Site icon runnfun.gr

Τροφές και ροφήματα που σας… τρώνε την ενέργεια!

Υπάρχουν τροφές που βοηθούν στο αδυνάτισμα, αλλά και κάποια τρόφιμα που μας εξαντλούν και πρέπει να ελαττώσουμε.

Πρέπει να γνωρίζετε τα τρόφιμα που «τρώνε» την ενέργειά μας, και ακόμα και αν ανήκουν σε αυτά που δεν έχουν ημερομηνία λήξης, πρέπει να σκέφτεστε διπλά πριν τις καταναλώσετε.

Καφές

Όσο και αν κανείς θα πίστευε το αντίθετο, η καφεΐνη τελικά εξαντλεί τον οργανισμό. Και αυτό γιατί είναι ένα χημικό διεγερτικό που μας κάνει να βρισκόμαστε σε εγρήγορση μεν, ωστόσο όταν η επιρροή της περνά αφήνει πίσω της ένα αίσθημα μεγαλύτερης κούρασης. Πρέπει λοιπόν να προσέχουμε τις ποσότητες που καταναλώνουμε.

Τροφές για μέγιστη ενέργεια, αντοχή και αποκατάσταση

Αλκοόλ

Τα σημάδια της εξάντλησης που προκαλεί στον οργανισμό το αλκοόλ τα έχουν δει όλοι. Το πρωί μετά από ένα τρελό ξενύχτι είναι πάντα… δύσκολο. Και αυτό γιατί ο οργανισμός προσπαθεί να επεξεργαστεί και να μεταβολίσει το αλκοόλ με αποτέλεσμα να εξαντλείται.

Ψωμί

Τα ψωμιά από κατεργασμένο αλεύρι περιέχουν πολλούς υδατάνθρακες αλλά όχι από αυτούς που βοηθούν στη διατήρηση μιας σταθερής ροής ενέργειας.

Τροφές που προσφέρουν ενέργεια και βοηθούν στην απώλεια βάρους

Επεξεργασμένα δημητριακά

Όπως και το ψωμί έτσι και τα δημητριακά εξαντλούν τον οργανισμό. Πολύ περισσότερο αν περιέχουν ζάχαρη που απελευθερώνει ινσουλίνη στο σώμα, η οποία με τη σειρά της απελευθερώνει το αμινοξύ τρυπτοφάνη στον εγκέφαλο, το οποίο προκαλεί υπνηλία.

Διαβάστε επίσης: Τροφές που δεν ξέρατε ότι πρέπει να αποφεύγετε όταν κάνει ζέστη

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version