Το Amorgos Trail Challenge δε γίνεται να «αποστειρωθεί»

Το Amorgos Trail Challenge δεν γίνεται να «αποστειρωθεί»

«To Amorgos Trail δεν είναι ένας αγώνας. Είναι η καυτή πέτρα που τη ζέστη της μαλακώνει το απέραντο γαλάζιο. Το σκληρό μονοπάτι που σε οδηγεί από την βουνοκορφή του Αιγαίου στο χάδι της θάλασσας. Η καμπάνα της Χοζοβιώτισσας στην πιο εκστατική εκκίνηση. Ο επιβλητικός βράχος που βυθίζεται στην αλμύρα. Είναι το χαμόγελο των ντόπιων που ξεκουράζει το σώμα σου. Είναι τα λευκά χωριά, να τρέχεις τα καλοκαίρια σου σε έναν αγώνα. Είναι η αμμουδιά, ένα μαγικό χαλί στο τερματισμό σου. Είναι η δοξαριά του βιολιού, ο ήχος του λαούτου, τα βήματα του μπάλου, η γεύση της ψημένης ρακής, τα ποτήρια που τσουγκρίζουν, οι νέοι φίλοι σου. Είναι το χρώμα της ανατολής που σε ξεπροβοδίζει, είναι το επόμενο Amorgos Trail που περιμένεις.»

Έτσι έκλεινε το άρθρο του runnfun.gr για το 2ο Amorgos Trail Challenge το 2018. Kάθε λέξη, κάθε εικόνα, κάθε συναίσθημα δεν έχει πάψει να έχει μοναδική αξία.

Το διήμερο 16&17 Μαΐου ήταν προγραμματισμένη η 4η έκδοση της διοργάνωσης αλλά ο κορονοϊός είχε άλλη άποψη και οι διοργανωτές με ευθύνη και αγάπη προς το νησί αλλά και προς του πιστούς αθλητές που ταξιδεύουν κάθε χρόνο στην Αμοργό ανέβαλλαν την εκκίνηση για τις 19-20 Σεπτεμβρίου 2020.

Ας ταξιδέψουμε μέχρι την Αμοργό μιλώντας με την ομάδα της «Παλιάς Στράτας», του Συλλόγου που είναι η ψυχή της διοργάνωσης.

– Ο Μάιος είναι ο μήνας του Amorgos Trail Challenge. Η πανδημία του κορωνοϊου επηρέασε και την διοργάνωση. Σε ποιο σημείο είχαν φτάσει οι ετοιμασίες;

Παγκόσμια υγειονομική κρίση και η Ελλάδα αποδεικνύει καθημερινά πως τα “καταφέρνει” καλύτερα από άλλες χώρες. Ημασταν υποχρεωμένοι να σεβαστούμε τις οδηγίες των ειδικών και να προστατεύσουμε το νησί μας αλλά και τη διοργάνωση. Πολλά διαδικαστικά είχαν πάρει τον δρόμο τους όπως οι μπλούζες κ τα μετάλλια, οι χορηγοί, είχαμε ανοίξει εγγραφές ! Θα κάνουμε υπομονή και αναμένουμε τις αποφάσεις από τους ιθύνοντες.

– Δεν είναι η πρώτη φορά που ο αγώνας αλλάζει ημερομηνία. Μήπως να καθιερώσετε εναλλάξ Μάιο και Σεπτέμβριο;

Ο Μάιος είναι καθαρά ο μήνας του ATC. Οι δρομείς είναι ξεκούραστοι από άλλους αγώνες αφού είναι και η αρχή της δρομικής-αγωνιστικής περιόδου και απολαμβάνουν τα μονοπάτια μας. Η φύση της Αμοργου την Άνοιξη είναι φανταστική, τα μονοπάτια μας είναι συντηρημενα και τα χιλιόμετρα πολλά. Όλα αυτά και ο ψυχαγωγικός χαρακτήρας του αγώνα, αποτελούν την τέλεια εισαγωγή στην αθλητικη περιοδο που ακολουθεί. Ο Σεπτέμβρης θα αποτελέσει για εμάς σταθμό πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος αφού υπό κανονικές συνθήκες φέτος θα πραγματοποιούσαμε τον αγώνα της Ιτωνίας οδού. Είναι ένας αγώνας πάνω σε μια αρχαία ιστορική διαδρομή που συνδέει τα Καταπολα με την Κάτω Μεριά και έχει άμεση σχέση και με τα αρχαία Παναθήναια. Όμως τα γεγονότα και ο κορονοιός μας πρόλαβαν και πάμε πάλι για Σεπτέμβρη το ATC.

