Με συμμετοχή ρεκόρ πραγματοποιήθηκε ο Λαϊκός Αγώνας Δρόμου της ΚΝΕ

Με μαζική συμμετοχή αθλουμένων που έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ και διοργανωτική επιτυχία για μια ακόμη χρονιά πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί ο 10ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου στο πάρκο Αντώνης Τρίτσης που διοργάνωσε η ΚΝΕ στα πλαίσια του 10ου Αθλητικού Camp του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ- «Οδηγήτη».

Στον αγώνα όπου η συμμετοχή ήταν δωρεάν το παρών έδωσαν άνθρωποι όλων των ηλικιών αγωνιζόμενοι στις διαδρομές των 5 χιλιομέτρων και 10 χιλιομέτρων για άνδρες και γυναίκες καθώς και στην αντίστοιχη του 1 χιλιομέτρουλ για τα μικρά παιδιά. Μάλιστα χαρακτηριστικό της μαζικής παρουσίας αθλούμενων που υπήρξε φέτος αποτελεί το γεγονός πως οι συμμετοχές στις διαδρομές των ανδρών γυναικών έφθασαν τα 250 άτομα ενώ επίσης ιδιαίτερα πολυπληθείς ήταν και η παρουσία των μικρών παιδιών που έτρεξαν στην δική τους διαδρομή. Μεταξύ άλλων ανάμεσα στους αγωνιζόμενους το παρών έδωσαν πέρα του απλού κόσμου και ερασιτέχνες αθλητές/τριες των δρομικών αποστάσεων, καθώς και μέλη αθλητικών σωματείων.

Επίσης αρκετοί ήταν αυτοί που παρευρέθηκαν στο χώρο διεξαγωγής του αγώνα για να χειροκροτήσουν την προσπάθεια των αθλούμενων στον αγώνα αλλά και τις βραβεύσεις που ακολούθησαν στους τρεις πρώτους νικητές των κατηγοριών. Στο αγώνα παραβρέθηκε ο παλαίμαχος πρωταθλητής του μήκους και νυν ομοσπονδιακός τεχνικός, Σπύρος Βασδέκης.

Πριν την έναρξη του αγώνα στους αθλούμενους απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο Ανδρέας Σοφιανός, υπεύθυνος της Επιτροπής Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής του ΚΣ της ΚΝΕ, τους οποίους ευχαρίστησε για την συμμετοχή τους. Σημειώνοντας πως το ρεκόρ συμμετοχών και το γεγονός πως ο Λαϊκός Αγώνας Δρόμου της ΚΝΕ μπαίνει στο 10ο χρόνο καθιστούν την φετινή διοργάνωση ιδιαίτερη. Επισημαίνοντας πως όλα αυτά τα χρόνια η ΚΝΕ μέσω της διοργάνωσης τόσο του Λαϊκού Αγώνα Δρόμου όσο και γενικότερα του αθλητικού camp κάνει μια σημαντική προσπάθεια προκειμένου να αναδείξει την ανάγκη αλλά και το δικαίωμα στην δωρεάν άθληση για όλους και ιδιαίτερα της νεολαίας.

Βάζοντας μέσω των αθλητικών εκδηλώσεων όπως είπε και ζητήματα που έχουν να κάνουν την ανάγκη που υπάρχει τόσο για την δημιουργία περισσότερων αθλητικών υποδομών όπως για την την αναβάθμιση και την συντήρηση των όσων ήδη υπάρχουν σήμερα και όλοι γνωρίζουμε την κατάσταση στην οποία βρίσκονται και τα προβλήματα που υπάρχουν. Την ενίσχυση των αθλητικών σωματείων για τα οποία τα προβλήματα σήμερα και ιδιαίτερα μετά την πανδημία αποτελούν τροχοπέδη για να κάνουν την δουλεία τους ή απειλούν ακόμα και την βιωσιμότητα τους .Αλλά και για μια σειρά άλλων σημαντικών ζητημάτων όπως η ανάγκη για την ενίσχυση των χώρων πρασίνου.

Υπογραμμίζοντας πως οι πρωτοβουλίες αυτές της ΚΝΕ ντύνονται με τα ίδια υλικά που ντύνεται και το Φεστιβάλ ΚΝΕ- «Οδηγητή» με αυταπάρνηση πρωτοβουλία και την προσπάθεια δεκάδες μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ προκειμένου παρά τις δυσκολίες και τις αδυναμίες να παρέχουμε υψηλού ικανοποιητικού επιπέδου. Παράλληλα στο χαιρετισμό του ο Ανδρέας Σοφιανός ευχαρίστησε την Ομοσπονδία του ΣΕΓΑΣ για την βοήθεια που έδωσε για τον αγώνα τον Σπύρο Βασδέκη για την παρουσία του στον αγώνα και ειδικά τον Ηλία Ζαχαρόγιαννη για την συμβολή του στην χρονονομέτρηση των αθλούμενων.

Στο δικό του μήνυμα προς του αθλούμενους ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Σπύρος Βασδέκης έδωσε τα συγχαρητήρια του στην ΚΝΕ για το εγχείρημα της διοργάνωσης ενός τόσο σημαντικού γεγονός όπως ο Λαϊκός Αγώνας Δρόμου που προσφέρει την ευκαιρία στους αθλούμενους να συμμετάσχουν δωρεάν. Και μίλησε για την αξία της άθλησης και ειδικά της ενασχόλησης με τον στίβο που πέραν τα οφέλη που έχει για την σωματική και ψυχική υγεία έχει την δυνατότητα να διαπαιδαγωγεί και να πλάθει χαρακτήρες δίνοντας τα εφόδια σε κάποιον να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες σε γενικότερο επίπεδο.

Μετά το τέλος του αγώνα στους τρεις πρώτους νικητές της κάθε κατηγορίας απονεμήθηκαν μετάλλια καθώς και ένα αναμνηστικό δίπλωμα της ΚΝΕ για την συμμετοχή τους στους αγώνα. Τις απονομές έκαναν εκ μέρους του Τμήματος Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής της ΚΕ του ΚΚΕ η Λούλα Καρατζά, ο Σπύρος Βασδέκης, ο Ηλίας Ζαχαρόγιαννης και ο Γιώργος Παραδείσης.

Η τριάδα των νικητών και οι χρόνοι τους στις διαδρομές ανδρών-γυναικών σε κάθε κατηγορία ήταν:

5 χλμ. Ανδρών: 1. Γιώργος Τζουβίστας 18.25, 2. Κωστ/ντινος Ντίνου 18.40, 3. Νίκος Ξηνταράς 22.45

5 χλμ. Γυναικών: 1. Βερονίκη Μπούγα 21.27 (3η στην γενική κατάταξη της διαδρομής) 2. Κατερίνα Κόμη 22.38, 3. Σοφία Τσικούηρα 23.19

10 χλμ. Ανδρών: 1. Νίκος Σκούταρης 41.05, 2. Γιώργος Θεοδότος 41.57, 3. Κωστας Παπατσούγλου 46.11

10 χλμ. Γυναικών: 1. Αλεξάνδρα Καρζή 54,.62, 2. Μαργαρίτα Τζανετάκη 1.03.11, 3. Αλεξάνδρα Βουλπίωτη 1.04.33

Απ’ την πλευρά του ο αντίστοιχος νικητής στα 10 χλμ. των ανδρών Νίκος Σκούταρης χαρακτήρισε τον Λαϊκό Αγώνα Δρόμου μια ιδιαίτερη διοργάνωση εξαιτίας του χώρου που πραγματοποιείται εντός του πάρκου Αντ.Τρίτσης. Ενώ ειδικά για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία της ΚΝΕ την χαρακτήρισε εντυπωσιακή που κατάφερε να αντέξει και να ανδρωθεί χρόνο με τον χρόνο αποδεικνύοντας πόσο σημαντική είναι με το κάθε χρόνο να αποτελεί παρακαταθήκη για τον επόμενο.

Η νικήτρια στα 5 χλμ. των γυναικών Βερονίκη Μπούγα στάθηκε στην αξία της δωρεάν συμμετοχής,προσέφερε η πρωτοβουλία της ΚΝΕ και μαλιστα σε μια εποχή που για να αθληθεί κάποιος, έξω, θα πρέπει να πληρώσει.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Koufalia Hill Run Δήμητρα Ιορδανίδου: Με απόλυτη επιτυχία ο αγώνας

Ο αγώνας  Koufalia Hill Run Δήμητρα Ιορδανίδου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022, στο περιαστικό δάσος των Κουφαλίων, με κοινό σημείο εκκίνησης και τερματισμού τα γήπεδα τένις του Ομίλου Αντισφαίρισης.

Η διοργάνωση υποδέχτηκε το απόγευμα περισσότερους από 200 δρομείς, που συμμετείχαν στους αγώνες 6 και 9 χιλιομέτρων, όπως επίσης και 100 μικρούς δρομείς, που μαζί με τους γονείς τους πήραν μέρος σε ένα αθλητικό παιχνίδι με πολλές δράσεις, σκορπίζοντας χαμόγελα παντού.

Ο αγώνας εμπνεύστηκε και υλοποιήθηκε από τη Δήμητρα Ιορδανίδου για πρώτη φορά το 2018, σε συνεργασία με τον Όμιλο Αντισφαίρισης Κουφαλίων. Από φέτος είναι αφιερωμένος στη Δήμητρα, αποδίδοντας τιμή στη μνήμη της και αναγνωρίζοντας την προσφορά της στον τόπο που μεγάλωσε αλλά και εν γένει στον χώρο του αθλητισμού.

Η 17χρονη Βασιλική Καλλιμογιάννη, πρωταθλήτρια των στιπλ, αναδείχθηκε νικήτρια της γενικής κατάταξης στα 6km με 25:45. Οι δίδυμες αδελφές Σαραφίδη, η Μαρία και η Γεωργία την πλαισίωσαν στο βάθρο με κοινή επίδοση 39:09.

Στα 6km των ανδρών, την πρώτη θέση πήρε ο  Δημήτρης Οικονόμου με 25:51, ο 16χρονος Πέτρος Παπαγκιντσίδης του τοπικού Αρίων κατέλαβε τη 2η θέση με 25:58 και ο Ιωάννης Αγγελακόπουλος από τους Κώους Δρομείς κατέλαβε την τρίτη θέση με χρόνο 29:23.

Στα 9km, ο 22χρονος Σταύρος Σιγκούδης από τη Θεσσαλονίκη, πήρε την πρώτη θέση με 34:55, με τον Δημήτρη Τζιοβάρα και τον Θεόδωρο Παραστατίδη στη δεύτερη και Τρίτη θέση αντίστοιχα.

Η Μαρία Τσαυταρίδου κατέλαβε την πρώτη θέση στα 9km, η Τίνα Κεφαλά, πρωταθλήτρια μαραθωνίου με Ολυμπιακή συμμετοχή στους ΟΑ «London 2012» και η διακεκριμένη υπερμαραθωνοδρόμος Τζο Μαντά, τερμάτισαν στη 2η και 3η θέση με ελάχιστη διαφορά μεταξύ τους.

Αναλυτικά οι τριάδες.

6km Ανδρών

1ος Δημήτρης Οικονόμου, Μεγαλόνησος, 25:51

2ος Πέτρος Παπαγκιντσίδης, Αρίων Κουφαλίων, 25:58

3ος Ιωάννης Αγγελακόπουλος, Κώοι Δρομείς, 29:23

6km Γυναικών

1η Βασιλική Καλλιμογιάννη, ΓΣ Ηρακλής, 25:45

2η Μαρία Σαραφίδου, ΑΣΣ Αλέξανδρος, 39:09

3η Γεωργία Σαραφίδου, ΑΣΣ Αλέξανδρος, 39:09

Στα 6km τερμάτισαν συνολικά 92 δρομείς,  43 άνδρες και 49 γυναίκες.

9km Ανδρών

1ος Σταύρος Σιγκούδης, ΓΣ Ηρακλής, 34:55

2ος Δημήτρης Τζιοβάρας, Αρίων Κουφαλίων, 35:18

3ος Θεόδωρος Παραστατίδης, ΣΔΥΘ, 36:31

9km Γυναικών

1η Μαρία Τσαυταρίδου 1997 ΟΜΓ 43:16

2η Τίνα Κεφαλά 1977 ΑΕΚ 43:30

3η Τζο Μαντά 1977 ΜΕΑΣ «Τρίτων» 43:32

Στα 9km τερμάτισαν συνολικά 105 δρομείς, 91 άνδρες και 14 γυναίκες.

Όλα τα αποτελέσματα εδώ:  https://results.chronolog.gr/resultsv3.aspx?ev=59e3bb11a636122a62bba3a30226d039&c=0&pp=9668

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

7ος Παλαμήδειος Άθλος: Άνοιξαν οι εγγραφές για τον ξεχωριστό αγώνα του Ναυπλίου

Η αντίστροφη μέτρηση για τον μοναδικό αγώνα στην Ελλάδα, τον αγώνα της αγωνιστικής ανάβασης του δοξασμένου κάστρου του Παλαμηδίου ξεκίνησε, με την έναρξη των εγγραφών.

Η σημαντική αυτή διοργάνωση θα γίνει για 7η χρονιά, στο Ναύπλιο στην Αργολίδα παράλληλα με τις Εορταστικές Εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση της πρώτης πρωτεύουσας του νεοσύστατου τότε Ελληνικού Κράτους. Οι δρομείς που θα δηλώσουν συμμετοχή σε μια από τις αγωνιστικές διαδρομές της διοργάνωσης θ’ απολαύσουν έναν αγώνα που συνδυάζει τις υψηλότερες αθλητικές προδιαγραφές με μία μεγάλη γιορτή, στο μαγευτικό Ναύπλιο!

Στον 7ο Παλαμήδειο Άθλο συμπεριλαμβάνεται και το αγώνισμα του Ημιμαραθωνίου που η διαδρομή του διατρέχει τον Αργολικό κόλπο σε ένα εξαιρετικό περιβάλλον. Οι αγωνιστικές και άλλες εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στις 26 & 27 Νοεμβρίου του 2022.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν και να αντλήσουν πλήθος πληροφοριών στο website: https://www.nafpliocastlerun.gr/ και στο Facebook της Διοργάνωσης: https://www.facebook.com/nafpliocastlerun/

Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά μέσα από τη σελίδα της Διοργάνωσης:

https://www.nafpliocastlerun.gr/eggrafes/

Η Διοργάνωση πραγματοποιείται με την πιστοποίηση των θεσμικών φορέων της Πολιτείας.

Αναμένουμε να σας καλωσορίσουμε όλους στο μαγευτικό Ναύπλιο, στις εκδηλώσεις για τα 200χρόνια του Ναυπλίου και τον 7ο Παλαμήδειο Άθλο!

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend