Ο Μάρκος Γκούρλιας στον 37ο ΑΜΑ με στόχο τη νίκη στα 5χλμ.

Ο Μάρκος Γκούρλιας στον 37ο ΑΜΑ με στόχο τη νίκη στα 5χλμ.

Ο Μάρκος Γκούρλιας είναι από τους αθλητές που έχουν συμβάλει τα τελευταία στην άνοδο του αγωνιστικού επιπέδου των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων στη χώρα μας.

Και το έχει πετύχει με τη συνέπεια και την πίστη του σε αυτό που κάνει. Ο 24χρονος αθλητής μπορεί ακόμη να μην είναι σε θέση να διεκδικεί διάκριση σε μεγάλες διοργανώσεις, ωστόσο μέχρι σήμερα έχει βάλει τις βάσεις να το πετύχει – τουλάχιστον σε Ευρωπαϊκό επίπεδο – στο εγγύς μέλλον. Αυτός είναι και ο λόγος που για το 2020 έχει ήδη στρέψει την προσοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Παρισιού, μία διοργάνωση στην οποία θα διεκδικήσει να φτάσει έως τον τελικό των 5.000 μέτρων. Πριν από εκεί όμως, θα κληθεί αν κάνει πολυήμερες προετοιμασίες στο εξωτερικό και να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε αγώνες εντός και εκτός συνόρων. Την αρχή θα την κάνει την Κυριακή στον 37ο ΑΜΑ, όπου θα πάρει θέση εκκίνησης στα 5χλμ.

“Αυτές τις ημέρες ολοκληρώνω την πρώτη προετοιμασία της σεζόν, διάρκειας τριών εβδομάδων στο Καρπενήσι. Θα κατέβω για να συμμετάσχω για μία ακόμη φορά στο Αυθεντικό Μαραθώνιο, στην απόσταση των 5χλμ. Μια διοργάνωση στην οποία δεν μετέχω μονάχα για το αγωνιστικό της κομμάτι, αλλά γιατί πραγματικά είναι γιορτή για τους αθλητές των αποστάσεων. Τα συναισθήματα που σου δημιουργεί η ατμόσφαιρα στο Παναθηναϊκό Στάδιο, η παρουσία χιλιάδων ανθρώπων είναι πραγματικά μοναδικά. Ολοκληρώνω αυτή την εβδομάδα την πρώτη προετοιμασία μου με τη συμμετοχή μου στα 5χλμ. στον 37ο ΑΜΑ. Δεν έχω δουλέψει υψηλές εντάσεις αυτό το διάστημα, ωστόσο είναι σίγουρο πως θα μπω στη γραμμή εκκίνησης για να διεκδικήσω τη νίκη και μια καλή παρουσία”, είπε ο αθλητής του Δημήτρη Θεοδωρίδη και συμπλήρωσε για τους στόχους της νέας χρονιάς.

“Στις 20/11 με 10/12 θα είμαι στην Κύπρο και από τις 20 Δεκεμβρίου θα είμαι για 30 με 40 ημέρες στο Πότσεστρουμ της Ν. Αφρικής. Θα επιστρέψω για να κάνω μία με δύο κούρσες στον κλειστό και τον Μάρτιο θα πάω για 40 ημέρες στο Μαρόκο. Ο στόχος για το 2020 είναι ξεκάθαρα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Δε θέλω απλώς να πιάσω το όριο στα 5.000 μ., αλλά να τρέξω στον τελικό της απόστασης”, είπε ο αθλητής και σχολίασε για την περσινή σεζόν, που δεν πήγε όσο καλά θα ήθελε: “Πέρυσι ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση, θα μπορούσα να κάνω 13.35 στο 5άρι, ωστόσο κάπου στα μισά της σεζόν μου βγήκε μία κόπωση και τελικά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όσο καλά θέλαμε”.

Αναφορικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο σχολίασε. “Θα Ήταν πολύ θετικό αν είχα κάνει το 2019 ένα χρόνο που θα με έβαζε στο ράνκινγκ. Με τα υπάρχοντα δεδομένα οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ένα όνειρο. Όχι μόνο για φέτος. Όπως το βλέπω εγώ και με βάση τα όρια που έχει θέσει η IAAF στις αποστάσεις, το πιο εφικτό να κάνεις συμμετοχή στους Ολυμπιακούς στο μαραθώνιο. Δεν έχω αποφασίσει αν κάποια στιγμή στο μέλλον κάνω μαραθώνιο. Για να μπω στη διαδικασία να ανέβω στο μαραθώνιο θα περάσουν τέσσερα με πέντε χρόνια. Δεν ξέρω αν θα αντέξω οικονομικά να το κάνω αυτό όπως πρέπει, σε υψηλό επίπεδο, θα φανεί στο μέλλον. Μέχρι τώρα έχω καταλάβει πως όλα θέλουν σωστή διαχείριση”.

Previous ArticleNext Article

Νίκη… κολοκοτρωνέικη για τους “Δρομείς Ελπίδας”

Οι “Δρομείς Ελπίδας” ήταν ανάμεσα στους 100 εκείνους που τους έλαχε ο κλήρος να ξαναβρούν εκείνη την ανυπότακτη κολοκοτρωνέικη τρέλα . Και μιας και η αναφορά περί του Κολοκοτρώνειου Δρόμου στη διαδρομή Λιμποβίσι – Τρίπολη 28 χλμ., θα πρέπει να πούμε πως αυτήν την φορά δεν υπήρχε απλός “πιλότος”, αλλά ο Δημήτρης Γλυκός ήταν “στρατηγός” σαν τον “Γέρο του Μοριά”…

Κι αυτή η νίκη για τους “Δρομείς Ελπίδας” ήταν…κολοκοτρωνέικη, αφού αντιπαρήλθαν απόσταση, προβλήματα, περιορισμούς, τήρησαν για ακόμη μια φορά τα μέτρα ασφαλείας προς αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού και τερμάτισαν όπως πάντα με το χαμόγελο στα χείλη!

Για τους Δρομείς Ελπίδας,

Σοφατζής Γιώργος

cellphone :6942802002

Ακουμιανάκη Αδαμαντία

cellphone :6984352896

email: [email protected]

facebook :The Hope Runners – Δρομείς Ελπίδας – https://www.facebook.com/hoperunnersathens/

instagram : thehoperunners- https://www.instagram.com/thehoperunners/

Website : Hoperunners.gr-https://www.hoperunners.gr/

Αναβολή για τον 6ο Αυθεντικό Φειδιππίδειο Δρόμο

Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του 6ου Αυθεντικού Φειδιππίδειου Δρόμου είναι στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουν την αναβολή του Αγώνα Υπεραπόστασης για το επόμενο έτος 2021, λόγω των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid 19.

Πιο συγκεκριμένα, σε μια εποχή που η οργανωτική επιτροπή έβαζε τις μηχανές της διοργάνωσης του αγώνα σε πλήρη ισχύ, άλλαξαν, δραματικά, τα επιδημιολογικά δεδομένα, με αποτέλεσμα να εκδοθεί η από 21/9/2020 ανακοίνωση της Υγειονομικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού:  ΕΔΩ

Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι, όπου εφαρμόζονται έκτακτα περιοριστικά μέτρα (covid 19) όπως στην περιοχή της Αθήνας αλλά και στην Περιφέρεια Αττικής, η διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων εκτός σταδίου δεν επιτρέπεται.

Παρά τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλαμε και τις επαφές μας με όλους τους αρμόδιους Φορείς, η απόφαση δεν είναι δυνατόν να αλλάξει, αφού και οι προβλέψεις για τους επόμενους μήνες είναι χειρότερες.

Με αυτά τα δεδομένα και με γνώμονα την ασφάλεια των αθλητών αλλά και των εθελοντών, αποφασίσαμε την αναβολή του 6ου ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΥ ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΕΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ για τις 19-23 Νοεμβρίου 2021.

Σας περιμένουμε τη νέα ημερομηνία, με τη δέσμευση να καταβάλουμε από σήμερα κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη διοργάνωση του μεγαλύτερου Αγώνα επί ανοικτής οδού στον κόσμο.

Η Οργανωτική Επιτροπή του 6ου ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΥ ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΕΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

x
Send this to a friend