Σπύρος Γκοτζιάς: Στόχος το «Brave» βάθρο του Syros Triathlon

Σπύρος Γκοτζιάς: Στόχος το «Brave» βάθρο του Syros Triathlon

Λίγες μέρες πριν από την έναρξη του 3rd Trimore Syros Triathlon, ο τριαθλητής Σπύρος Γκοτζιάς  εξηγεί  στο runnfun.gr γιατί δεν πρέπει να λείπεις από τη διοργάνωση. Ο Σπύρος δεν έχει λείψει καμία χρονιά από το Syros Triathlon και προετοιμάζεται  φέτος για να ανέβει βάθρο στην κατηγορία «Brave Light».

-Πως ξεκίνησε η σχέση σου με τον αθλητισμό;

Ξεκίνησε το 1992 σε ηλικία 3 έτων στο κολυμβητήριο του Παλαιού Φαλήρου και έπειτα δεν σταμάτησα ποτέ να αθλούμαι , ξεκινώντας το τρίαθλο το 2011.

 -Τι σε οδήγησε να ασχοληθείς με το τρίαθλο;

Επέλεξα να ασχοληθώ με το τρίαθλο καθώς προέρχομαι από τον χώρο της κολύμβησης και ήταν πιο εύκολο για εμένα να προσαρμοστώ καθώς τα άλλα δύο αθλήματα είναι λιγότερα τεχνικά. Είναι ένα άθλημα πολύ απαιτητικό με πολλές εναλλαγές και γι’ αυτό το επέλεξα.

– Το γεγονός πως ξεκίνησε από την κολύμβηση, σου δίνει πλεονέκτημα απέναντι σε τριαθλητές που δεν «κολυμπούσαν»;

Σαφώς, άλλα αυτό δεν σημαίνει ότι εκεί τελειώνει και ο αγώνας.Καθώς ακολουθούν ποδήλατό και τρέξιμο και χρειάζεται σωστή στρατηγική και κατανομή δυνάμεων για το καλύτερο αποτέλεσμα.

– Τι περιλαμβάνει η προετοιμασία ενός αθλητή τριάθλου;

Η προετοιμασία ενός αθλητή τριάθλου σχεδιάζεται με βάση τους στόχους του, το αθλητικό του ιστορικό καθώς και το τεχνικό του επίπεδο σε κάθε άθλημα καθώς τους περιορισμούς που υπάρχουν λόγω των υπολοίπων υποχρεώσεών του στη ζωή. Δεν υπάρχει μαγική συνταγή. Ενας προπονητής εφαρμόζει τις βασικές αρχές της προπονητικής (αρχή προοδευτική επιβάρυνσης, αρχή εξατομίκευσης, περιοδισμός κ.λπ). Προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει να υπάρχει προσανατολισμός στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα και αυτό δεν αφορά μόνο την ένταση της κάθε προπονητικής μονάδας. Η παρουσία ενός προπονητή και ένα καλά προπονητικά δομημένο περιβάλλον εξασφαλίζει τις καλύτερες συνθήκες ανάπτυξης.

-Τα multisports εξελίσσονται ραγδαία στη χώρα μας, με πλήθος διοργανώσεων. Έχουμε υποδομές για τέτοιες διοργανώσεις

Πιστεύω οτι τα multisports έχουν την δυνατότητα να υποστηριχτούν σε μεγάλο βαθμό στη Ελλάδα καθώς έχουμε πολύ όμορφες τοποθεσίες και τόσο στα νησιά όσο και στην ηπειρωτική Ελλάδα στις οποίες μπορούν να διεξαχθούν αγώνες όλων των αποστάσεων.Αυτό που χρειάζεται είναι μεράκι από τους διοργανωτές και πλήρη στηρίξη της τοπικής κοινωνίας στην τοποθεσία του αγώνα.

-Επόμενος  σταθμός το 3rd Trimore Syros Triathlon. Έχεις συμμετάσχει και στις δύο πρώτες διοργανώσεις. Πως θα το χαρακτήριζες;

Είναι ένας πολύ καλά οργανωμένος αγώνας με πολλά και διαφορετικά event για μικρούς και μεγάλους σε όμορφες διαδρομές προσφέροντας πολλαπλές παροχές που αφορούν την μετακίνηση και διαμονή τους, ασφάλεια και πολλές εκπλήξεις, συνθέτοντας ένα αξέχαστο 4μερο στο νησί της Σύρου.

-Ποιος ο στόχος σου στη Σύρο; Γιατί δεν έχει μόνο το τρίαθλο αλλά πολλά αγωνίσματα που σου ταιριάζουν.

Ακριβώς, αγωνίζομαι στους αγώνες του » Brave Light» δηλαδή στο half olympic triathlon, 3500m open water swimming και 5000μ τρέξιμο και στόχος είναι μια θέση στο βάθρο.

-Σε έχω ακούσει να αναφέρεσαι πολύ συχνά στο κομμάτι της ασφάλειας των αγώνων και να ξεχωρίζεις το Syros Triathlon σε αυτό τον τομέα.

Είναι το πιο σημαντικό για μένα καθώς όταν αγωνίζομαι θέλω να είμαι συγκεντρωμένος στο αγώνα μου και όχι σε »άλλους» παράγοντες. Αυτό η διοργάνωση το εξασφαλίζει πολύ πιο πριν από την εκκίνηση του αγώνα ασφαλίζοντας όλους τους αθλητές στην ασφαλιστική εταιρία Μινέττα και προσφέροντας 100% κλειστές από την κυκλοφορία διαδρομές με την συνδρομή των τοπικών αρχών αλλά και των εθελοντών.

-Τι πρέπει να προσέξει ένας νέος άνθρωπος που θέλει να ασχοληθεί με το τρίαθλο και επιθυμεί να συμμετέχει σε αγώνες;

Είναι πολύ σημαντικό ένα νέο παιδί να είναι ενεργός αθλητής σε ένα από τα τρία αθλήματα και ιδανικά είναι να προέρχεται από τον υγρό στίβο. Ακόμη είναι επιτακτικό να απευθυνθεί σε ένα προπονητή τριάθλου για να λάβει τα σωστά εφόδια για την προπόνηση του. Προσωπικά έχω μεγαλώσει αθλητικά σε σωματειακό περιβάλλον και έτσι πιστεύω ότι ιδανικά κάποιος ακόμα σε ένα ατομικό άθλημα είναι προτιμότερο να αναπτύσσεται σε ένα σωματειακό περιβάλλον όπως αυτό που έχουμε δημιουργήσει στην ομάδα μου Athens Triathlon Team .

-Έχεις γούρια ή κάτι που κάνεις πάντα πριν από έναν αγώνα;

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο γούρι αλλά πάντα κάνω τον σταυρό μου…

Previous ArticleNext Article

Αδρεναλίνη στα ύψη στο Adventure Film Festival Greece

Αδρεναλίνη στα ύψη στο Adventure Film Festival Greece

Το μοναδικό ελληνικό κινηματογραφικό φεστιβάλ αφιερωμένο στις αθλητικές δραστηριότητες περιπέτειας, επιστρέφει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, σε καινούργιο χώρο και με ανανεωμένη σύσταση, το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, στο θέατρο Pierce – The American College of Greece. Το Adventure Film Festival Greece θα παρουσιάσει εξαιρετικές κινηματογραφικές παραγωγές, εκθέσεις φωτογραφίας και εμπνευσμένες ομιλίες από διακεκριμένα ονόματα του αθλητισμού και της δράσης, συνθέτοντας ένα μοναδικό στο είδος του θεματικό και θεαματικό γεγονός. Το  runnfun.gr χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης, θα είναι εκεί για να μεταφέρει όσα θα συμβούν σε ένα ξεχωριστό διήμερο.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη γιορτή των υπαίθρων δραστηριοτήτων, καθώς κατά τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια προσέλκυσε πάνω από 8.000 άτομα, που απήλαυσαν συνολικά 87 ταινίες, 26 ομιλίες και 16 εκθέσεις φωτογραφίας, με θέμα ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται με τη δύναμη του ανθρώπου, μετατρέποντας τα στοιχεία της φύσης σε ένα ατελείωτο πεδίο δράσης.

Στο επετειακό 5ο AFF ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους αθλητές, κινηματογραφιστές, φωτογράφοι, εταιρείες εξοπλισμού και υπαίθριων δραστηριοτήτων, καλώντας τους λάτρεις της περιπέτειας και της αδρεναλίνης να είναι εκεί.

Το Adventure Film Festival θα προβάλει φέτος ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους με διεθνή χαρακτήρα. Το πρόγραμμα πλαισιώνουν δώδεκα προβολές με τις περισσότερες να αποτελούν πρεμιέρες στη χώρα μας, μέσα από τις οποίες το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει σε πρωτόγνωρα μέρη και να ζήσει μοναδικές εμπειρίες.

Στην ειδικά διαμορφωμένη ενότητα Red Bull Mixed Media Academy οι συμμετέχοντες στο workshop θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν όσα έμαθαν δίπλα σε φωτογράφους & videographers του Red Bull Media House, μέσα από το content που θα δημιουργήσουν και το οποίο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην αίθουσα του 5ου AFF. Τέλος θα ακολουθήσει η ανάδειξη του νικητή.

Στις φωτογραφικές εκθέσεις φιλοξενούνται οι Όλγα Στεφάτου: Solar Impulse, Η ιστορική πτήση, Ανδρέας Μεσσήνης: Οι ανώτεροι σκοτεινοί κήποι του ουρανού, Πελαγία Καρανικόλα: African Color και Στέφανος Κόντος: On a single breath. Ενδιαφέρουσες ομιλίες θα πραγματοποιηθούν από τους Λεωνίδα Αθανασόπουλο: Ένας ασυνήθιστος τρόπος για πιο δυνατές εμπειρίες και περιπέτειες, Βανέσα Αρχοντίδου & Χριστίνα Φλαμπούρη: A woman can be, Δημήτρη Κορρέ: Η περιπέτεια ως ανάγκη στις “τακτοποιημένες κοινωνίες” και Eric Hjorleifson: Skiing is my dancing.

Το πρόγραμμα προβολής των ταινιών είναι το ακόλουθο:
Σάββατο 3.11
1
η περίοδος
14:00 Paige 22’ Bjarne Salen, Endlessflow Films (Surf / Woman / Inspiration)
14:25 Gaza Surf Club96’ Philip Gnadt, Mickey Yamine (Surf / Community)
16:00 Διάλειμμα 15’
16:20 Fish people 49’ Keith Malloy, Endlessflow Films (Sustainability / Surf / Water)
17:10 Ομιλία Στέφανου Κόντου, Κάνοντας την τέχνη – περιπέτεια, The underwater Gallery 20’
17:40 Διάλειμμα 35’

2η περίοδος
18:20 Red Bull Mixed Media Academyπαρουσίαση από τους συμμετέχοντες- content creators 40’ 19:00 Nekiia 25’George Lentzas (Running / προλογίζει ο Μάριος Γιαννακού)
19:30 Takayna 38’ Alex Lowther, Patagonia Films Productions (Running / Environment)
20:10 Ομιλία Λεωνίδα Αθανασόπουλου, Ένας ασυνήθιστος τρόπος για πιο δυνατές εμπειρίες και περιπέτειες 20’
20:35 Διάλειμμα 35’

3η περίοδος 
21:10 Point of no return 95’ Noel Dockstader & Quinn Kanaly, Far West Film Co (Exploration / Environment / Energy)
22:45 Skype Q&A session με τους συντελεστές και πρωταγωνιστές της ταινίας
23:00 Τέλος

 

Κυριακή 4.11
1
η περίοδος 
14:00 In the starlight 52’ Mathieu Le Lay Productions, (Outdoors Photography / Exploration / Human interest)
14:55 Dugout 52’ Benjamin Sadd, Trail To Anywhere Productions (Human interest / Adventure / Indigenous)
15:50 Διάλειμμα 15’
16:10 Finding the Line 60’ Benjamin Sadd, Trail Τo Anywhere Productions (Human Interest / Woman Skiing)
17:10 Ομιλία Βανέσας Αρχοντίδου & Χριστίνας Φλαμπούρη, A woman can be 20’
17:40 Διάλειμμα 35’

2η περίοδος 
8:20 Dirtbag: The Legend of Fred Beckey 95’ Dave O’Leske, (Human Interest / Climbing)
20:00 Ομιλία Δημήτρη Κορρέ, Η περιπέτεια ως ανάγκη στις “τακτοποιημένες κοινωνίες” 20’
20:35 Διάλειμμα 35’

3η περίοδος
21:10 Hoji 55’ Matchstick Productions(Skiing)
22:00 Ομιλία Eric Hjorleifson, Skiing is my dancing 20’
23:00 Τέλος

Τη διοργάνωση έχει αναλάβει η WAY OUT ADVENTURES. Περισσότερες πληροφορίες, τιμές, σημεία πώλησης εισιτηρίων κλπ, στο Adventure Film Festival Greece.

 

 

 

 

CB swimming: Η κυριαρχία στο Spetses Mini Marathon ήταν μόνο η αρχή!

CB swimming: Η κυριαρχία στο Spetses Mini Marathon ήταν μόνο η αρχή!

Μια μεγάλη κολυμβητική παρέα μετά από σκληρή προπόνηση στις πισίνες, ξεχύθηκε στην ανοικτή θάλασσα και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε στο βάθρο των μεγάλων διοργανώσεων μαζικού αθλητισμού στην Ελλάδα.

Ο λόγος γίνεται φυσικά για την ομάδα του Χρήστου Μποφίλου, τη CB swimming, η οποία είχε εξαιρετική παρουσία στο Spetses Mini Marathon που έγινε από τις 5 έως τις 7 Οκτωβρίου.

Και μάλιστα σε μια χρονιά που η συγκεκριμένη διοργάνωση, διεξήγαγε τους μαζικότερους κολυμβητικούς αγώνες που ‘έχουν γίνει ποτέ σε multisport event, σπάζοντας το ρεκόρ της, η ομάδα του Χρήστου Μποφίλιου που τα τρία τελευταία χρόνια, έμενε στην τρίτη θέση, σκαρφάλωσε την κορυφή και μάλιστα με εμφατικό τρόπο.

Το runnfun.gr έχει τη χαρά να στηρίζει την ομάδα, αλλά κυρίως την προσπάθεια του Χρήστου Μποφίλιου και των συνεργατών του και ακόμα και για εμάς αποτελεί δικαίωση η εξέλιξη αυτής της παρέας, που έχει βάλει πλώρη να κυριαρχήσει στις διοργανώσεις της Ελλάδας που περιλαμβάνουν κολυμβητικά event στις κατηγορίες corporate teams, αλλά και σε μεμονωμένες κατηγορίες που συμμετέχουν αθλητές της ομάδας.

“Όταν μια διοργάνωση γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερη, εσύ δεν μπορείς να μένεις στάσιμος. Θέλαμε να φτάσουμε στην κορυφή και το καταφέραμε με σκληρή δουλειά, μέθοδο και επιμονή”, λέει ο ίδιος ο Μποφίλιος που δεν ξεχνάει τους συνεργάτες του: “Αξίζουν συγχαρητήρια στον Κώστα Μπακανδρέα όπου είναι και ο μέντορας της CB swimming στον αδελφικό φίλο και συνάδελφο Αλέξανδρο Μωράρη που προπονεί στην ομάδα του Καλαμακίου και φυσικά σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες”

Παράλληλα δεν παραλείπει να ευχαριστήσει τους συνοδοιπόρους του σε αυτή την προσπάθεια που δεν είναι άλλοι από τους υποστηρικτές της ομάδας: “GOLDEN YACHT και την MINIMAR που με στηρίζουν από την πρώτη στιγμή, το CITY MED, το RUN N FUN και το SPETSES mini MARATHON και οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ”, τονίζει.

