Site icon runnfun.gr

Τροφές που έχεις στο σπίτι σου και δεν ξέρεις ότι είναι θεραπευτικές!

Γνωρίζατε ότι υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που, χάρη στις φαρμακευτικές ιδιότητές τους, μπορούν να συμβάλλουν στη βελτίωση της ζωής σας;

Πρόκειται για καθημερινές τροφές που έχουν μεγάλα οφέλη για την υγεία μας, ωστόσο συχνά ξεχνάμε να τα συμπεριλάβουμε στη διατροφή μας παρά το γεγονός ότι τις έχουμε στο σπίτι μας ή μπορούμε να τις βρούμε πολύ εύκολα και χωρίς να ξοδέψουμε πολλά χρήματα.

Ποιες τροφές αναστέλλουν τη δράση συγκεκριμένων φαρμάκων;

1. Μπανάνα

Θεραπεύει το άγχος: μία μπανάνα περιέχει το 30% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης Β6, η οποία βοηθά τον εγκέφαλο να παραγάγει την χαλαρωτική σεροτονίνη.

2. Σταφίδες

Θεραπεύουν την υψηλή αρτηριακή πίεση: μία χούφτα σταφίδες, περιέχει στοιχεία που βοηθούν στη διατήρηση της υγείας της καρδιάς και των αγγείων και κρατά την αρτηριακή πίεση σε χαμηλά επίπεδα.

3. Γιαούρτι

Θεραπεύει τη δυσκοιλιότητα: τα βακτήρια και τα προβιοτικά που περιέχει το γιαούρτι βοηθούν την πέψη και τη χώνεψη.

Τροφές που θωρακίζουν την υγεία μας

4. Βασιλικός

Θεραπεύει τα προβλήματα της κοιλιακής χώρας: η ευγενόλη, που περιέχεται στο βασιλικό, μπορεί να σας προστατέψει από τον πόνο της κοιλιάς, τη ναυτία, τις κράμπες, ακόμα και τη διάρροια.

5. Αχλάδι

Βοηθά στην καταπολέμηση της υψηλής χοληστερόλης: ένα μεσαίου μεγέθους αχλάδι περιέχει 5 γραμμάρια διαιτητικές ίνες οι οποίες βοηθούν να αποβάλλουμε την κακή χοληστερόλη.

Διαβάστε επίσης: Επτά τροφές-φάρμακα με πολυδιάστατη δράση

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version