TRIMORE SwimRunHydra! Στην Ύδρα κάτι άλλαξε για πάντα!

TRIMORE SwimRunHydra! Στην Ύδρα κάτι άλλαξε για πάντα!

Μια νέα σελίδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού και των MultisportsEvents γράφτηκε με απόλυτη επιτυχία το τριήμερο 16-18 Νοεμβρίου 2018. Ο Δήμος Ύδρας , ο Yδραϊκός Ναυτικός Όμιλος και η TRIMORE Multisports Tour, διοργάνωσαν στο μαγευτικό και ιστορικό νησί του Αργοσαρωνικού το απίστευτο 1ο TRIMORE SwimRunHydra. Ένα event αλλιώτικο απ’ τα’ άλλα! Ξεχωριστό, πλούσιο, δυναμικό, ανεξίτηλο!

Η πανέμορφη όλες τις εποχές Ύδρα, υποδέχτηκε τους πρώτους SwimRunners, τα 23 τολμηρά ζευγάρια (τα εγγεγραμμένα ζευγάρια ήταν 37 αλλά.. δεν το τόλμησαν όλοι )που αψήφησαν τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και στάθηκαν στην εκκίνηση δεμένα μεταξύ τους ανά δύο με σκοινί, κολύμπησαν συνολικά 3,2χλμ και έτρεξαν 10 χλμ., με τέσσερις εναλλαγές ανάμεσα στα δύο αθλήματα.

Η ιδιαιτερότητα της διοργάνωσης και ο πραγματικός άθλος όλων των συμμετεχόντων να σταθούν στη γραμμή της εκκίνησης, οδήγησαν τους διοργανωτές να αποφασίσουν και τιμώντας όλα τα ζευγάρια να τους προσφέρουν το κόψιμο της κορδέλας: We Both Finish SwimRunHydra” κάτω από την αψίδα του τερματισμού τους, στην αγκαλιά των ίδιων των διοργανωτών (αδέλφια Μητρόπαπα).

Στον αγώνα υπήρξε και μία εγκατάλειψη ζευγαριού, η οποία αντιμετωπίστηκε άμεσα από τους διοργανωτές, με τα επαρκή μέτρα διαχείρισης τέτοιου περιστατικού που είχαν εκπονηθεί σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Ύδρας, τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών, τους Ναυαγοσώστες της Ευρωπαϊκής Ναυαγοσωστικής Σχολής, το Σύνδεσμο Ελλήνων Βατραχανθρώπων και τα 6 επιχειρησιακά σκάφη της διοργάνωσης. Το ζευγάρι των αθλητών: Ανδρέας Μπέγκος και Έλληνας Ανδρέου, κατόπιν της προληπτικής περίθαλψης στο Νοσοκομείο, πέρασαν την αψίδα τερματισμού με τιμές, επιβεβαιώνοντας την ήδη αποκατεστημένη υγεία τους.

Όλες οι υπηρεσίες του νησιού, από το Λιμενικό Σώμα, την Αστυνομική Αρχή, την Σχολή Εμποροπλοιάρχων, το Ιστορικό Μουσείο – Αρχείο Ύδρας, τις υπηρεσίες του Δήμου περιλαμβανομένης της επικεφαλής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ύδρας, το Νοσοκομείο, αλλά και τους επαγγελματίες της Ύδρας, καθώς και οι δεκάδες παθιασμένοι, ορεξάτοι και ακάθεκτοι υπό όλες τις καιρικές συνθήκες εθελοντές, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και στάθηκαν στο πλευρό των διοργανωτών, προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι αντάξιο μιας τέτοιας διοργάνωσης και επαρκές για τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν. Επισκέπτες και κάτοικοι του νησιού αποτέλεσαν ένα ενθουσιώδες κοινό και όλοι μετρούν αντίστροφα για την διοργάνωση του 2019.

Επικές μονομαχίες και ιστορικοί τερματισμοί

Οι αθλητές έζησαν μια πρωτόγνωρη εμπειρία ξεπερνώντας τις δυσκολίες της θάλασσας και του καιρού.

