“Από το κέντρο του αθλητισμού στον ομφαλό της γης”

Ο σύλλογος μας ΙΩΝάΣ  θα επιχειρησεί να πραγματοποιήσει ένα αθλητικό εγχείρημα,  με πρωταγωνιστές τους αθλητές του σύλλογου μας.
Ο στόχος είναι οι αθλητές μας να διανύσουν  διαδρομή από την Αθήνα στους Δελφούς  σε μορφή σκυταλοδρομίας με χρήση ποδηλάτων, ειδικών ποδηλάτων (ταντεμ, τρίκυκλα) και χειρήλατων.
Η ιδέα αυτή είναι πρωτότυπη και ξεχωριστής σημασίας αφού πρώτη φορά θα διανυθεί  αυτή η διαδρομή από Ανθρώπους με Αναπηρίες.
θα αναδειχθεί με αυτό τον τρόπο , η αγωνιστικοτητα των Ανθρώπων με Αναπηρία, τόσο στον αθλητισμό όσο και τους υπόλοιπους τομείς της ζωής τους. Επιπλέον, σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου μέσα από την πρόκληση αισθηματος θαυμασμού και σεβασμού των Ατόμων με Αναπηρία καθώς επίσης και η προβολή της ιστορίας, του πολιτισμού της χώρας μας αλλά και του φυσικού της πλούτου.
Χαρακτηριστικό είναι ότι με αυτόν τον τρόπο γίνεται ένα ταξίδι στο χρόνο συνδέοντας δύο ιστορικά σημεία, το ΟΑΚΑ όπου πρόσφατα διεξήχθησαν οι Ολυμπιακοί αγώνες και τους Δελφούς όπου στην αρχαιότητα διοργανώνονταν τα Πύθια, αγώνες πανελλήνιας εμβέλειας, δεύτεροι πιο σημαντικοί μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες.
Οι Αθλητές που θα λάβουν μέρος :
Τάντεμ με  Σάντρα Ρούπα  (οπτική αναπηρία)
Χειρήλατο Αντώνης Παππάς (κινητική αναπηρία)
Τρίκυκλο  Χαράλαμπος Κεραμετζίδης, (κινητική αναπηρία)
Τάντεμ  Χρήστος Κορομηλάς, Σωκράτης Διγγόλης (οπτική Αναπηρία)
Ποδήλατα  άνω άκρου Νίκος Κύτταρης και Δημήτρης Λίτσιος (κινητική αναπηρία)
Πιλότοι τάντεμ Βασιλική Βούτζαλη, ο Γιώργος Γκούντας
Σας επισυνάπτουμε το διαφημιστικό μας σποτάκι για τη δράση αυτη  και φωτογραφία από την αφετηρία μας, το άγαλμα του Σπύρου Λούη στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ.

Τη δράση αυτή στηρίζει η διεύθυνση του ΟΑΚΑ με κύριο υποστηρικτή τον κ. Κωνσταντίνος Χαλιορής γενικό διευθυντή.
Εκ μέρους του Συλλόγου μας ευχαριστούμε όλους τους αρωγούς της προσπάθειας μας και τοπικούς φορείς των Δελφών που θα μας υποδεχτούν στον τερματισμό, θα φροντίσουν για τη διαμονή  και την ξενάγησή μας στον αρχαιολογικό χώρο.
Τοπικοί φορείς Δελφών
Σύλλογος Δελφικός Κύκλος
(Πολιτιστική, πνευματική, κοινωνική και περιβαλλοντολογική ανάπτυξη των Δελφών)
Παγώνα Κολομβότσου η ξεναγός.
ΕΦΑ Φωκίδας και τους αρχιφύλακες του μουσείου .
Τοπική κοινότητα Δελφών το πρόεδρο Παρασκευά Καϊλογιαννο και την αντιδήμαρχο Χρυσαφουλα Σεγκουνη.
Τον πρόεδρο του συλλόγου ξενοδόχων Γιάννη Παπαθανασίου.
Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Ευθύμιος Γρίβας.
Εταιρίες A. MAKRIS SKODA, Digital Tracer Electronics – GARMIN, DJI store Greece, Panorama bikes, Maco mall, Sports Gallery.
Το Σωματείο “Ιωνάς – Τμήμα Θεραπευτικής Αγωγής ΑΜΕΑ” ιδρύθηκε το έτος 2007 με σκοπό τη θεραπευτική εκγύμναση – αποκατάσταση Ατόμων με Αναπηρία.
Το Τμήμα Υδροθεραπείας του Ιωνά απαρτίζεται από ειδικευμένους συνεργάτες, φυσικοθεραπευτές και γυμναστές με
ειδικότητα στην ειδική αγωγή και εμπειρία σε ποικίλα περιστατικά μυοσκελετικών, νευρολογικών και ψυχοκινητικών
παθήσεων είτε εκ γενετής είτε επίκτητων, όπως ο αυτισμός, η σκλήρυνση κατά πλάκας, η εγκεφαλική παράλυση, η
νωτιαϊα μυϊκή ατροφία, καθώς και σπάνια σύνδρομα.
Το φυσικοθεραπευτικό πρόγραμμα βασίζεται στη στοχευμένη άσκηση στο υγρό στοιχείο – υδροθεραπεία.
Τα τελευταία 5 χρόνια έχει αναπτυχθεί και το αθλητικό-αγωνιστικό τμήμα του συλλόγου μας στα αθλήματα της κολύμβησης, ποδηλασίας, στίβου και τριάθλου.
Οι αθλητές μας λαμβάνουν μέρος στα πανελλήνια πρωταθλήματα ΑμεΑ. Την περσινή χρονιά ο σύλλογος μας κατέκτησε την τέταρτη θέση, στη συγκομιδή μεταλλίων, στην πανελλήνια κατάταξη, σε σύνολο 60 ομάδων.
Παράλληλα οι αθλητές μας λαμβάνουν μέρος και σε αγώνες μαζικού αθλητισμού όπως ο Μαραθώνιος-Ημιμαραθώνιος της Αθήνας, τριαθλιτικούς αγώνες, αγώνες ανοιχτής θαλάσσης και δρόμου.
Πρόσφατα ο αθλητής μας Χρήστος Κορομηλάς κατέκτησε, για δεύτερη φορά το χρυσό μετάλλιο  στον τελικό του Παγκοσμίου κυπέλου OCEANMAN στα 5χλμ ανοιχτής θαλάσσης στο Μεξικό.
Στόχος του συλλόγου μας μέσα από τη συμμετοχή αθλητών ΑμεΑ σε αγώνες μαζικού αθλητισμού  είναι η  προαγωγή του παραθλητικού κινήματος  καθως και η ανάδειξη του συνθήματος “Όλοι Ίσοι Όλοι Διαφορετικοί.”

