Ανάδειξη του Ολυμπιακού Ύμνου ως παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά

Ανάδειξη του Ολυμπιακού Ύμνου ως παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά

Η σημαντική πρόταση του Συλλόγου Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς» προς την Οργανωτική Επιτροπή για την ανάδειξη από την UNESCO του Ολυμπιακού ύμνου του Κωστή Παλαμά, ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά βρήκε κατ’ αρχήν θετική ανταπόκριση με την αποφασή της να αφιερώσει το εξαίρετο δίγλωσσο βιβλίο-λεύκωμα με τίτλο «ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΥΜΝΟΣ-ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ» ως δώρο στις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές κατά την εκδήλωση καλωσορίσματος(Wellcome Ceremony) παρουσία επισήμων και τιμώμενων, που θα γίνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο στις 24/8 και ώρα 19.00 μμ.

Η σημαντική αυτή πρωτοβουλία της ανάδειξης έχει στηριχθεί σθεναρά από την Ακαδημία Αθηνών, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και μεγάλους Πανελλήνιους και Διεθνείς Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Οργανισμούς

Το βιβλίο-λεύκωμα ένεκα του επιμορφωτικού και πολιτισμικού του περιεχομένου μας τιμά να τελεί υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού, το χαιρετίζουν οι Πρόεδροι της Παγκόσμιας και Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, καθώς και ο Αθάνατος μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής(ΔΟΕ) και Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής(ΕΟΕ) κος Καπράλος Σπύρος.

Χαρακτηρίσθηκε δε από τον Γεν.Γραμματέα, της Ελληνικής Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΕΣΟΑ) γνωστό δημοσιογράφο ως κειμήλιο της Παγκόσμιας Ολυμπιακής βιβλιογραφίας.

Η (ΕΣΟΑ) είναι μέλος της Παγκόσμιας Ένωσης Ολυμπιονικών, και τελεί υπό την αιγίδα της Διεθνής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Συνηγορούν λοιπόν όλες οι προϋποθέσεις για να έχουμε και την επίσημη αποδοχή στήριξης από τα μέλη της Διεθνής Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων καθώς και τις Εθνικές Αθλητικές αντιπροσωπείες μια απόφαση που θα αποτελέσει αφ’ ενός ένα ακόμα ισχυρό εργαλείο στα χέρια της UNESCO για την ανάδειξη της αναγνώρισης του Ολυμπιακού ύμνου ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις τουλάχιστον σε Μεσογειακό επίπεδο αναγνώρισης και καθιέρωσης της Πάτρας ως Πόλη του Ολυμπιακού ύμνου, με την αναμενόμενη αύξηση επισκεψιμότητας και ανάπτυξης.

Η τελευταία συνέντευξη τύπου, των Συλλόγων «Κωστής Παλαμάς» της Πάτρας και Νέας Υόρκης για Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Αμερική έχουν ως σκοπό την ανάδειξη και προβολή του Ολυμπιακού ύμνου, μέσου του οποίου κάθε δύο χρόνια αναβιώνουν με την ανάκρουσή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα Αρχαιοελληνικά Ολυμπιακά ιδεώδη για Ειρήνη-Δημοκρατία-Ελευθερία-Ισότητα-Αδελφοσύνη, στα πλαίσια της «Ευγενούς Άμιλλας» και του «Ευ Αγωνίζεσθαι», επ’ ωφελεία των λαών όλου του κόσμου.

Ένα ιερό, διαχρονικό και Παγκόσμιο δώρο του εθνικού μας ποιητή στην ανθρωπότητα που έχει την τιμή η Πάτρα να είναι γενέτειρα Πόλη του.

Άς κατανοήσουμε όλοι και ιδιαίτερα η Οργανωτική Επιτροπή την σπουδαιότητα της στήριξης του Ολυμπιακού ύμνου ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά, από τα μέλη της ΔΕΜΑ καθώς και των Αθλητικών αντιπροσωπειών ώστε το Ολυμπιακό αυτό μεγαλούργημα να είναι φάρος Ολυμπιακής Αγωγής όλων των Νεολαίων και αδιαπραγμάτευτο Σύμβολο ευγενούς άμιλλας, ενάντια σε κάθε μορφή φθοράς των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων.

Previous ArticleNext Article

Οι δυο βασικές οδηγίες όταν αγοράζετε ψάρια

Photo by chuttersnap on unsplash

Σας αρέσουν πολύ τα ψάρια αλλά δεν ξέρετε ποια είναι η μεθοδολογία που πρέπει να ακολουθήσετε όταν τα αγοράζετε αφού πολύ συχνά η ποιότητά τους δεν αντιστοιχεί στις προσδοκίες σας;

Οι βασικές κατευθυντήριες όταν αγοράζεις ψάρια είναι μόλις δυο. Αν τις ακολουθήσετε δεν υπάρχει περίπτωση να βγείτε χαμένοι. Αντίθετα, τα ψάρια που θα πάρετε θα είναι σίγουρα φρέσκα, νόστιμα και υγιεινά. Απλά ακολουθήστε τις την επόμενη φορά που θα ψωνίσετε ψάρια.

Κρατήστε το δέρμα

Τα ψάρια όπως ο σολομός, το σκουμπρί, η πέστροφα και η λίμνη περιέχοπουν μια υγιή δόση ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. «Κρατήστε το δέρμα τους και θα έχετε το μέγιστο από αυτά τα καλά λίπη», λέει ο διαιτολόγος Ρόμπερτ Λαζινάρο, που ζει και δουλεύει στη Νέα Ορλεάνη, ο οποίος αναφορικά με το πώς αξίζει να μαγειρεύονται τα ψάρια τονίζει: «Λιώνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι με μέτρια προς υψηλή ένταση. Προσθέστε τα ψάρια πρώτα με την μια τους πλευρά. Μετά γυρίστε τα από την άλλη. Αναποδογυρίστε τα μερικές φορές μέχρι να ψηθούν καλά και από τις δυο μεριές τους».

Γιατί η μεσογειακή διατροφή είναι θησαυρός για την υγεία

Εμπιστευτείτε τις αισθήσεις σας

Πριν το αγοράστε, ρίξτε μια ματιά στο ψάρι. Μήπως η σάρκα ή το δέρμα εμφανίζεται ξηρό, θαμπό ή αφυδατωμένο; Μήπως τα μάτια του είναι θολά; Όλα αυτά είναι σημάδια για το ότι το ψάρι έχει μείνει στη βιτρίνα για πάρα πολύ καιρό. Πριν το αγοράστε επίσης, ζητήστε να μυρίσετε το ψάρι.

Τα φρέσκα θαλασσινά έχουν έντονα αλμυρή μυρωδιά σαν τον ωκεανό. Αν το ψάρι που θα επιλέξετε έχει μια πικάντικη μυρωδιά αποτελεί ένα βασικό σημάδι βακτηριακής αποσύνθεσης. Σε αυτή την περίπτωση απλά αφήστε το πίσω στη θέση του.

Διαβάστε επίσης: Ψάρια: Η τροφή του αθλητή, τα καλυτερα του καλοκαιριού

Στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ το βραβείο της WA για τον Μαραθώνιο Αθήνας

Στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ το βραβείο της WA για τον Μαραθώνιο Αθήνας
Σε περίοπτη θέση στα γραφεία της ομοσπονδίας βρίσκεται από σήμερα το βραβείο “Athletics Heritage Plaque”, που έλαβε ο Μαραθώνιος Αθήνας το 2019 από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου.
Πρόκειται για ένα έπαθλο, με το οποίο η WA τιμά διοργανώσεις με ιστορική σημασία και συμβολή. Το βασικό χαρακτηριστικό του Μαραθωνίου της Αθήνας είναι ιστορική του σημασία, η αξία του στο πέρασμα των χρόνων, το γεγονός ότι διεξάγεται στην αυθεντική διαδρομή εκεί όπου έτρεξε ο Φειδιππίδης, εκεί όπου έγιναν οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες. Η ανακοίνωση της βράβευσης είχε γίνει τον Απρίλιο του 2019 στο Άαρχους, από τον πρόεδρο της WA Σεμπάστιαν Κόου. Τα αποκαλυπτήρια του επάθλου, το οποίο σχεδίασε ο 27χρονος Βραζιλιάνος, Φερνάντο Σίλβα,  έγιναν σήμερα στη διάρκεια της εκδήλωσης για την έναρξη των εγγραφών του 38ου ΑΜΑ.
x
Send this to a friend