– Ποια είναι η προσφορά της διοργάνωσης στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην Αμοργό και τι νέο μπορεί να δημιουργήσει;

Για το νησί μας, το Amorgos Trail Challenge είναι μια ανάσα και μια τονωτική ένεση στον τουριστικό κλάδο. Όλοι ωφελούνται από το τριήμερο παραμονής των δρομέων και των συνοδών τους στην Αμοργό. Μάλιστα πολλοί έρχονται και αρκετές μέρες πριν για να ευχαριστηθούν τη θάλασσα αλλά και να δουν τα αξιοθέατα. Η Αμοργός έχει μπει πια στον αθλητικό χάρτη της χώρας μας. Το ενδιαφέρον από δρομείς να τρέξουν τον αγώνα αλλά και να ξαναέρθουν μετά ως απλοί επισκέπτες, μας κάνει να σκεφτόμαστε ήδη και άλλα events αθλητικού χαρακτήρα που μπορούμε να προσφέρουμε στο νησί. Η ικανοποίηση που παίρνουμε από το feedback των αθλητών αυτών αλλά και το γεγονός ότι το ATC έγινε αφετηρία για πολλά νέα ντόπια παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, μας δίνει ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης ως προς το θέμα των αθλητικών διοργανώσεων αυτών, ώστε να ταιριάζουν και με τον χαρακτήρα του νησιού. Συνεπώς ο αθλητικός τουρισμός πάντα βοηθάει και πόσο μάλλον σε περιοχές που η σαιζόν δεν έχει ακόμα ξεκινήσει επίσημα ή που επεκτείνεται λόγω αθλητικών διοργανώσεων.

– Η Παλιά Στράτα είναι η ψυχή της διοργάνωσης. Πόσο κοντά σας βρίσκονται η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Αμοργού; Ποιοι είναι οι δυνατοί χορηγοί σας;

O Σύλλογός μας, η Παλιά Στράτα, είναι η ψυχή της διοργάνωσης. Όμως, η Περιφέρεια Ν.Αιγαίου και ο Δήμος Αμοργού είναι συνδιοργανωτές μας και έχουν καταλυτικό ρόλο στη διεξαγωγή των αγώνων. Αυτήν την περίοδο το βάρος όλων των ενεργειών τους αναπόφευκτα έχει πέσει στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο αθλητικός τουρισμός είναι σημαντικός για τα νησιά μας και το ATC είναι το μοναδικό δρομικό-αθλητικό γεγονός στην Αμοργό που τις μέρες διεξαγωγής του συνολικά μετακινούνται 500 άτομα. Ευελπιστούμε ότι θα συνεχιστεί η στήριξη των φορέων γιατί μαζί με το Amorgos Trail Challenge στηρίζεται παράλληλα και η οικονομία του νησιού αλλά το κυριότερο προάγεται ο αθλητισμός στον τόπο μας.

Περιμένοντας τα πρωτόκολλα για το πως θα διεξάγονται οι αγώνες λόγω κορωνοϊού, σκέφτομαι πόσο διαφορετικός θα είναι ένας αγώνας χωρίς την επική εκκίνηση μπροστά από το μοναστήρι της Χοζοβιώτισσας, χωρίς το Pasta Party στην πιο όμορφη Χώρα του Αιγαίου, χωρίς το απόλυτο νησιώτικο γλέντι της λήξης. Αξίζει μιας διοργάνωση με την αύρα και τη φιλοξενία των Αμοργιανών να «αποστειρωθεί»

Είναι νωρίς να βάζουμε “ορια” για τον Σεπτέμβρη. Σε αναμονή των αποφάσεων των ειδικών,σίγουρα θα υπάρχει σχεδιασμός και για μικρότερες διοργανώσεις όπως τη δική μας. Ο Αμοργιανός αγώνας γίνεται από καρδιάς. Γι’αυτόν τον λόγο έχει αγαπηθεί τόσο πολύ από όλους σας και σας ευχαριστούμε πάντα. Ένας μαγικός συνδυασμός αθλητισμού, πολιτισμού, παράδοσης και γαστρονομίας δεν γίνεται να “αποστειρωθεί” !!!

– Τα περισσότερα μέλη της οργανωτικής επιτροπής είσαστε και επαγγελματίες τουρισμού. Η Αμοργός είναι ασφαλής και έτοιμη να υποδεχτεί τους επισκέπτες για το καλοκαίρι;

Η οικονομία της χώρας μας έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό. Όλοι μας δείξαμε τον απαιτούμενο σεβασμό στα μέτρα. Η Αμοργός είναι ασφαλής προορισμός μέχρι σήμερα. Μακάρι να συνεχίσουμε να είμαστε υγιείς και όλοι οι επισκέπτες θα βρουν το νησί έτοιμο για αξέχαστε διακοπές όπως πάντα!

Για ποιο λόγο κάποιος πρέπει να ζήσει την εμπειρία του Amorgos Trail Challenge;

Θυμηθείτε τις ωραιότερες διακοπές που έχετε πάει με τους καλύτερούς σας φίλους…!!! Το ΑTC είναι μια οικογένεια, είναι μια παρέα, είναι μια γιορτή. Πιστεύουμε πως οποιοσδήποτε θελήσει να μπει στην παρέα μας και να ζήσει το ATC είτε ως αθλητής, είτε ως εθελοντής, είτε ακόμα ως απλός θεατής θα ζήσει μια αξέχαστη εμπειρία που τα έχει όλα! Γιατί είμαστε ξεχωριστοί! Το λέμε κ το πιστεύουμε ! Εσείς όλοι από την πρώτη στιγμή μας κάνατε να νιώθουμε ξεχωριστοί. Η Αμοργός είναι στον αθλητικό χάρτη της χώρας γιατί πετύχαμε το ακατόρθωτο ! Συνδυάσαμε τον αθλητισμό, την παράδοση, τον πολιτισμό και την γαστρονομία σε ένα δρομικό γεγονός που συζητείται παντού ! Αν ζήσεις το ATC ταυτόχρονα βιώνεις κ κάτι από την αμοργιανή ζωή . Τρέχεις στα μονοπάτια που περπατάμε, γνωρίζεις τα χωριά μας, γεύεσαι μοναδικές νοστιμιές, χορεύεις μαζί μας, γίνεσαι ένα με τη θάλασσα κ ας τρέχεις στο βουνό !! Στο τέλος φεύγοντας, θα έχεις γνωρίσει τους καλύτερους εθελοντές .. θα έχεις μαζί σου τις καλύτερες αναμνήσεις ! Σας περιμένουμε τον Σεπτέμβρη να αποδείξουμε κ πάλι ότι η Αμοργός δεν είναι μόνο καλοκαίρι!

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

4η Γύρα Μάνης στις 11 Μαρτίου 2023

Στις 11 Μαρτίου 2023 θα διεξαχθεί στην Αρεόπολη Λακωνίας ο αγώνας 80,5 χλμ. «4η Γύρα Μάνης».

Το χρονικό όριο του αγώνα είναι 12 ώρες. Ωρα έναρξης είναι στις 09:00 και λήξης στις 21:00.

Ο αγώνας αποτελεί έναν γύρο στη Μέσα Μάνη και διεξάγεται εξ ολοκλήρου σε ασφάλτινη διαδρομή. Μπορούν να συμμετάσχουν όσοι έχουν κάνει μαραθώνιο ή οποιονδήποτε αγώνα υπεραπόστασης την τελευταία διετία.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει μπροστά από το άγαλμα του ιστορικού άρχοντα της Μάνης, Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, με τους δρομείς να ψάλλουν τον Εθνικό Υμνο.

