Ο Μάρκος Γκούρλιας στον 37ο ΑΜΑ με στόχο τη νίκη στα 5χλμ.

Ο Μάρκος Γκούρλιας στον 37ο ΑΜΑ με στόχο τη νίκη στα 5χλμ.

Ο Μάρκος Γκούρλιας είναι από τους αθλητές που έχουν συμβάλει τα τελευταία στην άνοδο του αγωνιστικού επιπέδου των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων στη χώρα μας.

Και το έχει πετύχει με τη συνέπεια και την πίστη του σε αυτό που κάνει. Ο 24χρονος αθλητής μπορεί ακόμη να μην είναι σε θέση να διεκδικεί διάκριση σε μεγάλες διοργανώσεις, ωστόσο μέχρι σήμερα έχει βάλει τις βάσεις να το πετύχει – τουλάχιστον σε Ευρωπαϊκό επίπεδο – στο εγγύς μέλλον. Αυτός είναι και ο λόγος που για το 2020 έχει ήδη στρέψει την προσοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Παρισιού, μία διοργάνωση στην οποία θα διεκδικήσει να φτάσει έως τον τελικό των 5.000 μέτρων. Πριν από εκεί όμως, θα κληθεί αν κάνει πολυήμερες προετοιμασίες στο εξωτερικό και να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε αγώνες εντός και εκτός συνόρων. Την αρχή θα την κάνει την Κυριακή στον 37ο ΑΜΑ, όπου θα πάρει θέση εκκίνησης στα 5χλμ.

“Αυτές τις ημέρες ολοκληρώνω την πρώτη προετοιμασία της σεζόν, διάρκειας τριών εβδομάδων στο Καρπενήσι. Θα κατέβω για να συμμετάσχω για μία ακόμη φορά στο Αυθεντικό Μαραθώνιο, στην απόσταση των 5χλμ. Μια διοργάνωση στην οποία δεν μετέχω μονάχα για το αγωνιστικό της κομμάτι, αλλά γιατί πραγματικά είναι γιορτή για τους αθλητές των αποστάσεων. Τα συναισθήματα που σου δημιουργεί η ατμόσφαιρα στο Παναθηναϊκό Στάδιο, η παρουσία χιλιάδων ανθρώπων είναι πραγματικά μοναδικά. Ολοκληρώνω αυτή την εβδομάδα την πρώτη προετοιμασία μου με τη συμμετοχή μου στα 5χλμ. στον 37ο ΑΜΑ. Δεν έχω δουλέψει υψηλές εντάσεις αυτό το διάστημα, ωστόσο είναι σίγουρο πως θα μπω στη γραμμή εκκίνησης για να διεκδικήσω τη νίκη και μια καλή παρουσία”, είπε ο αθλητής του Δημήτρη Θεοδωρίδη και συμπλήρωσε για τους στόχους της νέας χρονιάς.

“Στις 20/11 με 10/12 θα είμαι στην Κύπρο και από τις 20 Δεκεμβρίου θα είμαι για 30 με 40 ημέρες στο Πότσεστρουμ της Ν. Αφρικής. Θα επιστρέψω για να κάνω μία με δύο κούρσες στον κλειστό και τον Μάρτιο θα πάω για 40 ημέρες στο Μαρόκο. Ο στόχος για το 2020 είναι ξεκάθαρα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Δε θέλω απλώς να πιάσω το όριο στα 5.000 μ., αλλά να τρέξω στον τελικό της απόστασης”, είπε ο αθλητής και σχολίασε για την περσινή σεζόν, που δεν πήγε όσο καλά θα ήθελε: “Πέρυσι ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση, θα μπορούσα να κάνω 13.35 στο 5άρι, ωστόσο κάπου στα μισά της σεζόν μου βγήκε μία κόπωση και τελικά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όσο καλά θέλαμε”.

Αναφορικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο σχολίασε. “Θα Ήταν πολύ θετικό αν είχα κάνει το 2019 ένα χρόνο που θα με έβαζε στο ράνκινγκ. Με τα υπάρχοντα δεδομένα οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ένα όνειρο. Όχι μόνο για φέτος. Όπως το βλέπω εγώ και με βάση τα όρια που έχει θέσει η IAAF στις αποστάσεις, το πιο εφικτό να κάνεις συμμετοχή στους Ολυμπιακούς στο μαραθώνιο. Δεν έχω αποφασίσει αν κάποια στιγμή στο μέλλον κάνω μαραθώνιο. Για να μπω στη διαδικασία να ανέβω στο μαραθώνιο θα περάσουν τέσσερα με πέντε χρόνια. Δεν ξέρω αν θα αντέξω οικονομικά να το κάνω αυτό όπως πρέπει, σε υψηλό επίπεδο, θα φανεί στο μέλλον. Μέχρι τώρα έχω καταλάβει πως όλα θέλουν σωστή διαχείριση”.

Previous ArticleNext Article

Ματαίωση του 10ου  αγώνα ορεινού τρεξίματος Ξηρολιβάδου 14χλμ

Η οργανωτική επιτροπή της διοργάνωσης ”10ος  αγώνας ορεινού τρεξίματος Ξηρολιβάδου” που ήταν προγραμματισμένη να γίνει στις 5 Ιούλη 2020,  ανακοινώνει την ματαίωση του αγώνα  λόγω των μέτρων απαγόρευσης συνωστισμού και μαζικών εκδηλώσεων που αφορούν τον covid-19 .

Παραμένουμε συντονισμένοι και θα επανέλθουμε του χρόνου το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Ιούλη 2021

ΓΓΑ: Δεν υπάρχει αγωνιστικό πρωτόκολλο για αγώνες δρόμου, ούτε και δίνεται άδεια για τη διεξαγωγή τους 

Poikilo Rocky Mountain 2019

Επιστολή προς την Υγειονομική Επιτροπή της ΓΓΑ απέστειλε ο «ΠΔΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ» σχετικά με την διεξαγωγή της διοργάνωσης ορεινού τρεξίματος «Poikilo Rocky Mountain».

Η διοργάνωση με τρεις διαδρομές (22.5km, 8Km, 4km) ήταν προγραμματισμένη για τις  29 Μαρτίου 2020 στο Ποικίλο Όρος με εκκίνηση από την Πετρούπολη. Πειθαρχώντας στις οδηγίες της Κυβέρνησης για την καταπολέμηση της πανδημίας του COVID-19 οδηγηθήκαμε στην αναβολή του.

Ως σύλλογος πήραμε την πρωτοβουλία και με την επιστολή μας ζητήσαμε να ενημερωθούμε για το  Πρωτόκολλο Υγείας που πρέπει να ακολουθήσουμε για να πραγματοποιήσουμε μέχρι τα μέσα Ιουλίου μια ασφαλή και σύμφωνη με τις επιστημονικές οδηγίες διοργάνωση.

Άμεσα λάβαμε από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ την ακόλουθη απάντηση:

«Η Υ.Ε.Ε της Γ.Γ.Α είναι αρμόδια για την εκπόνηση των γενικών πρωτοκόλλων ασφαλούς άθλησης, κατά την επανεκκίνησης της αθλητικής δραστηριότητας και υπό τις συνέπειες της πανδημίας COVID 19. Τα ειδικά πρωτόκολλα προπονήσεων και αγώνων καταρτίζονται από την εκάστοτε αρμόδια εθνική ομοσπονδία κάθε αθλήματος και αποστέλλονται για έγκριση στην Υ.Ε.Ε. Επί του παρόντος δεν υπάρχει αγωνιστικό πρωτόκολλο για αγώνες δρόμου, ούτε και δίνεται άδεια για τη διεξαγωγή τους. 

Είμαστε στη διάθεσή σας για να ελέγξουμε οποιοδήποτε πρωτόκολλο συντάξετε μαζί με την αρμόδια ομοσπονδία η οποία, υποθέτουμε, θα έχει και υπό την αιγίδα της τη διοργάνωσή σας. Μέχρι τότε ισχύουν όσα ορίζουν τα πρωτόκολλα ασφαλούς άθλησης της Γ.Γ.Α.

Με εκτίμηση

Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή Γ.Γ.Α»

Βασική προτεραιότητα του Συλλόγου μας ως διοργανωτές είναι η απόλυτη ασφάλεια όσων συμμετέχουν αλλά και των συνοδών τους. Πρέπει όσοι αγαπάμε την άθληση και το δρομικό κίνημα, μέσα από συνεργασία και συνεννόηση, να κερδίσουμε ΜΑΖΙ την γρηγορότερη και ασφαλέστερη  επιστροφή σε αυτά που αγαπάμε: τους αγώνες και το τρέξιμο!

Αναμένουμε τις πρωτοβουλίες της ΕΟΣΛΜΑ-Υ, που ανήκει ο Σύλλογος μας, και του ΣΕΓΑΣ για να ορίσουμε τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα.

Δείτε το περιεχόμενο της επιστολής μας

epistoli

ΠΔΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ

Ο Πρόεδρος

Δημήτρης Ζωναράς

x
Send this to a friend