Σπύρος Γκοτζιάς – Παναγιώτης Δημόπουλος έκοψαν πρώτοι την κορδέλα του τερματισμού στο 1ο TRIMORE SwimRunHydra σε01:34:02. Στη δεύτερη θέση τερμάτισαν οι Γιώργος Αλυφαντής- Γρηγόρης Σουβαντζόγλου με 01:40:15 . Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι αθλητές που ταξίδεψαν από την Γαλλία DavidPadare-NicolasBadet με χρόνο 01:40:30

Οι Στυλιανός ΑνδρεάδηςΔήμητρα Μπίκα ήταν το πρώτο μεικτό ζευγάρι με 01:48:41, ενώ οι δύο πρώτες γυναίκες ήταν οι Κέλλυ Μπίχτα – Εύα Μπέκα με 02:01:27. Το ζευγάρι Παπαναστασίου -Νικολούτσου ήταν το μοναδικό επίσημο ζευγάρι και στη ζωή, που συμμετείχε.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στα τρία ζευγάρια των Υδραίων που συμμετείχαν και επίσης βραβεύτηκαν. Με πολύ καλές επιδόσεις τερμάτισαν οι Ράππας-Ρούσης, Κεχαγιόγλου- Κεχαγιόγλου και Ρος-Λεμπέση

Δείτε όλα τα ζευγάρια και τα αποτελέσματα στο https://esportevents.gr

 Πανδαισία εκδηλώσεων

H διοργάνωση άρχισε την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου με την εκδήλωση «Η Τέχνη καλωσορίζει τον Αθλητισμό» στο Ιστορικό Μουσείο – Αρχείο Ύδρας. Με οικοδέσποινα την διευθύντρια του Μουσείου κα. Αδαμοπούλου, οι αθλητές παρακολούθησαν μια εξαιρετική εκδήλωση προς τιμήν του κορυφαίου καλλιτέχνη Αλέκου Φασιανού, που έδωσε το παρών μαζί με τον διάσημο Έλληνα ζωγράφο Αλέξη Βερούκα. Στους χώρους του μουσείου πραγματοποιήθηκε η πρώτη τεχνική ενημέρωση SwimRunστην Ελλάδα παρουσία όλων των συμμετεχόντων. Το PastaParty ακολούθησε στην ταράτσα του Μουσείου με φόντο το ιστορικό λιμάνι.

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Νοεμβρίου το πρωί, παιδικός αγώνας σκακιού σιμουλτανέ. Η δραστηριότητα διενεργήθηκε σε αίθουσα του Λυκείου της Ύδρας (λόγω καιρού) από τον Ολυμπιονίκη , Αναστάσιο Τζούμπα σε συνεργασία με το Σκακιστικό Όμιλο Ύδρας, ο οποίος έπαιξε ταυτόχρονα παρτίδες με 40 σκακιστές, παιδιά και νέους, δίνοντάς τους σημαντικές και χρήσιμες συμβουλές τακτικής.

Με την αρωγή του Συλλόγου Δρομέων Ύδρας (HydrasTrail) διοργανώθηκε το Σάββατο 17 Νοεμβρίου  από τις 18:30 έως τις 20:00 νυχτερινό περπάτημα 5 χιλιομέτρων σε καλντερίμια του οικισμού αλλά και σε μονοπάτια της Ύδρας με μεγάλη συμμετοχή που ξεπέρασε τα 80 άτομα.

Οι φίλοι των WaterSports έζησαν μέσα στο λιμάνι της Ύδρας την SUP Experienceby BIC Sports με την καθοδήγηση του εκπαιδευτή Σαράντη Κύρκου και δίπλα του τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Στο πλαίσιο του SwimRunHydra πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες που έδωσαν μεγάλη χαρά στα παιδιά της Ύδρας. Οι μικροί φίλοι έκαναν yoga με τις καθηγήτριες Μαρία Μαγκανάρη και Μαρία Μανωλάκη. Διαγωνίστηκαν στην ποδηλατική βραδυπορία καθώς και στους ελιγμούς με τα ξύλινα ποδήλατα της Cocomat-Bikes και ήρθαν σε επαφή με το LaserRun που αποτελεί τμήμα του Ολυμπιακού αθλήματος του Μοντέρνου Πεντάθλου.

Η τελετή βράβευσης των αθλητών  πραγματοποιήθηκε στο Λιμάνι της Ύδρας με φόντο τα αμφιθεατρικώς χτισμένα ιστορικά αρχοντικά του νησιού σε μια γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού. Στην τελετή αυτή, παρέλαβαν το μετάλλιο συμμετοχής τους καθώς και τον έπαινο SwimRunHydra από τους ίδιους τους διοργανωτές, όλα ανεξαιρέτως τα ζευγάρια, ανεβαίνοντας στο βάθρο και ακούγοντας το όνομά τους. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των απονομών, ο Αντιδήμαρχος Ύδρας κ. ΓιάννηςΜπελεγρής εκ μέρους του Δήμου Ύδρας έδωσε “Τιμής ένεκεν” τιμητική πλακέτα στον επικεφαλής της TRIMORE κ. Κωνσταντίνο Μητρόπαπα.

Ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γιώργος Κουκουδάκης δήλωσε «Η μοναδική σε φυσική και αρχιτεκτονική ομορφιά Ύδρα πρωτοτύπησε για άλλη μια φορά. Οι πρώτοι αγώνες SwimRun στην Μεσόγειο πραγματοποιήθηκαν στο Νησί μας! Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και ευχαριστίες στους συντελεστές αυτής της μοναδικής διοργάνωσης για τη μοναδική εμπειρία που μας χάρισαν. Η Ύδρα απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι ένα Νησί ζωντανό 365 μέρες το χρόνο!»

Ο επικεφαλής της Trimore SportsTour κ. Κωστής Μητρόποπαπας δήλωσε «Είμαι Πανευτυχής! Ηγούμαι μιας ομάδος που σχεδίασε και υλοποίησε ένα όνειρο! Το όνειρο αυτό το ζήσαμε μαζί με τους πρωταγωνιστές του.. όλοι! Γράψαμε την πρώτη σελίδα μιας νέας ιστορίας στην Ύδρα και η ιστορία αυτή, έχει πολλές ακόμη σελίδες. Τη σελίδα αυτή τη γράψαμε όλοι μαζί. Αθλητές, Εθελοντές-Αρωγοί, Θεατές, Διοργανωτές. Θέλω πρώτα να ευχαριστήσω με υπόκλιση του αθλητές που μας εμπιστεύτηκαν, όχι μόνο τη στιγμή που έκαναν την εγγραφή τους αλλά ιδιαίτερα τη στιγμή που υπάκουσαν στο παράγγελμα να μπουν στη θάλασσα, βλέποντας τα κύματα των 6 μποφόρ. Μας πίστεψαν και δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ. Θα έχουν πάντα ιδιαίτερη μεταχείριση αυτά τα 48 ονόματα από τη διοργάνωση αυτή. Θέλω να ευχαριστήσω με τιμή τους εθελοντές όλων των θέσεων που ήταν γενναίοι, πρόθυμοι και αποτελεσματικοί καθώς και τους αρωγούς όλων των επιπέδων (Χορηγοί, Θεματικοί Χορηγοί, Αρωγοί, Υποστηρικτές, Φορείς και Θεσμούς του Νησιού, Επαγγελματίες του νησιού, τον Ε.Ο.Τ, την Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου και την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος).

Θέλω να συγχαρώ πριν ευχαριστήσω θερμά όλους τους ανθρώπους του νησιού που ακόμη ηχούν τα λόγια και τα χειροκροτήματά τους στα αυτιά κάθε ενός αθλητή, γιατί: “έτσι δημιουργείς θεσμούς”. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τους συνδιοργανωτές μας: Δήμος Ύδρας και Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ύδρας καθώς και Υδραϊκό Ναυτικό Όμιλο και προσωπικά τον Δήμαρχο Γιώργο Κουκουδάκη, τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Μπελεγρή, την αντιπρόεδρο του Κ.Ε.Δ.Υ. Κα Κατερίνα Μαραγκού, τον Θοδωρή Μουστακαρία και τον Φίλιππο Καϊάφα του Υ.Ν.Ο. και την εκπληκτική Μαρία Μαγκανάρη. Τέλος, ευχαριστώ εκ μέρους και του Αναστάση Μητρόπαπα (αδελφού μου) τα μέλη της ομάδος μας: Μαρία, Κέλλυ, Ελένη, Γκρέτα, Αντώνη, Γιώργο, Έλληνα, Ανδρέα και ασφαλώς τα δύο μου παιδιά: Νικόλα – Ηλία! Άφησα ένα κομμάτι της καρδιάς και του νου μου στην Ύδρα για να το βρίσκω σε εγρήγορση για κείνα που έρχονται: ακόμη ψηλότερα – ακόμη μακρύτερα!»

Στο 1ο TRIMORE SwimRunHydra την ασφάλεια και υγεία των συμμετεχόντων διασφάλισε η Ευρωπαϊκή Ναυαγοσωστική Σχολή, καθώς ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών. Μεγάλοι χορηγοί και αναντικατάστατοι αρωγοί είναι οι: ΒΙΚΟΣ, FORD, ΟΠΑΠ, OMNICRAFT, ενώ αθλητικός χορηγός είναι η ARENA και SAUCONY. Τη διοργάνωση, τους αθλητές και ότι αξίζει ασφαλίζει η MINETTA. Carglass, Melissa, BIC Sports,Coco-Mat Bikes, Maurten, Ostracon, SUUNTO, WD-40, Orsero, Island Tribe, One Zipper, RaceFinder, Davaris Creations θεματικοί χορηγοί.

 

Previous ArticleNext Article

Η αξία της προπόνησης με ποδήλατο και 8 tips για αρχάριους

Εάν ο σκοπός σου είναι να γυμνάσεις όλο το σώμα σου, αλλά και να βελτιώσεις την υγεία σου διάλεξε το ποδήλατο. Το ποδήλατο  σου προσφέρει την τέλεια εκγύμναση σώματος και πνεύματος.

Ναι, γιατί εκτός από τα οφέλη στο σώμα σου, είναι τρομερά αγχολυτικό και σε χαλαρώνει. Το κόστος σε σχέση με τα οφέλη του είναι ελάχιστο και σου προσφέρει ευελιξία όταν κινείσαι μέσα στην πόλη, και μάλιστα οικολογικά.

Πως πρέπει να χρησιμοποιούν το αντιηλιακό όσοι κάνουν ποδήλατο

Συγκεκριμένα τα οφέλη στον οργανισμό σου είναι:

1.      Βελτίωση της φυσικής αντοχής σου

2.      Βελτίωση του καρδιαναπνευστικού συστήματος

3.      Βοηθά στην ισορροπία του σώματος σου

4.      Γυμνάζει συμμετρικά τους μυς και στην δεξιά πλευρά με αυτούς που είναι στην αριστερή πλευρά τους σώματος σου

5.      Ενδυναμώνει όλους τους μύες

6.      Διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος

7.      Προσφέρει δύναμη και ευλυγισία

8.      Αυξάνει τις καύσεις του μεταβολισμού

9.      Βοηθά στην πρόληψη του διαβήτη, της παχυσαρκίας και της κατάθλιψης

10.   Μειώνει την αρτηριακή πίεση και την χοληστερίνη

Διάλεξε ένα ποδήλατο στα μέτρα σου σε ένα εξειδικευμένο κατάστημα πώλησης ποδηλάτων, με σέρβις σε πιθανή βλάβη για να ξεκινήσεις. Υπάρχουν πολλά είδη που μπορείς να επιλέξεις, της πόλης, του βουνού με πιο σκληρό σκελετό και χαμηλό τιμόνι και τα αγωνιστικά. Κάνε την επιλογή σου ανάλογα με τη χρήση και με το πόσο βολικά αισθάνεσαι.

25 λόγοι για τους οποίους οι δρομείς θεωρούν το τρέξιμο καλύτερο από το ποδήλατο

Πρέπει να προσέχεις όμως ορισμένα σημεία, ειδικά αν ξεκινάς τώρα:

– Να φοράς πάντα ειδικό κράνος, αθλητικά παπούτσια και σορτς ή κολάν με ενίσχυση.