Επειδή, όμως, τα πολλά λόγια είναι περιττά, ας δούμε τους πρωταγωνιστές:

Τα μικρά δελφίνια της CB SWIMMING ανοίγουν την αυλαία του μεγαλύτερου multisports της χώρας ή του SPETSES mini MARATHON
Η CB SWIMMING βρέθηκε στην εκδήλωση της Χρυσής Ζύμης για το μαζί για το παιδί που ο πρωταθλητής κολύμβησης και διατεοφολόγος Στέφανος Δημητριάδης έδωσε χρήσιμες διατροφικές συμβουλές για γονείς και παιδιά.
Χρήστος Μποφίλιος-Γιώργος Περπερής-Ιάσονας Περπερής.(μετά τα 1,5km)
2η θέση στο age group και τρίτη overall Αντρέας Αλικανιωτης-3η θέση age group Ορφέας Αριανούτσος age group (1,5km Open Water Swimming)
1η θέση overall και age group Νάσια Πετράτου και τρίτη θέση age group Φωτεινή Καραθάνου στα 5km Open Water Swimming
2η θέση Χρήστος Μποφίλιος-3η θέση Γιώργος Περπερής age group (1,5km Open Water Swimming)
2η θέση Γιούλη Ράπτη age group (1,5km Open Water Swimming)
1η θέση Δημήτρης Μάρκος elite κατηγορία (3km Open Water Swimming)
1η θέση Γιώργος Φιρφιλιώνης age group (5km Open Water Swimming)
2η θέση overall και 1η age group Ελίνα Μάνθα και 3η θέση age group Κατερίνα Θωμαδάκη (5km Open Water Swimming)
2η θέση age group Αγγελική Μαρλαγκούτσου 5km open water swimming
3η θέση age group Ράνια Γιαννακοπούλου 10km running
2η θέση age group Χρήστος Αγγελινάς 3km Open Water Swimming
1η θέση overall στα 5 km Open Water Swimming Λάμπρος Γκουντούμης
Ανάμεσα σε δυο τέρατα (olympians) της κολύμβησης ο 16χρονος κολυμβητής Λάμπρος Γκουντούμης.Ο Στέφανος Δημητριάδης και Ρωμανός Ανυφαντής δίπλα στο μικρό ανοίγοντας τον δρόμο για την κορυφή.
Από το πιο μικρό μέχρι το μεγαλύτερο…ΟΛΟΙ μια παρέα.
Με την Μαρίνα Κουταρέλλη ιθύνων νου και διοργανώτρια του Spetses mini Marathon και τα αστέρια της ομάδας

Διήμερο τριάθλου στο Σχινιά- Sprint και Ολυμπιακή απόσταση

Transition Sports Triathlon- Αποτελέσματα

Το τρίαθλο βρίσκεται στο επίκεντρο των αθλητικών δράσεων στον Σχινιά.  Στη Moraitis Beach θα  πραγματοποιηθούν το Σάββατο 20 Οκτωβρίου clinics και ενημερωτικές δράσεις. Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου οι κορυφαίοι τριαθλητές θα σταθούν στην εκκίνηση για Sprint και Ολυμπιακή Απόσταση.

Πρόκειται για τον τελευταίο αγώνα που αναβλήθηκε λόγω έντονων καιρικών φαινομένων στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο και μεταφέρθηκε για το Σαββατοκύριακο 20-21 Οκτωβρίου και έχει τη μορφή ενός διήμερου event επικεντρωμένου στοΤρίαθλο.

Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές: «Θελήσαμε στο διήμερο αυτό να εντάξουμε όλα όσα αγαπάμε -και αγαπάτε- στον κόσμο του Τριάθλου και υιοθετήσαμε έτσι μια ‘ολιστική προσέγγιση’ της διοργάνωσης, σαν έκφανση ενός γενικότερου ‘ευ-lifestyle’.  Γι’ αυτό και τα παράπλευρα events και clinics του Σαββάτου, που θα ‘προλογίσει’ τον καθαυτό αγώνα της Κυριακής, περιλαμβάνουν ενημερωτικές ομιλίες και δραστηριότητες που αφορούν όχι μόνο -και φυσικά- στο αθλητικό κομμάτι, αλλά και θέματα διατροφής και σχετικών συμπληρωμάτων, οικολογικής συνείδησης, αθλητικής ψυχολογίας, πρόληψης του καπνίσματος και πολλά άλλα».

Αναλυτικά το Πρόγραμμα

 Σάββατο

Clinics:

10:00-11:00: Οdd3 bike training. Αναγνώριση ποδηλατικής διαδρομής με την ομάδα της odd3 και leader τον Ανέστη Κουρμπέτη, πρωταθλητή Ελλάδας στην ποδηλασία, πρώην επαγγελματία αθλητή και προπονητή ποδηλάτου.

11:00-12:00:  Προπόνηση open water ανοιχτή για όλα τα επίπεδα, μαζί με κολυμβητικά tips και συμβουλές. Απαραίτητο να το παρακολουθήσουν όσοι δεν έχουν μέχρι τώρα επαφή με το open water ή θα κάνουν τώρα το πρώτο τους τρίαθλο, ή δεν αισθάνονται εξοικειωμένοι με την ανοιχτή θάλασσα.

12:30 ομιλίες: «Δεκάλογος του Έξυπνου Καταναλωτή Συμπληρωμάτων Διατροφής» από την Ευαγγελία Αυγεράκη, κλινική Διαιτολόγο.

·     Διατροφικά tips για το Τρίαθλο από τον Σπύρο Θεοδώρου της GU Energy Greece.

·     «Ψυχολογία και Αθλητισμός»

·     «Παρεμβάσεις για την Πρόληψη του Καπνίσματος στα Σχολεία» από την Βυζικίδου Βεργίνα, Smoke Free Greece, Ερευνητικό Εργαστήριο «George D. Behrakis” της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος. (Θα βρίσκεται εκεί και την Κυριακή, με σχετικό παιχνίδι για τα παιδιά.)

·     Ηow Τo?: «Πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζω τη διαδρομή που θα τρέξω» & Μάθημα Αλλαγής Λάστιχου από τον πρωταθλητή ποδηλασίας Ανέστη Κουρμπέτη.

Η Γραμματεία θα είναι ανοιχτή στον κήπο του Moraitis Beach από τις 12 ως τις 6 το απόγευμα για την παραλαβή τσάντας αθλητή και late registrations.

Επειδή την Κυριακή το πρωί η γραμματεία θα λειτουργήσει μόνο μία ώρα, από τις 7:00 ως τις 8:00 πρίν τον αγώνα, και προς αποφυγή συνωστισμού και της όποιας ταλαιπωρίας, συμβουλεύουμε τους συμμετέχοντες, να προσέλθουν για την παραλαβή τσάντας στη Γραμματεία το Σάββατο!

Πρόγραμμα Κυριακής 21 Οκτωβρίου

  • γραμματεία 7:00-8:00 (μόνο για παραλαβές που έχουν ενημερώσει και έχουν ήδη εγγραφή)
  • ζώνη αλλαγής 7:15- 8:15
  • τεχνική ενημέρωση 7:35
  • Εκκίνηση σπριντ 8:50
  • Εκκίνηση ολυμπιακή 8:57

Όλοι οι αθλητές θα παραλάβουν Terranova goodie bag στην γραμματεία , οι νικητές θα έχουν δώρα και όλοι οι θεατές θα μπορούν να επισκεφτούν το περίπτερο της Pharmacy295 και να διεκδικήσουν δώρα.

 

Send this to a friend