To RUN FOR THE OCEANS επιστρέφει για 6η χρονιά

 • Η παγκόσμια πρωτοβουλία της adidas σε συνεργασία με την Parley, το μη κερδοσκοπικό περιβαλλοντικό οργανισμό που εστιάζει στην προστασία των ωκεανών, επιστρέφει για έκτη χρονιά! Ο αγώνας “Run For The Oceans” ενώνει αθλητικές κοινότητες σε όλο τον πλανήτη, που τρέχουν για το καλό των ωκεανών.
 • Οι ενδιαφερόμενοι runners, μπορούν να συμμετέχουν μέσω του adidas Running app, με εγγραφή στην πρόκληση από σήμερα και καταγραφή της δραστηριότητάς τους έως και τις 8 Ιουνίου.
 • Για κάθε 10 λεπτά τρεξίματος που καταγράφονται από την εφαρμογή adidas Running app, συλλέγεται το ισοδύναμο βάρος ενός πλαστικού μπουκαλιού από παραλίες, απομακρυσμένα νησιά και ακτές.
 • Το “Run For The Oceans”, θα κορυφωθεί με ένα μοναδικό running event στην Παραλία του Μπάτη στο Φάληρο, που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Ιουνίου στις 18:00.

Καθώς η Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών στις 8 Ιουνίου πλησιάζει, η adidas και ο μακροχρόνιος συνεργάτης της, Parley for the Oceans, ο μη κερδοσκοπικός περιβαλλοντικός οργανισμός που εστιάζει στην προστασία των ωκεανών, προτρέπουν για ακόμη μια φορά την παγκόσμια αθλητική κοινότητα να μετατρέψει τη δραστηριότητα σε δράση και και να τρέξει για την προστασία των ωκεανών στο φετινό Run For The Oceans.

Φέτος, για πρώτη φορά έχουν ενταχθεί στην πρόκληση νέες δραστηριότητες, καθιστώντας το Run For The Oceans πιο inclusive από ποτέ. Άνθρωποι από όλα τα μέρη της παγκόσμιας αθλητικής κοινότητας, καλούνται να βγουν στους δρόμους και να ενωθούν για να βοηθήσουν στην προστασία των ωκεανών από την πλαστική ρύπανση. Χρειαζόμαστε δράση από όλους, παντού, για να δημιουργήσουμε αληθινή αλλαγή. Μόνο ενωμένοι, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά και να βοηθήσουμε στο πρόβλημα της πλαστικής ρύπανσης.

Από τις 23 Μαΐου έως τις 8 Ιουνίου, το Run For The Oceans επιστρέφει για έκτη χρονιά, με τη φιλοδοξία να κινητοποιήσει μια ολόκληρη γενιά να βοηθήσει στην εξάλειψη των πλαστικών απορριμμάτων. Το πλαστικό, είναι ένα πρόβλημα που μας αφορά όλους πιο πολύ από ποτέ, καθώς βρισκόμαστε σε ένα οριακό σημείο. Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι οι ωκεανοί θα περιέχουν περισσότερο πλαστικό παρά ψάρια, μέχρι το 2050.

Από το 2017, η adidas και η Parley έχουν ενώσει πάνω από 8,2 εκατομμύρια δρομείς παγκοσμίως, τρέχοντας συνολικά περισσότερα από 81,7 εκατομμύρια χιλιόμετρα, μέσω της πρωτοβουλίας Run For The Oceans”. Ακόμη, από την αρχή της συνεργασίας το 2015, η adidas έχει φτιάξει περισσότερα από 50 εκατομμύρια ζευγάρια παπούτσια με Parley Ocean Plastic (υλικό αποτελούμενο από πλαστικά απόβλητα που αναχαιτίζονται από παραλίες και παράκτιες κοινότητες) και σχεδόν 18 εκατομμύρια ζευγάρια μόνο το 2021, εμποδίζοντάς τα από τη μόλυνση των ωκεανών.

Καθ’όλη τη διάρκεια του Run For The Oceans, για κάθε 10 λεπτά προπόνησης, μέσα από επιλεγμένες δραστηριότητες, όπως τρέξιμο, βάδισμα ή διαδρομές με αναπηρικό αμαξίδιο, που καταγράφονται από τους συμμετέχοντες μέσω της εφαρμογής adidas Running app, η adidas θα συλλέγει το ισοδύναμο βάρος ενός πλαστικού μπουκαλιού από παραλίες, απομακρυσμένα νησιά και ακτές.

