4ο MaskaRun: Όλα έτοιμα για την εκκίνηση

4ο MaskaRun: Όλα έτοιμα για την εκκίνηση

Στην τελική ευθεία μπήκαμε για το 4ο MaskaRun το οποίο θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή 3 Μαρτίου στον Ορχομενό.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις συμμετοχής, το 4ο MaskaRun γράφει ιστορία ξεπερνώντας τις συμμετοχές όλων των προηγούμενων χρόνων! Η ανταπόκριση είναι τεράστια για την πρωτότυπη αυτή εκδήλωση η οποία πλέον έχει καθιερωθεί, έγινε συνήθεια, προορισμός και απέκτησε φίλους από πολλές περιοχές της χώρας οι οποίοι θα πάνε στον Ορχομενό να γιορτάσουν με αθλητικό τρόπο τις αποκριές.

Όλες οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί και οι διοργανωτές, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους, αναμένουν πλέον τους εκατοντάδες συμμετέχοντες για τον πρωτότυπο αγώνα δρόμου να ξεχυθούν στους δρόμους της πόλης.

Ο αγώνας κινείται στο κλίμα της Αποκριάς και οι συμμετέχουν είναι μασκαρεμένοι, μακιγιαρισμένοι, φορώντας περούκες, μάσκες και οτιδήποτε κρίνουν απαραίτητο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της διοργάνωσης και το κλίμα των ημερών.

Αυτός είναι και ο στόχος του αγώνα. Η είσοδος στις καρναβαλικές εκδηλώσεις του μεγαλύτερου Καρναβαλιού της Στερεάς Ελλάδας με τους χιλιάδες επισκέπτες, του φημισμένου Ορχομενίτικου Καρναβαλιού η παρέλαση του οποίου θα γίνει την επόμενη Κυριακή 10 Μαρτίου .

Την Κυριακή 3 Μαρτίου λοιπόν ο Ορχομενός είναι έτοιμος να υποδεχτεί για τέταρτη φορά φέτος  και πάλι τους συμμετέχοντες που θα πάρουν εκκίνηση για τα 2.5 χλμ. στις 11:30 το πρωί από την Κεντρική Πλατεία Ηρώου, θα διασχίσουν τον κεντρικό δρόμο της πόλης και θα τερματίσουν πάλι στην Κεντρική Πλατεία όπου θα τους περιμένουν εκπλήξεις, χορός και πλήθος κόσμου να γιορτάσουν μαζί.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και οι διοργανωτές εξασφάλισαν με την συμπαράσταση των χορηγών να μοιράσουν δωρεάν μπλουζάκια,  μετάλλια, φρούτα, νερά, ενεργειακές μπάρες και διάφορα εδέσματα.

Την προηγούμενη ημέρα, Σάββατο 2 Μαρτίου σύμφωνα με το πρόγραμμα (δείτε παρακάτω) όσοι έκαναν έγκαιρα την εγγραφή τους, θα παραλαμβάνουν το μπλουζάκι τους από το Δημαρχείο Ορχομενού (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου) με τη βοήθεια των εθελοντών του MaskaRun.

Το πρόγραμμα

Σάββατο 2 Μαρτίου 2019
17:00-21:00 Διανομή Υλικού – Πληροφορίες – Εγγραφές
Δημαρχείο (Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου)

Κυριακή 3 Μαρτίου 2019
09:00-10:00 Διανομή Υλικού – Πληροφορίες – Εγγραφές
Δημαρχείο (Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου)
10:00-11:00 Μακιγιάζ συμμετεχόντων από ομάδες της διοργάνωσης
10:45-11:00 Τοποθέτηση εθελοντών στα σημεία ευθύνης τους
11:00-11:15 Προθέρμανση
11:15-11:25 Χαιρετισμοί
11:25 Τοποθέτηση δρομέων στην εκκίνηση
11:30 Εκκίνηση

Έως 12:15 τερματισμοί και παράλληλα όλοι χορεύουν στην πλατεία σε Καρναβαλικούς (και όχι μόνο) ρυθμούς. 

Tι είναι το MaskaRun; Είναι μια πολύχρωμη γιορτή, δρόμος-περίπατος, στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν μικροί και μεγάλοι. Ένας πρωτότυπος αγώνας δρόμου που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στον Ορχομενό το 2016. Έκτοτε και άλλες πόλεις διοργανώνουν αυτόν τον αγώνα στο πλαίσιο των Αποκριάτικων εκδηλώσεων ενώ ο Ορχομενός κρατά την πρωτιά σε αυτή την πρωτοπορία.

ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ με τις καρναβαλικές δραστηριότητες της εκάστοτε διοργανώτριας πόλης. Στον Ορχομενό με το φημισμένο «Καρναβάλι Ορχομενού», την εκκίνηση στο οποίο δίνει το MaskaRun

Στο καρναβαλικό ΚΛΙΜΑ οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται από τους διοργανωτές να μακιγιαριστούν, να φορούν αποκριάτικες στολές, μάσκες, καπέλα ή ότι πρωτότυπη μεταμφίεση μπορούν να σκεφτούν

 ΣΤΟΧΟΣ είναι η συμμετοχή, η χαρά της άσκησης και της ομαδικότητας. Μια πρόσκληση αλλαγής τρόπου ζωής, διέξοδος από την ρουτίνα της καθημερινότητας. Στο MaskaRun Ορχομενού δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Νικητές είναι όλοι όσοι θα μπουν στην γραμμή της εκκίνησης.

Η τόνωση της τοπικής κοινωνίας, η συμμετοχή στις εκδηλώσεις, η εξωστρέφεια, ο εθελοντισμός, η προβολή των Καρναβαλικών εκδηλώσεων και μέσω όλων αυτών η προβολή του τόπου μας.  Αυτός άλλωστε είναι και ο στόχος του εμπνευστή του MaskaRun Ορχομένιου δημοσιογράφου Μπάμπη Ζαννιά.

Γιατί MaskaRun; Συνδέει τον αγώνα δρόμου – Run με το γεγονός, δηλαδή τις απόκριες – Maska στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιείται (Καρναβάλι Ορχομενού). Η ονομασία λοιπόν θα έπρεπε να περικλείει όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά για το σκοπό τον οποίο δημιουργήθηκε. Έτσι γεννήθηκε το MskaRun.

Πότε γίνεται; Το MaskaRun  διεξάγεται λίγες ημέρες πριν την Καθαρή Δευτέρα. Σε τόπους όπου  διεξάγεται και παρέλαση αρμάτων, όπως στον Ορχομενό, σηματοδοτεί την έναρξη των εκδηλώσεων που ακολουθούν μέχρι την κορύφωση που γίνεται με την παρέλαση των αρμάτων. Είναι ουσιαστικά ο προπομπός του Καρναβαλιού του Ορχομενού το οποίο γίνεται την Κυριακή της Αποκριάς.

Ποιοι μετέχουν; Στον πρωτότυπο αυτόν αγώνα-περίπατο απόστασης 2.500μ. μπορούν να πάρουν μέρος παιδιά του Δημοτικού από την Δ τάξη τα οποία συνοδεύονται απαραιτήτως, και ενήλικες.  Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει προηγουμένως να έχουν  εξεταστεί από γιατρό και να είναι υγιής.

Σε κάθε περίπτωση με την δήλωση συμμετοχής αποδέχονται ότι μετέχουν με δική τους ευθύνη και έχουν εξεταστεί από γιατρό.

Προοπτική Το MaskaRun έρχεται να καλύψει το κενό της μαζικής άθλησης, της συμμετοχής και της αλλαγής τρόπου ζωής. Επιχειρεί να δώσει διέξοδο μαζί με άλλες δράσεις, περίπατοι “στα χνάρια των Μινυών”, οι οποίες είναι ενταγμένες στο πλαίσιο συνεργασίας της ιστοσελίδας www.asopichos.gr,  μαζικών φορέων και Συλλόγων

Εθελοντισμός Βασικός στόχος είναι η συμμετοχή και η εθελοντική προσφορά σε μαζικές κοινωνικές δράσεις. Ολοι οι συνεργαζόμενοι για την πραγματοποίηση του MaskaRun προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά με κοινό στόχο την επιτυχία των εκδηλώσεων και την προβολή της ιδιαίτερης πατρίδας τους

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.maskaRun.gr την οποία σχεδίασε και πρόσφερε η www.quadraweb.gr ως χορηγός του MaskaRun.

Previous ArticleNext Article

Ρεκόρ, πρωτοτυπίες και δώρα στο 5ο MaskaRun

Ρεκόρ, πρωτοτυπίες και δώρα στο 5ο MaskaRun

Όλο και πιο κοντά βρισκόμαστε στην Κυριακή 23 Φεβρουαρίου που θα διεξαχθεί για 5η συνεχόμενη χρονιά ο πρωτότυπος αγώνας δρόμου MaskaRun στον Ορχομενό. Οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει κατά πολύ το όριο που έχουν θέσει οι διοργανωτές αλλά συνεχίζονται δημιουργώντας ρεκόρ συμμετοχών στον αγώνα! Για τους πιστούς του MaskaRun σημασία έχει η συμμετοχή και η ανταπόδοση.

Πέραν αυτού και εκτός του ότι έχουν εξαντληθεί τα δωρεάν αποθέματα, θα πρέπει όσοι ενδιαφέρονται, να δηλώνουν συμμετοχή γιατί σε περίπτωση ακυρώσεων συμμετοχών θα υπάρχει σειρά προτεραιότητας παραλαβής του πακέτου συμμετοχής. Επίσης ο αριθμός της δήλωσης συμμετοχής τους θα μπαίνει σε κληρωτίδα διεκδίκησης δώρων που θα κληρωθούν στον τερματισμό.

  • Πλούσιο και δωρεάν πακέτο συμμετοχής

Το φετινό MaskaRun παρουσιάζει καινοτομίες και πρωτοπορίες. Πολλές εκπλήξεις περιμένουν όσους θα βρεθούν στην κεντρική πλατεία της ιστορικής πόλης του Ορχομενού. Αρχικά το «πακέτο» που θα παραλάβουν είναι πλουσιότερο αφού οι διοργανωτές φρόντισαν να ανταποδώσουν με αυτόν τον τρόπο την αγάπη των συμμετεχόντων. Θα περιέχει όπως πάντα δωρεάν, μπλουζάκι, καπέλο, μάσκα και σφυρίχτρα τα οποία φέτος έχουν διαφορετικούς, έντονους και μοντέρνους χρωματισμούς.

Αυτά πριν την εκκίνηση γιατί κατά τον τερματισμό περιμένουν τους δρομείς οι περίφημες χειροποίητες μπάρες ενέργειας «σύνορο», νερά, μπανάνες, χυμοί, χειροποίητες πίτες και πολλά ακόμη.

  • Το μετάλλιο

Μπορεί στο MaskaRun να είναι όλοι νικητές αλλά το… αντικείμενο της νίκης, το μετάλλιο, θα περιμένει όσους φτάσουν στον τερματισμό. Το φετινό μετάλλιο είναι πανέμορφο, χειροποίητο κεραμικό με πολύχρωμη κορδέλα.

  • Δώρα και Βραβεύσεις

Στον τερματισμό, στην κεντρική πλατεία της πόλης φέτος δεν θα πρέπει να φύγει κανείς. Θα κληρωθούν πλούσια δώρα προσφοράς ντόπιων επιχειρηματιών και μεταξύ των άλλων μπάλες βόλεϊ και μπάσκετ, ρολόι χειρός, κουβέρ λι, καφετιέρα, πολυμηχάνημα κ.α.

Κλείνοντας πενταετία η πρωτότυπη και μοναδική στο είδος της διοργάνωση, θα βραβεύσει φίλους που την έχουν στηρίξει διαχρονικά αλλά και διακεκριμένους επισκέπτες.

  • Μουσική και χορός

Η «καρδιά» του MaskaRun χτυπά στην κεντρική πλατεία. Από εκεί θα δοθεί η εκκίνηση και εκεί θα γίνει τερματισμός ενώ δεν θα πρέπει να φύγει κανείς γιατί εκτός από τις κληρώσεις και τις βραβεύσεις θα στηθεί το γλέντι της γιορτής με μουσική και χορό σε καρναβαλικούς ρυθμούς.

  • Χαρίστε βιβλία

Το MaskaRun προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ στους φίλους που το αγκάλιασαν και συμμετέχουν.

Καλεί όμως τους φίλους να δείξουν και έμπρακτα την αγάπη τους συμβάλλοντας στους κοινωνικούς στόχους που έχει θέσει. Φέτος περιμένει από τους συμμετέχοντες να φέρουν βιβλία τα οποία θα δοθούν για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης του Δήμου Ορχομενού.

  • Καρναβάλι Ορχομενού

Το MaskaRun είναι ο προπομπός του Ορχομενίτικου Καρναβαλιού, του μεγαλύτερου στη Στερεά Ελλάδα. Με την εκκίνηση του MaskaRun δίνεται ουσιαστικά και η έναρξη των εκδηλώσεων στην πόλη που κορυφώνεται την επόμενη Κυριακή 2 Μαρτίου με την μεγάλη παρέλαση.

  • Πρόγραμμα 5ου MaskaRun Ορχομενού

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

Δημαρχείο Ορχομενού (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου)

11:00 – 18:00 Άφιξη εθελοντών – Προετοιμασία υλικού 5ου MaskaRun 2020. Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Δημαρχείο Ορχομενού.

18:00-20:00 Σύσκεψη των συνεργαζόμενων φορέων με τη συμμετοχή εθελοντών. Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Δημαρχείο Ορχομενού.

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Δημαρχείο Ορχομενού (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου) 

09:30-11:00 Διανομή Υλικού – Πληροφορίες – Εγγραφές

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Κεντρική Πλατεία Ορχομενού

09:30-10:30 Διαμόρφωση χώρου στην πλατεία, μεταφορά και τοποθέτηση υλικών

11:00-11:20 Τοποθέτηση εθελοντών στα σημεία ευθύνης τους

11:00-11:25 Προετοιμασία, προθέρμανση

11:25 Τοποθέτηση δρομέων στην εκκίνηση

11:25-11:30 Χαιρετισμοί

11:30 Εκκίνηση

           Ειδικές Βραβεύσεις προσκεκλημένων  

           Κληρώσεις δώρων

Έως 12:15 τερματισμοί και παράλληλα όλοι χορεύουν στην πλατεία σε Καρναβαλικούς (και όχι μόνο) ρυθμούς

  • Οι χορηγοί

Χρυσός χορηγός στο φετινό 5ο MaskaRun το SMALL Ορχομενού.

Μεγάλοι χορηγοίINVICTUS PHARMACEUTICAL – ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΣΥΝΟΡΟ Καφέ

Επίσημοι ΧορηγοίΑγνιάδης Σπορ, Αλεξίου Παν ΧΡΥΣΟΡΑΜΑ, Θεοδ. Ζησιμόπουλος COPYCARE, Γιωρ. Τσάπρας ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑ, Γιάν. Κιαλιός EURONICS, DOLE HELLAS, Σύλλογος Γυναικών Ορχομενού «ΝΕΦΕΛΗ» και η ιστοσελίδα www.asopichos.gr

  • Περισσότερες πληροφορίες 

www.MaskaRun.gr  

 

 

Θετική παρουσία από την Γκλόρια Πριβιλέτζιο στην Βαρκελώνη

Η Γκλόρια Πριβιλέτζιο (ΓΣ Γλυφάδας) αγωνίστηκε σήμερα στον ημιμαραθώνιο της Βαρκελώνης και πραγματοποίησε πολύ καλή παρουσία αφού σημείωσε 1 ώρα 16.25 και έδειξε πως είναι σε καλή κατάσταση ενόψει των υποχρεώσεων του ανοιχτού.

Η Πριβιλέτζιο συνεχίζει την προετοιμασία της με στόχο για τον μαραθώνιο του Ρότερνταμ εκεί όπου θα διεκδικήσει μια καλή επίδοση που θα την ανεβάσει στο παγκόσμιο ράνκινγκ. Η Πριβιλέτζιο με τη σημερινή της εμφάνιση βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ στην απόσταση.

Η έμπειρη αθλήτρια το καλοκαίρι θα διεκδικήσει τη συμμετοχή της τόσο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όσο και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Παρισιού.

x

Send this to a friend