Οι περιβαλλοντικές δράσεις του Μαραθωνίου Ναυπλίου

Οι περιβαλλοντικές δράσεις του Μαραθωνίου Ναυπλίου

Την Τετάρτη 30/01/2019 αποδόθηκαν τα συλλεχθέντα αθλητικά παπούτσια από το πρόγραμμα «Άστα να Τρέξουν ξανά» του Μαραθωνίου Ναυπλίου 2018 στις Ποινικές και Αγροτικές Φυλακές Ναυπλίου! Η Οργανωτική Επιτροπή στέλνει τις θερμότερες ευχαριστίες της σε όλους τους δρομείς που ευαισθητοποιήθηκαν και προσέφεραν τα αθλητικά τους παπούτσια για επαναχρησιμοποίηση στους συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη!

Ανακοινώθηκαν οι περιβαλλοντικές δράσεις του Μαραθωνίου Ναυπλίου 2019:

  • Πρόγραμμα ‘Άστα να τρέξουν ξανά’ – Συλλογή αθλητικών παπουτσιών & διάθεσή τους προς επαναχρησιμοποίηση.
  • Πρόγραμμα Ανακύκλωσης πλαστικών μπουκαλιών κατά την ημέρα των αγωνιστικών εκδηλώσεων.
  • Διανομή επαναχρησιμοποιούμενης τσάντας πλάτης στους συμμετέχοντες δρομείς

Το πρόγραμμα «Άστα να τρέξουν ξανά» θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και καλούμε όλους όσοι το επιθυμούν να προσφέρουν τα αθλητικά τους παπούτσια που βρίσκονται ξεχασμένα αλλά σε καλή κατάσταση ώστε να διατεθούν για επαναχρησιμοποίηση σε συνανθρώπους μας, οι οποίοι τα χρειάζονται όχι μόνο για να αθληθούν, αλλά και στην καθημερινότητά τους.

Η συλλογή των αθλητικών παπουτσιών θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια λειτουργίας του Κέντρου Εγγραφών καθώς και της γραμματείας αγώνα.

Οι περιβαλλοντικές δράσεις του Μαραθωνίου Ναυπλίου δεν σταματούν όμως, εδώ! Την ημέρα των αγωνιστικών εκδηλώσεων ανακυκλώνουμε τα πλαστικά μας μπουκάλια!

 Το πρόγραμμα Ανακύκλωσης πλαστικών μπουκαλιών θα λάβει χώρα την Κυριακή 3 Μαρτίου τοποθετώντας κάδους ανακύκλωσης στους ενδιάμεσους σταθμούς εξυπηρέτησης των δρομέων καθώς και στην αφετηρία/τερματισμό του αγώνα, για τα πλαστικά μπουκάλια που θα χρησιμοποιούν οι δρομείς. Εθελοντές θα συμμετέχουν στη συλλογή των πλαστικών μπουκαλιών. Η συλλεγόμενη ποσότητα πλαστικού θα προωθηθεί για τελικό διαχωρισμό κι ανακύκλωση.

Όλοι οι δρομείς παρακαλούνται θερμά να αναζητούν τους κάδους ανακύκλωσης για την εναπόθεση των χρησιμοποιημένων πλαστικών μπουκαλιών.

Previous ArticleNext Article

Πανελλήνιο ρεκόρ από την Πολυνίκη Εμμανουηλίδου στα 100 μ.

Πανελλήνιο ρεκόρ από την Πολυνίκη Εμμανουηλίδου στα 100 μ.

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου μπορεί να χρειάστηκε να κάνει και δεύτερη κούρσα, ωστόσο αυτό δεν την εμπόδισε να κάνει πανελλήνιο ρεκόρ στα 100 μ. Κ18.

Η νεαρή στην πρώτην ημέρα του Ολυμπιακού Φεστιβάλ Νεότητα τερμάτισε σε 11.94 (-0,2) και βελτίωσε το δικό της 11.96, το οποίο είχε πετύχει δύο φορές στη διάρκεια της σεζόν, στις 4/5 και στις 29/5. Η κούρσα στην οποία έτρεξε η Ελληνίδα αθλήτρια ήταν η τρίτη προκριματική που ακυρώθηκε το πρωί καθώς δεν έγινε αντιληπτή η ανάκληση τόσο από τις αθλήτριες όσο και τους κριτές , εκεί η Εμμανουηλίδου πέτυχε 11.85 και έχασε την ευκαιρία να κατοχυρώσει έναν εξαιρετικό χρόνο.

Η ταλαντούχα αθλήτρια μας προκρίθηκε στον τελικό, όπου θα διεκδικήσει τη διάκριση. Στον τελικό των 400 μ. προκρίθηκε και η Στέλλα Κωνσταντινίδου, που διένυσε την απόσταση σε 55.42 και έδειξε σε θέση να κυνηγήσει τη διάκριση.

Στην τρίτη προκριματική σειρά των 110 μ. εμπ. συμμετείχε ο Βασίλης Αρβανίτης, ο ποίος διένυσε την απόσταση σε 14.12, ωστόσο δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό. Στον τελικό των 10.000 μ. βάδην συμμετείχε ο Αλέξανδρος Μορτζάκης, ο οποίος κατέλαβε την έκτη θέση με 46.52.88.

Ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων των ΙΙ Μεσογειακών Αγώνων Πάτρα 2019

Ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων των ΙΙ Μεσογειακών Αγώνων Πάτρα 2019

Τα εισιτήρια για τα αθλήματα των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων που θα διεξαχθούν στην Πάτρα 25-31 Αυγούστου 2019, διατίθενται ήδη στο κοινό. Η διαδικτυακή προπώληση έχει ξεκινήσει για όλα τα αθλήματα, για τα οποία θα απαιτείται εισιτήριο για την παρακολούθησή τους και στις τρεις εγκαταστάσεις των Αγώνων.

Συγκεκριμένα εισιτήρια θα εκδοθούν για την «Αρτεμις» (Νότιο Πάρκο) όπου θα διεξαχθούν τα αθλήματα  της άμμου, την «Ηρα» (πλαζ Αγιάς), όπου θα διεξαχθούν τα αθλήματα της θάλασσας και  στο κολυμβητήριο «Αντώνης Πεπανός», όπου θα γίνουν τα αγωνίσματα της τεχνικής κολύμβησης.

Η διάθεση των εισιτηρίων που θα είναι σταδιακή, γίνεται από την επίσημη ιστοσελίδα της Οργανωτικής Επιτροπής των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων  www.mbgpatras2019.gr( στην ενότητα FindTicket),σε συνεργασία με την TicketmasterHellas, η οποία είναι η επίσημη εταιρεία παροχής των εισιτηρίων των Αγώνων.

Ξεκινήστε λοιπόν, να προμηθεύεστε έγκαιρα τα εισιτήριά σας για τους ΙΙ Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες που θα διεξαχθούν στην Πάτρα 25-31 Αυγούστου 2019 και λάβετε μέρος στη μεγαλύτερη καλοκαιρινή γιορτή αθλητισμού της Μεσογείου!

Με ελληνικές συμμετοχές το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Λέιζερ Ράντιαλ της Ιαπωνίας

Με ελληνικές συμμετοχές το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Λέιζερ Ράντιαλ της Ιαπωνίας

Ξεκίνησε στο Σακαϊμινάτο της Ιαπωνίας το παγκόσμιο πρωτάθλημα της κατηγορίας Λέιζερ Ράντιαλ, στο οποίο τρέχουν δύο Ελληνίδες αθλήτριες. Συνολικά αγωνίζονται 111 σκάφη από 49 χώρες.

Εχουν ήδη διεξαχθεί οι πέντε προκριματικές κούρσες συν δύο της τελικής φάσης και η Αθανασία Φακίδη είναι 16η με 79 βαθμούς. Τα πλασαρίσματά της είναι 15, 6, 7, 27, 11, 30 και 13. Αν μη τι άλλο η ιστιοπλόος του Ν.Ο.Β. δείχνει σταθερότητα.

Η Βασιλεία Καραχάλιου είναι 54η με 170 βαθμούς. Σε τρεις ιστιοδρομίες χρεώθηκε από 57 βαθμούς ποινής, σε μία τερμάτισε 48η και είχε τρεις πολύ καλές κούρσες. Δύο δεύτερες και μια 4η θέση. Είναι ολοφάνερο ότι η ιστιοπλόος του Ι.Ο.Π. θα μπορούσε να ήταν ψηλά στην βαθμολογία. Πάντως και η Φακίδη και η Καραχάλιου συνεχίζουν στον χρυσό στολίσκο.

ΓΙΑ ΔΥΟ ΒΑΘΜΟΥΣ ΕΧΑΣΕ Ο ΤΣΟΡΤΑΝΙΔΗΣ ΤΟ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

Ο Λεωνίδας Τσορτανίδης δεν τα κατάφερε να πάρει μετάλλιο  στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Νεότητας της Πολωνίας, όμως και η 4η θέση σε σύνολο 29 σκαφών είναι μεγάλη επιτυχία. Στην κατηγορία RSX αγοριών και μετά από 13 δυνατές ιστιοδρομίες ο ιστιοπλόος του Ν.Ο. Άνδρου έχασε το χάλκινο μετάλλιο μόλις για 2 βαθμούς (42) από τον Ισραηλινό Λ. Σεγκέβ (40). Ο Τσορτανίδης πλήρωσε την κακή 8η κούρσα, στην οποία χρεώθηκε με 30 βαθμούς ποινής. Διφορετικά το μετάλλιο ήταν δικό του.

 

Μοντέρνο Πένταθλο: Εξαιρετική παρουσία του Δραζίνου στο Παγκόσμιο

Μοντέρνο Πένταθλο: Εξαιρετική παρουσία του Δραζίνου στο Παγκόσμιο

Tην 34η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Μοντέρνου Πεντάθλου Κ17 κατέλαβε ο Δημήτρης Δραζίνος. Ο Ελληνας πρωταθλητής, που έγραψε Ιστορία, καθώς κατάφερε μετά από 10 χρόνια να εξασφαλίσει ελληνική συμμετοχή σε έναν τελικό, ήταν άκρως ανταγωνιστικός.

Στην κολύμβηση ξεκίνησε εντυπωσιακά και ήταν 10ος, αλλά στο laser Run, υποχώρησε καταλαμβάνοντας την άκρως τιμητική 34 θέση.

Πολύτιμες εμπειρίες αποκόμισαν και οι Αθηνά Σάρρα και Κωνσταντίνα Τσολάκη. Οι δύο αθλήτριες παρά το γεγονός ότι ηλικιακά μπορούσαν να αγωνιστούν στην Κ17, προτίμησαν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στην κατηγορία των Κ19. Η Σάρρα κατέλαβε την 60η θέση και η Τσολάκη τερμάτισε τρεις θέσεις πιο κάτω. Η παρουσία τους, όμως, ήταν εξαιρετική και άφησε πολλές υποσχέσεις.

Ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα το « 56ο Ράλλυ Αιγαίου »

Ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα το « 56ο Ράλλυ Αιγαίου »

Σε έναν αγώνα με τις καιρικές συνθήκες να δίνουν ίσες ευκαιρίες σε όλα τα πληρώματα εξελίσσεται το «56ο Ράλλυ Αιγαίου». Το «Pega» της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων πρωταγωνίστησε στα Performance και στη δεύτερη κούρσα της διοργάνωσης του Πανελληνίου Ομίλου Ανοικτής Θαλάσσης, ενώ στις επόμενες θέσεις υπήρξαν αλλαγές. Καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα θα παίξει η μεθαυριανή παράκτια ιστιοδρομία που θα γίνει στην Αστυπάλαια.

Για να φτάσουν τα σκάφη από το Φάληρο στο νησί των Δωδεκανήσων χρειάστηκαν από 18,5 έως 28 ώρες. Οι εναλλαγές της ένταση του ανέμου, στις οποίες παίζουν καθοριστικό ρόλο τα νησιά, είχαν ως αποτέλεσμα τα ιστιοφόρα που ήταν πιο πίσω και είχαν άνεμο να πλησιάσουν αυτά που προπορεύονταν και ουσιαστικά ο αγώνας να ξεκινήσει από την αρχή.

«Είναι η τρίτη μας απόπειρα στην αγωνιστική κατηγορία και είμαστε ευτυχείς που εφέτος καταφέραμε να έχουμε δύο πρώτες θέσεις. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Είναι όμως μόνο τα πρώτα δύο βήματα  σε  έναν αγώνα που βρίσκεται υπό εξέλιξη. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και τα επόμενα όσο το δυνατόν καλύτερα», δήλωσε ο κυβερνήτης του «Pega» αντιπλοίαρχος Δημήτρης Σουβαλτζής Π.Ν. Το σκάφος της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων προηγείται στα «Performance».

Στα Sport στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης είναι το «Water Gipsy» του προέδρου του ΠΟΙΑΘ Ιωάννη Μαραγκουδάκη. «Και οι δύο πρώτες ιστιοδρομίες ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες. Ο αέρας ήταν από πέντε έως και έξι μποφόρ. Όλη η διαδρομή παρουσίαζε ιδιαιτερότητες και έπρεπε να είσαι πολύ έμπειρος για να εφαρμόσεις την κατάλληλη τακτική. Είχαμε πολλές εναλλαγές  καιρού από πλευρά πλεύσης, κάτι που σήμαινε πολύ δουλειά στο κατάστρωμα για να αλλάζουμε πανιά συνέχεια. Ήταν 24 – 25 ώρες αρκετά έντονες και εξοντωτικές αλλά το καλό ήταν ότι είχε αέρα και ήρθαμε πολύ γρήγορα», υπογράμμισε ο κ. Μαραγκουδάκης.

Πώς η γυμναστική αντί να σε ωφελήσει μπορεί να σε σκοτώσει;

Γιατί ενώ τα κάνετε όλα σωστά αντί να χάνετε παίρνετε κιλά;

Επιμέλεια: Δημοσθένης Χριστόπουλος

Ολοι μας έχουμε συνδυάσει την γυμναστική με την υγεία, όμως μπορεί ένα σετ ασκήσεων να κοστίσει σε ένα άνθρωπο την ίδια του τη ζωή;

«Παράγοντες κινδύνου, όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση και η υψηλή χοληστερόλη είναι όλο και πιο συχνές αιτίες ανακοπής, ιδίως σε μεσήλικες που γυμνάζονται χωρίς να έχουν πρώτα κάνει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις», αναφέρει ο Μάικλ Τζόινερ, καθηγητής της φυσιολογίας της άσκησης στην Μέιο Κλίνικ.

Υπάρχουν κανόνες

Βέβαια ο αιφνίδιος θάνατος στο γυμναστήριο ή σε έναν αγώνα δρόμου δεν αφορά μόνο ηλικίες άνω των 50 ετών, με τον κ. Τζόινερ να υποστηρίζει τα εξής:

«Υπάρχουν και πολλοί 30άρηδες, οι οποίοι έπειτα από μια σειρά ετών καθιστικής ζωής και εργασίας, αψηφούν τους βασικούς κανόνες ασφαλούς προπόνησης και αποχωρούν από γυμναστήρια, γήπεδα ποδοσφαίρου και κολυμβητήρια με το φορείο, χτυπημένοι από έμφραγμα».

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του Κέντρου Αθλητισμού και Καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, Τζόναθαν Ντρέζνερ, αναφέρει: «Αν ένας άνδρας ξεκινά μια επίπονη προπόνηση είτε με βάρη είτε στο διάδρομο, σε ένα μαραθώνιο ή ακόμη και σε ένα γήπεδο μπάσκετ της γειτονιάς, είναι πολύ πιθανό να πάθει αιφνίδια ανακοπή ως άμεσο αποτέλεσμα μιας αρρυθμίας της καρδιάς του, την οποία δεν έχει διαγνώσει έγκαιρα».

Μάλιστα, ο κ. Ντρέζνερ υποστηρίζει πως όσοι γυμνάζονται ήπια τρεις φορές την εβδομάδα είναι σε καλύτερη μοίρα απ’ αυτούς που πιέζουν τον εαυτό τους μία μέρα την εβδομάδα (weekend warriors).

«Μια κρίσιμη κατηγορία ανδρών είναι και εκείνοι που μια ωραία πρωία ξυπνούν με την αγωνία να χάσουν πολλά κιλά και να αποκτήσουν σώμα μοντέλου όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Εκτός από το γεγονός ότι θα αναζητήσουν μεθόδους προπόνησης που μπορεί να πλήξουν ολέθρια το μυοκάρδιό τους, συνήθως καταφεύγουν και σε χρήση επικίνδυνων αναβολικών ουσιών, που καθιστά το πρόβλημα ακόμη πιο ανατριχιαστικά θανατηφόρο», λέει με την σειρά του ο Σάμιτ Τσαγκ, αναπληρωτής διευθυντής Καρδιολογικού στο νοσοκομείο Σίνταρς Σινάι Μέντικαλ Σέντερ στο Λος Αντζελες.

Χοληστερόλη και αρτηριακή πίεση

Πάντως σύμφωνα με τον κ. Τσαγκ, «η υψηλή χοληστερόλη και η ανεβασμένη αρτηριακή πίεση ή μια διόγκωση στο κεντρικό αιμοφόρο αγγείο που μεταφέρει το αίμα από την καρδιά, σπάνια προκαλεί συμπτώματα», ενώ συμβουλεύει όσους έχουν πολύ υψηλή χοληστερόλη, διαβήτη επισημαίνει τους επικίνδυνους δείκτες: πολύ υψηλή χοληστερόλη, ιστορικό πρόωρης καρδιακής νόσου, δείκτη μάζας σώματος πάνω από 28 να εξετάζονται από γιατρό πριν ξεκινήσουν μια αθλητική δραστηριότητα.

Τέλος, ο Μάικλ Ρόιζεν, καρδιολόγος και διευθύνων σύμβουλος στην Κλίβελαντ Κλίνικ προειδοποιεί ότι «ένας μικρός πόνος στο στήθος, δύσπνοια και μια αίσθηση κόπωσης ίσως φανούν ασήμαντα, αλλά είναι τα πιο καίρια προειδοποιητικά σημάδια», προσθέτοντας ότι η άσκηση επιβάλλεται σε άτομα που είτε είναι υπέρβαρα είτε έχουν κακούς δείκτες σακχάρου, πίεσης και χοληστερόλης.

«Με μια σωστή αξιολόγηση από το γιατρό και τον γυμναστή του και μια περίοδο κλιμακούμενου ρυθμού προπόνησης μπορεί να αντιστρέψει θεαματικά τον κίνδυνο θανάτου σε ολική αναγέννηση της υγείας ενός άνδρα, ακόμη και μετά τα 40. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείς τον κίνδυνο αιφνίδιου θανάτου ως δικαιολογία για να μην ασκηθείς όπως πρέπει», καταλήγει ο κ. Ρόιζεν.

Κάντε εξετάσεις

Μετά από όλα αυτά, μην σκεφτείτε ποτέ να πάτε σε ένα γυμναστήριο, πριν κάνετε τις απαραίτητες εξετάσεις. Έχετε υποχρέωση στον εαυτό σας να γυμνάζεστε, αλλά να το κάνετε με τον σωστό τρόπο.

Διαβάστε ακόμα: Οι «δέκα εντολές» της γυμναστικής

x

Send this to a friend