Site icon runnfun.gr

Πότε ξεκινάς πραγματικά να απολαμβάνεις τη γυμναστική;

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που απολαμβάνουν όσο τίποτα να γυμνάζονται συστηματικά. Όμως αυτό σαφέστατα δεν ισχύει για όλους.

Για να λέμε την αλήθεια, ειδικά εκείνοι που θέλουν μέσω της γυμναστικής να πετύχουν κάποιο σκοπό, όπως να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση ή να χάσουν κιλά, αντιλαμβάνονται ως αγγαρεία την καθημερινή γυμναστική.

Το πραγματικό ερώτημα για αυτούς είναι ένα: πότε θα αρχίσω επιτέλους να απολαμβάνω την άσκηση;

Αυτή την ερώτηση έκανε ένα ανώνυμος στο reddit και όπως σε κάθε θέμα που ανοίγει στο εν λόγω παγκόσμιο διαδικτυακό φόρουμ, οι απαντήσεις έπεσαν βροχή. Με βάση τα όσα απαντήθηκαν, το συμπέρασμα που βγαίνει είναι πως για να καταφέρεις να φτάσεις σε ένα επίπεδο να απολαμβάνεις την γυμναστική απαιτούνται περίπου 2-4 μήνες.

Γιατί ενώ κάνω αρκετή γυμναστική δεν βλέπω αποτελέσματα;

Να ορισμένες απαντήσεις:

-Έκανα γυμναστική για 100 συνεχόμενες μέρες. Έκανα 15 λεπτά γρήγορου περπατήματος και γιόγκα. Μου πήρε περίπου 80 μέρες για να περάσω από το «πρέπει να το κάνω» στο «νιώθω όμορφα όταν το κάνω».

-Μισούσα τη γυμναστική και τώρα την αγαπάω. Το σημείο τομής ήρθε περίπου μετά από τέσσερις μήνες. Όταν βλέπεις ότι η σκληρή σου δουλειά έχει κάποια αποτελέσματα εθίζεσαι σε αυτή. Είναι σαν να σε περιμένει ένα βραβείο στο τέλος της διαδικασίας και η προσμονή για αυτό να αλλάζει την αίσθησή σου για τη γυμναστική.

-Όταν καταφέρνεις να κάνεις κάθε μέρα γυμναστική αρχίζεις και αισθάνεσαι περήφανος για τον εαυτό σου. Αυτή η περηφάνια που έρχεται το πρωί κάνει καλύτερη όλη την ημέρα μου.

-Όσο πιο πολύ σπαταλάς χρόνο στο γυμναστήριο τόσο περισσότερο σου είναι δύσκολο να το αποχωριστείς. Την προηγούμενη εβδομάδα, λόγω άπειρης δουλειάς, έκανα τρεις μέρες να πάω γυμναστήριο και έγινα κακόκεφη και γκρινιάρα. Έφτιαξε η διάθεσή μου με το που επέστρεψα στο γυμναστήριο.

Δεν μου αρέσει καθόλου η γυμναστική. Τι να κάνω;

-Όταν έφτασα στο επίπεδο να γυμνάζομαι μια ώρα σερί χωρίς διάλλειμα, άρχισα και να το απολαμβάνω. Το μυαλό μου καθάριζε για τα καλά.

-Ένα μεγάλο κομμάτι της απόλαυσης με το να κάνεις γυμναστική έρχεται όταν απαλλάσσεσαι από τους πόνους που νιώθει το σώμα ενός πρωτάρη στη γυμναστική. Η συνειδητοποίηση πως το σώμα σου μπορεί να τρέξει, να κολυμπήσει, να κάνει ποδήλατο, να σηκώνει βάρη και να μην ζορίζεται καθόλου.

Διαβάστε επίσης: Ποια είναι η ελάχιστη γυμναστική που πρέπει να κάνω για να είμαι υγιής;

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version