Το Επίσημο Βίντεο του συλλόγου μας:

Με εκτίμηση
Γιώργος Γκούντας υπεύθυνος φυσικοθεραπευτης 6972443334

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Με μια ματιά: Τι έκαναν σήμερα (Σάββατο 30/7) οι Έλληνες αθλητές στο Τόκιο

Τρομερή πρόκριση πήρε ο Κριστιάν Γκολομέεβ, ο οποίος τερμάτισε στη δεύτερη θέση της ημιτελικής σειράς του και με 21.60 πέρασε στον μεγάλο τελικό των 50 μέτρων ελεύθερο με τον τρίτο καλύτερο χρόνο.

Ένα μόλις άλμα χρειάστηκε ο Μίλτος Τεντόγλου για να πάρει την πρόκριση στον τελικό του μήκους, με 8.20μ. και έβαλε πλώρη για μετάλλιο.

Η Εθνική πόλο ανδρών διέλυσε με σκορ 28-5 τη Νότια Αφρική και φορτσάρει για την κορυφή του Α’ ομίλου, όπου συγκατοικεί αυτή τη στιγμή με την Ιταλία.

Ο Εμμανουήλ Καραλής στην παρθενική του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του επί κοντώ με άλμα στα 5,75μ. Εκτός τελικού στον ίδιο αγώνα έμεινε ο Κώστας Φιλιππίδης.

Με τη 19η θέση στο σύνολο, η Χρύσα Αναγνωστοπούλου έμεινε εκτός τελικού στη δισκοβολία γυναικών.

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου τραυματίστηκε στην εκκίνηση, πριν το πρώτο εμπόδιο και έμεινε εκτός ημιτελικών στα 100μ εμπόδια.

O Θοδωρής Ιακωβίδης ολοκλήρωσε τον αγώνα του με συνολικά 338κ (182κ στο ζετέ και 156κ. στο αρασέ) και κατετάγη ενδέκατος, συγκλονίζοντας με τις δηλώσεις του μετά τον αγώνα.

Στην ενδέκατη θέση της γενικής κατάταξης βρίσκεται ο Γιάννης Μιτάκης μετά την όγδοη ιστιοδρομία.

Πηγή: www.sport-fm.gr

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Η ιστοσελίδα του West Run είναι στον αέρα!

Στις 17 Οκτωβρίου έρχεται το 1ο WEST RUN, στον δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού, για να ταράξει τα νερά της δρομικής κοινότητας.

Η Οργανωτική Επιτροπή με χαρά ανακοινώνει ότι η ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.westrun.gr είναι στον αέρα. Οι ενδιαφερόμενοι δρομείς μπορούν να την επισκέπτονται από σήμερα. Μέσα σε αυτή υπάρχουν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες που αφορούν την διοργάνωση (Προκήρυξη – διαδρομές – χορηγοί).

Η ιστοσελίδα θα ενημερώνεται τακτικά με νεότερες σημαντικές πληροφορίες και ανακοινώσεις.

Τις επόμενες ημέρες θα ενεργοποιηθούν και οι φόρμες εγγραφών. Θα υπάρχει δυνατότητα ατομικής ή ομαδικής εγγραφής.

Θα περιλαμβάνει αποστάσεις 20 χλμ, σκυταλοδρομία 20 χλμ (2 Χ 10 χλμ), 5 χλμ και παιδικό αγώνα.

Το WEST RUN αποτελεί μια διοργάνωση του δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού. Την επιμέλεια και την τεχνική υποστήριξη της διοργάνωσης έχει αναλάβει η My Sportevent

Για περισσότερες πληροφορίες, οι δρομείς μπορούν να επικοινωνούν με την οργανωτική επιτροπή του αγώνα μέσω email στο [email protected]

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend