Προκήρυξη αγώνων δρόμου εντός & εκτός σταδίου «ΗΜΕΡΑ ΑΘΛΗΣΗΣ & ΥΓΕΙΑΣ»

Η αυτοτελής υπηρεσία άθλησης Κοινωνικής πολιτικής και Παιδείας του Δήμου Σαλαμίνος, σε συνεργασία με την ομοσπονδία Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών “(ΟΕΒΑΣ)” και το “(ΣΕΒΑΣ)” Σαλαμίνος, στα πλαίσια των εκδηλώσεων (ΗΜΕΡΑ ΑΘΛΗΣΗΣ & ΥΓΕΙΑΣ) διοργανώνουν ΔΡΟΜΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ εντός σταδίου 5χλμ.και 2χλμ καθώς και 10χλμ εκτός σταδίου στις 18-Μαϊου-2024.

Οι δρόμοι εντός σταδίου 2000 και 5000m θα διεξαχθούν στο νέο Δημοτικό Στάδιο Σαλαμίνος (φωτογραφία του σταδίου ΕΔΩ).

Στους αγώνες μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι αθλητές-αθλήτριες που είναι μέλη επίσημων συλλόγων και ανήκουν στο “ΣΕΓΑΣ”, Βετεράνοι αθλητές-αθλήτριες, ερασιτέχνες αθλούμενοι/νες, μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων αγόρια και κορίτσια.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΗΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε ΕΔΩ. To Κόστος συμμετοχής για τα 10 και 5km είναι 5 ευρώ που θα καταβληθεί στη γραμματεία του αγώνα με την παραλαβή του αγωνιστικού υλικού, για τα 2χλμ η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Εγγραφές στους αγώνες επίσης μπορούν να γίνουν με φυσική παρουσία στα γραφεία του Συλλόγου ΣΕΒΑΣ Σαλαμίνος που βρίσκονται επί της οδού Φειδίου 25 στην περιοχή Καματερό Σαλαμίνος, με τηλέφωνα επικοινωνίας 6973328447, 210-4672456, είτε στο κέντρο Νεότητας που βρίσκεται επί της οδού Ακτής Καραϊσκάκη στο τηλέφωνο 210-4653450.

Περιορισμένες δηλώσεις  συμμετοχής θα γίνουν μόλις 2-3 ώρες πριν την έναρξη των αγωνισμάτων στη γραμματεία τω αγώνων στο στάδιο Σαλαμίνας.

Παραλαβή αγωνιστικού υλικού.

Η παραλαβή αριθμών θα γίνει την ημέρα των αγώνων από την Γραμματεία που θα λειτουργεί στο χώρο εκκίνησης τρείς ώρες νωρίτερα.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Θα υπάρχει διαθέσιμος Ιατρός του Δημοσίου αλλά και ιδιωτικός Ιατρός καθώς και

ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Να σημειωθεί ότι προτείνεται για όλους τους ενήλικες >35 ετών να προμηθευτούν ιατρική βεβαίωση ικανότητας ασφαλούς συμμετοχής σε παρατεταμένη υπομέγιστη άσκησης.

Αγωνιστικές διαδρομές & Πρόγραμμα αγώνων

 2χλμ (εντός σταδίου)

Ώρα εκκίνησης: 15:30 & ώρα τερματισμού 15:45.

Δικαίωμα συμμετοχής παίδες/έφηβοι ηλικίας από 13-17 ετών, αθλητές που είναι εγγεγραμμένοι στα

επίσημα μητρώα του “ΣΕΓΑΣ” καθώς και ανεξάρτητοι αθλητές.

5χλμ (εντός σταδίου)

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες/γυναίκες 18-24 ετών

Ώρα εκκίνησης: 17:30 & ώρα τερματισμού 18:15

Σε αυτή την κατηγορία συμπεριλαμβάνονται ερασιτέχνες αθλητές, που ανήκουν σε σύλλογο του ΣΕΓΑΣ και σε συλλόγους που ανήκουν στην ΟΕΒΑΣ οι υπόλοιποι θα καταχωρηθούν ως ανεξάρτητοι.

