RUN FOR THE OCEANS 2021: Τρέχουμε «ενωμένοι» ενάντια στην πλαστική ρύπανση

Το Run For The Oceans, η παγκόσμια πρωτοβουλία της adidas και της Parley για τη βιωσιμότητα, επιστρέφει για 4η χρονιά και σηματοδοτεί το δεύτερο κεφάλαιο των Parley Missions για το 2021.

Από τις 28 Μαΐου έως τις 8 Ιουνίου, για κάθε χιλιόμετρο που καταγράφεται μέσω της εφαρμογής adidas Running θα καθαριστεί το ισοδύναμο βάρος 10 πλαστικών μπουκαλιών από παραλίες, μέχρι τον στόχο των 500.000 λιβρών απορριμμάτων

Λίγο πριν την Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών στις 8 Ιουνίου, η adidas αξιοποιεί τη δύναμη του αθλητισμού και τη μετατρέπει σε δύναμη αλλαγής, καλώντας τον κόσμο να ενωθεί και να τρέξει για ακόμα μία φορά στο Run For The Oceans.

Από τις 28 Μάϊου έως τις 8 Ιουνίου, το adidas x Parley Run For The Oceans επιστρέφει για τέταρτη χρονιά, τηρώντας τη δέσμευσή του για τη δραστική αντιμετώπιση των καταστροφικών επιπέδων της πλαστικής ρύπανσης στους ωκεανούς.

Από το 2015, η adidas έχει κατασκευάσει περισσότερα από 30 εκατ. ζευγάρια παπούτσια από Parley Ocean Plastic, δηλαδή πλαστικά απορρίμματα που συλλέχθηκαν από παραλίες και παραθαλάσσιες κοινότητες, εμποδίζοντάς τα να μολύνουν τους ωκεανούς. Ωστόσο, αν και έχει σημειωθεί πρόοδος στο ταξίδι προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον, υπάρχει ακόμα αρκετή δουλειά που πρέπει να γίνει για τη μείωση της πλαστικής ρύπανσης στη θάλασσα.

Εμπνέοντας τους δρομείς σε όλο τον κόσμο να κάνουν τη διαφορά, για κάθε χιλιόμετρο που καταγράφεται μεταξύ 28 Μαΐου και 8 Ιουνίου, μέσω της εφαρμογής adidas Running ( Strava/Joyrun), η adidas και η Parley θα καθαρίσουν το ισοδύναμο βάρος 10 πλαστικών μπουκαλιών από παραλίες, απομακρυσμένα νησιά και ακτογραμμές, μέχρι να πετύχουν τον στόχο των 500.000 λιβρών πλαστικών απορριμμάτων.

Μέχρι σήμερα, το adidas x Parley Run For The Oceans έχει ενώσει περισσότερους από 3 εκατ. δρομείς από όλο τον κόσμο, οι οποίοι έχουν καταγράψει συνολικά 25,5 εκατ. χιλιόμετρα, για να συγκεντρώσουν 2,5 εκατ. δολάρια που βοήθησαν την Parley να αναπτύξει πρωτοβουλίες και εκπαιδευτικά προγράμματα για την καταπολέμηση της θαλάσσιας πλαστικής ρύπανσης. Το 2019, 92 σχολεία εγγράφηκαν στο πρόγραμμα και τώρα αποτελούν κέντρα εκπαίδευσης αλλά και σημεία μηδενικής χρήσης πλαστικού για τις τοπικές κοινότητες. Ως αποτέλεσμα, 70.000 παιδιά και οι οικογένειές τους συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Βέβαια, αυτή είναι μόνο η αρχή για την παγκόσμια πρωτοβουλία. Όπως ανακοινώθηκε τον Μάρτιο του 2021, στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ‘Own the Game’, η οποία επικεντρώνεται στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της εταιρείας στον τομέα της βιωσιμότητας, η επέκταση του Run For The Oceans τα επόμενα χρόνια θα δημιουργήσει έναν πιο συμπεριληπτικό ψηφιακό και φυσικό χώρο για την κοινότητά του. Έως το 2025, η adidas έχει ως στόχο τη συμμετοχή συνολικά 40 εκατ. ανθρώπων στην πρωτοβουλία.

Στην Ελλάδα, οι πρώτοι αθλητές που συμμετείχαν στην ενέργεια Run For The Oceans, ήταν οι Πρωταθλήτριες Ελλάδας Κατερίνα Δαλάκα, Ελισάβετ Πεσιρίδου, Αναστασία Μαρινάκου,

Για την παγκόσμια πρωτοβουλία της adidas και της Parley, έτρεξαν επίσης ο Chef Άκης Πετρετζίκης, ο ηθοποιός-Ultra Runner Πάνος Βλάχος, η DJ Ξένια Γκάλη, o επιχειρηματίας Δημήτρης Φιντιρίκος, η τραγουδίστρια Αντωνία Καούρη, ο παρουσιαστής Γιώργος Λέντζας, η ηθοποιός-παρουσιάστρια Δανάη Μπάρκα, η δημοσιογράφος Ευαγγελία Τσιορλίδα, η ηθοποιός Τόνια Σωτηροπούλου, η content creator Βάνα Παπαδοπούλου, η digital creator Ευτυχία Πραντάλου, και η μπασκεμπολίτρια-γυμνάστρια Ζωή Δημητράκου.

