Με συμμετοχή ρεκόρ πραγματοποιήθηκε ο Λαϊκός Αγώνας Δρόμου της ΚΝΕ

Με μαζική συμμετοχή αθλουμένων που έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ και διοργανωτική επιτυχία για μια ακόμη χρονιά πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί ο 10ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου στο πάρκο Αντώνης Τρίτσης που διοργάνωσε η ΚΝΕ στα πλαίσια του 10ου Αθλητικού Camp του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ- «Οδηγήτη».

Στον αγώνα όπου η συμμετοχή ήταν δωρεάν το παρών έδωσαν άνθρωποι όλων των ηλικιών αγωνιζόμενοι στις διαδρομές των 5 χιλιομέτρων και 10 χιλιομέτρων για άνδρες και γυναίκες καθώς και στην αντίστοιχη του 1 χιλιομέτρουλ για τα μικρά παιδιά. Μάλιστα χαρακτηριστικό της μαζικής παρουσίας αθλούμενων που υπήρξε φέτος αποτελεί το γεγονός πως οι συμμετοχές στις διαδρομές των ανδρών γυναικών έφθασαν τα 250 άτομα ενώ επίσης ιδιαίτερα πολυπληθείς ήταν και η παρουσία των μικρών παιδιών που έτρεξαν στην δική τους διαδρομή. Μεταξύ άλλων ανάμεσα στους αγωνιζόμενους το παρών έδωσαν πέρα του απλού κόσμου και ερασιτέχνες αθλητές/τριες των δρομικών αποστάσεων, καθώς και μέλη αθλητικών σωματείων.

Επίσης αρκετοί ήταν αυτοί που παρευρέθηκαν στο χώρο διεξαγωγής του αγώνα για να χειροκροτήσουν την προσπάθεια των αθλούμενων στον αγώνα αλλά και τις βραβεύσεις που ακολούθησαν στους τρεις πρώτους νικητές των κατηγοριών. Στο αγώνα παραβρέθηκε ο παλαίμαχος πρωταθλητής του μήκους και νυν ομοσπονδιακός τεχνικός, Σπύρος Βασδέκης.

Πριν την έναρξη του αγώνα στους αθλούμενους απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο Ανδρέας Σοφιανός, υπεύθυνος της Επιτροπής Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής του ΚΣ της ΚΝΕ, τους οποίους ευχαρίστησε για την συμμετοχή τους. Σημειώνοντας πως το ρεκόρ συμμετοχών και το γεγονός πως ο Λαϊκός Αγώνας Δρόμου της ΚΝΕ μπαίνει στο 10ο χρόνο καθιστούν την φετινή διοργάνωση ιδιαίτερη. Επισημαίνοντας πως όλα αυτά τα χρόνια η ΚΝΕ μέσω της διοργάνωσης τόσο του Λαϊκού Αγώνα Δρόμου όσο και γενικότερα του αθλητικού camp κάνει μια σημαντική προσπάθεια προκειμένου να αναδείξει την ανάγκη αλλά και το δικαίωμα στην δωρεάν άθληση για όλους και ιδιαίτερα της νεολαίας.

Βάζοντας μέσω των αθλητικών εκδηλώσεων όπως είπε και ζητήματα που έχουν να κάνουν την ανάγκη που υπάρχει τόσο για την δημιουργία περισσότερων αθλητικών υποδομών όπως για την την αναβάθμιση και την συντήρηση των όσων ήδη υπάρχουν σήμερα και όλοι γνωρίζουμε την κατάσταση στην οποία βρίσκονται και τα προβλήματα που υπάρχουν. Την ενίσχυση των αθλητικών σωματείων για τα οποία τα προβλήματα σήμερα και ιδιαίτερα μετά την πανδημία αποτελούν τροχοπέδη για να κάνουν την δουλεία τους ή απειλούν ακόμα και την βιωσιμότητα τους .Αλλά και για μια σειρά άλλων σημαντικών ζητημάτων όπως η ανάγκη για την ενίσχυση των χώρων πρασίνου.

Υπογραμμίζοντας πως οι πρωτοβουλίες αυτές της ΚΝΕ ντύνονται με τα ίδια υλικά που ντύνεται και το Φεστιβάλ ΚΝΕ- «Οδηγητή» με αυταπάρνηση πρωτοβουλία και την προσπάθεια δεκάδες μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ προκειμένου παρά τις δυσκολίες και τις αδυναμίες να παρέχουμε υψηλού ικανοποιητικού επιπέδου. Παράλληλα στο χαιρετισμό του ο Ανδρέας Σοφιανός ευχαρίστησε την Ομοσπονδία του ΣΕΓΑΣ για την βοήθεια που έδωσε για τον αγώνα τον Σπύρο Βασδέκη για την παρουσία του στον αγώνα και ειδικά τον Ηλία Ζαχαρόγιαννη για την συμβολή του στην χρονονομέτρηση των αθλούμενων.

Στο δικό του μήνυμα προς του αθλούμενους ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Σπύρος Βασδέκης έδωσε τα συγχαρητήρια του στην ΚΝΕ για το εγχείρημα της διοργάνωσης ενός τόσο σημαντικού γεγονός όπως ο Λαϊκός Αγώνας Δρόμου που προσφέρει την ευκαιρία στους αθλούμενους να συμμετάσχουν δωρεάν. Και μίλησε για την αξία της άθλησης και ειδικά της ενασχόλησης με τον στίβο που πέραν τα οφέλη που έχει για την σωματική και ψυχική υγεία έχει την δυνατότητα να διαπαιδαγωγεί και να πλάθει χαρακτήρες δίνοντας τα εφόδια σε κάποιον να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες σε γενικότερο επίπεδο.

Μετά το τέλος του αγώνα στους τρεις πρώτους νικητές της κάθε κατηγορίας απονεμήθηκαν μετάλλια καθώς και ένα αναμνηστικό δίπλωμα της ΚΝΕ για την συμμετοχή τους στους αγώνα. Τις απονομές έκαναν εκ μέρους του Τμήματος Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής της ΚΕ του ΚΚΕ η Λούλα Καρατζά, ο Σπύρος Βασδέκης, ο Ηλίας Ζαχαρόγιαννης και ο Γιώργος Παραδείσης.

Η τριάδα των νικητών και οι χρόνοι τους στις διαδρομές ανδρών-γυναικών σε κάθε κατηγορία ήταν:

5 χλμ. Ανδρών: 1. Γιώργος Τζουβίστας 18.25, 2. Κωστ/ντινος Ντίνου 18.40, 3. Νίκος Ξηνταράς 22.45

5 χλμ. Γυναικών: 1. Βερονίκη Μπούγα 21.27 (3η στην γενική κατάταξη της διαδρομής) 2. Κατερίνα Κόμη 22.38, 3. Σοφία Τσικούηρα 23.19

10 χλμ. Ανδρών: 1. Νίκος Σκούταρης 41.05, 2. Γιώργος Θεοδότος 41.57, 3. Κωστας Παπατσούγλου 46.11

10 χλμ. Γυναικών: 1. Αλεξάνδρα Καρζή 54,.62, 2. Μαργαρίτα Τζανετάκη 1.03.11, 3. Αλεξάνδρα Βουλπίωτη 1.04.33

Απ’ την πλευρά του ο αντίστοιχος νικητής στα 10 χλμ. των ανδρών Νίκος Σκούταρης χαρακτήρισε τον Λαϊκό Αγώνα Δρόμου μια ιδιαίτερη διοργάνωση εξαιτίας του χώρου που πραγματοποιείται εντός του πάρκου Αντ.Τρίτσης. Ενώ ειδικά για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία της ΚΝΕ την χαρακτήρισε εντυπωσιακή που κατάφερε να αντέξει και να ανδρωθεί χρόνο με τον χρόνο αποδεικνύοντας πόσο σημαντική είναι με το κάθε χρόνο να αποτελεί παρακαταθήκη για τον επόμενο.

Η νικήτρια στα 5 χλμ. των γυναικών Βερονίκη Μπούγα στάθηκε στην αξία της δωρεάν συμμετοχής,προσέφερε η πρωτοβουλία της ΚΝΕ και μαλιστα σε μια εποχή που για να αθληθεί κάποιος, έξω, θα πρέπει να πληρώσει.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

SKYROS RUN 2024: Fitness Day την Κυριακή 16 Ιουνίου

Η ομάδα του Skyros Run, όπως κάθε χρονιά έτσι και το 2024, εκτός από μια δρομική συνάντηση, φιλοδοξεί να δώσει στους δρομείς και τους συνοδούς τους ένα χορταστικό τριήμερο γεμάτο με παράλληλες εκδηλώσεις με έμφαση στις αθλητικές αλλά και τις πολιτιστικές δράσεις.

Το Skyros Run σε συνεργασία με το γυμναστήριο DOMUS HEALTH AND FITNESS BOUTIQUE στην Γλυφάδα, διοργανώνουν το FITNESS DAY.

Την Κυριακή 16 Ιουνίου θα αφεθούμε στα χέρια των έμπειρων γυμναστών του DOMUS HEALTH AND FITNESS BOUTIQUE, θα γυμναστούμε, θα διασκεδάσουμε,θα χαλαρώσουμε, θα γίνουμε μια παρέα και θα χαρούμε τις ομορφιές της μοναδικής παραλίας Μαγαζιά της Σκύρου.

Το πρόγραμμα είναι απόλυτα προσαρμοσμένο στις ανάγκες όλων όσων θα τρέξουν στο SKYROS RUN αλλά και στους συνοδούς τους με στόχο στιγμές, αποθεραπείας, διασκέδασης και χαλάρωσης στο μοναδικό αμμουδερό τερέν της Σκύρου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

– Αποθεραπεία με PILATES, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας φυσικής αγωγής Έρης
Βαβουράκη.

– BOOTCAMP CHALLENGE, παιχνίδια στην άμμο, η απόλυτη ομαδική fitness εμπειρία, υπό την
καθοδήγηση των καθηγητών φυσικής αγωγής, Σπύρο Αναστασίου και Έρης Βαβουράκη.

– FUN BEACH VOLLEY, μίνι τουρνουά beach volley για όλους, υπό την καθοδήγηση του
επαγγελματία αθλητή βολλευ και καθηγητή φυσικής αγωγής, Σπύρο Αναστασίου.

Δήλωσε τώρα συμμετοχή στο Skyros Run και λάβε μέρος εσύ και οι φίλοι σου στο fitness day. Μείνετε συντονισμένοι!

#Be1ofUs
www.skyrosrun.com
www.instagram.skyrosrun
www.facebook.com/skyrosrun
www.youtube.com/@skyrosrun9349

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Ο Παναγιώτης Καραΐσκος στο Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου!

Ο κορυφαίος Έλληνας Μαραθωνοδρόμος, ο Παναγιώτης Καραΐσκος που τον περασμένο Νοέμβριο θριάμβευσε στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, θα τρέξει στον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο της Ρόδου που θα διεξαχθεί στις 21 Απριλίου 2024.

Είναι η πρώτη φορά που ο Παναγιώτης Καραΐσκος θα συμμετάσχει στο Μαραθώνιο του «Σμαραγδένιου Νησιού» και ο ίδιος δηλώνει ανυπόμονος να βιώσει την εμπειρία: «Είναι η πρώτη φορά που θα τρέξω στο Μαραθώνιο της Ρόδου και η χαρά μου είναι μεγάλη. Έχω ακούσει από φίλους δρομείς για τα καλύτερα για τη διοργάνωση, αλλά και τη διαδρομή που συνδυάζει τρέξιμο δίπλα στη θάλασσα αλλά και στη Μεσαιωνική Πόλης της Ρόδου. Σας περιμένω όλους στη Ρόδο στις 21 Απριλίου για να χαρούμε μαζί τον αθλητισμό και τον αγώνα», δήλωσε ο Καραΐσκος που ήταν νικητής και στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας το 2023.

Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Μαριέτα Παπαβασιλείου εξέφρασε την ικανοποίηση της για τη συμμετοχή του Παναγιώτη Καραΐσκου στον 9ο Μαραθώνιο Ρόδου, σημειώνοντας ότι ο αγώνας συνεχίζει την παράδοση της φιλοξενίας των νικητών του Μαραθωνίου Αθηνών. Αναλυτικότερα, ανέφερε τα εξής: «Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε τον Παναγιώτη Καραΐσκο στη μεγάλη οικογένεια του Μαραθωνίου της Ρόδου και αποτελεί για μας μεγάλη τιμή η συμμετοχή του. Ο Παναγιώτης αποτελεί λαμπρό παράδειγμα και ανυπομονούμε να τον υποδεχθούμε στον Αγώνα μας. Με την παρουσία του, ο Διεθνής Μαραθώνιος της Ρόδου συνεχίζει την παράδοση να φιλοξενεί τους νικητές του Μαραθωνίου της Αθήνας, όπως κάναμε και πέρσι με τους σπουδαίους Χαράλαμπο Πιτσώλη και Βασιλική Κωνσταντινοπούλου».

Οι εγγραφές για τον 9ο Μαραθώνιο της Ρόδου συνεχίζονται για τα αγωνίσματα του Μαραθωνίου, του Ημιμαραθωνίου, των 5 και των 10 χλμ, στην ηλεκτρονική σελίδα του αγώνα https://www.rhodesmarathon.gr/ και είναι ευκαιρία για τους ενδιαφερόμενους να επωφεληθούν από προνομιακές τιμές σε εισιτήρια και διαμονή.

Συνδιοργανωτές του αγώνα είναι, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΡΟΔΟΥ, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου-ΔΟΠΑΡ. Επίσης, ο αγώνας υποστηρίζεται από το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου και το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ. Διεξάγεται με την πιστοποίηση του ΣΕΓΑΣ και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μαραθωνίων Δρόμων AIMS, σε μια εξαιρετική παραθαλάσσια διαδρομή που «διατρέχει» τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ρόδου.

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://www.rhodesmarathon.gr/

https://www.facebook.com/roads2rhodes/

https://www.instagram.com/roadstorhodes/

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend