Όλα έτοιμα για το Poikilo Rocky Mountain 2019

Όλα έτοιμα για το Poikilo Rocky Mountain 2019

Με τη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Πετρούπολης, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το 7ο Poikilo Rocky Mountain 2019, που διοργανώνουν στις 7 Απριλίου ο Ποδηλατικός Δρομικός Σύλλογος Οδυσσέας και ο Δήμος Πετρούπολης.

Ο δήμαρχος Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος, αναφέρθηκε στην επένδυση του Δήμου στο κομμάτι του αθλητισμού, αλλά και στην προσφορά του ΠΔΣ Οδυσσέας στις αθλητικές δράσεις της περιοχής, με σημαντικότερη εξ αυτών το Poikilo Rocky Mountain 2019 που «Η επένδυση στον αθλητισμό είναι από τις πιο σωστές πράξεις που μπορεί να κάνει κάποιος στις μέρες μας. Αισθανόμαστε υπερήφανοι για τη διοργάνωση αυτή, αλλά και για τον ΠΔΣ Οδυσσέας Πετρούπολης. Είναι παρών πάντα σε όλα τα καλέσματα του Δήμου, για να βοηθήσει και να στηρίξει τη δράση του Δήμου, που εάν δεν υπήρχε ο Οδυσσέας είναι πολύ πιθανό να μην μπορούσαν να γίνουν. Οι άνθρωποι του συλλόγου έχουν την τεχνογνωσία, την εμπειρία για να στήσουν έναν αγώνα. Γιατί μπορεί κάποιος να βλέπει ένα αποτέλεσμα, αλλά για να φτάσουμε εκεί υπάρχει μια δομή που πρέπει να τηρηθεί πολύ πιστά. Για παράδειγμα πέρυσι σαν Δήμος διοργανώσαμε τον 1ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου κι εφέτος προετοιμαζόμαστε για τον 2ο. Εάν δεν υπήρχε ο ΠΔΣ Οδυσσέας δεν νομίζω πως θα τα είχαμε καταφέρει. Όπως κι άλλες εκδηλώσεις όπως αθλοπαιδειές με το ποδήλατο σε παιδιά προσχολικής αγωγής στους παιδικούς σταθμούς. Γι’ αυτά και για πολλά ακόμα, ο ΠΔΣ Οδυσσέας αξίζει πολλά συγχαρητήρια. H συγκεκριμένη διοργάνωση προσελκύει κόσμο απ’ όλη την Αττική, αλλά και απ’ όλη την Ελλάδα. Το Ποικίλο Όρος είναι ένας αληθινός παράδεισος για τους δρομείς που διασχίζουν μονοπάτια με πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Το Poikilo Rocky Mountain είναι διοργάνωση θεσμός για την πόλη μας και όχι μόνο. Εύχομαι καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες».

