Πολίτες στο Μπρίστολ δημιούργησαν λωρίδα δρομέων στο δρόμο!

Πριν τον κορωνοϊό οι πεζοί στα πεζοδρόμια των πόλεων ήταν ελάχιστοι. Στην εποχή του Covid-19 τα πεζοδρόμια έχουν γεμίσει και οι δρόμοι άδειασαν.

Και τώρα έχει δημιουργηθεί ένα πρόβλημα. Οι πεζοί παραπονιούνται ότι οι δρομείς δεν μπορούν να κρατήσουν τις αποστάσεις ασφαλείας. Κάτι που μοιάζει να είναι φυσιολογικό, δεδομένου ότι το να τρέχεις ανάμεσα σε ανθρώπους που περπατάνε δεν είναι και τόσο εύκολο.

Φυσικά οι δρομείς έχουν εναλλακτικές επιλογές και η αλήθεια είναι ότι τις χρησιμοποιούν. Είτε τρέχοντας σε μονοπάτια σε βουνό, είτε χρησιμοποιώντας το δρόμο που στις μέρες του ιού δεν κρύβει τόσο μεγάλους κινδύνους απουσία αυτοκινήτων.

Στη Μεγάλη Βρετανία, πάντως, και πιο συγκεκριμένα στο Μπρίστολ, οι πεζοί αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

H πανδημία με έκανε να αγαπήσω κάτι που πάντα μισούσα: Το τρέξιμο

Έτσι, σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι της πόλης, έβαψαν με σπρέι το δρόμο και δημιούργησαν μια λωρίδα δρομέων όπως μπορείτε να δείτε και στη φωτογραφία του άρθρου.

Με αυτόν τον τρόπο παρακινούν τους δρομείς να τρέχουν στο δρόμο και απελευθερώνουν χώρο στα πεζοδρόμια.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το runnersworld.co.uk και οι δρομείς, δεν είδαν με κακό μάτι αυτή τη λωρίδα, αφού αποφεύγουν τα πολλά ζιγκ ζαγκ και κάνουν με μεγαλύτερη άνεση την προπόνησή τους.

Διαβάστε επίσης: Πόσο πιθανό είναι να κολλήσετε τον COVID-19 από τα παπούτσια σας;

Previous ArticleNext Article

Γίνε “Δρομέας Ελπίδας” τώρα και σε αγώνες 5χλμ! Νέα ομάδα, ίδιες συγκινήσεις…

Παγκόσμια ημέρα παιδιού σήμερα και σε καλούμε να τρέξεις μαζί μετα δικά μας παιδιά!

Κάλλιο 5 και στο χέρι παρά 10 και καρτέρι! Δεν χρειάζεται να είσαι δρομέας μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων για να γίνεις κομμάτι της απίστευτης εμπειρίας της συμμετοχής σε αγώνες με τους “Δρομείς Ελπίδας”. Τώρα έχεις αυτήν την ευκαιρία ανεξαρτήτως του αγωνιστικού σου επιπέδου!

Αρχιμηνιά σήμερα και επειδή όταν τρέχεις με την ομάδα μας “όλα μοιάζουν καλοκαίρι”, οι “Δρομείς Ελπίδας” ανακοινώνουν την έναρξη της στελέχωσης της ομάδας τους των 5χλμ, η οποία θα λειτουργεί συμπληρωματικά με την ήδη υπάρχουσα των μεγαλύτερων αποστάσεων.

Όπως λέει και το βίντεο που ακολουθεί “θα είναι τα καλύτερα 5 χιλιόμετρα της ζωής σου”.

Έχοντας πλέον και δεύτερο αμαξίδιο-joelette οι “Δρομείς Ελπίδας” αυξάνονται και πληθύνονται και κατακυριεύουν την δρομική σκηνή της χώρας!

Όποτε κι αν επιτραπεί η επιστροφή στην αγωνιστική δραστηριότητα η ομάδα μας θα είναι πανέτοιμη με νέα πρόσωπα και πολλή όρεξη για νέες συγκινήσεις.

Με την κατηγοριοποίηση των δρομέων-κυλίνδρων μας, πλέον όλοι μπορούν να κάνουν κτήμα τους την μοναδική εμπειρία της συμμετοχής σε αγώνα δρόμου συνοδεύοντας παιδιά με ειδικές δεξιότητες.

Μην διστάζεις! Γίνε κι εσύ “Δρομέας Ελπίδας”

Επικοινώνησε με τους “Δρομείς Ελπίδας” στο email: [email protected]

ή στείλε το μήνυμά σου στο facebook The Hope Runners – Δρομείς Ελπίδας

Για τους Δρομείς Ελπίδας,

Σοφατζής Γιώργος

cellphone :6942802002

Ακουμιανάκη Αδαμαντία

cellphone :6984352896

email: [email protected]

facebook :The Hope Runners – Δρομείς Ελπίδας – https://www.facebook.com/hoperunnersathens/

instagram : thehoperunners- https://www.instagram.com/thehoperunners/

Website : Hoperunners.gr-https://www.hoperunners.gr/

Δυνατοί γλουτοί για καλύτερες επιδόσεις

Οι γλουτιαίοι μύες είναι οι μεγαλύτεροι και οι δυνατότεροι μύες του ανθρώπινου σώματος. Η ενδυνάμωση τους θα βελτιώσει σίγουρα την εκτέλεση πολλών κινήσεων και ασκήσεων και θα μειώσει την πιθανότητα τραυματισμών.

Για να γίνει πιο σωστή δουλειά πρέπει κανείς να επικεντρώνεται περισσότερο στην μονομερή κίνηση ή γύμναζε τη μία πλευρά του σώματος κάθε φορά, έτσι ώστε να μην κυριαρχούν άλλοι μεγάλοι μύες στα δύο πόδια.

Η μονομερής προπόνηση θα σου επιτρέψει να γυμνάσεις καλύτερα τους γλουτιαίους. Ασκήσεις που μπορείς να προσθέσεις στην προπόνησή σου και να ενισχύσεις τους γλουτούς σου είναι οι άρσεις θανάτου με ένα πόδι, οι προβολές και η γέφυρα με ένα πόδι.

Ένα τέτοιο πρόγραμμα ασκήσεων μας δείχνει σήμερα η Βασιλική Ρουμελιώτη. Ακολουθήστε το ρυθμό της και τις συμβουλές της.

Δείτε το βίντεο:

x
Send this to a friend