Αντίστροφη μέτρηση για τους 7ους αγώνες εργασιακού αθλητισμού

Αντίστροφη μέτρηση για τους 7ους αγώνες εργασιακού αθλητισμού

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας (HOCSH) για 7η συνεχή χρονιά θα διοργανώσει τη μεγαλύτερη γιορτή Εργασιακού Αθλητισμού στην Ελλάδα. Πρόκειται για μία διοργάνωση που έχει γίνει θεσμός και για ακόμη μία χρονιά αναμένεται ότι θα συγκεντρώσει εκατοντάδες αθλητές, αθλήτριες, αθλούμενους και εταιρικές ομάδες από επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς που έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν από τις 5 έως τις 7 Οκτωβρίου 2018 σε επιλεγμένες αθλητικές εγκαταστάσεις στο Άλσος Βεΐκου, στο Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου, στο Village Bowling – The Mall Athens και το iBeach Volleyball Club.

Διοργανωτής των Εθνικών Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού είναι ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας (Hellenic Organization for Company Sport & Health – HOCSH), ένας μη κερδοσκοπικός φορέας με σκοπό τη βελτίωση της υγείας των εργαζομένων, μέσα από αθλητικές, ψυχαγωγικές και επιμορφωτικές ενέργειες στο πλαίσιο του εργασιακού περιβάλλοντος με τη συμμετοχή εργαζομένων από επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αποτελεί αναγνωρισμένο  μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εργασιακού Αθλητισμού (EFCS), καθώς και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Εργασιακού Αθλητισμού (WFCS) και δραστηριοποιείται, υπό την αιγίδα τους, κατ’ αποκλειστικότητα στην Ελλάδα.

Η πραγματοποίηση των 7ων κατά σειρά Εθνικών Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού αποδεικνύει την πίστη και τη δέσμευση στην διάδοση της ιδέας του εργασιακού αθλητισμού στην Ελλάδα τόσο από τον οργανισμό όσο και από τις εταιρείες και τους φορείς που υποστηρίζουν τους αγώνες με συμμετοχές σε ετήσια βάση, μεταξύ αυτών ο ΑΒ Βασιλόπουλος, ο Όμιλος Φουρλή, CMM Latsco Limited, Lamda Development, Mednet, Media Strom και πολλές ακόμη εταιρείες με αναπτυγμένη κουλτούρα εργασιακού αθλητισμού. Η επιτυχία των Εθνικών Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού πιστοποιείται διαχρονικά και από την πληθώρα Ευρωπαϊκών και Διεθνών συμμετοχών με αποστολές από κορυφαίες εταιρίες του εξωτερικού.

Το 2018 οι αγώνες θα εμπλουτιστούν με ακόμη περισσότερα αθλήματα και happenings. Για πρώτη χρονιά οι αθλητές μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σε 11 αθλήματα: Ποδόσφαιρο 5×5 (ανδρών), Μπάσκετ 5on5 (ανδρών), Μπάσκετ 3on3 (ανδρών), Beach Volley 3vs3 (ομαδικό), Beach Volley 2vs2 (ομαδικό), Bowling (ατομικό – διπλό – ομαδικό), Ping-pong (ανδρών – γυναικών), Tennis (ανδρών – γυναικών), Σκάκι (ανδρών – γυναικών), Αγώνας Δρόμου (ανδρών – γυναικών), Darts (ανδρών – γυναικών). Σε εορταστικό κλίμα θα πραγματοποιηθούν οι απονομές και οι βραβεύσεις την Κυριακή 7 Οκτωβρίου, στο Άλσος Βεΐκου!

Οι Αγώνες τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, της Περιφέρειας Αττικής, του ΕΟΤ, του ΕΒΕΑ, του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών και με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Οι εγγραφές για τους 7ους Εθνικούς Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού έχουν ξεκινήσει.

Περισσότερες πληροφορίες/Εγγραφές www.hocsh.org

Previous ArticleNext Article

Η ΕΟΜοΠ στη Διεθνή Συμμαχία για την Ακεραιότητα στον Αθλητισμό

Η ΕΟΜοΠ στη Διεθνή Συμμαχία για την Ακεραιότητα στον Αθλητισμό

Η ΕΟΜοΠ εντάχθηκε και επίσημα στη SIGA, τη Διεθνή Συμμαχία για την Ακεραιότητα στον Αθλητισμό. Μετά από δύο χρόνια συνεργασίας και ανταλλαγής απόψεων, η Διοίκηση της ΕΟΜοΠ συμφώνησε και επίσημα τη σύνδεσή της με τον διεθνή φορέα, ο οποίος επιχειρεί να θεσπίσει κοινούς κανόνες διαφάνειας.

Στη Γενική Συνέλευση της SIGA που διεξήχθη στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη, υπεγράφη και τυπικά η συνεργασία των δύο φορέων. Ο Πρόεδρος της ΕΟΜοΠ Τάσος Πανταζίδης μάλιστα, είναι μέλος της Επιτροπής Ορθής Διακυβέρνησης (Good Governance), που επεξεργάζεται σχετικές θέσεις της SIGA.

«Υπάρχει ανάγκη για θέσπιση κοινών κανόνων και θεσμικού πλαισίου για τον αθλητισμό. Η ακεραιότητα σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης, οικονομικών, δικαιωμάτων είναι ζητούμενο διεθνώς, καθώς σε κάθε χώρα ισχύουν διαφορετικοί νόμοι και πολύ διαφορετικές αθλητικές και συλλογικές νοοτροπίες, σε επίπεδο διαφάνειας. Αθλητές, προπονητές, διαχειριστές, επιστήμονες, διοργανωτές, κυβερνήσεις, χορηγοί, θεατές, θέλουν να υπάρχουν κοινοί κανόνες και αξίες, ώστε να αποφεύγονται παρατυπίες, αθέμιτος ανταγωνισμός και συμφωνίες «κάτω από το τραπέζι».

Αυτό το στόχο υπηρετεί το πλαίσιο των προτάσεων της SIGA και η ΕΟΜοΠ θέλει να είναι μέρος αυτής της πρωτοβουλίας, προσφέροντας προτάσεις και εφαρμογή στην πράξη, αντλώντας παράλληλα εργαλεία από τη διεθνή εμπειρία και πραγματικότητα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΜοΠ Τάσος Πανταζίδης. Ο διευθυντής της  SIGA Εμμανουέλ Μεδέιρος (πρώην Διευθυντής των Ευρωπαϊκών Επαγγελματικών Ποδοσφαιρικών Ενώσεων και της Πορτογαλικής Ποδοσφαιρικής Λίγκας), απευθυνόμενος στον Πανταζίδη τόνισε πως προσβλέπει σε εποικοδομητική και καρποφόρα συνεργασία. «Είμαστε στην ίδια σελίδα» δήλωσε.

Η SIGA ξεκίνησε τη δραστηριότητά της μετά την πρώτη συνάντηση των φορέων που πήραν την πρωτοβουλία το 2015 για την ίδρυσή της, στη Νέα Υόρκη. Η σημερινή δομή της οριστικοποιήθηκε στη Γενική Συνέλευση της Ρώμης τον Ιανουάριο του 2018, όπου συμμετείχε πρώτη φορά και εκπρόσωπος της ΕΟΜοΠ.

Μέλη και Υποστηρικτές της Διεθνούς Συμμαχίας, είναι αθλητικοί κολοσσοί όπως η Ισπανική και η Σουηδική Ποδοσφαιρική Λίγκα, τα Special Olympics, η Ευρωπαϊκή Συμμαχία Προπονητών Ποδοσφαίρου και οι παγκόσμιες Ομοσπονδίες του ΜΜΑ και του ΤKD, Ολυμπιακές Επιτροπές από Ευρώπη και Αμερική, Εθνικές Αθλητικές Ομοσπονδίες, Υπουργεία και Εθνικοί Οργανισμοί Αθλητισμού διαφόρων Κρατών, Κρατικοί Οργανισμοί όπως το Institute on Good Governance της Βασιλείας, το Nevada Gaming Control Board, ανεξάρτητοι φορείς όπως οι Supporters Direct, Sporting Equals, Inside World Football και International Association for Football Lawyers, πανεπιστήμια όπως τα Case Western, George Washington και Stockholm University, αλλά και διεθνείς χορηγοί όπως οι Mastercard και Qatar Airways.

Κοινή επιδίωξη και στόχος των συμμετεχόντων, είναι η θέσπιση κοινών κανόνων όπως αυτοί που περικλείουν οι προτάσεις της SIGA στους τομείς: Ορθή διακυβέρνηση, οικονομική διαφάνεια και ακεραιότητα και ακεραιότητα στο αθλητικό στοίχημα.

Θετική πρεμιέρα για το Syros Aquathlon

Θετική πρεμιέρα για το Syros Aquathlon
Θετικό πρόσημο είχε η πρεμιέρα του Syros Aquathlon . Οι συμμετοχές ήταν ικανοποιητικές για τη πρώτη χρονιά και το επίπεδο των αγώνων ιδιαίτερα υψηλό, δείγμα της ανάπτυξης του Τριάθλου στην Ελλάδα.
Οι αθλητές αγωνίστηκαν στα 2.500μ τρεξίματος, 1.000μ κολύμβησης και 2.500μ τρεξίματος, ενώ υπήρξε απόσταση και 5.2 χλμ. τρέξιμο. Το χρυσό μετάλλιο στο ανοιχτό πρωτάθλημα Τριάθλου κατέκτησε ο Παναγιώτης Μπιτάδος, το ασημένιο ο Αχιλλέας Τσίγρης και το χάλκινο ο Μάρκος Ξαγοράρης. Στις γυναίκες πρώτευσε η Μάγδα Χριστοπούλου και ακολούθησαν Ελπίδα Σαγκινέτου και Εριφύλη Μποεδωφ.
Στα 5.2 χιλιόμετρα το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Κώστας Σιδηρόπουλος, το ασημένιο ο Ισίδωρος Παλαμάρης και το χάλκινο ο Θεοδόσης Παπουτσάς. Στις γυναίκες στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Βαρβάρα Κούτρα, δεύτερη ήταν η Ελένη Τσελέμπη και τρίτη η Αγγελική Μυλωνάκου

Ε.Ο.ΤΡΙ: «Χαιρετίζουμε την απόφαση της δικαιοσύνης»

Ε.Ο.ΤΡΙ: «Χαιρετίζουμε την απόφαση της δικαιοσύνης»

Η Ελληνική Oμοσπονδία Tριάθλου εξέδωσε ανακοίνωση για την πρόσφατη δικαίωση στα δικαστήρια και πραγματοποιεί έκκληση στον υφυπουργό αθλητισμού.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής:

«Η Ε.Ο.ΤΡΙ χαιρετίζει την απόφαση του Τριμμελούς Πλημμελιοδικείου Αθηνών της 17/9/2018 με την οποία αθωώθηκαν τρία μέλη της, για υπόθεση που αφορούσε το κύρος των εκλογών του 2012. Δέον να σημειωθεί ότι και η πρόταση του Εισαγγελέα του Δικαστηρίου αυτού, ήταν επίσης αθωωτική. Μέσω της απόφασης αυτής και των στοιχείων που εμφανίστηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία, επιβεβαιώνεται οτι η Ε.Ο.ΤΡΙ λειτουργούσε και λειτουργεί με απόλυτη νομιμότητα και διαφάνεια. Η απόφαση αυτή αποτελεί ηχηρή απάντηση στους συκοφάντες, που επιχείρησαν λυσσαλέα τα τελευταία χρόνια, με έναν οχετό λάσπης και συκοφαντιών που διακινούσαν πρός κάθε κατεύθυνση, να σπηλώσουν την εικόνα της Ε.Ο.ΤΡΙ και των μελών της.

Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση είχε φτάσει στα δικαστήρια μετά απο αναφορά του τότε Υφυπουργού Αθλητισμού στην Εισαγγελία Αθηνών, με βάση δήθεν καταγγελίες δύο άσχετων με το Τρίαθλο συκοφαντών, οι οποίοι μεταξύ άλλων πολλών που κατέθεσαν στην δίκη, ανέφεραν ότι ήταν σε συνεχή συννενόηση με την ΓΓΑ και με συγκεκριμένο Νομικό της Σύμβουλο, σχετικά με την υπόθεση αυτή. Αναμένουμε να αποτελέσει αντικείμενο έρευνας από τον αρμόδιο Υφυπουργό Αθλητισμού η αναφορά των μαρτύρων κατηγορίας για την εμπλοκή υπηρεσιών της ΓΓΑ και του Νομικού Συμβούλου (ο οποίος και κατονομάστηκε κατά την ακροαματική διαδικασία) και να προσδιοριστεί όσον αφορά τον υποδειχθέντα Νομικό Σύμβουλο, τι είδους εξουσιοδότηση είχε και απο ποιόν.

Τέλος η ΕΟΤΡΙ, απαλλαγμένη από οποιαδήποτε κατηγορία,  αιτείται στον Υφυπουργό Αθλητισμού κο Γιώργο Βασιλειάδη, την επανεξέταση του θέματος της άδικης άρσης της Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης και την εν τω μεταξύ μη υπαγωγή του Τριάθλου σε άλλη άσχετη με το άθλημα μας Ομοσπονδία. Η ισχύουσα απόφαση υπαγωγής του αθλήματος του Τριάθλου σε άλλη άσχετη με το άθλημα μας Ομοσπονδία, που έγινε από την προηγούμενη αθλητική ηγεσία, βλάπτει σοβαρά την ανάπτυξη του Τριάθλου και την αθλητική του λειτουργία. Επιπλέον αυτού, στερεί από τους δικαιούχους αθλητές της Ε.Ο.ΤΡΙ , το προνόμιο να συμμετέχουν στις διεθνείς διοργανώσεις, εκπροσωπόντας τα ελληνικά χρώματα, το οποίο αυτό δικαίωμα τους απαγορεύτηκε πρόσφατα, όσον αφορά την συμμετοχή τους στους τελευταίους Μεσογειακούς Αγώνες, εξαιτίας της κατάστασης αυτής».

Send this to a friend