O πρόεδρος του ΠΔΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ, Δημήτρης Ζωναράς ανέλυσε το όραμα αλλά και τις τεχνικές λεπτομέρειες του αγώνα: «To Ποικίλο Όρος είναι μπροστά στην πόρτα μας. Το βουνό αυτό το έχουμε αγαπήσει γιατί δραστηριοποιούμαστε με διάφορους τρόπους, είτε ποδηλατικά, είτε τρέχοντας, είτε πεζοπορικά. Το έχουμε αγαπήσει και θέλαμε να το προβάλουμε. Γιατί του αξίζει. Η Αττική δεν γνώριζε που είναι αυτό το βουνό. Έχει πυκνό πευκοδάσος, ωραία θέα και οξυγόνο για να κάνουμε διάφορες δραστηριότητες. Εμείς σαν σύλλογος, είμαστε καθημερινά πάνω σε αυτό το βουνό. Κάποια στιγμή αποφασίσαμε να το αναδείξουμε. Και το κάναμε στήνοντας έναν αγώνα πάνω σε αυτό το βουνό, ώστε να φέρουμε τον κόσμο της πόλης μας, από την Αττική κι αν είναι δυνατόν κι απ’ όλη την Ελλάδα, στην Πετρούπολη. Τελικά τα καταφέραμε. Σχεδιάσαμε μια διαδρομή για δρομείς σκληρούς. Θέλαμε να κάνουμε έναν αγώνα ορεινού τρεξίματος, βάσει διεθνών προδιαγραφών. Με μονοπάτια, με πέτρα, με ανηφόρες και κατηφόρες. Δεν θέλαμε έναν αγώνα σε χωματόδρομο που να μην ιδρώνουν οι συμμετέχοντες. Ανοίξαμε κάποια μονοπάτια και δικαιολογήσαμε τη διαδρομή των 22.5 χιλιομέτρων. Αυτό δεν μας έφτανε. Αποφασίσαμε και κάναμε μια μικρότερη διαδρομή, με συστατικά trail running, αλλά για αρχάριους. Τα τρία πρώτα χρόνια κύλησαν έτσι, όμως υπήρχε κενό. Έτσι δημιουργήσαμε μια μικρότερη διαδρομή. Για τα παιδιά, τις γυναίκες, τους πολύ αρχάριους φίλους του τρεξίματος. Τα τρία τελευταία χρόνια δημιουργήσαμε αυτόν τον αγώνα χωρίς δύσκολα και επικίνδυνα κομμάτια. Χωρίς πολλές ανηφόρες και κατηφόρες. Θέλαμε τα παιδιά μας να γνωρίσουν το βουνό. Το καταφέραμε κι αυτό. Επικοινωνήσαμε προς τα έξω τον αγώνα και τα τελευταία χρόνια συμμετέχουν σε αυτό τα κορυφαία ονόματα του ελληνικού αθλητισμού στο trail running, όπως και κάποιοι αθλητές από το εξωτερικό. Μερίδιο στην επιτυχία αυτή έχουν οι εθελοντές μας, μέλη και μη μέλη του Οδυσσέα. Κάτοικοι της πόλης που ενδιαφέρθηκαν για την προσπάθειά μας. Συνολικά περισσότεροι από 150 εθελοντές είναι μέρος αυτού του επιτυχημένου αγώνα. Οι συμμετοχές πέρυσι ξεπέρασαν ανέλπιστα τις 600. Είμαστε χαρούμενοι, όμως είναι γεγονός ότι, για να είμαστε σωστοί απέναντι στους συμμετέχοντες, ο αριθμός αυτός πρέπει να παραμείνει στα ίδια επίπεδα και δεν πρέπει να ξεπεράσουν τους 650».

Ο κορυφαίος δρομέας Θανάσης Κανελλόπουλος αναφέρθηκε στις διαδρομές του αγώνα αλλά και γιατί στην αξία των αθλητικών δρώμενων και της συμμετοχής: «Είναι σημαντικό να ενεργοποιείται ο τοπικός πληθυσμός μιας περιοχής, ενός Δήμου, μιας κοινότητας για να συμμετέχει σε αθλητικοπολιτιστικές εκδηλώσεις. Γιατί έτσι μπορεί να προστατεύσει αξίες και ιδανικά, αλλά και τον τόπο στον οποίο ζει και προσπαθεί να ευημερήσει. Πρέπει να το αγκαλιάσει η τοπική κοινωνία. Να συμμετάσχει στα δρώμενα. Είναι σπουδαίο να τρέχεις μέσα στο φυσικό σου περιβάλλον, που είναι το βουνό, η χλωρίδα, η πανίδα. Γίνεσαι ένα με τη φύση. Γίνεσαι τμήμα του οικοσυστήματος. Το Poikilo Rocky Mountain είναι από τις καλύτερες διοργανώσεις αγώνων που υπάρχουν εντός Αττικής. Οι τρεις διαδρομές καλύπτουν το φάσμα των αθλητών και των ανθρώπων που θέλουν να ζήσουν την ομορφιά της φύσης, του βουνού κι αυτού του διαφορετικού που υπάρχει στην περιοχή τους. Είναι μια υπέροχη διαδρομή. Έχει τα υψομετρικά της. Ανεβαίνεις και κατεβαίνεις το βουνό. Είναι μια κυκλική διαδρομή που αγκαλιάζει και καλύπτει σχεδόν όλο το ορεινό συγκρότημα που Ποικίλου Όρους. Ατενίζεις Σαρωνικό, βλέπεις Πάρνηθα. Είναι πραγματικά μια υπέροχη διαδρομή και μια υπέροχη εμπειρία που πρέπει να ζήσει ο καθένας».

Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος και μέλος του ΠΔΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ, Αντώνης Κυρίκος και τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι από  τα μεγαλύτερα μέσα Ενημέρωσης.

Πρόκειται για αγώνα Trail Running με συνολικό μήκος διαδρομής τα 22.5 χιλιόμετρα, συνολική θετική υψομετρική τα 1.063 μέτρα και πολλά τεχνικά μονοπάτια. Εξελίσσεται αποκλειστικά στο Ποικίλο Όρος, που αποτελεί το φυσικό όριο ανάμεσα στο Λεκανοπέδιο Αθηνών και το Θριάσιο Πεδίο, με αποτέλεσμα οι συμμετέχοντες στον αγώνα να βρεθούν μπροστά σε μια θέα από την Πάρνηθα μέχρι τη θάλασσα.

Παράλληλα διεξάγεται ο αγώνας των 8χλμ. σε μια απαιτητική διαδρομή για όσους έχουν εμπειρία ορεινού τρεξίματος, ενώ για τους δρομείς που θέλουν να γνωρίσουν την υπέροχη αίσθηση ελευθερίας να τρέχεις στο βουνό, αλλά και για οικογένειες έχει σχεδιαστεί και η FunRace 4χλμ.

Οι διαδρομές είναι χαραγμένες έτσι ώστε και οι κορυφαίοι αθλητές να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και να αγγίξουν τα όρια τους αλλά και όσοι θέλουν να δοκιμαστούν στα ορεινό τρέξιμο να ζήσουν με ασφάλεια την εμπειρία μοναδικών διαδρομών.

Η εκκίνηση και των τριών διαδρομών  θα δοθεί από την πλατεία Πανοράματος στην Πετρούπολη. Εκεί οι χορηγοί και υποστηρικτές  θα φροντίσουν για την θετική ενέργεια, υποστήριξη και αποκατάσταση των δρομέων αλλά και την ψυχαγωγία των συνοδών και επισκεπτών.

Δυνατοί υποστηρικτές

Για μια ακόμα χρονιά η εταιρία E.CO. LIFT που δραστηριοποιείται στο χώρο των ανελκυστήρων είναι δίπλα στη διοργάνωση από την θέση του Μεγάλου Χορηγού στηρίζοντας τα  «ανεβοκατεβάσματα» των αθλητών.

Συμμετέχοντες και θεατές θα έχουν φέτος την γευστική απόλαυση υψηλής ποιότητας μπανανών Orsero. Η προσπάθεια των δρομέων στη διάρκεια της διαδρομής αλλά και ο τερματισμός τους θα επιβραβευθούν με την θρεπτική αξία και την ενέργεια που προφέρουν οι μπανάνες. Η εταιρία Bella Frutta , κατέχει ηγετική θέση στον τομέα της εισαγωγής και διανομής υψηλής ποιότητας φρέσκων φρούτων στην Ελλάδα, με το Brand ORSERO, βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό των αθλητών.

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ είναι ο χορηγός ενυδάτωσης της διοργάνωση. Θα βρίσκεται σε κάθε σημείο της διαδρομής για να δροσίσει και να τονώσει όλους τους συμμετέχοντες. Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ είναι θερμός υποστηρικτής όλων των αθλητικών διοργανώσεων που προάγουν τον αθλητισμό προβάλλοντας παράλληλα τη μοναδικότητα της χώρας μας.

Στο Poikilo Rocky Mountain 2019 τα ζαχαροπλαστεία «ΚΑΚΑΛΗΣ» θα φροντίσουν για μία ακόμη φορά τον γλυκαιμικό δείκτη τον αθλητών με σπιτικές μπάρες δημητριακών, γλυκά κεράσματα και φρέσκο παγωτό.

H HIGH5 στηρίζει ως χορηγός ενέργειας το Poikilo Rocky Mountain 2019 .  Για περισσότερο από 20 χρόνια έχει δημιουργήσει μερικά από τα καλύτερα προϊόντα αθλητικής διατροφής για να βοηθήσει τους αθλητές να φτάσουν στους αθλητικούς τους στόχους.

Τη μοναδική γεύση των ποικιλιών CAFFE Molinari θα μπορούν να απολαύσουν όλοι όσοι βρεθούν στο χώρο της εκκίνησης και των απονομών. Ο κορυφαίος καφές θα γεμίσει ενέργεια και γεύση δρομείς και επισκέπτες.

Στο πλευρό της διοργάνωσης στέκεται για ακόμη μια χρονιά το Εργοστάσιο Κατασκευής Οικιακών Ειδών Plasmet ΣΥΛΛΙΓΝΑΚΗΣ. Ποιοτικές και δημιουργικές λύσεις για το σπίτι από το 1976.

Πρώτο μέλημα της διοργάνωσης είναι η ασφάλεια των αθλητών. Σε ετοιμότητα κατά την διάρκεια του αγώνα θα είναι 2 ασθενοφόρα, 3 γιατροί, 80 περίπου Εθελοντές Διασώστες από τον Ε.Ε.Σ την Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α και 120 εθελοντές σε σημεία ελέγχου των διαδρομών.

Σας περιμένουμε να τρέξουμε στο πιο όμορφο βουνό τις Αττικής- Ραντεβού στην εκκίνηση του Poikilo Rocky Mountain 2019

 Κάνε την εγγραφή σου τώρα: http://www.pdsodysseas.gr/register-poikilo-rocky-mountain

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Taygetos Challenge 2022: Άνοιξαν οι εγγραφές!

Μετά από δύο χρόνια απουσίας, το Taygetos Challenge επιστρέφει! Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την διοργάνωση του 11ου Taygetos Challenge στις 26-27 Μαρτίου 2022 στην Καρδαμύλη της δυτικής Μάνης.

Οι εγγραφές άνοιξαν σήμερα, 1η Δεκεμβρίου 2021, και θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις  11 Μαρτίου 2022.

Το Taygetos Challenge, με φόντο το πανέμορφο μανιάτικο τοπίο της Καρδαμύλης ως σημείο εκκίνησης και τερματισμού, είναι από τους πιο επιτυχημένους αγώνες ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα, θεσμός πλέον. Φιλοξενεί την αφρόκρεμα των αθλητών ορεινού τρεξίματος και παράλληλα αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για όλους όσους θέλουν να βιώσουν μια μοναδική εμπειρία στην αγκαλιά του Ταϋγέτου μόνοι ή με την οικογένεια τους και την παρέα τους το τριήμερο της 25ης Μαρτίου.

Η ιδέα του αγώνα εξαρχής είχε ως στόχο την ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Μάνης και την “άγνωστη” αυτή πλευρά του Ταϋγέτου, καθώς συνδέει κάποια από τα ομορφότερα και αρχαιότερα μονοπάτια της περιοχής, τα οποία ξεκινούν και καταλήγουν στην Καρδαμύλη. Το Taygetos Challenge, εδώ και δεκατρία χρόνια, συμβάλλει με ήπια μέσα, στη συντήρηση, την αναβάθμιση και προβολή των αρχαίων αυτών μονοπατιών ως ιδιαίτερο τμήμα της φυσικής και πολιτισμικής κληρονομιάς του τόπου μας.

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του επετειακού 10ου Taygetos Challenge τον Μάρτιο του 2019, με ρεκόρ συμμετοχών, επισκεπτών και με την παρουσία όλων των μεγάλων αθλητών του ορεινού τρεξίματος και μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω των δύσκολων συνθηκών της πανδημίας,  η διοργάνωση του 2022 αποτελεί πρόκληση! Έτσι, για το 2022 το Taygetos Challenge εμπλουτίζεται με την προσθήκη ακόμα μιας διαδρομής!

Το “Taygetos Challenge” παρέχει την επιλογή των παρακάτω 4+1 αγωνισμάτων. Πιο συγκεκριμένα:

  • Taygetos Marathon – 37 χλμ με θετική υψομετρική 2154μ. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα 2/3 των μονοπατιών του αγώνα διέρχονται μέσα από την προστατευόμενη ζώνη Natura 2000. Οι διαδρομές περνούν μέσα από το φαράγγι του Βυρού το οποίο πέρα από τη φυσική του ομορφιά, ξεχωρίζει και λόγω της ιστορικής του σημασίας καθώς κατά μήκος του διερχόταν η αρχαία Βασιλική Οδός που ένωνε την αρχαία Σπάρτη με το λιμάνι της Καρδαμύλης. Το πέρασμα από τα Ντουμπίτσια αποτελεί επίσης εμβληματικό τμήμα του αγώνα αλλά και της προστατευόμενης περιοχής: πρόκειται για ένα υψίπεδο με ιδιαίτερη χλωρίδα αλλά και απομεινάρια αλλοτινών καιρών, πεζούλες, κτίσματα και στέρνες, να συνθέτουν το φυσικό τοπίο. Μία από τις “μυστικές” γωνιές του Ταϋγέτου η οποία, καθόλου άδικα, έχει χαρακτηριστεί “Καταφύγιο Άγριας Ζωής”.
  • Taygetos Experience – 20 χλμ με θετική υψομετρική 1.731μ. Θα έλεγε κανείς ότι είναι μια διαδρομή επίσης απαιτητική, αν και με τα μισά υψομετρικά σε σύγκριση με το Marathon. Αν όχι για έμπειρους αθλητές σίγουρα για καλά προπονημένους. Υπάρχουν κοινά σημεία με το Marathon, όπως το πέρασμα από το φαράγγι του Βυρού και μέρος της διαδρομής του περάσματος από τα Ντουμπίτσια.
  • Για πρώτη φορά φέτος, Taygetos Basic 10 χλμ με θετική υψομετρική 460μ για όσους ξεκινούν τώρα το ορεινό τρέξιμο. Μια γεύση από τα καλντερίμια και τα πετρόχτιστα μονοπάτια, ιδανική για μια πρώτη αγωνιστική επαφή με το ορεινό τρέξιμο.

  • Taygetos Fun 5χλμ με θετική υψομετρική 201μ. H Fun διαδρομή κάνει αυτό ακριβώς που υπόσχεται. Διασκέδαση και απόλαυση σε μια ήπια διαδρομή γύρω από την Καρδαμύλη. Θα έλεγε κανείς πως το να πάρει μέρος στη fun διαδρομή είναι οικογενειακή υπόθεση. Κατάλληλη για όλους, προσελκύει κάθε χρόνο κυρίως παιδιά και οικογένειες που θέλουν να συμμετέχουν στο δρώμενο και να έρθουν σε επαφή με τη φύση και το μανιάτικο τοπίο. Η θέα αποζημιώνει τις ανηφόρες και τα περάσματα μέσα από ρεματιές και τα μονοπάτια κάνουν την εμπειρία αξέχαστη.
  • Vertical Speed – 650μ. με θετική υψομετρική 150μ. Να μια πρόκληση για μαραθωνοδρόμους! Συνηθισμένοι στις μεγάλες αποστάσεις, πόσο εύκολα μπορούν να διανύσουν μια γρήγορη αναβατική διαδρομή; Η συμμετοχή στο Vertical Speed είναι υποχρεωτική για τους αθλητές που ενδιαφέρονται να πάρουν κατάταξη στο Taygetos Challenge το οποίο είναι ο συνδυασμός των αποτελεσμάτων του Vertical που γίνεται το Σάββατο και μίας από τις διαδρομές της Κυριακής (Marathon, Experience, Basic).

Οι διαδρομές του αγώνα ακολουθούν άσφαλτο, πετρόκτιστα καλντερίμια, μονοπάτια, βατούς χωματόδρομους, φαράγγια και βραχώδες έδαφος. Είναι σηματοδοτημένες σε όλο τους το μήκος και δεν απαιτούν γνώσεις προσανατολισμού. Στη συνέχιση της σωστής διαδρομής βοηθά η κανονική σηματοδότηση των μονοπατιών (χρωματιστές ενδείξεις σε βράχους) καθώς και το φυσικό τους ανάγλυφο όπου υπάρχει.

Τον αγώνα “TAYGETOS CHALLENGE” διοργανώνει η εταιρεία 2407 Outdoor Experience. Η εταιρεία έχει έδρα στην Καρδαμύλη, με δυο καταστήματα λιανικής προϊόντων outdoor στην Καρδαμύλη και ενοικίασης ποδηλάτου και ποδηλατικού εξοπλισμού στη Στούπα.

Η 2407 Outdoor Experience έχει διοργανώσει ήδη 10 επιτυχημένους αγώνες προσελκύοντας τους ελίτ αθλητές του ορεινού τρεξίματος. Επιπλέον, έχοντας τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις και την τεχνογνωσία, διοργανώνει δραστηριότητες και εξατομικευμένες σχεδιασμένες ξεναγήσεις στην Μάνη, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, όπως περιηγήσεις πεζοπορίας και ποδηλασίας. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο https://www.2407m.com

H διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί με βάση το αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σεβόμενη τις συνθήκες της πανδημίας COVID-19.

Σε περίπτωση αναβολής ή ματαίωσης του Αγώνα λόγω έκτακτων μέτρων ή περιορισμών από πλευράς πολιτείας, οι αθλητές θα έχουν δικαίωμα είτε να μεταφέρουν τη συμμετοχή τους στη μελλοντική διεξαγωγή του Taygetos Challenge είτε να τους επιστραφεί το αντίτιμο της συμμετοχής τους αφαιρουμένης της τραπεζικής προμήθειας.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.taygetoschallenge.com/

Facebook: Taygetos Challenge

Instagram: @taygetoschallenge

Video διοργάνωσης επετειακού 10ου Taygetos Challenge 2019

Ανυπομονούμε να σας δούμε όλους από κοντά σε μια υπέροχη διοργάνωση.

Μείνετε συντονισμένοι…

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Το Ναύπλιο γιόρτασε την 6η διοργάνωση του Παλαμηδείου Άθλου με την άλωση των ρεκόρ

Με την τήρηση των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων και το  πλήθος των εγγεγραμμένων – συμμετεχόντων να ξεπερνά τους 1.100 δρομείς, από όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Νοεμβρίου, πάρα τις αντίξοες πρωινές καιρικές συνθήκες, με εξαιρετική επιτυχία ο 6ος Παλαμήδειος Άθλος.

Στις αγωνιστικές εκδηλώσεις και σε όλα τα αγωνίσματα μετείχαν και οι Ευέλπιδες με την διάκριση του σπουδαστεί της ΣΣΕ από την Σενεγάλη Tine Jean Bernard στην 2η Θέση του αγωνίσματος των 10χλμ.

Εξαιρετικά τιμητική για μια ακόμη χρονιά (από το 2014) για τις διοργανώσεις του Ναυπλίου η Συμμετοχή του Γρήγορη Σκουλαρίκη και της Ντενιζ Δημάκη. Ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης έτρεξε τον Ημιμαραθώνιος μαζί με την Αγγελική σε χρόνο 1ωρ.22.15 αποσπώντας τον θαυμασμό! όλων μας.

Εκκωφαντική πτώση …ρεκόρ στο Ναύπλιο!

Τελικά εφέτος στους αγώνες του Ναυπλίου, στον Παλαμήδειο Άθλο, οι πολυάριθμοι δρομείς νίκησαν και την πανδημία και τα χρονόμετρα, καθώς τα ρεκόρ στον «Παλαμήδειο Άθλο»  (castle Run) «γκρεμίστηκαν» εκκωφαντικά!

Συνολικά 5 ρεκόρ αγώνων έγιναν την Κυριακή 28 Νοεμβρίου, αποδεικνύοντας ότι οι δρομείς (άντρες και γυναίκες) είναι έτοιμοι για όλα!

Στην Αγωνιστική Ανάβαση Κάστρου:

Στους άνδρες ο Γιώργος Διαλεκτός επιστρέφοντας στην κορυφή μετά το 2016, θριάμβευσε με νέο ρεκόρ της συνολικής διαδρομής 5χλμ. με 19.40 (παλαιό δικό του απ’ το 2016 με 19.53)! Στην «ανάβαση» όμως στο κάστρο με εντυπωσιακό χρόνο 7.09 ο Γιώργος Λουφέκης του πήρε το ρεκόρ (προηγούμενο 7.14/2016)!

Στις γυναίκες η Μαρία Μαλάϊ τα πήρε όλα απ’ τη προηγούμενη κάτοχο Νεφ. Παπαγεωργίου… Ρεκόρ διαδρομής με 23.16 (παλιό 24.02/2019) και ανάβασης με 8. 44 (παλιό 9.04/2019)!

Στον αγώνα 10χλμ.: η Ντενίζ Δημάκη σημείωσε το εντυπωσιακό 38.21 (προηγούμενο ρεκόρ Κατ. Μπερδούση 38.58 από το 2018) και λίγη ώρα μετά είδε την 12χρονη κόρη της (Λυδία Βαξεβάνη) να παίρνει την 3η θέση στη γενική κατάταξη των 5χλμ!

Ημιμαραθώνιος: Αξιοσημείωτη η επιτυχία ο χρόνος του νικητή του Ημιμαραθωνίου Ευαγγελου Μαλιόγλου 1ωρ.13.23 που ισοφαρίζει την 6η καλύτερη επίδοση στα χρονικά των  διοργανώσεων του Ναυπλίου! Και της Παναγιώτας Τόκα να είναι 3η συνεχή φορά στο βάθρο του «Παλαμήδειου Άθλου».

Αναλυτικά τα ανεπίσημα αποτελέσματα του 6ου Παλαμηδείου Άθλου https://www.nafpliocastlerun.gr/results-2021/

Την παραμονή του αγώνα η Λαμπαδηδρομία του κάστρου με την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων να συμμετέχει τιμητικά για μια ακόμη χρονιά στην έναρξη των εκδηλώσεων μας ενέπνευσε και μας συγκίνησε.

Δρομείς έλαβαν μέρος στα αγωνίσματα της ανάβασης του κάστρου στα πλαίσια του Παλαμήδειου Άθλου στην πόλη του Ναυπλίου που γιορτάζει την απελευθέρωση της από τον Τούρκικο ζυγό ,Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021. Η αγωνιστική εκδήλωση, μοναδική στην Ελλάδα του είδους της με την άνοδο του κάστρου του Παλαμηδίου, που αριθμεί 999 σκαλοπάτια (850μ. με ανωφέρεια), και στη συνέχεια συνδυάζεται με την ασφαλτοστρωμένη διαδρομή 4,15 χιλιομέτρων καθόδου από το κάστρο αποτελώντας έναν ενιαίο αγώνα 5 χιλιομέτρων., τον Παλαμήδειο Άθλο. Φέτος οι αγώνες ήταν αφιερωμένοι στο κοινωνικό έργου του συλλόγου «ΑμεΑ Αργολίδας» .Σε όλα τα αγωνίσματα συμμετέχει τιμητικά και η Σχολή Ευελπίδων.

Η Οργανωτική Επιτροπή συγχαίρει τους αθλητές για τις επιδόσεις τους αλλά και όλους τους δρομείς για την συμμετοχή και την προσπάθειά τους.

Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια αξέχαστη δρομική εμπειρία με φόντο το επιβλητικό και μοναδικό κάστρο του Παλαμηδείου, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα.

Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί για την πολύ σημαντική συμβολή τους:

  • την Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας και ιδιαίτερα την Τροχαία Ναυπλίου, το Λιμενικό Σώμα, τον Ιατρικό Σύλλογο και Φαρμακευτικό σύλλογο και τον ΣΥΦΑΠΕΛ, το Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας, το ΕΚΑΒ , το Ερρίκος Ντυνάν και τις διασωστικές εθελοντικές δυνάμεις της ΕΟΔ και του ΕΕΣ και το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας.
  • Το προσωπικό του ΔΟΠΠΑΤ του Δήμου Ναυπλίου που συνέβαλε καθοριστικά στην επιτυχημένη διοργάνωση και όλους τους Εθελοντές και εθελόντριες οι οποίοι δήλωσαν ατομικά και ομαδικά το παρόν για να προσφέρουν στη Διοργάνωση.
  • Τους χορηγούς: ΦΟΥΓΑΡΟ, AMSTEL Free, Οικογένεια Χριστοδούλου. Τους Υποστηρικτές: ΒΙΚΟΣ, New Balance, Tottis

Τους Δημότες και Επαγγελματίες του Ναυπλίου για την υποστήριξη τους και όλους τους συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα, για την τιμητική για τον αγώνα μας συμμετοχή τους.

Καλή αντάμωση στον 7ο Παλαμήδειο Άθλο στις 27/11/2022,  μαζί με τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την άλωση του Κάστρου και την απελευθέρωση της πόλης του Ναυπλίου

George Spyros
George Spyros
George Spyros

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend