Site icon runnfun.gr

Οι δέκα (fun) εντολές για τον ερασιτέχνη δρομέα

Το τρέξιμο είναι ένα απλό άθλημα και όμως πολλοί άνθρωποι δεν παίρνουν απόφαση να εμπλακούν σε αυτό επειδή πιστεύουν ότι δεν θα τα καταφέρουν ή δεν είναι αρκετά καλοί. Αυτό απλά δεν ισχύει: οι πάντες μπορούν να σταθούν αξιοπρεπώς στο τρέξιμο.

Ωστόσο αν σας απασχολεί τόσο πολύ το αν υπάρχουν ορισμένοι κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε, λάβετε υπόψη τον παρακάτω χιουμοριστικό δεκάλογο και σίγουρα θα ταιριάξετε στο κλίμα του τρεξίματος:

1. Το τρέξιμο έχει να κάνει με το ξεκινάτε από το Α για να φτάσετε στο Β. Αν φτάσετε πρώτα στο Γ, έχετε πάει πολύ μακριά. Γυρίστε πίσω στο Α. Ξεκινήστε πάλι.

2. Είναι σημαντικό να ιδρώνετε ενώ τρέχετε. Σας κάνει να φαίνεστε σαν να προσπαθείτε. Σας βοηθάει επίσης να κρατηθείτε στη ζωή…

3. Όταν κάποιος σας λέει ότι το τρέξιμο είναι κακό για τα γόνατά σας, παρηγορηθείτε από το γεγονός ότι, όσο κι αν τρίζουν οι αρθρώσεις σας, θα έχετε πάντα μια ευλυγισία, σε αντίθεση με άλλους που δεν θα μπορούν να γονατίσουν από μια ηλικία και μετά.

4. Θυμηθείτε, πως είναι πολύ πιθανό να τρέχετε για 40 ολόκληρα χρόνια και να μην ολοκληρώσετε ποτέ έναν μαραθώνιο. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είστε κακοί δρομείς. Μπορείτε πάντα να ρίξετε την ευθύνη στον Μαραθώνιο!

5. Αν φοράτε φουλ εξοπλισμό, να είστε προετοιμασμένοι για μία από τις δύο ακόλουθες ερωτήσεις. Η πρώτη είναι: «ποιον πας να πολεμήσεις;” και η δεύτερη (και πιο πιθανή) είναι: «έχεις κοιταχτεί ποτέ στον καθρέφτη;»

Ταξίδια και τρέξιμο: 10 tips για να πετύχετε τον τέλειο συνδυασμό

6. Τα παπούτσια που έχετε για τρέξιμο δεν χρειάζεται να ταιριάζουν με το μπλουζάκι και το σορτς σας. Θα πρέπει, ωστόσο, να ταιριάζουν μεταξύ τους.

7. Όταν κάποιος σας ρωτά για το σύστημα δεσίματος των κορδονιών σας, η ασφαλέστερη απάντηση είναι να απαντήσετε ότι απλά σκύβετε και τα δένετε. Μην γίνεστε περίπλοκοι.

8. Ο δρομέας που… πετάει δίπλα σου τρέχει τον δικό του αγώνα, όχι τον δικό σου. Συγκεντρώσου στον δικό σου.

9. Μερικοί δρομείς χρησιμοποιούν διάφορες σκέψεις και γούρια για να ντοπάρουν τον εαυτό τους όταν πράγματα δυσκολεύουν σε έναν μεγάλο αγώνα. Άλλοι χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Και τα δύο είναι αποδεκτά. Αρκεί όταν φτάσεις με το… τρένο να μην πας να πάρεις το μετάλλιο…

10. Στο τρέξιμο είναι απλά θέμα να βάζεις το ένα πόδι μπροστά από το άλλο. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιχειρήσετε να το κάνετε αντίστροφα.

Διαβάστε επίσης: Οι «δέκα εντολές» της γυμναστικής

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version