Πολίτες στο Μπρίστολ δημιούργησαν λωρίδα δρομέων στο δρόμο!

Πριν τον κορωνοϊό οι πεζοί στα πεζοδρόμια των πόλεων ήταν ελάχιστοι. Στην εποχή του Covid-19 τα πεζοδρόμια έχουν γεμίσει και οι δρόμοι άδειασαν.

Και τώρα έχει δημιουργηθεί ένα πρόβλημα. Οι πεζοί παραπονιούνται ότι οι δρομείς δεν μπορούν να κρατήσουν τις αποστάσεις ασφαλείας. Κάτι που μοιάζει να είναι φυσιολογικό, δεδομένου ότι το να τρέχεις ανάμεσα σε ανθρώπους που περπατάνε δεν είναι και τόσο εύκολο.

Φυσικά οι δρομείς έχουν εναλλακτικές επιλογές και η αλήθεια είναι ότι τις χρησιμοποιούν. Είτε τρέχοντας σε μονοπάτια σε βουνό, είτε χρησιμοποιώντας το δρόμο που στις μέρες του ιού δεν κρύβει τόσο μεγάλους κινδύνους απουσία αυτοκινήτων.

Στη Μεγάλη Βρετανία, πάντως, και πιο συγκεκριμένα στο Μπρίστολ, οι πεζοί αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

H πανδημία με έκανε να αγαπήσω κάτι που πάντα μισούσα: Το τρέξιμο

Έτσι, σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι της πόλης, έβαψαν με σπρέι το δρόμο και δημιούργησαν μια λωρίδα δρομέων όπως μπορείτε να δείτε και στη φωτογραφία του άρθρου.

Με αυτόν τον τρόπο παρακινούν τους δρομείς να τρέχουν στο δρόμο και απελευθερώνουν χώρο στα πεζοδρόμια.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το runnersworld.co.uk και οι δρομείς, δεν είδαν με κακό μάτι αυτή τη λωρίδα, αφού αποφεύγουν τα πολλά ζιγκ ζαγκ και κάνουν με μεγαλύτερη άνεση την προπόνησή τους.

Διαβάστε επίσης: Πόσο πιθανό είναι να κολλήσετε τον COVID-19 από τα παπούτσια σας;

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Moschopodi Trail 2022: Επιστρέφει καλύτερο

To Moschopodi Trail έρχεται για 2η χρονιά τη Κυριακή 8 Μάιου 2022, στο θέατρο Μοσχοποδίου “Μέλινα Μερκούρη”. Λάβαμε τις απόψεις σας από το πρώτο μας αγώνα το περασμένο Ιούλιο και σας υποσχόμαστε ότι επιστρέφουμε με περισσότερο μεράκι και όρεξη, με στόχο να δημιουργήσουμε μια ακόμα καλύτερη αγωνιστική εμπειρία για εσάς.

• Νέες βελτιωμένες διαδρομές για δρομείς και πεζοπόρους των 21 & 10 χιλιομέτρων
• Νέα διαδρομή για τους μικρούς μας φίλους  μήκους 1 χιλιομέτρου

Αυτές είναι κάποιες από τις νέες αλλαγές που θα υλοποιήσει η διοργάνωση και όσο πλησιάζουμε στην ημερομηνία του αγώνα θα σας αποκαλύπτουμε και νέες πληροφορίες.

#moschopoditrail2022 #moschopoditrail #εσυθαλειπεις;

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Ακύρωση του 4ου Αριστοτέλειου Δρόμου

Ο Δήμος Νάουσας, με γνώμονα τη μέγιστη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, ενημερώνει ότι ακυρώνεται η διεξαγωγή του 4ου Αριστοτέλειου Δρόμου (είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή 24.10.2021), λόγω των επιβαρυμένων επιδημιολογικών στοιχείων στην περιοχή.

Για όσους δρομείς έχουν καταβάλει το αντίτιμο συμμετοχής, υπάρχει η δυνατότητα διατήρησης της συμμετοχής για επόμενη διοργάνωση ή επιστροφής του στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Πληροφορίες: ΣΕΒΑΣ Νάουσας, Κων/νος Σακελλάρης (6974481697), Ευαγγελία Χανιώτη (6974839804).

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend