Υποκλίθηκε το Λονδίνο στον Βασιλιά του Μαραθωνίου Eliud Kipchoge

Υποκλίθηκε το Λονδίνο στον Βασιλιά του Μαραθωνίου Eliud Kipchoge

O Eliud Kipchoge είναι ο Βασιλιάς του Μαραθωνίου και το απέδειξε για ακόμα μια φορά στον Μαραθώνιο του Λονδίνου, σε μια από τις γρηγορότερες μαραθώνιες κούρσες όλων των εποχών.

Ο τεράστιος Κενυάτης δρομέας, έγινε ο πρώτος άνθρωπος που κέρδισε τέσσερις φορές τη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Ο χρόνος του (2:02:37) κατατάσσεται πίσω από μόνο το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ (2:01:39) που έκανε το περασμένο φθινόπωρο στο Βερολίνο.

Με 10 νίκες σε ισάριθμες συμμετοχές σε μεγάλους Μαραθωνίους, ο Eliud Kipchoge ψάχνει να βρει τον αντίπαλο που θα τον σταματήσει, αλλά αυτό που μαντεύουμε όλοι είναι ότι ο μοναδικός που μπορεί να το κάνει είναι ο… χρόνος.

Ο Eliud Kipchoge δεν είναι μόνο ότι καταφέρνει να κερδίζει, είναι ο τρόπος που κάνει ακόμα και τους καλύτερους Μαραθωνοδρόμους του κόσμου να φαίνονται… συνηθησμένοι τύποι.

Ο Mosinet Geremew από την Αιθιοπία ήταν 18 δευτερόλεπτα πίσω (2:02:55) και απέδειξε με ρεκόρ για την χώρα του ότι είναι ένα αστέρι που έρχεται για να λάμψει τα επόμενα χρόνια, αλλά ο 34χρονος Kipchoge ακόμα κρατάει γερά.

Ο Mule Wasihun ήταν 3ος με 2:03:16, τη στιγμή που ο μεγάλος Mo Farah ολοκλήρωσε στην 5η θέση με 2:05:39.

Στις γυναίκες η Brigid Kosgei στα 25 της κάνοντας ατομικό ρεκόρ 2:18:20 κατάφερε να κερδίσει την κούρσα.

Δεύτερη ήταν η Vivian Cheruiyiot σε 2:20:14, τρίτη η Roza Dereje σε 2:20:51.

Ο αγώνας

Από την αρχή του αγώνα ο Kipchoge οδήγησε την κούρσα. Κανείς δεν θέλησε να αγωνιστεί ώμο με ώμο μαζί του για να μην προκαλέσει την… αντίδρασή του.

Τα 10 χλμ. το πέρασμά του ήταν στα 29:01, ενώ στα 21 χλμ. ήταν στο 1:01:37, σε ένα ελεγχόμενο ρυθμό που ακολούθησαν σχετικά εύκολα όλοι οι elite.

Λίγο αργότερα, όμως, ο Κενυάτης αποφάσισε να αλλάξει το ρυθμό και να ανεβάσει λίγο στροφές παρά τους ισχυρούς ανέμους. “Ένας τρόπος να ανεβάζουμε ρυθμό και να αντέχουμε, είναι να μένουμε μαζί”, έλεγε ο 34χρονος αστέρας μετά το τέλος του αγώνα, δικαιολογώντας έτσι την κίνησή του να γνέψει με το χέρι του στους αντιπάλους του να τον ακολουθήσουν.

Και όταν αγωνίζεσαι τον Kipchoge, αυτή είναι η καλύτερη σου ελπίδα – να “κρεμαστείς” όσο το δυνατόν περισσότερο από πάνω του σε μια χρονική περίοδο μέσα στον αγώνα που αποφασίζεται μόνο από αυτόν.

Τα επόμενα 4 μίλια, ο Kipchoge τα κάνει κατά σειρά σε: 4:32, 4:34, 4:34, 4:32.

Εκεί “εγκατέλειψαν” την ιδέα για νίκη ο μεγάλος Mo Farah νικητής του Μαραθωνίου στο Σικάγο, o Wilson Kipsang πρώην κάτοχος παγκοσμίου ρεκόρ και ο Tamirat Tola χάλκινος στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Τα 30 χλμ τα πέρασε σε 1:27:04 με τους Mosinet Geremew, Mule Wasihun και Shura Kitata να ακολουθούν.

Συνέχισε με τον ρυθμό του στο 4:40 ανά μίλι με το τελευταίο του πριν τερματήσει να είναι 4:26. Κάπως έτσι ο αγώνας πέρασε στην ιστορία και ο μεγάλος Κενυάτης έγραψε ιστορία για μια ακόμα φορά.

Previous ArticleNext Article

Νίκη… κολοκοτρωνέικη για τους “Δρομείς Ελπίδας”

Οι “Δρομείς Ελπίδας” ήταν ανάμεσα στους 100 εκείνους που τους έλαχε ο κλήρος να ξαναβρούν εκείνη την ανυπότακτη κολοκοτρωνέικη τρέλα . Και μιας και η αναφορά περί του Κολοκοτρώνειου Δρόμου στη διαδρομή Λιμποβίσι – Τρίπολη 28 χλμ., θα πρέπει να πούμε πως αυτήν την φορά δεν υπήρχε απλός “πιλότος”, αλλά ο Δημήτρης Γλυκός ήταν “στρατηγός” σαν τον “Γέρο του Μοριά”…

Κι αυτή η νίκη για τους “Δρομείς Ελπίδας” ήταν…κολοκοτρωνέικη, αφού αντιπαρήλθαν απόσταση, προβλήματα, περιορισμούς, τήρησαν για ακόμη μια φορά τα μέτρα ασφαλείας προς αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού και τερμάτισαν όπως πάντα με το χαμόγελο στα χείλη!

Για τους Δρομείς Ελπίδας,

Σοφατζής Γιώργος

cellphone :6942802002

Ακουμιανάκη Αδαμαντία

cellphone :6984352896

email: [email protected]

facebook :The Hope Runners – Δρομείς Ελπίδας – https://www.facebook.com/hoperunnersathens/

instagram : thehoperunners- https://www.instagram.com/thehoperunners/

Website : Hoperunners.gr-https://www.hoperunners.gr/

Αναβολή για τον 6ο Αυθεντικό Φειδιππίδειο Δρόμο

Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του 6ου Αυθεντικού Φειδιππίδειου Δρόμου είναι στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουν την αναβολή του Αγώνα Υπεραπόστασης για το επόμενο έτος 2021, λόγω των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid 19.

Πιο συγκεκριμένα, σε μια εποχή που η οργανωτική επιτροπή έβαζε τις μηχανές της διοργάνωσης του αγώνα σε πλήρη ισχύ, άλλαξαν, δραματικά, τα επιδημιολογικά δεδομένα, με αποτέλεσμα να εκδοθεί η από 21/9/2020 ανακοίνωση της Υγειονομικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού:  ΕΔΩ

Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι, όπου εφαρμόζονται έκτακτα περιοριστικά μέτρα (covid 19) όπως στην περιοχή της Αθήνας αλλά και στην Περιφέρεια Αττικής, η διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων εκτός σταδίου δεν επιτρέπεται.

Παρά τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλαμε και τις επαφές μας με όλους τους αρμόδιους Φορείς, η απόφαση δεν είναι δυνατόν να αλλάξει, αφού και οι προβλέψεις για τους επόμενους μήνες είναι χειρότερες.

Με αυτά τα δεδομένα και με γνώμονα την ασφάλεια των αθλητών αλλά και των εθελοντών, αποφασίσαμε την αναβολή του 6ου ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΥ ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΕΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ για τις 19-23 Νοεμβρίου 2021.

Σας περιμένουμε τη νέα ημερομηνία, με τη δέσμευση να καταβάλουμε από σήμερα κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη διοργάνωση του μεγαλύτερου Αγώνα επί ανοικτής οδού στον κόσμο.

Η Οργανωτική Επιτροπή του 6ου ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΥ ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΕΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

x
Send this to a friend