Οι adidas Runners Athens φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν από την ενέργεια αυτή καθώς συμμετέχουν ενεργά στο Run For The Oceans, καταγράφοντας τα δικά τους χιλιόμετρα στην εφαρμογή adidas Running. Συντονιστείτε στο Facebook group του μεγαλύτερου running community της χώρας, για να παρακολουθήσετε τα LIVE sessions κάθε εβδομάδα, που είναι εμπνευσμένα από την παγκόσμια πρωτοβουλία της adidas και της Parley, με Special Guests όπως ο Σπύρος Γιαννιώτης, ο Νικόλας Πλυτάς, η Αγγελική Κοσμοπούλου και η Αλεξάνδρα Διονά.

Κατεβάστε την εφαρμογή adidas Running και κάντε εγγραφή τώρα στο challenge – κάθε χιλιόμετρο μετράει από τις 28 Μαΐου μέχρι τις 8 Ιουνίου.

Ενωθείτε και τρέξτε για τους Ωκεανούς, από τις 28 Μαΐου έως τις 8 Ιουνίου!

Για να λάβετε μέρος στο Run For The Oceans, εγγραφείτε μέσω της εφαρμογής adidas Running, ώστε να καταγραφούν όλα τα runs σας. Για περισσότερες πληροφορίες και για να εγγραφείτε, επισκεφτείτε το επίσημο site  adidas.gr/runfortheoceans.

Ακολουθήστε τη συζήτηση στο  Instagram, Facebook και Twitter χρησιμοποιώντας το #RunForTheOceans και #adidasParley.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Γλιτώνεις τους τραυματισμούς όταν τρέχεις αργά;

Είναι μια διάγνωση που κανένας δρομέας δεν θέλει να ακούσει: τόσο το υπερβολικό άγχος όσο και διάφορα προβλήματα των οστών προκαλούνται συχνά από τις έντονες και πολλές προπονήσεις.

Αν και όσον αφορά τα κατάγματα κόπωσης υπάρχουν πολλές αιτίες, όπως για παράδειγμα, η κακή διατροφή, η ελλιπής ανάκαμψη, τα παπούτσια που έχουν χρησιμοποιηθεί πολύ κ.α., πολύ συχνά το πολύ τρέξιμο θεωρείται ο νούμερο ένα παράγοντας.

Άπειροι δρομείς που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμού έχουν ακούσει από ειδικούς πως πρέπει να μειώσουν το τρέξιμο για να μην χειροτερέψει η κατάστασή τους.

Πολλοί φυσικά αγνοούν αυτή τη συμβουλή καθώς θεωρούν ότι μια μέρα ανάκαμψης, έπειτα από μια σκληρή προπόνηση, φτάνει και περισσεύει για τη μείωση του κινδύνου τραυματισμού.

Ρίχνεις την ένταση αλλά…

Για πολλούς μάλιστα, φαίνεται λογική η υπόθεση πως όσο πιο πολύ ρίχνεις τους ρυθμούς και την ένταση με την οποία τρέχεις, τόσο λιγότερους τραυματισμούς έχεις. Αυτό όμως, απέχει από την πραγματικότητα σύμφωνα με μια νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ.

Στη μελέτη, 43 ερασιτέχνες δρομείς, 29 γυναίκες και 14 άνδρες από 18 έως 49 ετών, κλήθηκαν να τρέξουν μια διαδρομή 50 μέτρων, τρεις φορές με γρήγορη ταχύτητα, τρεις φορές με μέτρια ταχύτητα και τρεις φορές με αργή. Οι ερευνητές ενδιαφέρθηκαν να βρουν το σωρευτικό φορτίο τραυματισμών στην κνήμη των δρομέων, την πιο κοινή περιοχή καταγμάτων δηλαδή, στις διάφορες ταχύτητες.

Οι μεταβλητές…

Για τον υπολογισμό αυτό συνυπολογίστηκαν τρεις μεταβλητές: το κνημιαίο φορτίο (δηλαδή η πίεση που ασκήθηκε στην κνήμη κατά τη διάρκεια της επαφής με το έδαφος), ο κάθετος ρυθμός φόρτισης (δηλαδή πόσο γρήγορα εφαρμόζεται το σώμα με το πόδι καθώς το πόδι έρχεται σε επαφή με το έδαφος) και η εναέρια στιγμή (η κίνηση του κάτω μέρους του ποδιού όταν απομακρύνεται από το έδαφος).

Η συγγραφέας της μελέτης Τζέσικα Χάντερ και οι συνάδελφοί της, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το συνεχές τρέξιμο με μέτρια ταχύτητα έχει τον ίδιο αντίκτυπο στα πόδια με την διάνυση της ίδιας απόστασης κατά το ήμισυ με γρήγορο και κατά το έτερο ήμισυ με αργό ρυθμό. Μάλιστα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι είναι ο πιο αργός ρυθμός που δημιουργεί μεγαλύτερη πίεση καθώς όσο πιο αργά τρέχει ένας δρομέας τόσες περισσότερες οι πιθανότητες τραυματισμών, αφού τα πόδια χτυπούν στο έδαφος πιο συχνά.

Η έρευνα ήταν ξεκάθαρη: το γρήγορο τρέξιμο δεν συμβάλλει περισσότερο στο σωρευτικό κνημιαίο φορτίο σε σχέση με το αργό τρέξιμο άρα το συμπέρασμα πως με αργό τρέξιμο μειώνεις την πιθανότητα τραυματισμού είναι άκυρο.

«Είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε συστάσεις για το πώς οι δρομείς μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες για να βελτιώσουν τις εκπαιδευτικές τους συνήθειες», ξεκαθαρίζει η Χάντερ, που πάντως ένα πρώτο συμπέρασμα για την σχέση τραυματισμών και ταχύτητας μας έχει βοηθήσει να το βγάλουμε.

Διαβάστε ακόμα: Οι πιο συνηθισμένοι τραυματισμοί των δρομέων και πώς να τους αποφύγετε

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Greece Race for the Cure® 2024: Οι εγγραφές άνοιξαν!

Το Greece Race for the Cure®,  ο αγώνας-θεσμός ενάντια στον καρκίνο του μαστού, επιστρέφει για 16η χρονιά την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου. Με αφετηρία το Ζάππειο, δύο νέες διαδρομές στο κέντρο της Αθήνας και με δυνατότητα απομακρυσμένης συμμετοχής από όπου κι αν βρισκόμαστε, θα είμαστε για ακόμα μια χρονιά

«Μαζί πιο δυνατοί από τον καρκίνο του μαστού».

Το Greece Race for the Cure® πραγματοποιείται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), με την έγκριση της οργάνωσης Think Pink Europe® και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη διοργάνωση Race for the Cure® παγκοσμίως, ευαισθητοποιώντας χιλιάδες κόσμου για τον καρκίνο του μαστού κάθε χρόνο.

Εγγραφές: www.greecerace.gr

Οι εγγραφές για το 16ο Greece Race for the Cure® άνοιξαν και πραγματοποιούνται αποκλειστικά διαδικτυακά εδώ: https://greecerace.gr/greeceraceforthecureregistrations/

 • Αγώνας δρόμου 5 χιλιομέτρων : Εκκίνηση 9.30 πμ, Ζάππειο/ Εγγραφή:10€.
  Οι εγγραφές για τον αγώνα δρόμου θα ολοκληρωθούν στις 19/09 ή με τη συμπλήρωση 10.000 δρομέων.
 • Περίπατος 2 χιλιομέτρων: Εκκίνηση 10.30 πμ, Ζάππειο / Εγγραφή: 8€
  Οι εγγραφές για τον περίπατο θα ολοκληρωθούν στις 22/09 ή με τη συμπλήρωση 35.000 συμμετεχόντων.
 • Digital Συμμετοχή: Mαζί, όπου κι αν βρισκόμαστε. Συμμετέχουμε στη διοργάνωση απομακρυσμένα και αφήνουμε το δικό μας αποτύπωμα ενάντια στον καρκίνο του μαστού μέσα από τα social media / Εγγραφές για τη digital συμμετοχή ως τις 17/09 / Εγγραφή: 8€.

Σε κάθε εγγραφή περιλαμβάνεται το συλλεκτικό t-shirt της διοργάνωσης και chip χρονομέτρησης για τους δρομείς.

Πληροφορίες διοργάνωσης

 • Ημερομηνία: Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου
 • Έναρξη διοργάνωσης: 8.30 πμ
 • Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου – Ημέρα Προαγωγής Υγείας (12μμ-6μμ): Δωρεάν δράσεις για μικρούς & μεγάλους & Συμβολική φωταγώγηση του Ζαππείου στις 10μμ

Γιατί να πάρουμε μέρος

 • Γιατί το Greece Race for the Cure® είναι μια γιορτή για τη ζωή!
 • Για να αναγνωρίσουμε τη δύναμη των γυναικών που έχουν βιώσει τον καρκίνο του μαστού.
 • Για να διαδώσουμε μαζί το μήνυμα της ευαισθητοποίησης σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο.
 • Γιατί μέσα από την διοργάνωση έχουμε ουσιαστικό αντίκτυπο ενάντια στον καρκίνο του μαστού, όλο τον χρόνο. Με κάθε μας συμμετοχή χρηματοδοτούμε προγράμματα του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» για τη στήριξη και ενδυνάμωση των ασθενών, τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους και την προαγωγή της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend