Site icon runnfun.gr

Πόνος στον αστράγαλο και τρέξιμο: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Ο πόνος στον αστράγαλο είναι ένα κοινό πρόβλημα για τους δρομείς. Κάθε βήμα που κάνετε ασκεί βάρος και πίεση στους αστραγάλους σας. Τελικά αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε τραυματισμό και πόνο ακόμα και αν δεν έχετε κάποιο διάστρεμμα.

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Health and Fitness Journal του American College of Sports Medicine, ο μέσος δρομέας κάνει περίπου 1.200 βήματα ανά χιλιόμετρο όταν τρέχει με ρυθμό περίπου 6-7 λεπτών. Αυτές οι 1.200 πιέσεις μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα.

Τι προκαλεί πόνο στον αστράγαλο για τους δρομείς;

Οι τέσσερις κύριοι “ένοχοι” πόνου στον αστράγαλο κατά τη διάρκεια και μετά το τρέξιμο είναι:

Ας αφήσουμε εκτός το διάστρεμμα για το οποίο έχουμε γράψει αρκετές φορές και ας πιάσουμε τις άλλες αιτίες. Αν θέλετε να φρεσκάρετε τη μνήμη σας, πάντως, διαβάστε ΕΔΩ

Στέλεχος αστραγάλου

Ένα στέλεχος είναι ένας τεντωμένος ή σχισμένος τένοντας (ιστός που συνδέει τους μυς με τα οστά). Τα κοινά συμπτώματα ενός στελέχους περιλαμβάνουν:

Το διάστρεμμα, η ασυμμετρία αστραγάλων και η λύση!

Τενοντίτιδα

Η τενοντίτιδα είναι ο ερεθισμός ή η φλεγμονή ενός τένοντα. Για τους δρομείς, η τενοντίτιδα προκαλείται συχνά από:

Τα κοινά συμπτώματα τενοντίτιδας περιλαμβάνουν:

Κάταγμα στρες

Τα κατάγματα στρες είναι μικροσκοπικές ρωγμές σε ένα οστό που συνήθως προκαλούνται από επαναλαμβανόμενη δύναμη και υπερβολική χρήση. Οι δρομείς μπορεί να παρουσιάσουν κατάγματα στρες εάν:

Τα κοινά συμπτώματα ενός κατάγματος στρες περιλαμβάνουν:

Αντιμετώπιση του πόνου στον αστράγαλο

Το πρώτο βήμα για τη θεραπεία του πόνου στον αστράγαλο είναι να μειώσετε την πίεση στον αστράγαλο και να επιτρέψετε στο σώμα σας να επουλωθεί. Με άλλα λόγια, κάντε ένα διάλειμμα από το τρέξιμο. Αυτή είναι η πρώτη φάση.

Διατάσεις και τρέξιμο: Ερωτήματα που δεν έχουν απαντηθεί

Πότε να επισκεφθείτε το γιατρό σας

Όταν αντιμετωπίζετε πόνο στον αστράγαλο, επισκεφτείτε το γιατρό σας εάν:

Τι κάνετε με το τρέξιμό σας

Το τρέξιμο επιβαρύνει τους αστραγάλους και μπορεί να οδηγήσει σε ευαισθησία και πόνο. Η δυσφορία μπορεί να προκληθεί, μεταξύ άλλων από:

Η μοναδική λύση, αν ο πόνος είναι έντονος και επίμονος, είναι κάνετε ένα μικρό διάλειμμα. Αν παρόλα αυτά, μια εβδομάδα μετά, ξεκινήσετε προπόνηση και νιώσετε πόνο, τότε θα πρέπει οιοσδήποτε να πάτε στον ορθοπεδικό σας.

Διαβάστε επίσης: Ένας συχνός τραυματισμός που ταλαιπωρεί τους νέους δρομείς

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version