WWF Ελλάς: Δράση για το κλίμα – έχουμε 1,5°C διορία! 512

WWF Ελλάς: Δράση για το κλίμα - έχουμε 1,5°C διορία!

Δύο μήνες μετά τον παγκόσμιο επιστημονικό συναγερμό για την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη κατά +1,5°C, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι σε κάθε γωνιά του πλανήτη βγαίνουν στους δρόμους απαιτώντας τώρα λύσεις για να σταματήσει η κλιματική αλλαγή.

Για να στείλει και η Αθήνα το δικό της μήνυμα στους πολιτικούς ηγέτες του πλανήτη, το WWF Ελλάς καλεί όλους εσάς, τους υποστηρικτές και φίλους της οργάνωσης, στην πορεία που συνδιοργανώνουμε αυτήν την Κυριακή μαζί με φίλους από 22 οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών.

Όλοι μαζί, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και στέλνουμε ένα καθαρό μήνυμα στις κυβερνήσεις που συνεδριάζουν αυτές τις μέρες στην Πολωνία, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Συνόδου του ΟΗΕ για το Κλίμα. Απαιτούμε φιλόδοξους στόχους κατά της κλιματικής αλλαγής.

Έλα και εσύ την Κυριακή στη δράση για το κλίμα. Πάρε παιδιά και φίλους και έλα να περπατήσουμε από την Ακρόπολη μέχρι την πλατεία Συντάγματος, υπό τους μουσικούς ρυθμούς των τυμπάνων των Quilombo.

Μόνο μαζί μπορούμε να κερδίσουμε τον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής!

Μαζί διεκδικούμε έναν καθαρό και ασφαλή πλανήτη.

Δήλωσε συμμετοχή ΕΔΩ

Δήλωσε συμμετοχή και προσκάλεσε φίλους και γνωστούς σου που μπορεί να ενδιαφέρονται.

ΠΟΥ: Μετρό Ακρόπολη (Δ. Αρεοπαγίτου & Μακρυγιάννη)

ΠΟΤΕ: Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, 11:00 πμ

Πριν την εκκίνηση της πορείας, από τις 10:00 πμ και μετά, θα πραγματοποιηθούν δραστηριότητες για παιδιά και μεγάλους.

Σε περιμένουμε!

Previous ArticleNext Article

Μεσογειακοί Αγώνες: Η διοργάνωση του Οράν θα γίνει το 2022 6

Μεσογειακοί Αγώνες: Η διοργάνωση του Οράν θα γίνει το 2022

H Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων και η Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Αλγερίας αποφάσισαν από κοινού να αναβάλουν για έναν χρόνο τους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν, οι οποίοι θα διεξαχθούν πλέον το έτος 2022, ύστερα από αίτημα της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων.

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη από τα δύο μέρη, μετά από διαβουλεύσεις και λεπτομερή αξιολόγηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί παγκοσμίως από την πρωτοφανή εξάπλωση της πανδημίας COVID-19, η οποία έχει προκαλέσει την αναβολή πολλών διεθνών αθλητικών διοργανώσεων, κορυφαία των οποίων ειναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκυο,  οι οποίοι μετατέθηκαν το αργότερο για το καλοκαίρι του 2021.

Επίσης, η απόφαση  αναβολής των Μεσογειακών Αγώνων στο Οράν δρομολογήθηκε από την κοινή διάθεση προσαρμογής τους στο ευρύτερο ολυμπιακό πρόγραμμα, και προκειμένου να αναβαθμιστούν η ποιότητα και η δυναμική τους, καθώς και για να προστατευτεί η υγεία των αθλητών, αλλά παράλληλα να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή προετοιμασία τους για τους σπουδαίους αυτούς Αγώνες.

Κοινός στόχος είναι η Αλγερία και το Οράν να έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν στο Μεσογειακό αθλητικό κίνημα, εξαιρετικούς Μεσογειακούς Αγώνες, το καλοκαίρι του 2022.

Οι δύο πλευρές επαναλαμβάνουν ότι θα συνεχίσουν, στο πλαίσιο της αμοιβαίας δέσμευσής τους, τη συνεργασία και τον συντονισμό τους, προκειμένου να διασφαλιστούν οι ιδανικές συνθήκες, ώστε οι Μεσογειακοί Αγώνες του Οράν το 2022 να γνωρίσουν τεράστια επιτυχία.

Οι ακριβείς ημερομηνίες της διεξαγωγής των 19ων Μεσογειακών Αγώνων, το 2022, στο Οράν της Αλγερίας, θα γίνουν γνωστές σύντομα και κατόπιν διαβούλευσης μεταξύ των δύο πλευρών.

Στίβος: Αναβολή αγώνων μέχρι τις 17 Μαΐου 2020 9

Στίβος: Αναβολή αγώνων μέχρι τις 17 Μαΐου 2020

Την παράταση της αναβολής όλων των αγώνων του ανακοίνωσε ο ΣΕΓΑΣ μέχρι και τις 17 Μαΐου. Η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται σε συνέχεια των μέτρων που έχει λάβει η πολιτεία για τον κορονοϊό.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση: “Με αφορμή την επέκταση των μέτρων της Πολιτείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19, η ομοσπονδία ανακοινώνει την αναβολή όλων των αγωνιστικών εκδηλώσεων Πανελληνίου, Περιφερειακού και Τοπικού επιπέδου συμπεριλαμβανομένων των δρομικών αγώνων, έως τις 17 Μαΐου.

Ανάλογα με τα μέτρα και τις αποφάσεις, που θα λάβει η Πολιτεία τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξουν και οι σχετικές ανακοινώσεις της ομοσπονδίας για τους αγώνες μετά την 17η Μαΐου”.

x
Send this to a friend