Θα κατευθυνθεί προς τα Σπήλαια Διρού, παίρνοντας την Επαρχιακή Οδό Αρεόπολης – Γερολιμένα. Στο 9,7ο χλμ. εξερχόμαστε της Επαρχιακής Οδού και κατευθυνόμαστε προς τον παράλληλο επάνω δρόμο, με κατεύθυνση τον Φραγκούλια.

Από αυτόν τον δρόμο, διασχίζουμε τα χωριά – οικισμούς Δρύαλος, Παλαιόχωρα, Βαμβακά, Μπρίκι, και αφού περάσουμε τη Μίνα, κατευθυνόμαστε προς τα κάτω προς τη διασταύρωση της Παραλίας Μεζαπού (17,5ο χλμ.) , και ξαναεισερχόμαστε στην Επαρχιακή Οδό, με κατεύθυνση τον Γερολιμένα.

Περνάμε την Κοίτα (21,5ο χλμ.) και εξερχόμαστε της Επαρχιακής Οδού, προκειμένου να περάσουμε μέσα από τον περίφημο Γερολιμένα (25ο χλμ.), τον οποίο και διασχίζουμε. Επειτα, εξερχόμαστε πάλι στην Επαρχιακή Οδό, με κατεύθυνση προς το Πόρτο Κάγιο.

Διασχίζουμε συνεχόμενα τα χωριά Γιαλιά, Αλικα (28,6ο χλμ.), Κυπάρισσος, Κάποι, την περίφημη Βάθεια (34,8ο χλμ.), και αφού πλησιάσουμε το Πόρτο Κάγιο, ουσιαστικά «εξερχόμαστε» της Αποσκιερής Μάνης και εισερχόμαστε στην Προσηλιακή.

Πλέον, ανεβαίνουμε αντίθετα τη Μάνη και περνάμε από τα χωριά Λάγια (46,5ο χλμ.), Κοκκάλα (54ο χλμ.), Νύφι (58ο χλμ.), Αλύπα, Δρυάλι, Ζούδα, Φλομοχώρι (67ο χλμ.), όπου μπαίνουμε στην Επαρχιακή Οδό Αρεόπολης – Κότρωνα, Λουκάδικα, Χιμάρα (72ο χλμ.), Πυρρίχος.

Ουσιαστικά διασχίζουμε κάθετα την Μάνη, προκειμένου να βγούμε στην Αποσκιερή, την οποία αντικρίζουμε πάλι, στο 78,7ο χλμ., όπου εξερχόμαστε στην Επαρχιακή Οδό Αρεόπολης – Γερολιμένα, με κατεύθυνση πλέον την Αρεόπολη, προκειμένου να τερματίσουμε, στο 80,5ο χλμ. της διαδρομής.

Εκδρομή

Θα υπάρξει οργανωμένη αυθημερόν εκδρομή από την Αθήνα. Για να δηλώσετε για την εκδρομή, μπορείτε να κάνετε την αντίστοιχη επιλογή που υπάρχει στην φόρμα εγγραφής. Η εκδρομή θα ξεκινήσει το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023 στις 03.30 από την πλατεία Καραϊσκάκη (Μεταξουργείο) – μπροστά από το ξενοδοχείο Stanley.

Θα κάνει ενδεχομένως ενδιάμεσες στάσεις πάνω στην πορεία του, προκειμένου να πάρει και άλλους αθλητές, που τους εξυπηρετεί καλύτερα από το να πάνε στο Μεταξουργείο.

Προκειμένου να σας πάρουν όσοι επιθυμείτε από κάποιο άλλο σημείο πάνω στη διαδρομή που θα ακολουθήσει το πούλμαν, παρακαλώ απευθυνθείτε στη διοργάνωση, την εβδομάδα πριν από τον αγώνα. Η εκδρομή θα επιστρέψει από την Αρεόπολη, την ίδια ημέρα, περίπου στις 22.00, και αφού λήξουν όλες οι εκδηλώσεις του αγώνα.

Κόστος

Το κόστος του αγώνα είναι 50€ για όσους προσέλθουν με δικό τους μεταφορικό μέσο,

Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε το πούλμαν της διοργάνωσης είναι επιπλέον 20€.

Τα εν λόγω ποσά μπορείτε να τα καταβάλλετε, γράφοντας και το ονοματεπώνυμο του αθλητή, μέχρι και τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023 στον λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς: IBAN: GR 0801 7207 3000 5073 0637 98 547, Αριθμός Λογ/μού: 50 7306 3798 547, ονομ/μο δικαιούχου: ΓΟΡΑΝΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ, ή να το καταβάλετε στο κατάστημα Αθλητικών Επάθλων OLYMPUS, που βρίσκεται στην Λεωφόρο Αλεξάνδρου Παπαναστασίου 124, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, καθημερινά από τις 09.00 – 17.00.

Το εν λόγω ποσό ΔΕΝ μπορείτε να το δώσετε μετρητοίς την ημέρα του αγώνα.

Δεκτοί στον αγώνα θα γίνουν μόνο όσοι έχουν καταβάλλει το εν λόγω ποσό αντιτίμου, μέχρι και τις 06 Μαρτίου 2023. Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας, αλλά θα πρέπει να εξασφαλίσουμε το συντομότερο δυνατόν τα πράγματα που θα απαιτούνται για τον αγώνα.

Για εγγραφές πατήστε εδώ

 Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Πρωτιά για τον τεράστιο Φώτη Ζησιμόπουλο στο Ultra Trail Cape Town!

Αλύγιστος και αποφασιστικός ο Φώτης Ζησιμόπουλος, παραμένει σε εξαιρετική κατάσταση και το αποδεικνύει και εκτός συνόρων με την εντυπωσιακή νίκη του στο Ultra Trail Cape Town!

Ο νικητής την τελευταία διετία του Σπάρταθλον ήταν εντυπωσιακός, κρατώντας σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα την πρωτοπορία, σε κάποια σημεία εν μέσω δυνατού αέρα, και δαπανώντας ελάχιστο χρόνο στους σταθμούς ανεφοδιασμού.

Ο 39χρονος υπερμαραθωνοδρόμος ολοκλήρωσε τον αγώνα σε 20:48:17 και έκοψε πρώτος την κορδέλα του τερματισμού.

Τα περάσματα του Φώτη Ζησιμόπουλου:

Σίγκναλ Χιλ (12,2ο χλμ.): 12.0 χλμ./ώρα

Κλουφ Νεκ (20ό χλμ.): 11.4

Πλάτεκλιπ Γκορτζ (24,8ο χλμ.): 9.6

Τέιμπλ Μάουντεν (30,7ο χλμ.): 9.1

Λαντούντο (40,9ο χλμ.): 8.8

Ρόκετ Ρόουντ (47,1ο χλμ.): 8.7

Χάουτ Μπέι (56,1ο χλμ.): 8.5

Σίλβερμαϊν (67,1ο χλμ.): 8.4

Κολκ Μπέι (73,8ο χλμ.): 8.5

Μπλάκχιλ (86ο χλμ.): 8.4

Σάιμονς Τάουν (95.8ο χλμ.): 8.5

Κλάινπλαας Νταμ (101.9ο χλμ.): 8.4

Κόμετγιε (110ο χλμ.): 8.4

Νόορντχοκ (119.6ο χλμ.): 8.5

Κονστάντια Γκλεν (139.3ο χλμ.): 8.0

Αλφεν Τρέιλ (143.7ο χλμ.): 8.0

Νέρσερι Ρέιβιν (148.3ο χλμ.): 8.0

Γιου Σι Τι (155,5ο χλμ.): 7.9

Ντεντ Μανς (162,6ο χλμ.): 7.9

Πρι Φίνις (165ο χλμ.): 7.9

Τερματισμός (165.1ο χλμ.): 7.9

Δείτε όλα τα αποτελέσματα ΕΔΩ

 

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend