Αλεξία Παππά: «Ξεκινά νέο κεφάλαιο στην καριέρα μου…»

«Νοιώθω ότι έχει ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο στη δρομική καριέρα μου» τόνισε με χαρά η Αλεξία Παππά, η πρωταθλήτρια και κάτοχος της εθνικής επίδοσης των 10000μ σε μία από τις δημόσιες συζητήσεις  μετά τη συμμετοχή της στον 50ο μαραθώνιο της Νέας Υόρκης.

Εκεί στη μητρόπολη του κόσμου αγωνίστηκε εντελώς χαλαρά… Εκκίνησε με τους elite δρομείς αλλά σιγά σιγά υποχώρησε και αφομοιώθηκε εντός του τεράστιου πλήθους! Πρόσθεσε σχολιάζοντας αυτή την εμπειρία: «Είχε όλα τα χαρακτηριστικά χορού σε ένα πανηγύρι, πχ στα Δωδεκάνησα την πατρίδα μου. Ξεκινάς να χορεύεις με λίγους φίλους και συγγενείς…

Στα επόμενα λεπτά οι ολίγοι γίνονται μέγα πλήθος! Ναι, χόρεψα στον nyc marathon, γιορτάζοντας την επάνοδο στην πλήρη υγεία μέσα στο πλήθος ανάμεσα σε δεκάδες χιλιάδες συν – τρέχτες μου». Η Αλεξία ολοκλήρωσε σε 3ω19:32. Τερμάτισε 1643η. Τα περάσματά της – 5ο χλμ 19:37, 10ο 39:17, 15ο 1ω01:23, 20ο 1ω25:52, «μισός» 1ω31:16, 25ο 1ω50:59, 30ο 2ω15:28, 35ο 2ω40:58 και 40ο 3ω07:31.

Από το 9ο χλμ και μετά συνοδευόταν από τον Vito Bica, έναν 61 ετών δρομέα από την Καλιφόρνια, δλδ ολίγον ή πολύ «γείτονά» της και τυχαία γνωριμία εντός αγώνα. «Εγινε ο πατέρας μου στην κούρσα… Vito σε ευχαριστώ!» είπε η δρομέας μας και συμπλήρωσε γενικά περί της εμφάνισής της: «Βρέθηκα εκεί στη Νέα Υόρκη για να γιορτάσω τη σταδιακή μετάβασή μου στην απαιτούμενη φυσική κατάσταση. Βέβαια γεύτηκα όλο το εορταστικό κλίμα της 50ης επετείου του @nycmarathon. Είχα έτσι και άλλους λόγους να επιβάλλω στον εαυτό μου την  απόλαυση  της βόλτας. Ευχαριστώ το Νίκο, ένα γλυκό συμπατριώτη, για το υπέροχο μακιγιάζ. Επίσης το φίλο @stonemalick για τις φωτογραφίες. Ένοιωσα σαν Ελληνίδα θεά εκεί έξω στους δρόμους κάθε φορά όταν το αεράκι χάιδευε την πλάτη ή όταν κάποιος θεατής φώναζε είσαι γενναία».

Η Αλεξία παρουσιάστηκε με νέο χτένισμα και ολίγα κιλά παραπάνω… Θυμίζω υποβλήθηκε σε επέμβαση στο ισχίο. Επιθυμεί σφόδρα να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Eugene 2022, σε ένα πολύ οικείο αγωνιστικά περιβάλλον αλλά ο παράγοντας χρόνος παίζει αποφασιστικό ρόλο.

Στοχεύει κύρια σε μία ακόμα Ολυμπιακή συμμετοχή, αυτή τη φορά στο μαραθώνιο. Στο δρόμο της προς το «Paris 2024» απαιτείται επίδοση κάτω από τις 2ω30, δλδ συντριβή της εθνικής επίδοσης… Την έχει! Αυτό δείχνουν όλες οι επιδόσεις της – μαραθώνιος: 2ω34:26, 10000μ: 31:36.16, 5000μ: 15:28.38, κοκ. Βέβαια στην ωριμότητά της ως μαραθωνοδρόμος θα δοκιμάσει τον ΑΜΑ και θα καταδιώξει την επίδοση κλασσικής διαδρομής.

Καλή επάνοδο Αλεξία!

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Φώτης Ζησιμόπουλος και Saucony έτοιμοι για το ταξίδι των ρεκόρ στη Βαρκελώνη

Φώτης Ζησιμόπουλος και Saucony ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο το Παγκόσμιο ρεκόρ που θα κυνηγήσει ο Φώτης  στον 24ωρο αγώνα του σταδίου της Βαρκελώνης στις 26-27 Φεβρουάριου.

Το ρεκόρ σήμερα είναι τα 309 χιλιόμετρα κάτι που θα προσπαθήσει να καταρρίψει ο Φώτης Ζησιμόπουλος και να πετύχει νέο Παγκόσμιο ρεκόρ. Συνοδοιπόρος στο ταξίδι του η εταιρεία αθλητικών ειδών Saucony που θα τον εξοπλίσει με όλα τα κατάλληλα προϊόντα (παπούτσια ρούχα και αξεσουάρ) που θα τον βοηθήσουν στην προετοιμασία και τον αγώνα του.

Η Saucony η πρώτη εταιρεία στο κόσμο για τρέξιμο με έτος ίδρυσης το 1898 ειδικεύεται αποκλειστικά στο τρέξιμο και παρέχει μία ευρεία γκάμα προϊόντων για όλους τους τύπους δρομέων.

Στην Ελλάδα Αντιπρόσωπος της Saucony είναι η εταιρεία ΒΕΤΟ.

fb: Saucony.Greece
instagram: sauconygreece
website: saucony.veto.gr

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Ανοίγουν οι εγγραφές για τον Ημιμαραθώνιο Αθήνας 2022

Ημιμαραθώνιος Αθήνας στις 23 Μαΐου 2021

O ΣΕΓΑΣ και ο Δήμος Αθηναίων/ΟΠΑΝΔΑ ανακοινώνουν, το άνοιγμα των εγγραφών του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας ο οποίος θα διεξαχθεί στις 20 Μαρτίου 2022, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και Μεγάλο Χορηγό την ERGO Ασφαλιστική.

Στη διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου Αθήνας 2022, θα εφαρμοστούν οι κανόνες και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, τηρώντας το Υγειονομικό Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων Δρόμου εκτός Σταδίου του ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Στο πλαίσιο υλοποίησης των κανόνων και του Πρωτοκόλλου διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας, μπορούν να εγγραφούν και να συμμετέχουν στη διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου Αθήνας 2022, οι δρομείς που θα έχουν σε ισχύ, έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού και οι έχοντες έγκυρο πιστοποιητικό ανάρρωσης COVID-19 έως και την ημέρα του αγώνα.

Για τις διαθέσιμες θέσεις, οι εγγραφές θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου και ώρα 14.00 και οι οποίες θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης (www.athinahalfmarathon.gr). Για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση όλων των δρομέων, σας ενθαρρύνουμε να συμβουλευτείτε την Πολιτική Ακυρώσεων της Διοργάνωσης.

Τηρώντας απαρέγκλιτα τις υγειονομικές οδηγίες και τους κανόνες για μια ασφαλή αθλητική, δρομική, κανονικότητα, εναρμονιζόμαστε με τις αυστηρότερες συστάσεις του ΕΟΔΥ και προχωράμεστην έναρξη των εγγραφών για την διοργάνωση του ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ 2022.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Κάντε την εγγραφή σας ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend