Site icon runnfun.gr

Τρόποι για να εξοικονομήσετε χρήματα στο Super Market τις ημέρες του Κορωνοϊού  

Οι συνέπειες της καραντίνας είναι αυτές που μας απασχολούν περισσότερο τις πρώτες ημέρες της πανδημίας του Κορωνοϊού, ωστόσο, το επόμενο διάστημα είναι δεδομένο ότι θα έχουμε κι άλλους… πονοκεφάλους.

Κυριότερος θα είναι ο οικονομικός. Η ύφεση στην οικονομία θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ωστόσο, μεγάλη πίεση θα δεχθούν και οι εργαζόμενοι που θα δουν τους μισθούς τους να μειώνονται και τις όποιες οικονομίες τους να εξαντλούνται.

Ένας τρόπος είναι να εξοικονομήσετε καθημερινά χρήματα στο Super Market. Δείτε παρακάτω ορισμένους τρόπους.

Επιλέξτε πιο φθηνά κομμάτια κρέατος

Το κρέας είναι συχνά η πιο ακριβή αγορά σε κάθε λογαριασμό. Βρείτε λιγότερο δαπανηρές αλλά γευστικές περικοπές. Για παράδειγμα αντί να αγοράσετε στήθος κοτόπουλου, πάρτε ένα ολόκληρο ή αντί για ψαρονέφρι προτιμήστε την πανσέτα. Επίσης αξιοποιήστε το κρέας σας μαγειρεύοντάς το με τον καλύτερο τρόπο. Μπορείτε να ψήσετε για παράδειγμα το στήθος από το κοτόπουλο και το υπόλοιπο να το κρατήσετε για να φτιάξετε μια σούπα.

Πόσο διαρκεί η απολύμανση των χεριών μετά από χρήση απολυμαντικού υγρού;

Όσπρια για πρωτεΐνη  

Αφήστε πίσω το κρέας και χρησιμοποιείστε εναλλακτικές επιλογές πρωτεΐνης όπως όσπρια ή τοφου. Αν σας αρέσουν τα φασόλια, οι φακές, τα ρεβίθια, η φάβα, επιλέξτε τα άφοβα. Μην πάρετε κονσέρβες, αλλά προτιμήστε τις αποξηραμένες ποικιλίες. Αυτό θα σας δώσει επιλογές και στο μαγείρεμα. Μπορείτε να φτιάξετε σούπες και σαλάτες, χούμους και πουρέδες.

Αγοράστε λαχανικά και φρούτα

Το λάχανο, το κουνουπίδι, το μπρόκολο, αλλά και φρούτα όπως τα μήλα και τα πορτοκάλια είναι πηγές πλούσιες σε φυτικές ίνες, θρεπτικές και μπορούν να σας χορτάσουν σε προσιτές τιμές. Μην επιλέγεται ακριβά φρούτα (ανανάς, μάνγκο κτλ).

Αγγίζετε το πρόσωπό σας 20 φορές την ώρα! Δείτε πως θα σταματήσετε

Μην κάνετε… στοκ από χαρτιά υγείας και αντισηπτικά

Έτσι κι αλλιώς ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων του σούπερ μάρκετ «φεύγει» σε καθαριστικά, χλωρίνες, σαπούνια, αντισηπτικά , μαντιλάκια και σε ορισμένες περιπτώσεις σε… χαρτιά υγείας. Μην κάνετε… στοκ από τέτοια προϊόντα. Πάρτε όσα χρειάζεστε. Δεν υπάρχει λόγος να έχετε 10 μπουκάλια αντισηπτικό σπίτι σας. Όταν προσαρμοστούν οι εταιρίες στη ζήτηση, θα είναι αρκετά για όλους. Και αυτό είναι θέμα ημερών. Μέχρι τότε, μη χαλάτε χρήματα γιατί αυτή τη στιγμή τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι πιο ακριβά από ότι θα είναι σε 5-10 ημέρες.

Σωστή συντήρηση

Τα παραπάνω προϊόντα μπορούν να κρατήσουν αρκετές ημέρες. Το κρέας στην κατάψυξη, τα όσπρια στο ντουλάπι σας. Όσο για τα λαχανικά και τα φρούτα, επιλέξτε να τα κλείσετε σε μεμβράνη και να μην έχουν επαφή μεταξύ τους μέσα στο ψυγείο. Θα σας εκπλήξει πόσο καλά μπορούν να διατηρηθούν. Τα μήλα κρατήστε τα σε ξεχωριστό ράφι ή συρτάρι στο ψυγείο σας.

Γενικώς προσπαθήστε να αποφύγετε τα «είδη πολυτελείας» αυτές τις ημέρες και κάντε λίγο… κράτει.

Διαβάστε επίσης: Φαγητό με delivery: Οι απαντήσεις για τους φόβους και το ηθικό δίλλημα

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version