1ο Pelion Night Trail: Ο πρώτος νυχτερινός trail αγώνας στην Ελλάδα έγραψε ιστορία

Ένας αγώνας που πήρε σάρκα και οστά στο Πήλιο τον Αύγουστο του 2010 ως “Νυχτερινή Υπνοβασία”, επέστρεψε 12 χρόνια μετά, το βράδυ του Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου με τη νέα του μορφή, ως “1ο Pelion Night Trail”, σε ένα απαιτητικό εγχείρημα που χρόνο με τον χρόνο και με τον ζήλο διοργανωτών και αθλητών, θα γίνεται όλο και πιο δημοφιλές.

Η “Νυχτερινή Υπνοβασία” είχε αποτελέσει τον πρώτο νυχτερινό αγώνα trail που έγινε ποτέ στην Ελλάδα, καθώς επίσης και τον πρώτο νυχτερινό δρόμου ή βουνού όλων των εποχών που έγινε ποτέ στη Μαγνησία. Πραγματοποιήθηκε τότε από την ομάδα του Νίκου Μαγγίτση, ο οποίος έδωσε τιμητικά το παρόν στην εκκίνηση του νέου αγώνα.

Επίκεντρο της εκδήλωσης ήταν το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου Αγριόλευκες. Διοργανωτές του 1ου Pelion Night Trail ήταν ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου, σε συνεργασία με την εταιρεία υπαίθριων δραστηριοτήτων True Adventure.

Η Οργανωτική Επιτροπή του 1ου Pelion Night Trail δεν έχει κανένα λόγο να αποκρύψει, αντίθετα πρέπει να αναφέρει όπως οφείλει να κάνει κάθε διοργάνωση και κάθε σύλλογος που σέβεται το έργο του, το γεγονός που παρουσιάστηκε μετά το 6ο χιλιόμετρο της διαδρομής του αγώνα στη διαδρομή προς τον Άγιο Λαυρέντιο, όπου μέρος δρομέων πήρε λάθος κατεύθυνση. Μερικοί από τους δρομείς έτρεξαν έτσι επιπλέον χιλιόμετρα, ενώ άλλοι επέστρεψαν στην αφετηρία. Για την κατάταξη εφαρμόστηκαν όσα προβλέπουν οι κανονισμοί των WA / AIMS, και κατ’ επέκταση του ΣΕΓΑΣ, από τους οποίους κανονισμούς διέπεται ο αγώνας βάσει και της προκήρυξης. Σε κάθε ορεινό αγώνα και ιδιαίτερα περιπέτειας όπως είναι ένας νυχτερινός, απαιτείται προσοχή στην τεχνική ενημέρωση που προηγείται της εκκίνησης, και σχολαστική προσοχή στα σημάδια. Αντί δικαιολογιών, η διοργάνωση υπόσχεται για τον αγώνα του 2023 ότι θα φροντίσει για τη διόρθωση σε κάθε τομέα που χρειάζεται βελτίωση, και παρακαλεί τους αθλητές που μετείχαν στις διαδρομές των αγώνων να στείλουν τις παρατηρήσεις και τις επισημάνσεις τους ώστε ο αγώνας του νέου έτους να κάνει ένα ακόμη βήμα παραπάνω στο δύσκολο εγχείρημα που επιτελεί.

Ο αγώνας συγκέντρωσε την προτίμηση 160 trail runners και παιδιών από όλη την Ελλάδα, που ήρθαν ακόμη και από πολύ μακρινές περιοχές. Ενδεικτικά : Φλώρινα, Φάρσαλα, Πύλη, Αγιά, Κατερίνη, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Αιγάλεω, Αθήνα, Πούρλια, Γιάννουλη, Λιβαδειά, Αλμωπία, Πίνοβο, Μέτσοβο. Από τη Μαγνησία έτρεξαν δρομείς των Νίκη Βόλου, Άτλας, ΓΣ Βόλου, ΑΟ Μαγνησίας, Δημητριάς, ΕΟΣ Ν. Αγχιάλου, Great, Kontogiannis Running Team, Anthema Running Team, Αχμή, UPT, ΣΔΥ Βόλου.

Τα παιδιά έδωσαν την έναρξη του 1ου Pelion Night Trail τρέχοντας χωρίς ανταγωνισμό στον δικό τους, τον Παιδικό Αγώνα. Ακολούθησε λίγο πριν δύσει ο ήλιος, η εκκίνηση των 17 χιλιομέτρων, και ύστερα των 4,8χλμ. Ο Ευριπίδης Μπουμπουζιώτης αναδείχθηκε νικητής στη μεγάλη απόσταση με χρόνο 1:30:42. Χέρι-χέρι τερμάτισαν μαζί δεύτεροι ο Φιλάρετος Κυριακάκης και ο Απόστολος Νικολάου με 1:44:22. Η Νατάσα Μιχαήλ με 2:32:29 ήταν η νικήτρια στην κατάταξη των γυναικών, με την Κωνσταντία Σκορδά να ακολουθεί 2η με 2:41:44, και την Κλαίρη Βασιλείου 3η με 3:20:54. Οι τερματισμοί ολοκληρώθηκαν μετά τις 23.00 το βράδυ.

Με γρήγορη κούρσα στα 4,8 χιλιόμετρα ο Νίκος Δήμτσας κατέλαβε την 1η θέση με 23:33. Στο βάθρο ανέβηκαν επίσης ο Στέλιος Μόλικο 24:06, και ο Σπαρταθλητής Νίκος Σιδηρόπουλος 24:24. Στις γυναίκες πρώτευσε η Ματίνα Λίντζου (33:13), ενώ η 2η θέση πήγε στην Σοφία Αρχοντή 33:22, και η 3η στην Ηλιάνα Βουνοτρυπίδου 36:05.

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει στη συμμετοχή του Νίκου Χαυτούρα, γιατρού -νευροχειρουργού και δρομέα μέλος του ΣΔΥ Βόλου, προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας, ο οποίος εξήρε το έργο του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου που του έδωσε το έναυσμα 3 χρόνια πριν να ενταχθεί στον αθλητισμό αποκομίζοντας τεράστια οφέλη στον τρόπο ζωής του.

Οι εκδηλώσεις τέλεσαν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της ΕΟΣΛΜΑ-Υ. Πολύτιμη ήταν για μία ακόμη φορά όπως σε κάθε διοργάνωση και εκδήλωση που γίνεται στη Μαγνησία, η υποστήριξη και η κάλυψη από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Νομού Μαγνησίας.

Οι δρομείς με την παραλαβή του αριθμού τους πήραν το δώρο της διοργάνωσης, έναν φακό κεφαλής που έκανε τη “νύχτα μέρα” στον αγώνα τους. Επίσης παρέλαβαν το τεχνικό t-shirt του 1ου Pelion Night Trail, ενώ με τον τερματισμό και το ειδικό μετάλλιο. Το Souvlaki Party που ακολούθησε σε συνδυασμό με την προσφορά από μπύρες άνευ αλκοόλ όπως προβλεπόταν από τις παροχές της διοργάνωσης, έκλεψε επίσης την παράσταση. Τα αποτελέσματα μεταδόθηκαν live από το πρώτο δευτερόλεπτο της εκκίνησης, όπως έχει καθιερώσει ο ΣΔΥ Βόλου σε κάθε αγώνα του. Φωτογραφίες επαγγελματικού επιπέδου και βίντεο, ακόμη και από drone, προσέφερε η διοργάνωση μέσω του Στάθη Καραδημητρίου.

Μέγας χορηγός του αγώνα ήταν το Pharmnet. Χορηγοί προϊόντων οι ΕΨΑ, FIX άνευ, ενώ χορηγός επικοινωνίας ήταν το RunningNews.gr.

Η σήμανση έγινε με αφαιρούμενα υλικά που δεν άφησαν το παραμικρό σημάδι στην περιοχή. Μάλιστα οι Δημήτρης Ρούσης, Ζήνωνας Λουλούδης κινούμενοι ως συνοδοί του τελευταίου δρομέα στα 17 και στα 4,8χλμ, μάζεψαν κατευθείαν με το πέρασμά τους τα σκουπίδια, ενώ όσα απέμειναν αφαίρεσε ο Γιώργος Ράιος την επόμενη ημέρα. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει σε όλους τους εθελοντές που βοήθησαν την ημέρα του αγώνα, και τις προηγούμενες. Η υποστήριξη και η κάλυψη από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Νομού Μαγνησίας με πάρα πολλά μέλη και αυτοκίνητα, και επικεφαλής τον Βασίλη Ηλιόπουλο, ήταν κάτι παραπάνω από κομβική στη διεξαγωγή του αγώνα.

Αγώνας των 17 χιλιομέτρων, τα αποτελέσματα εδώ

Αγώνας των 4,8 χιλιομέτρων, τα αποτελέσματα εδώ

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Koufalia Hill Run Δήμητρα Ιορδανίδου: Με απόλυτη επιτυχία ο αγώνας

Ο αγώνας  Koufalia Hill Run Δήμητρα Ιορδανίδου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022, στο περιαστικό δάσος των Κουφαλίων, με κοινό σημείο εκκίνησης και τερματισμού τα γήπεδα τένις του Ομίλου Αντισφαίρισης.

Η διοργάνωση υποδέχτηκε το απόγευμα περισσότερους από 200 δρομείς, που συμμετείχαν στους αγώνες 6 και 9 χιλιομέτρων, όπως επίσης και 100 μικρούς δρομείς, που μαζί με τους γονείς τους πήραν μέρος σε ένα αθλητικό παιχνίδι με πολλές δράσεις, σκορπίζοντας χαμόγελα παντού.

Ο αγώνας εμπνεύστηκε και υλοποιήθηκε από τη Δήμητρα Ιορδανίδου για πρώτη φορά το 2018, σε συνεργασία με τον Όμιλο Αντισφαίρισης Κουφαλίων. Από φέτος είναι αφιερωμένος στη Δήμητρα, αποδίδοντας τιμή στη μνήμη της και αναγνωρίζοντας την προσφορά της στον τόπο που μεγάλωσε αλλά και εν γένει στον χώρο του αθλητισμού.

Η 17χρονη Βασιλική Καλλιμογιάννη, πρωταθλήτρια των στιπλ, αναδείχθηκε νικήτρια της γενικής κατάταξης στα 6km με 25:45. Οι δίδυμες αδελφές Σαραφίδη, η Μαρία και η Γεωργία την πλαισίωσαν στο βάθρο με κοινή επίδοση 39:09.

Στα 6km των ανδρών, την πρώτη θέση πήρε ο  Δημήτρης Οικονόμου με 25:51, ο 16χρονος Πέτρος Παπαγκιντσίδης του τοπικού Αρίων κατέλαβε τη 2η θέση με 25:58 και ο Ιωάννης Αγγελακόπουλος από τους Κώους Δρομείς κατέλαβε την τρίτη θέση με χρόνο 29:23.

Στα 9km, ο 22χρονος Σταύρος Σιγκούδης από τη Θεσσαλονίκη, πήρε την πρώτη θέση με 34:55, με τον Δημήτρη Τζιοβάρα και τον Θεόδωρο Παραστατίδη στη δεύτερη και Τρίτη θέση αντίστοιχα.

Η Μαρία Τσαυταρίδου κατέλαβε την πρώτη θέση στα 9km, η Τίνα Κεφαλά, πρωταθλήτρια μαραθωνίου με Ολυμπιακή συμμετοχή στους ΟΑ «London 2012» και η διακεκριμένη υπερμαραθωνοδρόμος Τζο Μαντά, τερμάτισαν στη 2η και 3η θέση με ελάχιστη διαφορά μεταξύ τους.