Η adidas έχει συνοδοιπόρους τους πολύτιμους συνεργάτες της στο ταξίδι για ένα αύριο χωρίς πλαστικό, έτσι οι Άκης Πετρετζίκης, Τόνια Σωτηροπούλου, Πάνος Βλάχος, Νικόλας Πλυτάς, Κλέλια Ανδριολάτου, Λίλα Μπακλέση, Γιώργος Λέντζας, Κώστας Σπαθής, Xenia Ghali, Λυδία Παπαϊωάννου, Σπύρος Γιαννιώτης, Γεωργία Καλτσή, Πάνος Ευταξίας, Ζωή Πρεάρη, Κωνσταντίνος Γκελαούζος, Αναστασία Μαρινακου και Ελισάβετ Πεσιρίδου, και φυσικά οι adidas Runners Athens, ενώνουν τις φωνές τους για να περάσουν ένα ηχηρό μήνυμα κατά της πλαστικής ρύπανσης.

Κατά τη διάρκεια του Run For The Oceans”, θα πραγματοποιούνται running sessions από τους adidas Runners Athens. Βρείτε τo αναλυτικό πρόγραμμα εδώ. Η δράση Run For The Oceans”, θα κορυφωθεί με ένα μοναδικό running event στην Παραλία του Μπάτη στο Φάληρο, που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Ιουνίου στις 18:00.

Το ταξίδι της adidas προς ένα αύριο απαλλαγμένο από την πλαστική ρύπανση έχει ήδη ξεκινήσει, καθώς νωρίτερα το Μάιο πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της σημαντικής πρωτοβουλίας της εταιρίας με τίτλο END PLASTIC WASTE”. Ακόμα, μαζί με τους συνεργάτες της κατά τη διάρκεια της χρονιάς, η adidas θα μοιράζεται σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορούμε όλοι να συμβάλλουμε στη λύση του προβλήματος των πλαστικών. Η διαδρομή δε θα είναι εύκολη, είναι όμως σημαντικό να προσπαθήσουμε ενωμένοι, ώστε να πετύχουμε ουσιαστική αλλαγή!

@adidasrunning

@adidasRuntastic

#endplasticwaste

#RunForTheOceans

#adidasgr

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Στις 08/02 κλείνουν οι εγγραφές για το 8ο Lycabettus Run

Η Οργανωτική Επιτροπή ενημερώνει ότι οι εγγραφές για συμμετοχή στην διοργάνωση θα είναι διαθέσιμες μέχρι και την Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου 2023 στις 24:00.

Οι εγγραφές είναι διαθέσιμες μόνο μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.lycabettusrun.gr στο ειδικό πεδίο εγγραφών.

Την ημέρα του αγώνα δεν θα υπάρχει δυνατότητα εγγραφής στην γραμματεία.

Πέρα από τις ατομικές συμμετοχές ενηλίκων διατίθενται και αντίστοιχες ομαδικές για γκρουπ 5 ατόμων και άνω. Οι ομαδικές εγγραφές απευθύνονται σε αθλητικούς συλλόγους, συλλόγους δρομέων, γυμναστήρια, εταιρείες, ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς, αλλά και απλές παρέες ανθρώπων που επιθυμούν να συμμετάσχουν ως ομάδα. Κατά την ομαδική εγγραφή ορίζεται ένας υπεύθυνος της ομάδας, ο οποίος εκπροσωπεί την ομάδα για διάφορα θέματα έναντι των διοργανωτών.

Αποστάσεις αγώνων

– Αγώνας Road (άσφαλτος) 5,5 χλμ

– Αγώνας Road (άσφαλτος) 11 χλμ

– Αγώνας Trail (κυρίως χωμάτινος) 4,5 χλμ

– Αγώνας Trail (κυρίως χωμάτινος) 9 χλμ

– Αγώνας Lycabettus Road Relay (άσφαλτος) 11 χλμ (Σκυταλοδρομία  2 x 5,5 χλμ)

– Αγώνας Lycabettus Trail Relay (άσφαλτος) 9 χλμ (Σκυταλοδρομία 2 x 4,5 χλμ)

Οι δρομείς επιλέγουν την γραμματεία παραλαβής από την διαδικασία των εγγραφών και η παραλαβή θα πραγματοποιείται μόνο το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023 στις αναφερόμενες ανά γραμματεία ώρες.

 • Lobby George Lycabettus Lifestyle Hotel |Αθήνα, Κλεομένους 2 – 10:00 17:00
 • Κατάστημα RUNDOME|  Κέντρο Αθήνας, Μητροπόλεως 76   – 10:00 17:00
 • Κατάστημα Cosmos Sport | Αγία Παρασκευή, Λ. Μεσογείων 433   – 10:00 17:00
 • Κατάστημα Cosmos Sport | Κηφισιά, Αργυροπούλου 4   – 10:00 17:00
 • Κατάστημα Cosmos Sport | Κορυδαλλός, Ταξιαρχών 57   – 10:00 17:00
 • Κατάστημα Outrun | Παλαιό Φάληρο, Mαρίνα Φλοίσβου – 10:00 17:00
 • Κατάστημα Top Cycles | Περιστέρι, Βασ. Αλεξάνδρου 72 – 10:00 15:00
 • Φαρμακείο ΚΑΤΡΗ | Γλυφάδα, Γούναρη 227 & Ηφαίστου – 10:00 – 17:00

Το 8ο Lycabettus Run τελεί Υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) και προβάλετε μέσα από τα κανάλια του Visit Greece. Επίσης τελεί Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων και του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (Π.Σ.Α.Τ.).

Αποτελεί διοργάνωση και υλοποιείτε από την My Sportevent, με την αμέριστη υποστήριξη του St. George Lycabettus Lifestyle Hotel.

Περισσότερες πληροφορίες:

Site: www.lycabettusrun.gr

Facebook Page: www.facebook.com/lycabettusrun

Instagram: https://www.instagram.com/lycabettusrun/

Στις 19 Φεβρουαρίου 2023 τρέχουμε στην κορυφή της πόλης!! Run the Hill

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Άνοιξαν οι εγγραφές στο No Finish Line με προσφορά -50%

Το No Finish Line πιστό στο ανοιξιάτικο ραντεβού του επιστρέφει στην Αθήνα το ερχόμενο Μάϊο (17-21) στη μοναδική Αγορά Καλατράβα στο ΟΑΚΑ.

Ο μεγαλύτερος φιλανθρωπικός αγώνας του κόσμου αφιερωμένος στο «Μαζί για το Παιδί», στον οποίο συμμετέχουν κάθε χρόνο χιλιάδες ευαισθητοποιημένοι πολίτες, αθλητές και αθλούμενοι, σύλλογοι και σχολεία, οργανισμοί και εταιρείες, ανοίγει σήμερα τις εγγραφές για 10.000 θέσεις.

Οι διοργανωτές καλούν για 7η συνεχόμενη χρονιά τον κόσμο να στηρίξει το μοναδικό στο είδος του αγώνα, συμμετέχοντας και καταγράφοντας χιλιόμετρα είτε τρέχοντας είτε περπατώντας, ετοιμάζοντας όπως κάθε πολλές παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις, χάρη στις οποίες το No Finish Line πέραν του φιλανθρωπικού του χαρακτήρα, έχει καθιερωθεί και ως το κορυφαίο αθλητικό-κοινωνικό-ψυχαγωγικό γεγονός της χρονιάς.

Οι εγγραφές για τον αγώνα του Μαίου 2023 άνοιξαν για τον 100ωρο φιλανθρωπικό αγώνα με πενθήμερη προσφορά εγγραφής -50% (έως και 3 Φεβρουαρίου). Οι εγγραφές άνοιξαν επίσης και για τους δύο αγωνιστικούς υπερμαραθωνίους 100 και 24 ωρών. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι ανεξαιρέτως, σε έναν αγώνα όπου το κάθε χιλιόμετρο μετράει!

Για την εγγραφή σας επισκεφτείτε την ιστοσελίδα nflathens.com και επιλέξτε τον αγώνα που επιθυμείτε να συμμετέχετε εφόσον έχει ανοίξει η διαδικασία εγγραφής για το συγκεκριμένο αγώνισμα.

Ακολουθήστε το No Finish Line Athens:

https://www.facebook.com/NoFinishLineAthens

https://www.instagram.com/nflathens/

https://twitter.com/NFLAthens

Επικοινωνήστε με το No Finish Line Athens: [email protected]

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend