3ο TRIPLE LEAGUE: Τρίαθλο αφιερωμένο στην παγκόσμια ημέρα αναπηρίας

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο σύλλογος  Ιωνάς Τμήμα θεραπευτικής Αγωγής ΑμεΑ σε συνεργασία με τη διοίκηση του Ο.Α.Κ.Α συνδιοργάνωσαν αγώνα τριάθλου TRIPLE LEAGUE.

Ο αγώνας διοργανώθηκε την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 στο χώρου του κλειστού κολυμβητηρίου ΟΑΚΑ.

Τα έσοδα διατέθηκαν για την ενίσχυση του Συλλόγου Ιωνάς Τμήμα Θεραπευτικής Αγωγής ΑμεΑ.

Ο Σύλλογός Ιωνάς ιδρύθηκε το 2007 με σκοπό τη θεραπευτική εκγύμναση ανθρώπων με αναπηρίες μέσω της υδροθεραπείας. Τα προγράμματά παρακολουθούν παιδιά και ενήλικες που αντιμετωπίζουν κινητικές, νευρολογικές και οπτικές παθήσεις. Το αθλητικό τμήμα είναι ένα από τα κορυφαία στη χώρα, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στη συγκομιδή βαθμολογίας, με συμμετοχή σε πανελλήνια πρωταθλήματα.

Το όραμά του συλλόγου δεν περιορίζεται μόνο στη θεραπευτική εκγύμναση και τον αθλητισμό. Οι αθλητές του συλλόγου συμμετέχουν σε πολλές δράσεις για την ανάδειξη του παραθλητικού κινήματος, με βασικό σύνθημα: “ΌΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΊ, ΌΛΟΙ ΙΣΟΙ.”

Ο αγώνας Triple League είναι ένας πρωτοπόρος αγώνας για την Ελλάδα τον οποίο διοργανώνει μόνο ο σύλλογος ΙΩΝΑΣ. Ο αγώνας εξελίσσεται σε τρία σκέλη. Στο πρώτο σκέλος η σειρά των αθλημάτων γίνεται με τον κλασικό τρόπο (κολύμπι, ποδήλατο, τρέξιμο), μετά από δέκα λεπτά οι αθλητές ξεκινούν και πάλι με την αντίθετη φορά (τρέξιμο, ποδήλατο, κολύμπι). Μετά το τέλος του δεύτερου σκέλους και αφού περάσουν δέκα λεπτά,  οι αθλητές ξεκινούν πάλι με τη σειρά που τερμάτισαν με πρώτο άθλημα το άθλημα της ποδηλασίας. Συνεχίσουν με κολύμβηση και στο τέλος ο αγώνας ολοκληρώνεται με το τρέξιμο. Οι αποστάσεις του αγώνα είναι 200 μέτρα κολύμπι, 3.600 μέτρα ποδήλατο, 1.200 μέτρα τρέξιμο. Και τις τρεις φορές οι αποστάσεις παραμένουν ίδιες.

Οι αθλητές που διακρίθηκαν ήταν οι ακόλουθοι:

ΤΡΙΑΘΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ:

1η θέση: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΠΑΡΗ\

2η θέση: ΜΑΝΙΑ ΜΠΙΚΩΦ

3η θέση: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΒΟΥΤΖΑΛΗ

ΤΡΙΑΘΛΟ ΑΝΔΡΩΝ 16-39 ΕΛΙΤ

1η θέση: ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΟΚΟΣ

2η θέση: ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΛΙΓΝΟΣ – ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΟΥΒΑΤΖΟΓΛΟΥ

3η θέση: ΜΑΝΟΣ ΜΟΙΡΑΣ

 ΤΡΑΘΛΟ ΑΝΔΡΩΝ 40+

1η θέση: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΣΤΙΜΠΑΣ

2η θέση: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΤΣΑΣ

3η θέση: ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΙΔΡΑΣ

AQUATHLON ΓΥΝΑΙΚΩΝ

1η θέση: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΠΑΡΗ

2η θέση: MELANIE DALACOURAS

3η θέση: ΕΥΗ ΜΗΝΙΩΤΗ

AQUATHLON ΑΝΔΡΩΝ

1η θέση: ΜΑΞΙΜΟΣ ΑΪΒΑΤΙΔΗΣ

2η θέση: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΑΛΚΗΣ ΚΑΦΩΡΟΣ

3η θέση:  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΟΥΖΑΣ – ΠΛΑΤΑΡΗΣ

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες και διακριθέντες αθλητές ήταν και το δίδυμο του Γεράσιμου Λιγνού και Γρηγόρη Σουβατζόγλου που προετοιμάζονται για τους παραολυμπιακούς αγώνες ΠΑΡΙΣΙ 2024.

Πολύ σημαντική στιγμή του αγώνα ήταν η ομαδική συμμετοχή τριάθλου αποτελούμενη από αρτιμελής πρωταθλητές κολύμβησης και αθλητές με αναπηρίες του συλλόγου ΙΩΝΑΣ. Οι αθλητές καταχειροκροτήθηκαν από τους θεατές και τους υπόλοιπους αγωνιζόμενους. Οι αθλητές που έλαβαν μέρος είναι οι ακόλουθοι:

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ:

ΔΑΝΑΗ ΚΑΠΡΙΝΗ

ΦΑΙΔΩΝ ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΥ

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ:

ΚΩΣΤΑΣ ΟΚΤΑΠΟΔΗΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΠΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ (ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΡΕΞΙΜΟ)

ΤΡΕΞΙΜΟ:

ΕΥΡΙΔΙΚΗ ΓΕΡΑΣΟΒΙΤΣ

Και η μικρή μας αθλήτρια Ολίβια Νικολή που έκλεψε την παράσταση με τον τερματισμό της. Στη διάρκεια του τρεξίματος την συνόδευσαν οι τρεις Έλληνες πρωταθλητές κολύμβησης και φίλοι του συλλόγου ΙΩΝΑ.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο πρωταθλητής τριάθλου Παναγιώτης Μπιτάδος και έδωσε χρήσιμες πληροφορίες στους αγωνιζόμενους καθώς ο ίδιος λαμβάνει μέρος σε παρόμοιους αγώνες στο εξωτερικό.

Στις απονομές εκ μέρους του Υφυπουργού Αθλητισμού κυρίου Γιάννη Βρούτση παρευρέθηκε ο γενικός διευθυντής του ΟΑΚΑ κύριος Κωνσταντίνος Χαλιορής.

Συνδιοργανωτές αγώνα ΙΩΝΑΣ ΑμεΑ και ΟΑΚΑ.

Τη διοργάνωση παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία η Γκρέτα Λυμπεροπούλου με τον μοναδικό δικό της τρόπο.

Τα πολύ ιδιαίτερα έπαθλα της διοργάνωνης ήταν προσφορά της εταιρείας Hard Rock Café Athens. Τη μοναδική σχεδίαση και κατασκευή τους ανέλαβε ο Δημητριος Λίτσιος Dimel cut αθλητής του συλλόγου ΙΩΝΑΣ.

Τους αγώνες κάλυψε για την ασφάλεια των αθλητών το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών με ασθενοφόρο.

Το service των ποδηλάτων κάλυψε το κατάστημα ποδηλάτων Panorama Bikes.

Ο αγώνας του ποδηλατικού σκέλους έγινε σε κλειστή διαδρομή και την κάλυψη αυτή ανέλαβε η εταιρεία Argos Security.

Η εταιρεία ΑΦΗΣ συμμετείχε δίνοντας οικολογικό μήνυμα για την ανακύκλωση μπαταριών με την μασκότ της.

Την ασφάλεια των κολυμβητών ανέλαβε η Life Guard Hellas.

Η εταιρεία Walk πρόσφερε σε όλους του αγωνιζόμενος αθλητικές κάλτσες.

H εταιρεία Black Mile πρόσφερε στους νικητές σκουφάκια κολύμβησης.

Ο κύριος Γιάννης Βίδρας πρόσφερε στις 3 πρώτες νικήτριες του Τρίαθλου και στις 3 πρώτες νικήτριες του Aquathlon ένα συλλεκτικό κόσμημα με τον χαρακτηριστικό μπλε κύκλο, παγκόσμιο σύμβολο του Διαβήτη.

https://www.peand.gr

H εταιρεία LCG Fitness Shop πρόσφερε δώρα στους νικητές.

Η εταιρεία White Veil πρόσφερε κιγκλιδώματα για την περίφραξη του αγώνα.

Η εταιρεία Myofit πρόσφερε σε όλους τους αγωνιζόμενους ενεργειακό gel Maurten.

Τη διοργάνωση κάλυψε φωτογραφικά η εταιρεία Fototrexoume.

https://www.foto-trexoume.gr/triple_league_triathlon_2023

Το Video των αγώνων κάλυψε η εταιρεία Flywhoop.

Η εταιρεία European Sports Events ανέλαβε τη χρονομέτρηση των αγώνων.

https://my.esportevents.gr/results.php?id=20230070

Ο Κώστας Οκταπόδης ανέβασε τη διάθεση των αθλητών και των θεατών του αγώνα με τις μουσικές του επιλογές.

To Running News.gr ανέλαβε την παρουσίαση του αγώνα στο site.

Την αποκατάσταση των αθλητών φρόντισαν οι φυσικοθεραπευτές από το Φysio Gountas.

Τη διοργάνωση υποστήριξαν με προϊόντα τους η εταιρεία Βίκος και η Arla Protein η οποία έδωσε πλούσια δώρα στους νικητές των αγώνων

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΑΓΩΝΑ:

EAOM ΑμεΑ , POOLSPORT, STUDIO VERVE, FOOD BAG, PHYSIOMART, DYNAMIQUE DEKAS,LCG FITNESS SHOP .

Ο υπεύθυνος αθλητικού τμήματος ΙΩΝΑ ΑμεΑ Γιώργος Γκούντας δήλωσε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που είμαστε συνεπής στη διοργάνωση του πρωτοπόρου αυτού αγώνα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τη διοίκηση του ΟΑΚΑ τους εργαζόμενους και το γενικό διευθυντή κύριο Κωνσταντίνο Χαλιορή για τη συνεργασία μας. Να ευχαριστήσουμε επίσης όλους τους χορηγούς που αγκάλιασαν τη διοργάνωσή μας και όλους τους αθλητές που έλαβαν μέρος. Μεγάλη μας χαρά ήταν η συμμετοχή των μικρών παιδιών που έλαβαν μέρος στον αγώνα Aquathlon. Τέλος να ευχαριστήσω το δημοσιογράφο της ΕΡΤ αγαπητό φίλο του συλλόγου μας κύριο Κοτταρίδη που είναι πάντα στο πλευρό των δράσεων μας και ενισχύει το έργο του συλλόγου μας.»

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Triman: Με νέα ταυτότητα, ξεπέρασε κάθε προσδοκία!

Η Triman, μία από της κορυφαίες τριαθλητικές διοργανώσεις στην Ελλάδα, παρουσίασε φέτος μια ανανεωμένη οπτική ταυτότητα, υιοθετώντας ένα μοντέρνο λογότυπο που συμβολίζει τα τρία αθλήματα του τριάθλου και τον αριθμό “3”. Η Triman συνεχίζει να γράφει ιστορία ως η μοναδική εγχώρια διοργάνωση με αγώνες σε όλες τις τριαθλητικές αποστάσεις και κατηγορίες, τόσο για τους έμπειρους όσο και για αρχάριους τριταθλητές. Αποτέλεσμα είναι η ραγδαία αύξηση συμμετοχών, με παρουσία αθλητών και τριαθλητικών ομάδων από όλον τον κόσμο.

Ασταμάτητη ζήτηση:

Μέσα σε μόλις 24 ώρες από την έναρξη των εγγραφών, το 50% των θέσεων για τους αγώνες του Μαΐου εξαντλήθηκε, καταδεικνύοντας την ασύλληπτη αποδοχή της Triman. Παράλληλα, οι εγγραφές για τους αγώνες του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου ξεκίνησαν δυναμικά, με το 25% των θέσεων για τον Οκτώβριο να καλύπτεται άμεσα.

Πλούσιο πρόγραμμα 2024:

 • 10 με 12 Μαίου:
  • Triman (middle distance)
  • Triswim (κολυμβητικός αγώνας 5k, 2.5k, 1k.)
  • Trifast (sprint distance)
  • Nightrun (νυχτερινός αγώνας δρόμου)
  • Olympos Sport Expo Show (αθλητική έκθεση 600μ2)
 • 7 με 8 Σεπτεμβρίου:
  • Olympos-X (extreme triathlon)
  • Olympos-X Half (extreme triathlon half distance)
  • Nightswim (νυχτερινή κολύμβηση)
  • Super Sprint Battle (triathlon)
 • 13 Οκτωβρίου:
  • Triman226 (full distance)
  • 5 (Olympic distance)

Μια αξεπέραστη εμπειρία:

Μια μοναδική εμπειρία, συνδυάζοντας την αγάπη για τον αθλητισμό με την ομορφιά της Ελλάδας. Η διοργάνωση λαμβάνει χώρα στην μαγευτική Ολυμπιακή Ακτή Πιερίας, με θέα τον Όλυμπο, προσφέροντας στους συμμετέχοντες ένα αξέχαστο αγωνιστικό και οπτικό θέαμα (τόσο δια ζώσης όσο και μέσω live streaming μετάδοσης).

Χρηματικά Έπαθλα:

Δεν είναι μόνο η άψογη διοργάνωση και την μαγευτική τοποθεσία που ξεχωρίζει την Triman, αλλά και τα χρηματικά έπαθλα που προσφέρει. Είναι η μοναδική διοργάνωση στην Ελλάδα που επιβραβεύει τους νικητές με χρηματικά ποσά ύψους 6.000 ευρώ, αναδεικνύοντας την αξία του αθλητισμού και προσφέροντας ένα σημαντικό κίνητρο στους αθλητές.

Πρώτο και στις αξιολογίσεις:

Στην κορυφαία πλατφόρμα αξιολόγησης αγώνων τριάθλου, το racecheck.com, η Triman έρχεται πρώτη και στις αξιολογήσεις στο σύνολο των Ελληνικών αγώνων τριάθλου στην Ελλάδα, με σκορ 4,7/5. Αυτό αποτελεί αδιάσειστη απόδειξη της άριστης οργάνωσης, της υψηλής ποιότητας και της μοναδικής εμπειρίας που προσφέρει η Triman στους αθλητές.

Ετοιμαστείτε για το 2024:

Το 2024 θα είναι μια χρονιά γεμάτη έντονες συγκινήσεις και αθλητικές επιδόσεις. Εάν θέλετε να ζήσετε την εμπειρία της Triman, δηλώσετε συμμετοχή τώρα στο www.triman.gr

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

11ο XTERRA Greece | Vouliagmeni 2024: Η ξεχωριστή διοργάνωση, σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο

Στο ξεκίνημα της δεύτερης 10ετίας του, το XTERRA Greece | Vouliagmeni, ανάμεσα στους 7 επιλεγμένους σε όλες τις Ηπείρους προορισμούς του XTERRA World Cup, αποκτά ξεχωριστή υπόσταση και ετοιμάζεται να υποδεχθεί στη Βουλιαγμένη, τους λάτρεις της περιπέτειας στη φύση, στις 26-28 Απριλίου.

Το επερχόμενο event του Απριλίου, παρουσιάστηκε την Τρίτη 20. Φεβρουαρίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, από τον Δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο και τον επικεφαλής της XTERRA Greece και Race Director Κωνσταντίνο Μητρόπαπα, ενώ θερμό χαιρετισμό απηύθυναν ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτριος Φραγκάκης, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, και ο Marketing Manager της XTERRA Planet Κωνσταντίνος Κουμάργιαλης ενώ τους ομιλητές και καλεσμένους υποδέχθηκε στο ρόλο του συντονιστή η δημοσιογράφος Γκρέτα Λυμπεροπούλου.

Ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλος, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Μέσα από τη διοργάνωση της XTERRA Greece Vouliagmeni καταφέραμε να γνωρίσουμε κι εμείς την πόλη μας καλλίτερα! Τις εξαιρετικές διαδρομές στη Φασκομηλιά, στο Πευκωτό, η διοργάνωση της XTERRA Greece Vouliagmeni, είναι το 1ο μας μεγάλο πείραμα που δείχνει να πετυχαίνει! H πόλη μας φιλοξενεί πλέον πολλές διεθνείς διοργανώσεις και είμαστε πολύ φιλόδοξοι και δραστήριοι.  Αγαπάμε και «ανοίγουμε» την πόλη μας στον αθλητισμό! Αυτό σημαίνει εξωστρέφεια πόλης, καταφέρνουμε να διαφημίσουμε και να προμοτάρουμε την πόλη μας παντού!»

Στο λόγο του ο Γ.Γ. Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς σημείωσε: “Στηρίζουμε σαν πολιτεία τέτοιες διοργανώσεις, έχουμε τις προοπτικές να έχουμε έναν καταπληκτικό αγώνα τον Απρίλιο με το XTERRA Greece | Vouliagmeni, που κάθε χρόνο γίνεται όλο και καλλίτερη διοργάνωση! Κάθε χρόνο ευελπιστούμε να γνωρίζουν όλοι τη διοργάνωση αυτή, τα μικρά παιδιά να έρχονται να δοκιμάζουν το Τρίαθλο και να πάρουν το «διαβατήριο» για τον αθλητισμό μέσα από το Kids TRIathlon.

O Γ.Γ. του ΕΟΤ Δημήτριος Φραγκάκης, τόνισε: “Για εμάς είναι μια στρατηγική επιλογή να στηρίζουμε μεγάλα αθλητικά γεγονότα σαν το XTERRA Greece | Vouliagmeni. Είναι ένας από τους καλλίτερους τρόπους προβολής της χώρας μας στο εξωτερικό, ο πρεσβευτής μας! Θεωρούμε στρατηγική τη συνεργασία μας εδώ και 4 χρόνια, θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σας και να στηρίξουμε κάθε σας προσπάθεια!”

Ο Κωνσταντίνος Κουμάργιαλης, εκπροσωπώντας την XTERRA Planet, είπε: “Η Ελλάδα έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και δεν είναι τυχαίο ότι για μεγάλο μέρος των αθλητών που έρχονται στην Ελλάδα είναι καθιερωμένος ο αγώνας στην συνείδησή τους. Ο αθλητισμός είναι βάση και πυρήνας για πάρα πολλές περιοχές, προσελκύοντας τις ανάγκες του σημερινού τουρίστα / αθλητή. Είναι ιδιαίτερη χαρά για μένα που μια στάση του World Cup είναι η Ελλάδα, κι ο Δήμος της Βουλιαγμένης. Υποστηρίζουμε τον αγώνα υλικοτεχνικά και με προσωπικό εξειδικευμένο που θα έρθει φέτος για να μεταδοθεί on line & off line σε όλον τον κόσμο.”

Τέλος, ο οικοδεσπότης της XTERRA Greece Κωνσταντίνος Μητρόπαπας, ανέφερε: “Το XTERRA Greece | Vouliagmeni είναι πλέον ένας θεσμός, όχι απλά στο δικό μας μυαλό εδώ στην Ελλάδα, στο μυαλό κάθε αθλητή XTERRA του πλανήτη. Μην ξεχνάμε η κοινότητα αυτή των αθλητών, πλησιάζει τους 40.000. Είναι καθιερωμένος αγώνας, όμορφος, περιπετειώδης, συναρπαστικός, δύσκολος και προκλητικός, καλά οργανωμένος και ασφαλής και η κοινότητα των Elite αθλητών αποτελεί άτυπους πρεσβευτές μας. Αυτό το οποίο μπορούμε ακόμη πιο πολύ να αναπτύξουμε είναι η Ελληνική πινελιά στη διοργάνωση. Χρειαζόμαστε περισσότερους αθλητές, περισσότερα πιτσιρίκια και ασφαλώς φίλαθλους του Off Road Τριάθλου, οι οποίοι θα γεμίσουν την πλάζ, θα απολαύσουν τη γιορτή και θα διαδώσουν την υπέροχη εμπειρία που έζησαν παντού. Προσωπικά και ως ομάδα, υποσχόμαστε ότι αυτό που σχεδιάζουμε θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία και θα αποτελέσει πρότυπο διοργάνωσης τόσο για τη χώρα μας, όσο και για τις υπόλοιπες διοργανώσεις του XTERRA ταξιδιού στον πλανήτη! Ευχαριστώ τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο για την εμπιστοσύνη και αρωγή, τις υπηρεσίες του Δήμου που συνεργάζονται καθώς και τους κατοίκους της περιοχής για την μεγάλη συμβολή τους (άμεση και έμμεση με την ανοχή της όχλησης), καθώς και τους επικεφαλής Αθλητισμού και Τουρισμού της χώρας που μας τίμησαν σήμερα εδώ.

Στην ιστορική, αγαπημένη και εξαιρετικής ομορφιάς πλαζ της Βουλιαγμένης, πρόκειται για μια ακόμη φορά να στηθεί το Αθλητικό χωριό της διοργάνωσης, ως επίκεντρο των αγώνων Off Road Τριάθλου για ενήλικες (Σάββατο 27) και για παιδιά (Κυριακή 28).

Όπως κάθε χρονιά, το κολυμβητικό σκέλος του Τριάθλου θα ξεκινήσει από την πλαζ στον όρμο της Βουλιαγμένης, ενώ το Ποδηλατικό και δρομικό σκέλος του αγώνα θα πραγματοποιηθεί στα βουνά του Νότιου Υμηττού: Φασκομηλιά και Πευκωτό. Το Παιδικό Τρίαθλο (Κυριακή 28. Απριλίου), πρόκειται στο σύνολό του να εντός της οργανωμένης και προστατευμένης για τους μικρούς φίλους του Τριάθλου, πλαζ.

Το XTERRA Greece | Vouliagmeni, αποτελώντας παράλληλα και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Off Road Τριάθλου στη μεγάλη του απόσταση, αποτελεί ήδη πόλο έλξης των Elite αθλητών όλου του κόσμου, δεδομένου ότι είναι σταθμός World Cup,  στο οποίο διεκδικούν πέραν του τίτλου και της διάκρισης, χρηματικά έπαθλα € 340.000,-. Πέραν όμως του ξεχωριστού αγώνα των Elite, ερασιτέχνες και αρχάριοι Τριαθλητές βουνού όλων των επιπέδων, θα απολαύσουν την ίδια πίστα, δυσκολίες και περιπέτεια, ζώντας ξεχωριστές στιγμές και διεκδικώντας για τη Full απόσταση του Τριάθλου, πρόκριση στους τελικούς του Τρεντίνο της Ιταλίας στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, απευθυνόμενο το XTERRA Greece | Vouliagmeni σε όλους, πέραν της Full απόστασης Off Road TRIathlon, προσφέρει ευκαιρίες συμμετοχής σε:

 • Relay (σκυταλοδρομία ομάδος 2 ή 3ων ατόμων) Full απόστασης Off Road TRIathlon
 • Sprint απόσταση Off Road TRIathlon
 • Relay (σκυταλοδρομία ομάδος 2 ή 3ων ατόμων) Sprint απόστασης Off Road TRIathlon
 • Full απόσταση Aquathlon
 • Sprint απόσταση Aquathlon
 • Kids TRIathlon

Η πρόσκληση είναι ανοικτή σε αθλητές όλων των επιπέδων και ηλικιών, στις παρέες και τις οικογένειες εκείνων στους οποίους ενσκήπτει επίσης η διοργάνωση και ασφαλώς στους κατοίκους της Πόλης της Βουλιαγμένης και των γύρω πόλεων, στους οποίους απευθύνεται κάλεσμα να προσέλθουν στην πλαζ το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Απριλίου, να απολαύσουν μοναδικό θέαμα.

Η υποστήριξη και Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στη διοργάνωση, δίνει ιδιαίτερη χροιά στο XTERRA, μεταδίδοντας το μήνυμα του προορισμού: Ελλάδα – Βουλιαγμένη, ακόμη ισχυρότερα και μακρύτερα, ενώ η ενσωμάτωση της live αναμετάδοσης του αγώνα.. προσθέτει πλέον άλλον αέρα στο event δίνοντας ευκαιρία ζωντανής παρακολούθησης σε όλες τις άκρες του πλανήτη. Η αντίστοιχη Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Αθλητισμού, δίνει κύρος και βάθος στη διοργάνωση, αναγνωρίζοντας ότι αποτελεί ένα από τα ορόσημα του αθλητισμού μαζικής συμμετοχής της χώρας μας.

Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά η XTERRA Greece αναφέρθηκε στη συνεχιζόμενη και “επιδεινούμενη” εμπιστοσύνη του Δήμου και του Δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, στους Στρατηγικούς της Συνεργάτες Elval Colour και ΕΤΕΜ, οι οποίοι στηρίζουν σταθερά τα τελευταία 6 χρόνια κάθε εγχείρημα/τόλμημα της TRIMORE Sport Events σε όλη την Ελλάδα, στους Χρυσούς Χορηγούς της JEEP, LENOVO και ΖΑΓΟΡΙ, τους Αθλητικούς Χορηγούς On και Coros, τους Ασημένιους Χορηγούς της CocoMat και KHUMO Tyres και κάθε έναν ξεχωριστό χορηγό, υποστηρικτή και αγωγό οποιουδήποτε επιπέδου, συμβάλλοντας ουσιαστικά και πολύτιμα στο τελικό αποτέλεσμα.

Ο κύριος Αργύρης Τούντας της JEEP, δήλωσε για την έναρξη συνεργασίας με το Event: “Πίσω από αυτή τη συνεργασία υπάρχει μια σημειολογία ισχυρή. Η Jeep & η XTERRA Greece απευθύνονται σε ανθρώπους σύγχρονους, δραστήριους, αθλητικούς που λατρεύουν τη φύση! Όλο αυτό γίνεται στην καλύτερη στιγμή της ιστορίας της Jeep που ξεκινάει από το 1941”

Η κυρία Μαρία Λαγού από την CocoMat είπε αναφορικά με την έναρξη συνεργασίας με το Event: “Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ μαζί σας! Όπως γνωρίζετε οι επιδόσεις των αθλητών έχουν άμεση σχέση με τον ύπνο, άρα εμείς είμαστε εδώ για να κοιμηθούν καλά οι αθλητές και να μπορέσουν να έχουν καλλίτερη επίδοση.”

Για μια ακόμη χρονιά οι εθελοντές της διοργάνωσης πρόκειται να αποτελέσουν επίκεντρο και ψυχή του εγχειρήματος, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό, με κέφι, όρεξη και ενθουσιασμό να δίνουν κουράγιο στους αθλητές και να φροντίζουν για τη μέγιστη ασφάλειά τους! Οι σπουδαστές του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου – Σπάρτη, οι σπουδαστές της τουριστικής σχολής ΙΕΚ Αναβύσσου του Υπουργείου Τουρισμού, οι μαθητές του CGS,  η Επίλεκτη ομάδα Ειδικών αποστολών Αιγάλεω, η ομάδα των Mad Nomads, υπό την καθοδήγηση των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Νοτίου Υμηττού καθώς και η ομάδα του Δημήτρη Κόκκορη με τα kayak τους, θα έχουν κρίσιμο ρόλο στην καθοδήγηση και ασφάλεια υψηλού επιπέδου.

Διοργάνωση – Συνδιοργάνωση:      XTERRA Greece – Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

(περιλαμβανομένων των κατοίκων, καταστημάτων και επιχειρήσεων)

 Στρατηγικοί Συνεργάτες:                 ELVAL Colour, ETEM

 Χρυσοί Χορηγοί:                              Jeep, Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ, Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ), Lenovo

 XTERRA Europe Official Sponsors:  Elleerre, Vittoria

Αθλητικοί Χορηγοί:                         On Shoes, Coros

 Ασημένιοι Χορηγοί:                        Khumo Tyres, Coco-Mat

 Χάλκινοι Χορηγοί:                           ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική, BlackMile, Καραμολέγκος, F.Lli Orsero – Bella Frutta, Microsport,                                 Δ. Κορωνάκης Α.Ε., Blue Hunter, PoufMakers, Maurten, TRIM Hellas, Ξυλοκατασκευή κήπου, Camper Club, Cook Word, Nakas Group,

 Αιγίδες – Εγκρίσεις:                         Τριαθλητική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΤΟΕ), Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ), Υπουργείο Παιδείας – Αθλητισμού / Γ.Γ.Α, Περιφέρεια Αττικής

Media Partners:                                In News, SwimBikeRun.gr, LiveCoverage.gr

 Σταθεροί συνεργάτες:                     Marathon Bikes, Ακτή Βουλιαγμένης, Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, Εθελοντές            

                                                                Δασοπυροσβέστες Νοτίου Υμηττού, Fitness Vibe, Melissa Kikizas, Imation, One Zipper, Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών, Check A Bike, ΙΕΚ Αναβύσσου, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Mud Nomads, Polaris, Ν.Ο.Κ.Β., Vector, HPX, Protypo Exclusive, Ostracon Recovery, Metron Stages, Ζάχος Grill, KENNY, ΦΥΣΙΟ, The Inventors, Metron Stages, 5G

Υποστηρικτές Φιλοξενίας:              Athenian Riviera Hotel & Suites, Stefanakis Hotels & Apartments, Apollonia Hotel Apartments, SeaView Hotel

————-

Website

 

www.diaplous-ssda.gr

www.trimore.gr

www.xterraplanet.com/event/xterra-greece

www.oceanmanswim.com/chania-greece/

 

Facebook

 

trimoresportevents

xterragreece

SwimRunHydra

OCEANMANGreece

Instagram

 

@trimoresportevents

@greecexterra

@swimrunhydra

@oceanman.greece

 

 

 

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend