Ο Ολυμπιονίκης Τάσος Μπουντούρης θα αγωνιστεί στo Sailing Marathon

Ο Ολυμπιονίκης Τάσος Μπουντούρης θα αγωνιστεί στo Sailing Marathon

Η θρυλική μορφή της ελληνικής ιστιοπλοΐας, ο Τάσος Μπουντούρης, θα πάρει μέρος στη γιορτή της ελληνικής ιστιοπλοΐας, στο Sailing Marathon. Η διοργάνωση θα διεξαχθεί στις 29 Σεπτεμβρίου στη θαλάσσια περιοχή του Μικρολίμανου, με διοργανωτή Όμιλο τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος. Παράλληλα, με τον «Ιστιοπλοϊκό Μαραθώνιο», για πρώτη χρονιά, θα πραγματοποιηθεί κύπελλο Ομίλων για optimist – Laser 4.7, μέσω των προπονητικών καμπ, καθώς και αγώνας για μικτά πληρώματα 470 και 420.

Ο Τάσος Μπουντούρης, ο ιστιοπλόος με τις περισσότερες συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ο οποίος έχει γράψει τη δική του ιστορία σε θαλάσσιους στίβους σε όλο τον κόσμο, δεν μπόρεσε να αντισταθεί ούτε αυτή τη φορά στην πρόκληση του Sailing Marathon, που θα ενώσει σε μία γραμμή 22 ιστιοπλοϊκές κατηγορίες και τους κορυφαίους πρωταθλητές μας με τη νέα γενιά. Ο Τάσος Μπουντούρης, αρχικά, σκέφτηκε να αγωνιστεί στα Finn, μία κατηγορία όπου το 1976 είχε έρθει 6ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τελικά, όμως, αποφάσισε να αφήσει αυτό το σκάφος στον γιο του, τον Αναστάσιο και αυτός θα πάρει μέρος με σκάφος τύπουLightning. Θα τρέξει με τους παλαιούς πρωταθλητές Παναγή Μαρκαντωνάτο και Μπάμπη Λεμπέση.

«Από τη στιγμή που είμαι καλά, δε γινόταν να απουσιάσω από τη γιορτή του αθλήματός μου. Η ιστιοπλοΐα είναι η ζωή μου. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ασχολούμαι με αυτήν. Ολυμπιακοί Αγώνες, Παγκόσμια, Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, διεθνείς διοργανώσεις, ανοικτή θάλασσα… Στις φλέβες μου κυλάει… θαλασσινό νερό και οι σκέψεις μου έχουν… πανιά. Μωρό ήμουν όταν πρωτομπήκα σε σκάφος και ακόμα η ζωή μου κινείται γύρω από αυτά. Στον «Ιστιοπλοϊκό Μαραθώνιο» θα βρεθώ και πάλι μαζί με φίλους και παλαιούς αντίπαλους. Μέσα από αυτό το event προβάλλεται η ελληνική ιστιοπλοΐα, η οποία έχει φέρει τόσες διακρίσεις στη χώρα μας. Καλώ όλους τους φίλους του αθλητισμού να βρεθούν εκείνη την ημέρα στην περιοχή του Μικρολίμανου και, ακόμα και από τη στεριά, θα παρακολουθήσουν ένα μοναδικό θέαμα», δήλωσε ο «χάλκινος» Ολυμπιονίκης των Soling (1980 με Γαβρίλη και Ραπανάκη). Ο Τάσος Μπουντούρης είναι ο μοναδικός Έλληνας που έχει έξι συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες και από αυτές τις τέσσερις μπήκε μέσα στην πρώτη οκτάδα, κάτι που αποτελεί εντυπωσιακό επίτευγμα. Σε ολυμπιακές διοργανώσεις έχει τρέξει σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες (Finn, Soling και Star).

Το «Sailing Marathon 2018» θα διαρκέσει τρεις ημέρες. Στις 29 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί ο «Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος» για 22 κατηγορίες, τύπου dinghy, ενώ την παραμονή και την επόμενη ημέρα θα υπάρξουν προπονητικά camp και, παράλληλα, events. Στις 28 και 30 Σεπτεμβρίου έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν το κύπελλο Ομίλων για Optimist και Laser 4,7, μέσα από τα προπονητικά καμπ του «Sailing Marathon», όπως και αγώνας μικτών πληρωμάτων στα 420 και τα 470.

H διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα διαφόρων θεσμικών φορέων υποστήριξης ενώ, παράλληλα με το αθλητικό πρόγραμμα, θα υπάρξουν δράσεις και εκδηλώσεις προς όφελος ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης http://sailingmarathon.com

Previous ArticleNext Article

Η ΕΟΜοΠ στη Διεθνή Συμμαχία για την Ακεραιότητα στον Αθλητισμό

Η ΕΟΜοΠ στη Διεθνή Συμμαχία για την Ακεραιότητα στον Αθλητισμό

Η ΕΟΜοΠ εντάχθηκε και επίσημα στη SIGA, τη Διεθνή Συμμαχία για την Ακεραιότητα στον Αθλητισμό. Μετά από δύο χρόνια συνεργασίας και ανταλλαγής απόψεων, η Διοίκηση της ΕΟΜοΠ συμφώνησε και επίσημα τη σύνδεσή της με τον διεθνή φορέα, ο οποίος επιχειρεί να θεσπίσει κοινούς κανόνες διαφάνειας.

Στη Γενική Συνέλευση της SIGA που διεξήχθη στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη, υπεγράφη και τυπικά η συνεργασία των δύο φορέων. Ο Πρόεδρος της ΕΟΜοΠ Τάσος Πανταζίδης μάλιστα, είναι μέλος της Επιτροπής Ορθής Διακυβέρνησης (Good Governance), που επεξεργάζεται σχετικές θέσεις της SIGA.

«Υπάρχει ανάγκη για θέσπιση κοινών κανόνων και θεσμικού πλαισίου για τον αθλητισμό. Η ακεραιότητα σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης, οικονομικών, δικαιωμάτων είναι ζητούμενο διεθνώς, καθώς σε κάθε χώρα ισχύουν διαφορετικοί νόμοι και πολύ διαφορετικές αθλητικές και συλλογικές νοοτροπίες, σε επίπεδο διαφάνειας. Αθλητές, προπονητές, διαχειριστές, επιστήμονες, διοργανωτές, κυβερνήσεις, χορηγοί, θεατές, θέλουν να υπάρχουν κοινοί κανόνες και αξίες, ώστε να αποφεύγονται παρατυπίες, αθέμιτος ανταγωνισμός και συμφωνίες «κάτω από το τραπέζι».

Αυτό το στόχο υπηρετεί το πλαίσιο των προτάσεων της SIGA και η ΕΟΜοΠ θέλει να είναι μέρος αυτής της πρωτοβουλίας, προσφέροντας προτάσεις και εφαρμογή στην πράξη, αντλώντας παράλληλα εργαλεία από τη διεθνή εμπειρία και πραγματικότητα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΜοΠ Τάσος Πανταζίδης. Ο διευθυντής της  SIGA Εμμανουέλ Μεδέιρος (πρώην Διευθυντής των Ευρωπαϊκών Επαγγελματικών Ποδοσφαιρικών Ενώσεων και της Πορτογαλικής Ποδοσφαιρικής Λίγκας), απευθυνόμενος στον Πανταζίδη τόνισε πως προσβλέπει σε εποικοδομητική και καρποφόρα συνεργασία. «Είμαστε στην ίδια σελίδα» δήλωσε.

Η SIGA ξεκίνησε τη δραστηριότητά της μετά την πρώτη συνάντηση των φορέων που πήραν την πρωτοβουλία το 2015 για την ίδρυσή της, στη Νέα Υόρκη. Η σημερινή δομή της οριστικοποιήθηκε στη Γενική Συνέλευση της Ρώμης τον Ιανουάριο του 2018, όπου συμμετείχε πρώτη φορά και εκπρόσωπος της ΕΟΜοΠ.

Μέλη και Υποστηρικτές της Διεθνούς Συμμαχίας, είναι αθλητικοί κολοσσοί όπως η Ισπανική και η Σουηδική Ποδοσφαιρική Λίγκα, τα Special Olympics, η Ευρωπαϊκή Συμμαχία Προπονητών Ποδοσφαίρου και οι παγκόσμιες Ομοσπονδίες του ΜΜΑ και του ΤKD, Ολυμπιακές Επιτροπές από Ευρώπη και Αμερική, Εθνικές Αθλητικές Ομοσπονδίες, Υπουργεία και Εθνικοί Οργανισμοί Αθλητισμού διαφόρων Κρατών, Κρατικοί Οργανισμοί όπως το Institute on Good Governance της Βασιλείας, το Nevada Gaming Control Board, ανεξάρτητοι φορείς όπως οι Supporters Direct, Sporting Equals, Inside World Football και International Association for Football Lawyers, πανεπιστήμια όπως τα Case Western, George Washington και Stockholm University, αλλά και διεθνείς χορηγοί όπως οι Mastercard και Qatar Airways.

Κοινή επιδίωξη και στόχος των συμμετεχόντων, είναι η θέσπιση κοινών κανόνων όπως αυτοί που περικλείουν οι προτάσεις της SIGA στους τομείς: Ορθή διακυβέρνηση, οικονομική διαφάνεια και ακεραιότητα και ακεραιότητα στο αθλητικό στοίχημα.

Θετική πρεμιέρα για το Syros Aquathlon

Θετική πρεμιέρα για το Syros Aquathlon
Θετικό πρόσημο είχε η πρεμιέρα του Syros Aquathlon . Οι συμμετοχές ήταν ικανοποιητικές για τη πρώτη χρονιά και το επίπεδο των αγώνων ιδιαίτερα υψηλό, δείγμα της ανάπτυξης του Τριάθλου στην Ελλάδα.
Οι αθλητές αγωνίστηκαν στα 2.500μ τρεξίματος, 1.000μ κολύμβησης και 2.500μ τρεξίματος, ενώ υπήρξε απόσταση και 5.2 χλμ. τρέξιμο. Το χρυσό μετάλλιο στο ανοιχτό πρωτάθλημα Τριάθλου κατέκτησε ο Παναγιώτης Μπιτάδος, το ασημένιο ο Αχιλλέας Τσίγρης και το χάλκινο ο Μάρκος Ξαγοράρης. Στις γυναίκες πρώτευσε η Μάγδα Χριστοπούλου και ακολούθησαν Ελπίδα Σαγκινέτου και Εριφύλη Μποεδωφ.
Στα 5.2 χιλιόμετρα το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Κώστας Σιδηρόπουλος, το ασημένιο ο Ισίδωρος Παλαμάρης και το χάλκινο ο Θεοδόσης Παπουτσάς. Στις γυναίκες στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Βαρβάρα Κούτρα, δεύτερη ήταν η Ελένη Τσελέμπη και τρίτη η Αγγελική Μυλωνάκου

Ε.Ο.ΤΡΙ: «Χαιρετίζουμε την απόφαση της δικαιοσύνης»

Ε.Ο.ΤΡΙ: «Χαιρετίζουμε την απόφαση της δικαιοσύνης»

Η Ελληνική Oμοσπονδία Tριάθλου εξέδωσε ανακοίνωση για την πρόσφατη δικαίωση στα δικαστήρια και πραγματοποιεί έκκληση στον υφυπουργό αθλητισμού.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής:

«Η Ε.Ο.ΤΡΙ χαιρετίζει την απόφαση του Τριμμελούς Πλημμελιοδικείου Αθηνών της 17/9/2018 με την οποία αθωώθηκαν τρία μέλη της, για υπόθεση που αφορούσε το κύρος των εκλογών του 2012. Δέον να σημειωθεί ότι και η πρόταση του Εισαγγελέα του Δικαστηρίου αυτού, ήταν επίσης αθωωτική. Μέσω της απόφασης αυτής και των στοιχείων που εμφανίστηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία, επιβεβαιώνεται οτι η Ε.Ο.ΤΡΙ λειτουργούσε και λειτουργεί με απόλυτη νομιμότητα και διαφάνεια. Η απόφαση αυτή αποτελεί ηχηρή απάντηση στους συκοφάντες, που επιχείρησαν λυσσαλέα τα τελευταία χρόνια, με έναν οχετό λάσπης και συκοφαντιών που διακινούσαν πρός κάθε κατεύθυνση, να σπηλώσουν την εικόνα της Ε.Ο.ΤΡΙ και των μελών της.

Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση είχε φτάσει στα δικαστήρια μετά απο αναφορά του τότε Υφυπουργού Αθλητισμού στην Εισαγγελία Αθηνών, με βάση δήθεν καταγγελίες δύο άσχετων με το Τρίαθλο συκοφαντών, οι οποίοι μεταξύ άλλων πολλών που κατέθεσαν στην δίκη, ανέφεραν ότι ήταν σε συνεχή συννενόηση με την ΓΓΑ και με συγκεκριμένο Νομικό της Σύμβουλο, σχετικά με την υπόθεση αυτή. Αναμένουμε να αποτελέσει αντικείμενο έρευνας από τον αρμόδιο Υφυπουργό Αθλητισμού η αναφορά των μαρτύρων κατηγορίας για την εμπλοκή υπηρεσιών της ΓΓΑ και του Νομικού Συμβούλου (ο οποίος και κατονομάστηκε κατά την ακροαματική διαδικασία) και να προσδιοριστεί όσον αφορά τον υποδειχθέντα Νομικό Σύμβουλο, τι είδους εξουσιοδότηση είχε και απο ποιόν.

Τέλος η ΕΟΤΡΙ, απαλλαγμένη από οποιαδήποτε κατηγορία,  αιτείται στον Υφυπουργό Αθλητισμού κο Γιώργο Βασιλειάδη, την επανεξέταση του θέματος της άδικης άρσης της Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης και την εν τω μεταξύ μη υπαγωγή του Τριάθλου σε άλλη άσχετη με το άθλημα μας Ομοσπονδία. Η ισχύουσα απόφαση υπαγωγής του αθλήματος του Τριάθλου σε άλλη άσχετη με το άθλημα μας Ομοσπονδία, που έγινε από την προηγούμενη αθλητική ηγεσία, βλάπτει σοβαρά την ανάπτυξη του Τριάθλου και την αθλητική του λειτουργία. Επιπλέον αυτού, στερεί από τους δικαιούχους αθλητές της Ε.Ο.ΤΡΙ , το προνόμιο να συμμετέχουν στις διεθνείς διοργανώσεις, εκπροσωπόντας τα ελληνικά χρώματα, το οποίο αυτό δικαίωμα τους απαγορεύτηκε πρόσφατα, όσον αφορά την συμμετοχή τους στους τελευταίους Μεσογειακούς Αγώνες, εξαιτίας της κατάστασης αυτής».

Send this to a friend