Αντίστροφη μέτρηση για τον 3ο Διεθνή Μαραθώνιο της Ρόδου

Ελάχιστα 24ωρα απομένουν για τη διεξαγωγή του 3ου Διεθνούς Μαραθωνίου Δρόμου Ρόδου (Κυριακή 17 Απριλίου 2016) και όλα είναι σχεδόν έτοιμα για την κορυφαία αθλητική εκδήλωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 έως και το Σάββατο 16 Απριλίου 2016 οι εγγεγραμμένοι αθλητές θα παραλάβουν τον εξοπλισμό τους για τους αγώνες από το BEST WESTERN Plaza Hotel – Αίθουσα ‘ΘΑΛΕΙΑ’.

Συγκεκριμένα, θα παραλάβουν: τσάντα, μπλουζάκι, νούμερο αγώνα, αυτοκόλλητο στίκερ και πληροφοριακό υλικό της διαδρομής από το: BEST WESTERN Plaza Hotel – Αίθουσα ‘ΘΑΛΕΙΑ’ (Ιερού Λόχου7, Ρόδος) ημέρες και ώρες:

 • Παρασκευή  15 Απριλίου  2016, 15:00-20:00 για τα 5.000μ. και 1.000μ.
 • Σάββατο 16 Απριλίου  2016, 10:00 -16:00 για το Μαραθώνιο, 10.000, 5.000μ. και 1.000μ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΓΓΕΓΡΑΜΕΝΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ

 • Όλοι οι εγγεγραμμένοι αθλητές του Μαραθωνίου δρόμου 42,195χιλ. θα συγκεντρωθούν μπροστά από το άγαλμα του Αλ. Διάκου στο Μανδράκι απέναντι από τα Δικαστήρια στις 7:30 το πρωί. Η ώρα έναρξης του Μαραθωνίου ορίζεται στις 8:00π.μ.
 • Όλοι οι εγγεγραμμένοι αθλητές του αγώνα δρόμου 10χιλ. θα συγκεντρωθούν μπροστά απο το άγαλμα του Αλ. Διάκου στο Μανδράκι απέναντι από τα Δικαστήρια στις 10:30 το πρωί. Η ώρα έναρξης του αγώνα 10χιλ. ορίζεται στις 11:00 π.μ.
 • Όλοι οι εγγεγραμμένοι αθλητές του αγώνα δρόμου 5χιλ. θα συγκεντρωθούν μπροστά απο το άγαλμα του Αλ. Διάκου στο Μανδράκι απέναντι από τα Δικαστήρια στις 10:30 το πρωί. Η ώρα έναρξης του αγώνα 5χιλ. ορίζεται στις 11:00 π.μ.
 • Κατά την διάρκεια ολόκληρης της διαδρομής θα υπάρχουν 14 σταθμοί ανεφοδιασμού των αθλητών.
 • Κάθε 2,5 χιλ νερά και κάθε 5χιλ. ισοτονικά ποτά και μπανάνες.
 • Ασθενοφόρα και γιατροί θα ακολουθούν καθ΄όλη την διάρκεια της διαδρομής.
 • Οι αθλητές παρακαλούνται να κινούνται πάντα στην δεξιά πλευρά του δρόμου, σύμφωνα με το ρεύμα κυκλοφορίας, εκτός από το σημείο Κάτω Πέτρες που μπαίνουν αντίθετα.
 • Οι αθλητές θα πρέπει να τοποθετήσουν τα ενδύματα και τα προσωπικά τους αντικείμενα σε πλαστικές σακούλες.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στις σακούλες θα πρέπει να κολληθεί το ειδικό στίκερ που θα παραλάβουν οι αθλητές μαζί με τον υπόλοιπο εξοπλισμό τους και περίπου μισή ώρα πριν από την εκκίνηση, οι αθλητές θα πρέπει να τις παραδώσουν στους διοργανωτές κοντά στο σημείο εκκίνησης σε ειδικό χώρο παραλαβών κάτω από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου..

Η επιστροφή τους μετά τον τερματισμό θα γίνει από το ίδιο σημείο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι σακούλες δεν πρέπει να περιέχουν αντικείμενα αξίας, λεφτά ή φάρμακα.

Μετά την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων οι αθλητές μπορούν να εκτυπώσουν δίπλωμα συμμετοχής με τον επίσημο τους χρόνο από την ιστοσελίδα του αγώνα.

 • Το Pasta Party των αθλητών θα γίνει το Σάββατο 16 Απριλίου στις 20:30 στο ξενοδοχείο Mitsis Grand hotel, Ακτή Μιαούλη και Παπανικολάου, Ρόδος.
 • Το Ραδιόφωνο Λυχνάρι – Radio Lihnari είναι Χορηγός Επικοινωνίας του Roads to Rhodes Marathon με καθημερινή ενημέρωση για τη διοργάνωση από 6 έως 17 Απριλίου, στις 09:30 το πρωί.
 • Συνδιοργανωτές της όλης εκδήλωσης είναι, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, η «ΜΚΟ» Μαραθώνιος Ρόδου και στηρίζουν, ο Δήμος Ρόδου, ο ΔΟΠΑΡ και η  Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου.
Previous ArticleNext Article

Έρχεται το “Monemvasia Run Challenge 2020”

Το Αθλητικό – Πολιτιστικό Σωματείο “Καστροπολίτες Μονεμβασίας” σε συνεργασία με τους “Συνοδοιπόρους Μονεμβασίας”

Διοργανώνουν την Κυριακή 11 Οκτωβρίου2020, τον 3ο αγώνα δρόμου με την ονομασία Monemvasia Run Challenge 2020 απόστασης 20 χλμ. καθώς και τους παράλληλους αγώνες δρόμου 5 χλμ. και 1.5 χλμ.

Η οργανωτική επιτροπή με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κατάσταση πανδημίας λόγω του Covid-19 και θέλοντας να συμβάλλει στην ασφαλέστερη δυνατή παρουσία τόσο των συμμετεχόντων δρομέων, όσο και των κριτών, εθελοντών, εργαζομένων, ιατρικού και βοηθητικού προσωπικού που θα συμμετάσχουν στους εν λόγω αγώνες δρόμου, θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε η διεξαγωγή των αγώνων να εναρμονίζεται απόλυτα με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο που έχει εκπονηθεί από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και αφορά στη διεξαγωγή αγώνων δρόμου εκτός σταδίου.

Διαβαστε όλα όσα αναφέρονται στην προκήρυξη του αγώνα ΕΔΩ

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού το Ioannina Lake Run 2020

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού τίθεται Ioannina Lake Run 2020, με απόφαση του υπουργού Χάρη Θεοχάρη.

Η συμβολική αξία της απόφασης είναι σημαντική, καθώς κατατάσσει τον αγώνα των 30 χλμ. γύρω από τη λίμνη Παμβώτιδα και τους παράλληλους παραλίμνιους αγώνες, στις διοργανώσεις που αναδεικνύουν και προβάλλουν τα πλεονεκτήματα της χώρας και της περιοχής στον τομέα του Τουρισμού.

Άλλωστε, είναι ξεκάθαρο τα τελευταία χρόνια σε όλους τους εμπλεκόμενους ότι το Ioannina Lake Run δεν είναι απλώς ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός, αλλά μια διοργάνωση που συνδέει τον αθλητισμό με τον πολιτισμό, το περιβάλλον και τον εθελοντισμό, στοιχεία που όλα μαζί συνθέτουν ένα τουριστικό προϊόν με υψηλή προστιθέμενη αξία και συνθέτουν μια ολοκληρωμένη πρόταση για προσέλκυση επισκεπτών.

Κάτι, βέβαια, που αποδεικνύει και με μετρήσιμα στοιχεία η εκπόνηση της μελέτης για το οικονομικό και τουριστικό αποτύπωμα του Ioannina Lake Run, που εκπόνησε η Real Time Events για λογαριασμό του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων.

x
Send this to a friend