Χρυσή και στο 11ο SPETSES mini MARATHON η CB SWIMMING

Για 4η συνεχή χρονιά η CB SWIMMING κατακτά την 1η θέση στο μεγαλύτερο multisport event της Ελλάδας.

Με 80 αθλητές επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες να δίνουν το καλύτερο τους εαυτό στην κολύμβηση και στο τρέξιμο.

Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στους συνεργάτες της CB SWIMMING

Κώστα Μπακανδρέα που έχει την προπονητική ευθύνη των έφηβων κολυμβητών-τριών και Παναγιώτη Καρρά που προπονεί το τμήμα ενηλίκων.

Θερμές ευχαριστίες στη MINIMAR of the Vourlides family που έχει πιστέψει στην ιδέα της CB SWIMMING από την αρχή και μας στηρίζει ανελλιπώς όλα αυτά τα χρόνια.

Συγχαρητήρια στην πρόεδρο του spetses marathon Μαρίνα Κουταρέλλη, στην ομάδα της clab και ασφαλώς τους ακούραστους εθελοντές που μας φροντίζουν όλα αυτά τα χρόνια.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Την κολύμβηση Open Water στα καλλίτερά της επανατοποθέτησε η XTERRA Greece στη Βούλα για 2η φορά!

Σε μια απίθανη γιορτή μετέτρεψαν με το 10th XTERRA O.W.S. Challenge, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε (13-15 Οκτωβρίου) στην Α’ Πλαζ Βούλας – ATHINES By The Sea ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και η XTERRA Greece.

Ένα καλοσχεδιασμένο event σε όλες του τις παραμέτρους, φιλοξένησε περισσότερους από 350 ενήλικες κολυμβητές και 50 παιδιά, οι οποίοι μαζί με όσους συνόδευσαν εκείνους στην αθλητική γιορτή (υπολογίζονται σε 1.200 άτομα), πλημμύρισαν την υπέροχη οργανωμένη παραλία και έδωσαν καλοκαιρινό χρώμα και εξαιρετική διάθεση, με την εύνοια του καιρού και την προτεραιοποίηση του τρίπτυχου: ασφάλεια – ποιότητα – καινοτομία. Το πάντρεμα και η συνέργεια του δημόσιου με την ιδιωτική πρωτοβουλία, απέδειξαν ότι δεν υπάρχουν αξεπέραστα όρια και πάντα το καλλίτερο διαδέχεται το καλό.

 Όλα ξεκίνησαν την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, όταν 19 ζευγάρια SwimRunners διάπλευσαν τη θάλασσα μεταξύ Βούλας και Υδρούσας, σε μια ιδιότυπη προπόνηση – εγκλιματισμό στο σπόρ του SwimRun, έτρεξαν στα καλοδιαμορφωμένα μονοπάτια του πρώην οχηρού ανάμεσα στους λαγούς και τις χελώνες και ακολούθως κολύμπησαν πίσω στο ATHINES By The Sea για να μοιραστούν την εμπειρία και περιπέτειά τους.

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε το παιδικό σκέλος των δραστηριοτήτων αθλητικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου, με επίκεντρο το Cross Aquathlon και σταδιακά με αυξανόμενη ένταση και ενδιαφέρον φτάσαμε στην Κυριακή, την ημέρα της Κολύμβησης Open Water. Σ’ ένα απίστευτο κολυμβητικό τερέν στημένο μπροστά στην οργανωμένη παραλία και γύρω από το νησί της Υδρούσας, στις 09:20 ξεκίνησαν 35 τολμηροί κολυμβητές να πραγματοποιήσουν τα 10 χλμ κολύμβησης, σε δύο επαναλήψεις του περίπλου της Υδρούσας, διπλασιάζοντας τους συμμετέχοντες του 2022. Ακολούθησαν οι 120 κολυμβητές της απόστασης των 5χλμ, ξεκινώντας στις 11:00 για να πραγματοποιήσουν επίσης τον περίπλου της Υδρούσας και στις 11:30 και 11:55 δύο ακόμη εκατοστάδες περίπου για κάθε μία από τις αποστάσεις 2,5χλμ και 1χλμ.

Πανδαισία κολυμβητών συνετέθη στη θάλασσα της Βούλας, σε διάφορες διατάξεις να διασχίζουν τα καθαρά και γαλάζια νερά της παγκόσμιας λαδιάς που προσέφερε η φύση απλόχερα στη διοργάνωση, κινούμενη δεξιόστροφα, με τερματισμό στο ATHINES By The Sea καταχειροκροτούμενοι από τους εκατοντάδες συνοδούς τους, θεατές και λουόμενους, σε κλίμα μοναδικό και ενθουσιώδες.

Κατόπιν των μεγάλων αποστάσεων, ακολούθησε η μύηση στο Open Water, με τα 200 μέτρα ευθείας κολύμβησης προς τη στεριά, που καθιέρωσε η XTERRA Greece to 2021. Στους τερματισμούς περίμεναν τους αθλητές το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Ζαγόρι, τα αναψυκτικά της green beverages, οι μπανάνες Bella FruttaF.illi Orsero, τα τοστ του ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ με ψωμί γεμάτο αγάπη.

Η ημέρα έκλεισε με τον απολογισμό της περιβαλλοντικής δράσης Κοινωνικής Υπευθυνότητος της XTERRA Greece, Clean Ocean και την τελετή απονομών.

Έγινε αναφορά στις 2 ενέργειες αφαίρεσης ελαστικών από το βυθό της θάλασσας στην περιοχή της Βούλας αλλά και την διαδικτυακή εφαρμογή που δημιουργήθηκε με την εξαιρετική αρωγή της Value Pass, με στόχο να αποτυπωθούν σε εκείνη οι θέσεις ελαστικών στις θάλασσες της Ελλάδος κατόπιν εντοπισμού τους από κολυμβητές, δύτες, ψαράδες, λουόμενους κλπ και ακολούθως η XTERRA Greece να φροντίσει για την απομάκρυνσή τους και σε συνεργασία με την ECOELASTIKA την οριστική εξάλειψη ύπαρξής τους με τον ενδεδειγμένο περιβαλλοντικά τρόπο. Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του ηλεκτρικού ποδηλάτου αξίας € 2.500,- που προσέφερε η Elval Colour, μεταξύ όσων ενεπλάκησαν στην απομάκρυνση των ελαστικών στην Υδρούσα και νικητής ήταν ο Χρήστος Γούσιος . Το ποδήλατο αυτό αναβαθμίστηκε και πρόκειται να συναρμολογηθεί επίσης με την υποστήριξη της Marathon Bikes και θα παραδοθεί άμεσα στο νικητή, ενώ ιδιαίτερη αναφορά και ευχαριστία έγινε στο μεγάλο χορηγό του Clean Ocean: Ford Motor Hellas, τους χορηγούς: ΜΙΝΕΤΤΑ και ΗΛΕΚΤΩΡ και όλους τους υποστηρικτές.

Μεγάλοι νικητές των αγώνων κολύμβησης Open Water κατεγράφησαν οι:

 • 10k: Πολύζου Σοφία, Γαΐτη Βασιλική, Παπαβασιλείου Μυρτώ, Αθανασουλάκης Αναστάσης, Χρυσικόπουλος Σπύρος, Θεοφάνους Χριστόφορος
 • 5k: Κουβέλη Βίκυ, Μπουκουβάλα Παρασκευή, Κατσικάρη Μαρία, Παπαγρηγοράκης Δημήτρης, Grech Steven, Γιώγος Σπύρος
 • 2,5k: Φωτεινού Αλεξάνδρα, Στρατάκου Νεφέλη, Δημητριάδου Μυρσίνη, Καρλής Φραγκίσκος, Mike Argyris, Γεωργιάδης Αντώνης
 • 1k: Γκοτζιά Κων/να, Κοκκίνου Εβελίνα, Οικονομάκου Βάσια, Χαχαμόπουλος Κων/νος, Χανδρινός Θεόδωρος Αλέξανδρος, Διγκόλης Σωκράτης
 • 200m: Δημητροπούλου Δήμητρα, Mellendorf Maren, Δηλέ Χαρά, Χαχαμόπουλος Κων/νος, Χρυσικόπουλος Σπύρος, Schmuck Michal

Ενώ στην κατηγορία των wetsuits οι:

 • 10k: Πετράκης Τριαντάφυλλος, Αβραάμ Γεώργιος
 • 5k: Αγγελέτου Νικολέτα, Γεωργαντή Έφη, Αλυφαντής Γιώργος, Βλάχος Κων/νος, Χουσεΐν Ιμπραήμ
 • 2,5k: Τζαχρήστου Σοφία, Κατσουρά Μαρία, Αλμυρούδη Αλεξάνδρα, Πανέτης Λευτέρης, Ασημακόπουλος Χρήστος, Μπερδελής Αναστάσιος
 • 1k: Στεφανή Ινώ, Γκοτζιάς Σπύρος, Πολάκης Σπύρος, Τερζάκης Σταύρος

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, δήλωσε: Σήμερα στον δήμο μας πραγματοποιήθηκε το 10ο XTERRA Open Water Swimming Challenge.  Στο ειδυλλιακό περιβάλλον που προσφέρει η ακτογραμμή του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, με επίκεντρο την Ά πλαζ Βούλας, 350 και πλέον αθλητές κολύμπησαν στα καταγάλανα νερά μας.  Η αθλητική παράδοση του Δήμου συνεχίζεται, οι μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις της χώρας φιλοξενούνται στο Δήμο μας και στο μέλλον φιλοδοξούμε ακόμα περισσότεροι Έλληνες & Ξένοι αθλητές να έρχονται στον τόπο μας για τουρισμό αθλητικής εμπειρίας.  

Τέλος, ο επικεφαλής της XTERRA Greece, διοργανώτριας του 10ου XTERRA O.W.S. Challenge 2023, περήφανος για την ομάδα και το δημιούργημά της δήλωσε: “Είμαι υπερήφανος για την ομάδα που πλαισιώνει και πραγματώνει τα όνειρά μου. Τόσο για το στενό πυρήνα που μαζί δημιουργούμε το έναυσμα, όσο και τον ευρύτερο κύκλο που περιέχει τους Insiders, τους εθελοντές, τους συνεργάτες, τους ειδικούς συνεργάτες, τον συνδιοργανωτή μας, τους Χορηγούς και υποστηρικτές μας και φτάνει μέχρι τους αθλητές και τους νεότευκτους αθλητές τους οποίους προσπαθούμε να μυήσουμε. Σήμερα, με την ευκαιρία του μεγάλου αγώνα κολύμβησης Open Water τον οποίο διοργανώνουμε ανοικτό σε συμμετοχές και χωρίς casting, θέλω να δώσω ιδιαίτερη βαρύτητα στους συνεργάτες μας για την ασφάλεια του αθλητή. 50 εξειδικευμένα, εκπαιδευμένα και προσηλωμένα άτομα, ενέσκηψαν στην ασφάλεια του κάθε ενός μεμονωμένου κολυμβητή. 10 kayak, 2 SUP, 1 Jet Ski, 4 σκάφη, 32 ναυαγοσώστες, ιατρός, νοσηλευτές, πρόσθετοι διασώστες στη στεριά, ασθενοφόρο – κινητή μονάδα, πλωτός ανεφοδιασμός κολυμβητών, 12 μεγάλες σημαδούρες κατεύθυνσης κολύμβησης, σύστημα οργανωμένης και επιτηρούμενης ασύρματης επικοινωνίας από κέντρο ελέγχου.. ήταν εκεί για να εμπνεύσουν και να εφαρμόσουν τη βέλτιστη ασφάλεια. Ήταν εκεί για να ζήσει την περιπέτεια κάθε ένας που θα σκεφτεί να κολυμπήσει στα βαθιά και θέλει ο διοργανωτής του αγώνα του, να τον σέβεται, να τον αγαπά και να τον προσέχει. Σήμερα, μια κοπέλα ένοιωσε μια μικρή αδιαθεσία, μια ζάλη και το kayak το κατάλαβε, την προσέγγισε, της μίλησε, συμφώνησαν, κλήθηκε σκάφος να την βοηθήσει και έφτασε στην παραλία με ασφάλεια, όπου προσωπικά επιβεβαίωσα ότι ήταν απλή αδιαθεσία. Αργότερα, κατόπιν της σχετικής εξέτασης και παρακολούθησης, επέστρεψε στη ζωή της.. ασφαλής!! Δεν θέλω να γνωρίζω καθόλου, οποιαδήποτε άλλη εκδοχή αυτού του περιστατικού και γι’ αυτό εργαζόμαστε σκληρά σε προληπτικό επίπεδο, ώστε να μη μάθουμε ποτέ. Ευχαριστώ άπαντες που εμπιστεύονται το όραμα και τις δυνατότητές μας, αρχίζοντας από τον έχοντα πλέον την ανανεωμένη ισχυρότατη εντολή Δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο!”

Θυμίζουμε ότι η εφαρμογή Clean Ocean για την καταχώρηση των ελαστικών, είναι διαθέσιμη σε όλους, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κινητό ή υπολογιστή και δεν απαιτεί εγγραφή ή κατέβασμα λογισμικού στο κινητό ή υπολογιστή.

 Στο website Clean Ocean μπορεί κανείς να δει όλες τις πληροφορίες και multimedia υλικό της διαρκούς δράσης, να ενημερωθεί για τη διαδικασία καταχώρησης ελαστικών στην εφαρμογή και ακολούθως να εισέλθει στην εφαρμογή Clean Ocean για γνωριμία και εγκλιματισμό. Όταν κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του/της στη θάλασσα, εντοπιστούν ελαστικά, ανοίγουμε την εφαρμογή και με εύκολο και γρήγορο τρόπο, ενημερώνουμε το κέντρο ελέγχου της Clean Ocean για τη θέση ενός ή περισσοτέρων ελαστικών που εντοπίσαμε. Ο δικός μας ρόλος έχει ολοκληρωθεί και αναλαμβάνει δράση πλέον η Clean Ocean.                 

 Η πρωτοβουλία Clean Ocean – Συνεισφέρουμε σ’ ένα πιο βιώσιμο μέλλον καλεί και άλλους οργανισμούς/επιχειρήσεις να συστρατευτούν και συνδράμουν εμπράκτως στο αγαθό έργο της, ενώ υπόσχεται να επανέρχεται ετησίως με απολογισμό έργου και επικαιροποίηση σχεδίου δράσης επόμενου έτους.

Τη μεγάλη προσπάθεια πλαισιώνει πλήθος συνεργατών, χορηγών, υποστηρικτών και αρωγών:

Διοργάνωση – Συνδιοργάνωση:      Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης – XTERRA Greece | ATHINES By The Sea

Στρατηγικοί Συνεργάτες:                 ΕΤΕΜ, Elval Colour

Χρυσοί Χορηγοί:                              Φυσικό Μεταλλικό Νερό Ζαγόρι

Αθλητικοί Χορηγοί:                         Coros    

XTERRA Europe Official Sponsors   Zoggs, Elleerre, Vittoria

Χάλκινοι Χορηγοί:                           ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική, BlackMile, Microsports, Maurten, Blue Hunter, Καραμολέγκος, Trim S.A., Τα Σερμπέτια στου Ψυρρή, Bella Frutta – F.illi Orsero, Minavra Hotel, Poufmakers.gr, D.Koronakis S.A.

Αιγίδες – Εγκρίσεις:                          ΕΟΤ, Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος

Media Partner:                                In News, SwimBikeRun.gr

Υποστηρικτές:                                 Marathon Bikes, 1MATION, OneZipper, Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Αιγάλεω, Check A Bike, Protypo, Vector Brands, Αυτοκόλλητες ταινίες HPX, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Ζάχος Grill, Athenian Riviera

————-

Website

www.diaplous-ssda.gr

www.trimore.gr

Facebook

trimoresportevents

xterragreece

SwimRunHydra

Instagram

@trimoresportevents

@greecexterra

@swimrunhydra

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Εκατοντάδες κολυμβητές στον Πειραιά για τους αγώνες Open Water

Κορυφαίες Επιδόσεις στον Αγώνα Πρόκρισης 5χλμ. Κολύμβησης Μαραθώνιας-Μεγάλων Αποστάσεων (OWS)

 Η Κλασική Ολυμπιακή Διαδρομή Αναβίωσε 127 Χρόνια μετά στον Πειραιά

 Ο Δήμος Πειραιά πρωταγωνίστησε το  Σάββατο 27 Μαΐου 2023 φιλοξενώντας ένα σπουδαίο κολυμβητικό γεγονός, στην παραλία Βοτσαλάκια. Εκατοντάδες κολυμβητές και κολυμβήτριες από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στον Αγώνα Πρόκρισης 5.000μ. για τις Μεγάλες Διεθνείς Διοργανώσεις Κολύμβησης Μαραθώνιας – Μεγάλων Αποστάσεων (OWS) 2023, βετεράνοι κολυμβητές-τριες (masters) και ερασιτέχνες κολύμπησαν στον Αγώνα Αναβίωσης κολύμβησης κλασικής Ολυμπιακής διαδρομής 1.200μ. open water και οι μικροί φίλοι της θάλασσας συμμετείχαν στον παιδικό αγώνα 500μ.

Οι κολυμβητικές δράσεις που έγιναν στον Πειραιά, σε ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης, πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Δημάρχου Πειραιά, κ. Γιάννη Μώραλη, του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργου Πατούλη, του Βουλευτή της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων, κ. Κώστα Κατσαφάδου, της Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κας. Σταυρούλας Αντωνάκου, του Προέδρου της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, κ. Κυριάκου Γιαννόπουλου, του Συμβούλου του Δημάρχου Πειραιά, κ. Νίκου Γέμελου, του Πρόεδρου του Ο.Π.Α.Ν., κ. Ιωσήφ Βουράκη και του αργυρού Ολυμπιονίκη και τεχνικού συμβούλου κολύμβησης μεγάλων αποστάσεων της Κ.Ο.Ε., Σπύρου Γιαννιώτη.

Η διεξαγωγή των αγώνων εντάχθηκε στο πανόραμα εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας 2023» του Δήμου Πειραιά και έγιναν με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Πειραιά, της Περιφέρειας Αττικής, της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΟΕ) και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά (ΟΠΑΝ).

Η αρχή της κολυμβητικής δράσης έγινε στις 10:15 το πρωί με εκατοντάδες χαμόγελα παιδιών που κολύμπησαν την απόσταση των 500μ. στην παραλία Βοτσαλάκια.

 Αναβίωση Ιστορικής Κολυμβητικής Διαδρομής του 1896

Ο Δήμος Πειραιά και πάλι πρωτοπόρος, πραγματοποίησε στη συνέχεια, στις 10:30 το πρωί, την αναβίωση της ιστορικής κολυμβητικής διαδρομής που είχε πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 11 Απριλίου του 1896, στον κόλπο της Ζέας, 127 χρόνια μετά τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στον αγώνα αναβίωσης κολύμβησης κλασικής Ολυμπιακής διαδρομής 1.200μ. open water συμμετείχαν βετεράνοι κολυμβητές-τριες (masters) και ερασιτέχνες.

Ανταγωνισμός και Σπουδαίες Επιδόσεις στον Αγώνα Πρόκρισης 5χλμ.

Περισσότεροι από 100 κολυμβητές, άνδρες και γυναίκες συμμετείχαν στον αγώνα πρόκρισης των 5χλμ για τις Εθνικές ομάδες της Μαραθώνιας κολύμβησης Μεγάλων Αποστάσεων (OW) που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στις διοργανώσεις του 2023.

Ο συναγωνισμός ήταν έντονος αλλά και το διακύβευμα ακόμα πιο σημαντικό καθώς οι αθλητές / τριες διεκδικούσαν τη συμμετοχή τους για τις ακόλουθες κορυφαίες διοργανώσεις:

 • Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών (Φουκουόκα, 15-20 Ιουλίου)
 • Παγκόσμιοι Παράκτιοι Αγώνες (Μπαλί, 5-12 Αυγούστου)
 • Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες (Ηράκλειο, 9-16 Σεπτεμβρίου)
 • Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων (Κέρκυρα, 29 / 9 – 1 Οκτωβρίου)
 • Μεσογειακό Κύπελλο (Λάρνακα, 7-8 Οκτωβρίου)

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα:

Αποτελέσματα Open Water 5χλμ Ανδρών

Αποτελέσματα Open Water 5χλμ Γυναικών

Αποτελέσματα Open Water Ανά Κατηγορία

Official Sports Supplier ήταν η SportAdore.

Official Supporters ήταν οι Minoa Water, Metropolitan Hospital, Πανελλήνια Σχολή Ναυαγοσωστικής (ΠΑ.ΣΧ.ΝΑ), Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. Βιομηχανία Μπισκότων & Ειδών Διατροφής.

Χορηγοί της ΚΟΕ ήταν οι Ellaktor Group, Deloitte.

Στην ομαλή διεξαγωγή και ροή των αγώνων συνέβαλαν επίσης, η Ομάδα Διάσωσης ΔΕΛΤΑ (Rescue Team Delta) και φυσικά οι εθελοντές του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Το Sports Production ανέλαβαν οι ActiveMedia Group και Progame.

Πληροφορίες για τους συντάκτες:

Τηλ.: +30 210 9343020

e-mail: [email protected]

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend