Βραβεία Κολύμβησης ΛΕΑΝΔΡΟΣ: O.W.S. GRAND PRIX: Η γιορτή της θάλασσας

H  κολύμβηση έχει τη δική της γιορτή και εκτός θαλάσσης. Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η XTERRA Greece,  αθλοθέτης του Open Water Swimming GRAND PRIX που διοργανώνεται από τους συλλόγους Λέανδρος και ΑΛΣ, διοργανώνει μια λαμπερή γιορτή για το ραγδαία αναπτυσσόμενο κίνημα των Κολυμβητών Ανοικτής Θαλάσσης, την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου, και ώρα 18:00, στο diaplous Training Experience Concept – Ford T.C. (Λεωφ. Σπατών 44, Γέρακας).

Το 2018 ήταν μια σημαντική χρονιά για την κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης αφού 3098. O.W.S. κολυμβητές άνδρες και γυναίκες από 7 ως 82 ετών, με ή χωρίς στολή, όργωσαν τις Ελληνικές λίμνες και θάλασσες σε 60 αγώνες – events.

Τώρα ήρθε η ώρα της επιβράβευσης τόσο των elite, όσο και των πρωτευσάντων στα -ανά πενταετία- AGE GROUPS, βάση του διεθνώς αναγνωρισμένου τρόπου βαθμολόγησης, που εφαρμόζει και παρουσιάζει ο κ. Γιάννης Κωτσιόπουλος, εμπνευστής  του Grand Prix Open Water Swimming και πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθώνιας Κολύμβησης «ΛΕΑΝΔΡΟΣ»:

«Βιώνουμε το Παγκόσμιο φαινόμενο της μαγείας της ραγδαίας ανάπτυξης  του Open Water Swimming.  Στην Ελλάδα δεν είναι απλά  ανάπτυξη. Είναι εκτόξευση. Σαν παλιός στον χώρο συντονίζω για 6η χρονιά την λεπτομερή καταγραφή  της κάθε προσπάθειας Όλων . Δηλαδή πχ το 2018 καταγράψαμε και βαθμοθετήσαμε τις επιδόσεις όλων των 3.098 μαραθωνοκολυμβητών στους 60 αγώνες του Grand Prix O.W.S. σε όλη την Ελλάδα. Έτσι σήμερα έχουμε την χαρά να βραβεύουμε την ELITE. Χαμογελάμε, κολυμπάμε και το γιορτάζουμε

Στη τελετή βράβευσης  που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά  και όλα δείχνουν πως θα γίνει θεσμός, θα συναντηθούν κορυφαίοι αθλητές και ερασιτέχνες κολυμβητές οι οποίοι μέσα από έναν υγιή και ανιδιοτελή αθλητικό ανταγωνισμό, απολαμβάνουν το μαγευτικό υγρό στοιχείο της χώρας μας.

O επικεφαλής της ομάδος TRIMORE Multisports TOUR  και XTERRA Race Director, Κωνσταντίνος Μητρόπαπας, ως αθλοθέτης της εκδήλωσης δήλωσε: «Είναι τιμή μας να φιλοξενούμε στο χώρο μας και να βραβεύουμε σε συνεργασία με τον ΛΕΑΝΔΡΟ και τον φίλο – εμπνευστή μου Γιάννη Κωτσιόπουλο, τους κολυμβητές που διακρίθηκαν σε έναν θεσμό ιδιαίτερο και εμπνευσμένο. Ονειρευόμαστε, η κολύμβηση που τόσο αγαπάμε, να μας ενώνει τόσο στις θάλασσες όσο και στη στεριά, οι κολυμβητές ανοικτής θαλάσσης να πληθαίνουν ολοένα και περισσότερο και όμορφες διοργανώσεις να αναδεικνύουν την Ελληνική ομορφιά στα σημεία που επιλέγεται να πραγματοποιούνται.».

Χορηγός της εκδήλωσης είναι η Arena και θα την  παρουσιάσει η δημοσιογράφος Γκρέτα Λυμπεροπούλου. Στο party που θα ακολουθήσει τη μουσική επιμέλεια θα έχει ο DjPappas και την δροσερή νότα θα προσφέρουν  τα Φυσικά Μεταλλικά Αναψυκτικά ΒΙκος και η Μπύρα Νήσος.

 

Previous ArticleNext Article

Η TRIMORE – XTERRA Greece οικοδεσπότης στη γιορτή της κολύμβησης

Η TRIMORE – XTERRA Greece οικοδεσπότης στη γιορτή της κολύμβησης

Η TRIMORE – XTERRA Greece, πάντα κοντά στους αθλητές, ήταν για τρίτη συνεχή χρονιά χορηγός και οικοδεσπότης του Open Water Swimming Grand Prix από τον ΛΕΑΝΔΡΟ, και της ειδικής βράβευσης των Elite και όλων των ηλικιακών κατηγοριών του ραγδαία αναπτυσσόμενου κινήματος της κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης

Η βράβευση των 200 διακριθέντων, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου και φιλοξενήθηκε στον ιδιαίτερο χώρο του diaplous Training Experience Concept-Ford T.C. Αξίζει να σημειωθεί ότι τη χρονιά που πέρασε, 3404 O.W.S. κολυμβητές, άνδρες και γυναίκες, από 10 ως 82 ετών, με ή χωρίς στολή όργωσαν τις ελληνικές λίμνες και θάλασσες, σε 60 αγώνες, στο πλαίσιο του 7ουGrand Prix O.W.S. 2019. Είναι ενδεικτικό ότι ο αριθμός των κολυμβητών αυξήθηκε κατά 98% από το 2014!

Η βράβευση των αθλητών γίνεται βάσει του διεθνώς αναγνωρισμένου τρόπου βαθμολόγησης, που εφαρμόζει και παρουσιάζει ο Γιάννης Κωτσιόπουλος, εμπνευστής του Grand Prix Open Water Swimming και πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθώνιας Κολύμβησης ΛΕΑΝΔΡΟΣ. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, έγινε τιμητική βράβευση στους 9 διακριθέντες των δύο αγώνων ISOMAN-G, που πραγματοποιήθηκαν στην Καστοριά και το Ρέθυμνο, ανανεώνοντας το ραντεβού για το Ρέθυμνο στις 25-27 Σεπτεμβρίου σε quarter απόσταση.

 

Χορηγοί, επίσης, της εκδήλωσης ήταν οι: Arena, TrueBites, Χυμοί Χριστοδούλου και Εκδόσεις Ψυχογιός. Το συντονισμό και την παρουσίαση της βράβευσης, η οποία συμπληρώνοντας τρία έτη έχει ήδη γίνει θεσμός, είχε η δημοσιογράφος Γκρέτα Λυμπεροπούλου

Γιατί κάνουμε ντους πριν μπούμε στην πισίνα;

μάτια που γίνονται κόκκινα μετά τη κολύμβηση στην πισίνα έχουν αιτία τα ούρα και όχι το χλώριο της πισίνας, σύμφωνα με μια αμερικανική μελέτη.

Η χημική αντίδραση που προκαλείται από τα ούρα και το χλώριο προκαλεί όχι μόνο επώδυνα μάτια αλλά μπορεί επίσης να δημιουργήσει δηλητηριώδη αέρια που βλάπτουν τους πνεύμονες, την καρδιά και το νευρικό σύστημα.

“Αυτή η χλωριούχα μυρωδιά στην πισίνα δεν είναι στην πραγματικότητα χλώριο” δήλωσε ο Chris Wiant, πρόεδρος του Water Quality and Health Council στις ΗΠΑ . “Αυτό που μυρίζει είναι χημικές ουσίες που σχηματίζονται όταν το χλώριο αναμιγνύεται με ούρα, ιδρώτα και βρωμιά από το σώμα κολυμβητών.”

Το χλώριο και άλλα απολυμαντικά προστίθενται σε μια πισίνα για να καταστρέψουν τα μικρόβια. Η ούρηση σε μια πισίνα μειώνει το χλώριο και στην πραγματικότητα παράγει μια ερεθιστική χημική ουσία που κάνει τα μάτια των ανθρώπων να γίνονται κόκκινα.

Για την εξάλειψη των ερεθισμών που προκαλούνται από ενώσεις που περιέχουν άζωτο και βρίσκονται στα ούρα, περισσότερο χλώριο μπορεί να χρειαστεί να προστεθεί σε μια πισίνα.

Το κολύμπι στην πισίνα εσωτερικού χώρου μπορεί να γίνει επικίνδυνο, σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, καθώς οι ερεθιστικές ουσίες μετακινούνται στον αέρα που περιβάλλει την πισίνα και μπορεί να προκαλέσει βήχα, συριγμό, ή ακόμα και κρίσεις άσθματος. Κι έπειτα υπάρχει το ζήτημα των λοιμωδών νοσημάτων.

Τα μικρόβια

Ο ιός Cryptosporidium είναι η κύρια αιτία των νόσων που μεταδίδονται στο νερό. Ο λόγος για αυτό; Οι άνθρωποι που κολυμπούν ενώ έχουν μια μικρή διάρροια απελευθερώνουν μικρές ποσότητες μικροβίων, όπως Cryptosporidium (ή “crypto” για συντομία), Norovirus, και E. coli μέσα στο νερό.

Οι κολυμβητές που είναι άρρωστοι με διάρροια – ή που ήταν άρρωστοι τις τελευταίες δύο εβδομάδες – μολύνουν το νερό της πισίνας με μικρόβια.

Ορισμένα μικρόβια που προκαλούν διάρροια μπορούν να ζήσουν από λεπτά έως μερικές ημέρες σε πισίνες, ακόμη και αν η πισίνα είναι καλά συντηρημένη. Το μόνο που χρειάζεται για να μολυνθεί κάποιος είναι να καταπιεί μια μικρή ποσότητα νερού της πισίνας.

Αυτός είναι και ο λόγος που πριν τη χρήση της πισίνας πρέπει να έχει ουρήσει και να κάνει ντους!

Διαβάστε επίσης: Και είχα μια φαγούρα…

x

Send this to a friend