Αναλυτικά οι τριάδες.

6km Ανδρών

1ος Δημήτρης Οικονόμου, Μεγαλόνησος, 25:51

2ος Πέτρος Παπαγκιντσίδης, Αρίων Κουφαλίων, 25:58

3ος Ιωάννης Αγγελακόπουλος, Κώοι Δρομείς, 29:23

6km Γυναικών

1η Βασιλική Καλλιμογιάννη, ΓΣ Ηρακλής, 25:45

2η Μαρία Σαραφίδου, ΑΣΣ Αλέξανδρος, 39:09

3η Γεωργία Σαραφίδου, ΑΣΣ Αλέξανδρος, 39:09

Στα 6km τερμάτισαν συνολικά 92 δρομείς,  43 άνδρες και 49 γυναίκες.

9km Ανδρών

1ος Σταύρος Σιγκούδης, ΓΣ Ηρακλής, 34:55

2ος Δημήτρης Τζιοβάρας, Αρίων Κουφαλίων, 35:18

3ος Θεόδωρος Παραστατίδης, ΣΔΥΘ, 36:31

9km Γυναικών

1η Μαρία Τσαυταρίδου 1997 ΟΜΓ 43:16

2η Τίνα Κεφαλά 1977 ΑΕΚ 43:30

3η Τζο Μαντά 1977 ΜΕΑΣ «Τρίτων» 43:32

Στα 9km τερμάτισαν συνολικά 105 δρομείς, 91 άνδρες και 14 γυναίκες.

Όλα τα αποτελέσματα εδώ:  https://results.chronolog.gr/resultsv3.aspx?ev=59e3bb11a636122a62bba3a30226d039&c=0&pp=9668

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

7ος Παλαμήδειος Άθλος: Άνοιξαν οι εγγραφές για τον ξεχωριστό αγώνα του Ναυπλίου

Η αντίστροφη μέτρηση για τον μοναδικό αγώνα στην Ελλάδα, τον αγώνα της αγωνιστικής ανάβασης του δοξασμένου κάστρου του Παλαμηδίου ξεκίνησε, με την έναρξη των εγγραφών.

Η σημαντική αυτή διοργάνωση θα γίνει για 7η χρονιά, στο Ναύπλιο στην Αργολίδα παράλληλα με τις Εορταστικές Εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση της πρώτης πρωτεύουσας του νεοσύστατου τότε Ελληνικού Κράτους. Οι δρομείς που θα δηλώσουν συμμετοχή σε μια από τις αγωνιστικές διαδρομές της διοργάνωσης θ’ απολαύσουν έναν αγώνα που συνδυάζει τις υψηλότερες αθλητικές προδιαγραφές με μία μεγάλη γιορτή, στο μαγευτικό Ναύπλιο!

Στον 7ο Παλαμήδειο Άθλο συμπεριλαμβάνεται και το αγώνισμα του Ημιμαραθωνίου που η διαδρομή του διατρέχει τον Αργολικό κόλπο σε ένα εξαιρετικό περιβάλλον. Οι αγωνιστικές και άλλες εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στις 26 & 27 Νοεμβρίου του 2022.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν και να αντλήσουν πλήθος πληροφοριών στο website: https://www.nafpliocastlerun.gr/ και στο Facebook της Διοργάνωσης: https://www.facebook.com/nafpliocastlerun/

Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά μέσα από τη σελίδα της Διοργάνωσης:

https://www.nafpliocastlerun.gr/eggrafes/

Η Διοργάνωση πραγματοποιείται με την πιστοποίηση των θεσμικών φορέων της Πολιτείας.

Αναμένουμε να σας καλωσορίσουμε όλους στο μαγευτικό Ναύπλιο, στις εκδηλώσεις για τα 200χρόνια του Ναυπλίου και τον 7ο Παλαμήδειο Άθλο!

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend