Ο Ολυμπιονίκης Τάσος Μπουντούρης θα αγωνιστεί στo Sailing Marathon

Ο Ολυμπιονίκης Τάσος Μπουντούρης θα αγωνιστεί στo Sailing Marathon

Η θρυλική μορφή της ελληνικής ιστιοπλοΐας, ο Τάσος Μπουντούρης, θα πάρει μέρος στη γιορτή της ελληνικής ιστιοπλοΐας, στο Sailing Marathon. Η διοργάνωση θα διεξαχθεί στις 29 Σεπτεμβρίου στη θαλάσσια περιοχή του Μικρολίμανου, με διοργανωτή Όμιλο τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος. Παράλληλα, με τον «Ιστιοπλοϊκό Μαραθώνιο», για πρώτη χρονιά, θα πραγματοποιηθεί κύπελλο Ομίλων για optimist – Laser 4.7, μέσω των προπονητικών καμπ, καθώς και αγώνας για μικτά πληρώματα 470 και 420.

Ο Τάσος Μπουντούρης, ο ιστιοπλόος με τις περισσότερες συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ο οποίος έχει γράψει τη δική του ιστορία σε θαλάσσιους στίβους σε όλο τον κόσμο, δεν μπόρεσε να αντισταθεί ούτε αυτή τη φορά στην πρόκληση του Sailing Marathon, που θα ενώσει σε μία γραμμή 22 ιστιοπλοϊκές κατηγορίες και τους κορυφαίους πρωταθλητές μας με τη νέα γενιά. Ο Τάσος Μπουντούρης, αρχικά, σκέφτηκε να αγωνιστεί στα Finn, μία κατηγορία όπου το 1976 είχε έρθει 6ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τελικά, όμως, αποφάσισε να αφήσει αυτό το σκάφος στον γιο του, τον Αναστάσιο και αυτός θα πάρει μέρος με σκάφος τύπουLightning. Θα τρέξει με τους παλαιούς πρωταθλητές Παναγή Μαρκαντωνάτο και Μπάμπη Λεμπέση.

«Από τη στιγμή που είμαι καλά, δε γινόταν να απουσιάσω από τη γιορτή του αθλήματός μου. Η ιστιοπλοΐα είναι η ζωή μου. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ασχολούμαι με αυτήν. Ολυμπιακοί Αγώνες, Παγκόσμια, Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, διεθνείς διοργανώσεις, ανοικτή θάλασσα… Στις φλέβες μου κυλάει… θαλασσινό νερό και οι σκέψεις μου έχουν… πανιά. Μωρό ήμουν όταν πρωτομπήκα σε σκάφος και ακόμα η ζωή μου κινείται γύρω από αυτά. Στον «Ιστιοπλοϊκό Μαραθώνιο» θα βρεθώ και πάλι μαζί με φίλους και παλαιούς αντίπαλους. Μέσα από αυτό το event προβάλλεται η ελληνική ιστιοπλοΐα, η οποία έχει φέρει τόσες διακρίσεις στη χώρα μας. Καλώ όλους τους φίλους του αθλητισμού να βρεθούν εκείνη την ημέρα στην περιοχή του Μικρολίμανου και, ακόμα και από τη στεριά, θα παρακολουθήσουν ένα μοναδικό θέαμα», δήλωσε ο «χάλκινος» Ολυμπιονίκης των Soling (1980 με Γαβρίλη και Ραπανάκη). Ο Τάσος Μπουντούρης είναι ο μοναδικός Έλληνας που έχει έξι συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες και από αυτές τις τέσσερις μπήκε μέσα στην πρώτη οκτάδα, κάτι που αποτελεί εντυπωσιακό επίτευγμα. Σε ολυμπιακές διοργανώσεις έχει τρέξει σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες (Finn, Soling και Star).

Το «Sailing Marathon 2018» θα διαρκέσει τρεις ημέρες. Στις 29 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί ο «Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος» για 22 κατηγορίες, τύπου dinghy, ενώ την παραμονή και την επόμενη ημέρα θα υπάρξουν προπονητικά camp και, παράλληλα, events. Στις 28 και 30 Σεπτεμβρίου έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν το κύπελλο Ομίλων για Optimist και Laser 4,7, μέσα από τα προπονητικά καμπ του «Sailing Marathon», όπως και αγώνας μικτών πληρωμάτων στα 420 και τα 470.

H διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα διαφόρων θεσμικών φορέων υποστήριξης ενώ, παράλληλα με το αθλητικό πρόγραμμα, θα υπάρξουν δράσεις και εκδηλώσεις προς όφελος ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης http://sailingmarathon.com

Previous ArticleNext Article

Μονοήμερη εκδρομή στα Καλάβρυτα για τον Δρόμο Θυσίας Καλαβρύτων

Μονοήμερη εκδρομή στα Καλάβρυτα για τον Δρόμο Θυσίας Καλαβρύτων

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Πειραιά θα πραγματοποιήσει ημερήσια εκδρομή στις 09/12/2018 για συμμετοχή στον αγώνα Δρόμος Θυσίας Καλαβρύτων, 10 ΧΛΜ. Ώρα αναχώρησης 07:00 π.μ. μπροστά από τα γραφεία του Συλλόγου, «Δημοσθένους 2α, Πειραιάς».

Για συμμετοχές παρακαλούμε επισκεφτείτε την σελίδα μας καταχωρήστε εδώ τα στοιχεία που θα σας ζητηθούν.

Για να θεωρείται έγκυρη η εγγραφή σας, πρέπει να καταβληθεί εντός τριών ημερών από την καταχώρηση των στοιχείων σας, το αντίτιμο των € 15, για να καλυφτούν τα έξοδα μετακίνησης.

***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Οι συμμετοχές θα κλείσουν την Τρίτη 8/12/2018, εκτός εάν υπάρξει πληρότητα στο πούλμαν, πριν την προαναφερόμενη ημερομηνία.

Η καταβολή θα πρέπει να γίνει με κατάθεση στον λογαριασμό:

ΤΡΑΠΕZA Eurobank
ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ 0026.0050.33.0101632102
IBAN GR4102600500000330101632102. 

Εάν η κατάθεση γίνει με εντολή μέσω άλλης Τράπεζας (internet bankng),θα πρέπει να καταβάλετε επιπλέον το ποσό των € 2,00 ως έξοδα εμβάσματος.

Παράκληση, να αναγράφεται στην αιτιολογία το όνομα του συμμετέχοντα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας 6945 703030 (Σάββας Χαραλαμπίδης), 6944 684680 (Σωτήρης Κάκιας) και 6944 702894 (Άγγελος Σάμιος).

ΣΔΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

To Δ.Σ.

Η Τέχνη καλωσορίζει τον Αθλητισμό στο Ιστορικό Αρχείο Μουσείου Ύδρας!

Η Τέχνη καλωσορίζει τον Αθλητισμό στο Ιστορικό Αρχείο Μουσείου Ύδρας!

Στο πλαίσιο των αγώνων SwimRun HYDRA 2018 που για πρώτη φορά διοργανώνονται στη χώρα μας και στο νησί της Ύδρας, το Ιστορικό Αρχείο – Moυσείο Ύδρας συμμετέχει στη διοργάνωση καλωσορίζοντας στο χώρο του (αίθουσα Διονυσίου & Ίνγκριντ Κουντουριώτη), την Παρασκευή 16/11/2018 στις 7 το απόγευμα, τους αθλητές, τους συνοδούς τους και τους φίλους Υδραίους και φιλυδραίους με την προβολή ενός τρίπτυχου ντοκιμαντέρ – πορτραίτου του μεγάλου Έλληνα καλλιτέχνη Αλέκου Φασιανού και μιας αναφοράς στη ζωή του από τον σκηνοθέτη Λάκη Παπαστάθη. Μετά την προβολή στην οποία θα παραστεί και ο Αλέκος Φασιανός, θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με τον Σκηνοθέτη, την Διευθύντρια του Ι.Α.Μ.Υ. Ντίνα Αδαμοπούλου και τον Ζωγράφο Αλέξη Βερούκα που θα ξεναγήσουν το κοινό στην έκθεση «Ο Φασιανός στη Γαλλία» («Fassianos en France»).

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η ενημέρωση των συμμετεχόντων στο SwimRun 2018 αθλητών και η βραδιά θα κλείσει για όλους με PASTA PARTY και πολλή μουσική στους ανοιχτούς χώρους του λιμανιού μπροστά και γύρω από το Μουσείο.

Λίγα λόγια σχετικά με την προβολή 

Ένα ντοκιμαντέρ για τον Αλέκο Φασιανό

Εκπομπή Παρασκήνιο, σκηνοθεσία Λάκης Παπαστάθης

1.Τρίπτυχο για τον Αλέκο Φασιανό (52’, 1993)

Α) Στην Παλιά γειτονιά. Ο ζωγράφος «επιστρέφει» στο παλιό του σπίτι στην περιοχή του σταθμού Λαρίσης και θυμάται την παιδική του ηλικία. Ένα ερασιτεχνικό φιλμ της δεκαετίας του 1950 παρουσιάζει τον ίδιον εικοσάχρονο, τους γονείς του και τα αδέρφια του.

Β) Ζωγραφίζοντας για το θέατρο. Ο Αλέκος Φασιανός εκφράζει τις απόψεις του για τη σκηνογραφία στο θέατρο και «παίζει» ο ίδιος διάφορους ρόλους. Ενώ ζωγραφίζει μακέτες για τα σκηνικά, μας μιλάει για τον τρόπο που η ζωγραφική του προσαρμόζεται στη θεατρική πράξη.

Γ) Περίπατος στη Βάρη. Είναι γνωστός ο θαυμασμός του Αλέκου Φασιανού για την αρχιτεκτονική των αυθαιρέτων συνοικιακών κατοικιών με τους τσιμεντόλιθους, το κοτετσόσυρμα και τα πρόχειρα υλικά. Μαζί με το συνεργείο του Παρασκηνίου ανιχνεύει και ζωγραφίζει στη Βάρη Αττικής αυθαίρετα κτίσματα που τον γοητεύουν.Το ντοκιμαντέρ επιλέχθηκε και προβλήθηκε στο Μουσείο Μπομπούρ, σε ένα ειδικό φεστιβάλ ανάμεσα σε 17 ταινίες για μεγάλους ζωγράφους από όλον τον κόσμο.

 

«Παρών» του Α.Ο. Φιλιατρών στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

"Παρών" του Α.Ο. Φιλιατρών στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας
Θεατές κάθε ηλικίας είχαν κατακλύσει από νωρίς το πρωί της Κυριακής 11 Νοεμβρίου τις κερκίδες του Παναθηναϊκού Σταδίου περιμένοντας τους πρώτους δρομείς να τερματίσουν.
Οικογένειες ακόμη και με μωρά σε καροτσάκια, φιλανθρωπικές ομάδες, σχολεία και παρέες έδωσαν δυναμικό «παρών», με πανό και μπαλόνια υποδέχονταν όσους τερμάτιζαν στους αγώνες, ενώ με ρυθμικά χειροκροτήματα υποδέχτηκαν τους νικητές κάθε διαδρομής επιβεβαιώνοντας ότι ο Μαραθώνιος της Αθήνας είναι μια μεγάλη γιορτή.
Ο ρυθμός δεν έπεσε ούτε και μετά την κορυφαία στιγμή- την πρώτη παγκόσμια εκτέλεση του Ύμνου του Μαραθωνίου που συνέθεσε ο Γιώργος Θεοφάνους και τον τερματισμό του νικητή του 36ου Μαραθωνίου της Αθήνας του Αυθεντικού. Ο κόσμος συνέχιζε να φτάνει στο Στάδιο, να υποδέχεται και να χειροκροτεί όλους όσους κατάφεραν να περάσουν τη γραμμή του τερματισμού.
Η αυλαία έπεσε λίγο μετά τις 17:30 όταν ολοκλήρωσε τον αγώνα και η τελευταία μαραθωνοδρόμος, την οποία υποδέχτηκε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος και της απένειμε τιμητικά το μετάλλιό της. Πρόκειται για τη Νάνσι Πολάνκο με καταγωγή από τη Δομηνικανή Δημοκρατία, η οποία έχει τρέξει στον Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης, αλλά ήταν η πρώτη φορά που έτρεξε στην Αθήνα. Φανερά έκπληκτη και συγκινημένη από την ένθερμη υποδοχή είπε ότι ήταν όνειρο της να τρέξει στην κλασική διαδρομή και παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε κυρίως με τις ανηφόρες είναι αποφασισμένη να επιστρέψει στην Αθήνα.
Μετά και την υποδοχή της τελευταίας Μαραθωνοδρόμου ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες και τους συνεργάτες για την επιτυχία το 36ου Μαραθωνίου της Αθήνας και ανανέωσε το ραντεβού με τους δρομείς για το 2019.
Κλίμα συγκίνησης επικράτησε το πρωί στη διαδρομή των 42.195 μέτρων όταν κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα κατά μήκος της διαδρομής φορώντας μαύρα μπλουζάκια και αναρτώντας πανό με συνθήματα μέσω των οποίων ζητούσαν από τους δρομείς, αλλά και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που κάλυπταν το γεγονός να μην τους ξεχάσουν.
Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα κι ενώ οι 18.750 δρομείς του Μαραθωνίου είχαν γεμίσει ασφυκτικά τον χώρο της αφετηρίας, οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι που είχαν κλείσει το δρόμο δέχτηκαν να αποχωρήσουν και παρατάχθηκαν στο πλάι της διαδρομής.
Όταν οι δρομείς πέρασαν από την πράσινη αψίδα που σηματοδοτούσε τη στιγμή κατά την οποία θα έπρεπε να φορέσουν το πράσινο μαντίλι στο πλαίσιο του προγράμματος «Δάσος Δρομέων» με στόχο έστω και με το προσωρινό πέρασμά τους οι μαραθωνοδρόμοι να δώσουν πράσινο χρώμα στις πληγείσες περιοχές, οι κάτοικοι αν και παρατεταγμένοι με πρόθεση να διαμαρτυρηθούν δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να εμψυχώνουν τους δρομείς με χειροκροτήματα.
Συγκινητική όμως ήταν και η αντίδραση των δρομέων οι οποίοι με τα μαντίλια είτε στα χέρια, είτε φορεμένα στο κεφάλι, χαιρετούσαν τους κατοίκους, τους διαβεβαίωναν ότι δεν θα τους ξεχάσουν και τους ευχαριστούσαν για την στήριξη.

Συμμετοχή Αθλητικού Ομίλου Φιλιατρών

Το Δ.Σ. του Αθλητικού Ομίλου Φιλιατρών συγχαίρει θερμά τα μέλη του συλλόγου για την συμμετοχή και τον επιτυχή τερματισμό τους σε όλους τους αγώνες δρόμου της διοργάνωσης του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας!

Αναλυτικά τα αποτελέσματα για τα μέλη του Α.Ο. Φιλιατρών: 
Μαραθώνιος Δρόμος (42,195 χλμ):
Αγώνας Δρόμου 10 χλμ WIND:

Αγώνας Δρόμου 5 χλμ WIND (Απόγευμα):

Send this to a friend