Η βράβευση καθώς και η απονομή μεταλλίων των τριών πρώτων αθλητών και αθλητριών που θα διακριθούν στην συγκεκριμένη κούρσα, θα αφορά αποκλειστικά και μόνο την

κατηγορία ενηλίκων!! Στους υπόλοιπους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν αναμνηστικά μετάλλια.

Δρόμος 10χμλ.(εκτός σταδίου)

Ώρα εκκίνησης: 18:30.

 Η εκκίνηση των 10χλμ. θα γίνει στον εσωτερικό χώρο του Δημοτικού Σταδίου Σαλαμίνος. Θα ακολουθήσει την παραλιακή οδό με αναστροφή στο ύψος του δημαρχείου Σαλαμίνας και δεύτερη αναστροφή στις Νεροτσουλήθρες. Αυτή η κυκλική διαδρομή των 3050m θα γίνει 3 φορές ενώ στο τέλος του τρίτου γύρου ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί εντός του Δημοτικού Σταδίου Σαλαμίνος (3Χ3050m + 850m έξοδος/είσοδος σταδίου=10.000m). Ο χάρτης της διαδρομής είναι ΕΔΩ

ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΝΕΡΟΥ

Στο δρόμο των 10km, θα υπάρχει σταθμός νερού στην αναστροφή στις νεροτσουλίθρες καθώς και στον τερματισμό.

 ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Η Τροχαία Σαλαμίνος, θα φροντίσει για την ασφαλή διεξαγωγή του δρόμου 10km εκτός σταδίου.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ & ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Ανεξαρτήτως ηλιακής κατηγορίας όλοι συμμετέχοντες των αγώνων θα λάβουν αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα.

Στο αγώνισμα των 10.000 μέτρων θα ισχύουν οι παραπάνω οι εξής ηλικιακές κατηγορίες, άνδρες/γυναίκες: (35-39), (40-49), (50-54), (55-59), (60-64), (65-69), (70 & άνω).

 Ακόμα για το δρόμο των 10km

 • Ο πρώτος νικητής/τρια θα λάβει: Κύπελλο – Χρυσό Μετάλλιο – Δίπλωμα συμμετοχής του/της.
 • ο 2ος νικητής/τρια: Δίπλωμα συμμετοχής & ασημένιο Μετάλλιο
 • Ο τρίτος νικητής/τρια του αγώνα: Δίπλωμα συμμετοχής & Χάλκινο Μετάλλιο
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΠΑΠΑΣΑΒΒΑΣ ΗΛΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕΒΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ

ΣΠΛΑΓΚΟΥΝΙΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΒΑΣ

ΚΑΦΕΣ ΗΛΙΑΣ

 

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Κλείστε θέση για τον 41ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας!

Μετά τη συμπλήρωση 40 ετών του αγώνα «Μαραθώνιος Αθήνας. Ο Αυθεντικός», το ενδιαφέρον για τη φετινή 41η διοργάνωση είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας 2024 είναι προγραμματισμένος για τις 9-10 Νοεμβρίου και είναι μια συνδιοργάνωση του ΣΕΓΑΣ με την Περιφέρεια Αττικής, τους Δήμους Αθηναίων και Μαραθώνα, χορηγό αθλητικής εγκατάστασης την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και μεγάλο χορηγό την ΟΠΑΠ ΑΕ.

Με ολοκαίνουρια ιστοσελίδα, νέο προγραμματισμό αγώνων και περισσότερες παράλληλες εκδηλώσεις ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε δρομείς από 140 χώρες από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Οι εγγραφές ανοίγουν την Παρασκευή 12 Απριλίου στις 14:00 και θα κλείσουν αυτόματα με τη συμπλήρωση του ορίου συμμετοχής.

Ανυπομονούμε να σας υποδεχτούμε ξανά στην Αθήνα το Νοέμβριο, στην 41η διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου.

Εξασφαλίστε την θέση σας στην ιστορική διαδρομή & ξεκινήστε τις προπονήσεις σας σήμερα!!

athensauthenticmarathon.gr

iAMAuthentic

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Run Discover Iraklia 2024 : Ένα αθλητικό γεγονός που γράφει την ιστορία του

Η εκδήλωση «Τρέχουμε / Ανακαλύπτουμε την Ηρακλειά» επιστρέφει για 6η χρονιά.

Ο φετινός αγώνας θα  πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Ιουνίου και για πρώτη φορά θα διεξαχθεί πρωινή ώρα.

Με τον τερματισμό σας, θα κάνετε την βουτιά σας στην παραλία του Αγίου Γεωργίου,  θα ακολουθήσουν οι απονομές των νικητών και μετά έχουμε γλέντι και φαγητό που σας προσφέρουμε, όπως  πάντα. Κρατείστε δυνάμεις για τον χορό.

Όλοι οι αγώνες θα έχουν σημείο εκκίνησης την πλατεία Φάνη Γαβαλά, στο λιμάνι της Ηρακλειάς.

Αγώνας 10 km – Τrail Race mixed with road. 

Ώρα εκκίνησης του αγώνα 11:10′.

Απόσταση διαδρομής: 10km μικτή διαδρομή τα πρώτα 4,5km ασφάλτινη διαδρομή τα τελευταία 5,5 km ορεινά και χωμάτινα μονοπάτια.

Η διαδρομή των 10km είναι κυκλική με εκκίνηση το λιμάνι του οικισμού Αγίου Γεωργίου. Οι αθλητές θα κινηθούν προς την παραλία Λιβάδι (1,7km) κα θα συνεχίσουν προς το χωριό του Παναγιά. Οι δρομείς στρίβουν δεξιά σε σηματοδοτημένο μονοπάτι και αφού περάσουν από τον παραδοσιακό οικισμό Άγιος Αθανάσιος τερματίζουν στην Πλατεία Φάνης Γαβαλάς στο λιμάνι του Άγιου Γεώργιου.

Υδροδοσία. Στο 2.5χλμ (υδραγωγείο), στο 5χλμ στην (Παναγία προς μονοπάτι), στο 7χλμ (στον Άγιο Αθανάσιο), στον τερματισμό.

Χρονικό όριο τερματισμού αγώνα: 2 ώρες.

Αγώνας 10km Road race.

Ώρα εκκίνησης: 11:15′.

Απόσταση διαδρομής: 10km ασφάλτινη διαδρομή.

Η διαδρομή των 10km είναι παλίνδρομη, με εκκίνηση το λιμάνι του οικισμού Αγίου Γεωργίου. Οι αθλητές και οι αθλήτριες θα κινηθούν προς την παραλία Λιβάδι (1,7km) και θα συνεχίσουν προς το χωριό Παναγιά (4,3km), όπου μετά από 700m θα πραγματοποιήσουν αναστροφή και κινούμενοι/ες στην αντίθετη διαδρομή θα τερματίσουν στην Πλατεία Φάνη Γαβαλά στο λιμάνι του Αγίου Γεωργίου.

Το πρώτο κομμάτι είναι ανηφορικό μέχρι να βρεθείτε στο χωριό (Παναγιά) και μετά αντίστροφα κατηφορικό.

Υδροδοσία. Στο 2.5χλμ (υδραγωγείο) , στο 5χλμ στην (Παναγία προς μονοπάτι) , στο 7,5 χλμ (πάλι στο υδραγωγείο) , στον τερματισμό.

Χρονικό όριο τερματισμού αγώνα: 2 ώρες.

Αγώνας 6km μεικτή διαδρομή.

Ώρα εκκίνησης: 11:20′.

Απόσταση διαδρομής: 6km μεικτή διαδρομή.

Η διαδρομή των 6km είναι κυκλική με εκκίνηση το λιμάνι του οικισμού Αγίου Γεωργίου. Οι δρομείς θα ξεκινήσουν από την Πλατεία Φάνη Γαβαλά με κατεύθυνση προς τον παραδοσιακό οικισμό Άγιος Αθανάσιος (1.700μ περίπου). Σε προκαθορισμένο σημείο θα υπάρχει εθελοντής που θα υποδεικνύει στους δρομείς να στρίψουν στο μονοπάτι με κατεύθυνση την παραλία Λιβάδι (αριστερά). Εκεί μετά από 1.500μ  (χωματόδρομος/αγροτικός) , θα βρεθείτε στην άσφαλτο και στρίβοντας αριστερά θα κατευθυνθείτε προς το λιμάνι  για τον τερματισμό σας. Ήπιας δυσκολίας αγώνας.

Υδροδοσία: Στο 2.0χλμ (εκεί που στρίβετε για μονοπάτι), στο 3,5χλμ (υδραγωγείο), στον τερματισμό.

Χρονικό όριο τερματισμού αγώνα: 1.30’λεπτά.

Τα Τ-Shirt για τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες στους αγώνες των ενηλίκων είναι προσφορά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Αιτήσεις Συμμετοχής:

Παρακαλούμε να καταχωρίσετε τις αιτήσεις συμμετοχής σας ΕΔΩ.

Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι τη Δευτέρα 10/6/2024 στις 15:00.

Την ημέρα του αγώνα οι διοργανωτές θα δεχτούν περιορισμένο αριθμό εγγραφών.

Παιδικός αγώνας.

Ώρα εκκίνησης: 11:00′  από πλατεία Φάνη Γαβαλά στο λιμάνι της Ηρακλειάς.

Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά με την έγγραφη έγκριση γονέα ή κηδεμόνα.

H διαδρομή των παιδιών είναι κυκλική εντός του οικισμού Αγίου Γεωργίου, με εκκίνηση και τερματισμό την πλατεία Φάνη Γαβαλά.

Γραμματεία Αγώνων.

Η Γραμματεία των αγώνων θα λειτουργήσει στην πλατεία Φάνη Γαβαλά, στο λιμάνι της Ηρακλειάς, την Πέμπτη 27 Ιουνίου το απόγευμα 17.30-19:30, όπως και την Παρασκευή 28 Ιουνίου από τις 09:30΄ μέχρι την στιγμή της εκκίνησης των αγώνων. Για την δική σας διευκόλυνση, όσοι έχετε έρθει από την Πέμπτη, να περάσετε να παραλάβετε το αγωνιστικό σας πακέτο συμμετοχής.

Κόστος συμμετοχής.

Για όλες τις αποστάσεις (αγώνες) 18 ευρώ, που θα καταβληθούν με την παραλαβή του αγωνιστικού πακέτου στη Γραμματεία των Αγώνων (στην Ηρακλειά).

Ομαδική εγγραφή με μειωμένο κόστος συμμετοχής στα 15 ευρώ για ομάδες 10 ατόμων και άνω.

Η συμμετοχή στον παιδικό αγώνα είναι δωρεάν.

Όσοι έχουν πραγματοποιήσει εγγραφή και για οποιαδήποτε αιτία αποφασίσουν να μη συμμετάσχουν παρακαλούνται να το δηλώσουν έγκαιρα στους διοργανωτές για να δοθεί η συμμετοχή σε άλλο δρομέα.

Για σχετικές πληροφορίες επικοινωνήστε με τον κ. Γεώργιο Σταυρουλάκη, Πρόεδρο του Συνδέσμου Ηρακλειατών και Τεχνικό Διευθυντή των αγώνων στο τηλέφωνο 6977004736 τις ώρες 11:00-15:00 και 18:00-21:00 από Δευτέρα έως Σάββατο και στο  E-mail: trexostiniraklia@gmail.com και με τον Γιάννη Αργυρόπουλο, Οργανωτικό Διευθυντή και Συντονιστή του αγώνα στο κιν. 6977120713 και ώρες 11.00 – 15.00 και 18.00-21.00 από Δευτέρα έως Σάββατο και στο E-mail : argyriog@gmail.com.

Παροχές:

 • Party υποδοχής.
 • 3 σταθμοί τροφοδοσίας με νερά.
 • Στον τερματισμό θα διατίθενται νερά, χυμοί, φρούτα και τοπικά προϊόντα.
 • Διάφορα δώρα.
 • Χειροποίητα αναμνηστικά μετάλλια τερματισμού για όλους τους δρομείς.
 • Χειροποίητο αναμνηστικό στους τρεις (3) πρώτους νικητές και νικήτριες κάθε διαδρομής.
 • Με την λήξη των αγώνων θα ακολουθήσουν τιμητικές απονομές – βραβεύσεις και γλέντι με συνοδεία φαγητού.
 • Συμμετοχή για τους αθλητές σε κληρώσεις δώρων.
 • Για την μετακίνηση των αθλητών από Πειραιά και Κυκλάδες, η BlueStar Ferries προσφέρει έκπτωση στα ατομικά εισιτήρια, όπως και στα οχήματα της τάξης του 40% για εκατό άτομα.

Για κρατήσεις θέσεων και έκδοση εισιτηρίων επικοινωνήστε έγκαιρα με το πρακτορείο GIOVANTI TRAVEL, τηλ. 210-4119171 ή με το λιμενικό γραφείο στην Ηρακλειά, Γαβαλάς Ευάγγελος, τηλ.22850 71561 αφού έχετε πρώτα πραγματοποιήσει την εγγραφή σας, καθώς θα πρέπει να σταλεί λίστα με τους δικαιούχους από τους διοργανωτές προς τα λιμενικά συνεργαζόμενα γραφεία της εταιρείας.

 • Επίσης η εταιρεία SEAJETS προσφέρει έκπτωση στα ατομικά εισιτήρια της τάξης του 30% για την μετακίνηση μας από το Ηράκλειο, τα νησιά των Κυκλάδων και τον Πειραιά για Νάξο.

Για κρατήσεις θέσεων και έκδοση εισιτηρίων επικοινωνήστε έγκαιρα με τους διοργανωτές στο  email της διοργάνωσης trexostiniraklia@gmail.com.

Για λεπτομέρειες που αφορούν δρομολόγια μπορείτε να δείτε εδώ.

 • Ειδικές τιμές στα καταλύματα του νησιού (βλέπε λίστα).
 • Παράλληλες δράσεις από Πέμπτη 27/06 έως Κυριακή 30/06 οι οποίες ισχύουν έως τώρα, είναι οι παρακάτω (αναμένονται περισσότερες):

Γνωριμία με το αγώνισμα της ιστιοπλοΐας από τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές Αντχο ΛΣ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΗ Αντώνιο και Αντχο  ΛΣ ΜΑΝΤΖΑΡΑΚΗ Ευτυχία.

Σάββατο πρωί, στην παραλία Λιβάδι, θα πραγματοποιηθεί τουρνουά Beach Volley.

Υπεύθυνη συντονισμού η Υποπλοίαρχος Λιμενικού Σώματος και γυμνάστρια Κέλλυ Μενελάου από το Γραφείο Αθλητισμού Λιμενικού Σώματος.

Έπαθλα θα δοθούν στις τρείς (03) πρώτες ομάδες προσφορά LUCOZADE.

Παρακολουθείτε νεότερες ενημερώσεις στην σελίδα μας στο FACEBOOK.

Ετοιμαστείτε για έναν όμορφο καλοκαιρινό αγώνα και να παρακαλέσουμε όλους μας, να κρατήσουμε το νησί μας καθαρό.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ:

 1. TAXIARCHIS STUDIOS 6976041548
 2. VILLA PANORAMA 6972430163
 3. ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΙΟΛΟΣ 6983694631
 4. MAISTRALI SEAMEN’S CLUB 6974456662
 5. SPEIRES HOTEL 6973027104
 6. VENETIKO STUDIOS 6977273127
 7. AGNADEMA – SOHORO 6978048789
 8. STUDIOS ΝΗΡΗΙΔΕΣ 6972755850
 9. VILLA MOURTO 6978402566
 10. IRAKLIA HORIZON 6974126223
 11. ALEXANDRAS STUDIO’S 6978315028
 12. ΕΝ ΛΕΥΚΩ 6941504445

13 VILLA MELTEMI 6973877936

14.AGGELOS ROOMS 6973637409

 1. VILLA ZOGRAFOS 6977632066

16.KRITAMOS SUITES  6987383898

 1. MARTIN ROOMS 6974916388
 2. ZEFYROS STUDIOS 6977261969
 3. COSMOS STUDIOS IRAKLIA6974899936
 4. ANNAS PLACE 6948108664
 5. SUNSET ROOMS 6973637409

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend