό ήταν η αφορμή για να μπει στην καθημερινότητα μου.

– Τι σημαίνει για σένα κολύμβηση;

– Για εμένα η κολύμβηση είναι τρόπος ζωής. Νομίζω αυτό τα λέει όλα!

– Είναι ευνοϊκές οι συνθήκες στην Ελλάδα για έναν κολυμβητή με υψηλούς στόχους;

– Στην Ελλάδα οι συνθήκες δεν είναι τόσο ευνοϊκές για έναν αθλητή με υψηλούς στόχους κυρίως για λόγους οικονομικούς. Πρόκειται για ένα μεγάλο πρόβλημα για όποιον κάνει πρωταθλητισμό που αν λυθεί θα δείτε σπουδαία πράγματα.

– Τι χρειάζεται ένας κολυμβητής για να πετύχει τους στόχους του;

– Για να πετύχει κανείς τους στόχους του χρειάζεται να είναι συγκεντρωμένος στις προπονήσεις εντός αλλά και εκτός νερού, να διαχειρίζεται την ψυχολογία του σε μια κακή στιγμή και την οικονομική υποστήριξη από χορηγούς που αγαπούν τον αθλητισμό. Μόνο έτσι θα λυθούν κάποια σημαντικά προβλήματα, όπως είναι οι προετοιμασίες (βασικό κομμάτι ενός αθλητή που κάνει πρωταθλητισμό), αθλητικός εξοπλισμός και διάφορα άλλα.

– Συνδυάζεται ο πρωταθλητισμός με σπουδές;

– Κατά τη γνώμη μου, ο πρωταθλητισμός δε συνδυάζεται με τις σπουδές, καθώς δε στο επιτρέπει ο χρόνος αλλά και το ότι πρέπει να είσαι 100% αφοσιωμένος στις υποχρεώσεις που απαιτεί το άθλημα της κολύμβησης.

– Ποιοι είναι οι άμεσοι στόχοι σου;

-Ο πρωταρχικός μου στόχος είναι η επίτευξη του Ολυμπιακού ορίου και η πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στο Τόκιο το 2021.

Η άγνωστη… μάχη των προπονητών κολύμβησης στις μέρες του Covid-19

Γράφει ο Χρήστος Μποφίλιος*

Ο υποχρεωτικός περιορισμός των μετακινήσεων, το κλείσιμο εγκαταστάσεων και αθλητικών κέντρων καθώς και η αναβολή των αθλητικών αγώνων έχουν φέρει μια «αναστάτωση» στην αθλητική κοινότητα.

Οι αθλητές όλων των αθλημάτων και επιπέδων βλέπουν τους στόχους και τους σχεδιασμούς τους να ακυρώνονται.

Στον κολυμβητικό χώρο, όπου ανήκω, τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα, καθώς το 80% της προπόνησης είναι συνδεδεμένο με το υγρό στοιχείο, που είναι αδύνατον να αντικατασταθεί από κάποια άλλη μορφή προπόνησης.

Προσωπικά προσπαθώ να διατηρούμαι σε καλή φυσική κατάσταση, κάνοντας ασκήσεις ενδυνάμωσης στο σπίτι και τρέξιμο σε ανοιχτό χώρο.

Σαφέστατα η προπόνηση των κολυμβητών είναι ένα θέμα που μας απασχόλησε, όλους τους προπονητές και δώσαμε ειδική βαρύτητα, ώστε να «κρατήσουμε» τα παιδιά σε ψυχική και εγκεφαλική εγρήγορση.

Δεδομένου πως οι αντικειμενικοί στόχοι έχουν διαφοροποιηθεί, ξεκινήσαμε να επαναπροσδιορίσουμε τα ζητούμενα.

Πρακτικά, διαμορφώσαμε ένα πρόγραμμα «ξηρής» προπόνησης, όσο το δυνατόν πιο κοντά στις απαιτήσεις ενός κολυμβητή. Η τεχνολογία, ευτυχώς, μας βοηθάει ώστε να κάνουμε κάποιες προπονήσεις «μαζί» αλλά μακριά, ο ένας από τον άλλον.

Ουσιαστικά όμως γίνεται πολύ δουλειά στο να κρατήσουμε τα παιδιά εντός αγωνιστικής σκέψης και θέλησης, πράγμα που είναι πολύ δύσκολο.

Οι προπονήσεις στην πισίνα είναι αναντικατάστατες όσο κι αν έχουμε φροντίσει για τη φυσική κατάσταση και ενδυνάμωση των αθλητών.

Είναι σίγουρο πως θα χρειαστούμε τουλάχιστον δυο μήνες προπόνησης σε πισίνα για να βρεθούν οι αθλητές σε «συμπαθητικό» κολυμβητικό επίπεδο που και πάλι θα απέχει πολύ από το επιθυμητό.

Σαφέστατα αυτό ισχύει για όλους και όλοι θα συναγωνιστούν επί ίσοις όροις όταν και αν γίνουν τα πρωταθλήματα.

Έχουμε όλοι συμφωνήσει πως η υγεία και η ασφάλεια προέχει κάθε άλλης δραστηριότητας ή στόχου και ελπίζουμε όλοι να επανέλθει η κανονικότητα και να μπούμε στην επόμενη σεζόν με μεγάλη όρεξη και αποφασιστικότητα να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος.

Οι στόχοι είναι μπροστά μας, είναι εκεί και θα είμαστε έτοιμοι να τους κατακτήσουμε.

* Ο Χρήστος Μποφίλιος είναι πρώην αθλητής και προπονητής κολυμβησης και ιδρυτής της ομάδας CB swimming.

x
Send this to a friend