– Ρύθμισε την σέλα σου ώστε να μην τεντώνει το πόδι σου όταν κάνεις πεντάλ.

– Μην καμπουριάζεις και μη γέρνεις μπροστά ή πίσω ούτε να ακουμπάς στο τιμόνι για να ξεπιαστείς.

– Ο φτέρνες σου να μην ακουμπούν ποτέ στα πεντάλ και τα γόνατα σου να είναι ελαφρώς λυγισμένα.

– Τα χέρια σου για να απορροφούν τους κραδασμούς να τα έχεις λυγισμένα και να μην σφίγγεις τους αγκώνες.

– Να έχεις πάντα μαζί σου ένα μπουκάλι νερό.

– Όταν θες να σταματήσεις, για ασφάλεια, χρησιμοποίησε και τα δύο φρένα.

– Κατά τις βραδινές ώρες προτίμησε ανοιχτόχρωμα ρούχα ώστε να είσαι ορατός στους οδηγούς και να ελέγχεις ότι τα φανάρια λειτουργούν.

Βρες ένα πρόγραμμα που θα σου ταιριάζει, χρησιμοποίησε το στις καθημερινές σου μετακινήσεις (ακόμα και στο μετρό μπορείς να το μεταφέρεις πια) ώστε και να αναζωογονηθείς και θα προσφέρεις στον εαυτό σου την καλύτερη φυσική γυμναστική. Μπορείς ακόμα με ένα προπονητήριο να απολαμβάνεις τα οφέλη και μέσα στο σπίτι. Ακόμα;

Διαβάστε επίσης: Βλάπτει το ποδήλατο τη σεξουαλική υγεία των ανδρών;

Η κατάλληλη διατροφή για τα αθλήματα του υγρού στίβου

Γράφει η Βέρα Γιαννακίτσα (Διαιτολόγος – Διατροφολόγος MSc)* 

Η διατροφή των αθλητών του υγρού στίβου διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην απόδοση των αθλητών και στην διατήρηση της ενέργειάς τους κατά την διάρκεια του αγώνα.

Μπορεί οι προπονήσεις και οι αγώνες να έχουν μπει στον… πάγο λόγω της πανδημίας του covid-19, ωστόσο, είναι καλό να ξέρουμε ορισμένα πράγματα και να ενισχύουμε τις γνώσεις μας για να επιστρέψουμε δυναμικά όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Το μυϊκό γλυκογόνο είναι η κύρια πηγή ενέργειας σε παρατεταμένη άσκηση όταν η προπόνηση ή ο αγώνας λαμβάνει χώρα σε πιο ψυχρά κλίματα ή όταν οι θερμοκρασίες είναι ουδέτερες. Όταν τα επίπεδα του μυϊκού γλυκογόνου είναι επαρκή, ο χρόνος της εξάντλησης παρατείνεται.

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ/ΑΓΩΝΑ

Προτεραιότητα του ειδικού οφείλει να είναι η αύξηση των αποθεμάτων του μυϊκού και ηπατικού γλυκογόνου πριν τον αγώνα. Επομένως, το διαιτολόγιο των αθλητών αυτών χρειάζεται να περιλαμβάνει υδατάνθρακες σε ποσοστό από 55 έως 70% των συνολικών θερμίδων, με τις πρωτεΐνες και τα καλά λιπαρά να καλύπτουν το υπόλοιπο κομμάτι της διατροφής. Κύριες πηγές υδατανθράκων είναι το ψωμί, τα δημητριακά, τα όσπρια, τα φρούτα και τα λαχανικά. Καλό είναι οι πρωτείνες να είναι υψηλής βιολογικής αξίας, όπως αυτές που περιέχουν τα αυγά και σε ποσότητα τουλάχιστον 1 γραμμαρίου ανά κιλό σωματικού βάρους. Όσο αναφορά τα λιπαρά, παραδείγματα καλών πηγών λίπους είναι οι ξηροί καρποί, το ελαιόλαδο, το αβοκάντο.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ/ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η πιο σημαντική οδηγία που είναι απαραίτητο να ακολουθήσουν οι αθλητές είναι η αναπλήρωση των υγρών και των (σύνθετων) υδατανθράκων. Αυτό γενικά μπορεί να επιτευχθεί με την κατανάλωση ισοτονικού διαλύματος με 25-50 γρ υδατανθράκων/lt στην διάρκεια του αγώνα και αύξηση αυτής της περιεκτικότητας αναλόγως της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος. Οι συστάσεις διαφέρουν και είναι απαραίτητο να προσαρμόζονται αναλόγως των καιρικών συνθηκών που επικρατούν.  Επίσης, να ενυδατώνονται συχνά και με νερό, πίνοντας περίπου 200 ml νερό ανά είκοσι λεπτά. Μπορούν εναλλάξ να πίνουν νερό ή ισοτονικό ποτό.

ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

H σταδιακή αύξηση της περιεκτικότητας των υδατανθράκων αποτελεί την καλύτερη επιλογή στην διατροφή των αθλητών ξεκινώντας από 55% -60% τις 3 πρώτες ημέρες της προαγωνιστικής εβδομάδας σε 70% της συνολικής ημερήσιας πρόσληψης τις τελευταίες 3 ημέρες.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ / ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Προτεραιότητα μετά το τέλος της προπόνησης, χρειάζεται να δοθεί  στην αναπλήρωση των υγρών του οργανισμού και στην επανασύνθεση του γλυκογόνου, η οποία είναι άμεση, επομένως οι αθλητές χρειάζεται να καταναλώσουν μέσα στις πρώτες ώρες μικτά γεύματα, πλούσια σε σύνθετους και απλούς υδατάνθρακες, επαρκή ποσότητα πρωτεΐνης και καλών λιπαρών. Η  περιεκτικότητα να είναι 0,8 γραμμάρια υδατανθράκων μαζί με ποσότητα πρωτεΐνης στο πρώτο μισάωρο και έπειτα κάθε δύο ώρες για τις πρώτες έξι ώρες. Μία γενική σύσταση είναι 7-10 γρ υδατανθράκων ανά κιλό σωματικού βάρους.

Γενικότερα, καλό είναι οι αθλητές να επιλέγουν τροφές που τους είναι εύπεπτες και οικείες και να μην δοκιμάζουν διαφορετικές επιλογές το τελευταίο χρονικό διάστημα πριν από την διεξαγωγή του αγώνα. Τηρώντας τις διατροφικές συστάσεις, οι οποίες προσαρμόζονται διαφορετικά για κάθε αθλούμενο, και μία συνέπεια στις προπονήσεις τους, θα έχουμε την βέλτιστη απόδοση των αθλητών και το αποτέλεσμα θα είναι το επιθυμητό.

Διαβάστε επίσης: Κλειδί η ενυδάτωση για να πετύχουμε την μέγιστη αθλητική απόδοση 

* Η Βέρα Γιαννακίτσα (Διαιτολόγος – Διατροφολόγος MSc) αποφοίτησε από το τμήμα Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας της Κρήτης και στην συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα «Περιβάλλον και Υγεία: Διαχείριση Περιβαλλοντικών Θεμάτων με Επιπτώσεις στην Υγεία». Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο νοσοκομείο Metropolitan Στο Νέο Φάληρο. Εκπαιδεύτηκε, στο πρόγραμμα Πέρα από τα Όρια της Δίαιτας, ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην τροποποίηση της συμπεριφοράς των ατόμων που έχουν ταλαιπωρηθεί από χρόνιες στερητικές δίαιτες, στο Κέντρο Ψυχολογικών Εφαρμογών στο Χαλάνδρι.Έχει συνεργαστεί με τα γυμναστήρια Yava Fitness Centers, τα ινστιτούτα αδυνατίσματος New Day, και τα φαρμακεία Σακοπούλου στο Κουκάκι και Τριανταφυλλά στο Παγκράτι (ofarmakopoiosmou.gr).Σήμερα διατηρεί το δικό της διαιτολογικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας, στο Κουκάκι.

nutriology.gr

[email protected]

x
Send this to a friend