Site icon runnfun.gr

Προστατεύει από την κακοσμία το αποσμητικό πριν την προπόνηση;

Πρέπει ή δεν πρέπει να βάζεις αποσμητικό πριν την προπόνηση;

Στο γυμναστήριο πάμε για να ιδρώσουμε. Τα περισσότερα αποσμητικά σταματούν την εφίδρωση. Και τότε γιατί εμείς επιλέγουμε να βάζουμε αποσμητικό, αφού ο σκοπός που πηγαίνουμε στο γυμναστήριο ή για προπόνηση είναι να ιδρώσουμε;

Η πρώτη απάντηση που έρχεται στο μυαλό είναι ότι δεν θέλουμε να μυρίζουμε. Σωστά. Αλλά τι θα λέγατε αν σας έλεγε κάποιος ότι ο ιδρώτας είναι άοσμος;

Αποτελείται από νερό, ουρία, μεταλλικά άλατα και άλλα. Επομένως από πού προέρχεται η δυσάρεστη οσμή;

Οι αιτίες είναι πολλές, όταν ο ιδρώτας παραμένει πολλές ώρες στο δέρμα π.χ. στις μασχάλες ή στα ρούχα, τότε αναπτύσσονται τα βακτηρίδια που δημιουργούν μια δυσάρεστη οσμή.

Άλλες αιτίες είναι η έλλειψη υγιεινής, η κακή ψυχολογική κατάσταση, η κατανάλωση κάποιων τροφών όπως το σκόρδο, το κρεμμύδι, πολλά μπαχαρικά, το αλκοόλ, η λήψη κάποιας φαρμακευτικής αγωγής καθώς και κάποιες παθήσεις.

Είναι καλό να ιδρώνουμε

Οι επιστήμονες λένε ότι είναι καλό να ιδρώνουμε, εκτός βέβαια από κάποιες παθολογικές περιπτώσεις. Βέβαια η αγωνία για το πώς μυρίζουμε μας κυριεύει με αποτέλεσμα να βάζουμε πολύ αποσμητικό πριν πάμε στο γυμναστήριο.

Ο ιδρώτας πάντως δεν σταματάει από τα αποσμητικά. Το σώμα και φυσικά οι αδένες υπερτερούν! Σύμφωνα με τις οδηγίες του FDA των ΗΠΑ, ένα αποσμητικό μπορεί να μειώνει την παραγωγή ιδρώτα μόνο κατά 20%, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο της ανοσίας από την συχνή χρήση. Υπάρχουν και φυσικά αποσμητικά που χρησιμοποιούν αρκετοί, τα οποία πάντως, ίσως και να είναι καλύτερα για τον οργανισμό.

Σαμποτάρεις τον εαυτό σου

Επίσης σύμφωνα με έρευνες το να βάλεις αποσμητικό πριν γυμναστείς είναι σαν να δένεις τα παπούτσια σου μεταξύ τους πριν πας για τρέξιμο. Σαμποτάρεις δηλαδή την πρόοδό σου!

Είναι απαραίτητο να ιδρώσεις για να απελευθερώσεις τις τοξίνες από το σώμα σου και να μην υπερθερμανθείς.

Αυτό που έχει σημασία αν δεν έχετε κάποιο παθολογικό πρόβλημα, είναι να κάνετε είστε καθαροί και εσείς και τα ρούχα σας πριν βγείτε για προπόνηση. Σε αυτή την περίπτωση δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα…

Διαβάστε ακόμα: Μύθοι και αλήθειες για την εφίδρωση και πότε φαίνεται ότι έχουμε πρόβλημα!

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version