Ο 40ος Μαραθώνιος Αθήνας θα είναι η μεγαλύτερη αθλητική γιορτή της χώρας

Σπύρος Καπράλος, Γιάννης Βρούτσης, Σοφία Σακοράφα, Έλενα Ράπτη και Γιάννης Ρόκκας στη σημερινή συνέντευξη Τύπου (ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ / EUROKINISSI)

Η εκκίνηση για τον 40ο Μαραθώνιο Αθήνας (11-12/11) δόθηκε σήμερα με τη συνέντευξη Τύπου στο εντυπωσιακό και εμβληματικό Μουσείο της Ακρόπολης.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, η Υφυπουργός Τουρισμού, Έλενα Ράπτη, ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, o υπεύθυνος μάρκετινγκ και επικοινωνίας του ΟΠΑΠ, Γιάννης Ρόκκας, η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, Νίκη Αραμπατζή είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για τον 40ο επετειακό μαραθώνιο, το μεγαλύτερο αθλητικό και κοινωνικό γεγονός της πόλης.

Τη συνέντευξη Τύπου άνοιξε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, που αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, μίλησε για τους συμβολισμούς της διοργάνωσης Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις της Σοφίας Σακοράφα

Ο γενικός διευθυντής του ΣΕΓΑΣ, Σωτήρης Κυρανάκος παρουσίασε το οικονομικό και κοινωνικό αποτύπωμα του μαραθωνίου και τις θετικές επιπτώσεις του αγώνα στην οικονομία της Αττικής και της χώρας γενικότερα και στάθηκε στη σημασία του αγώνα. Παράλληλα αναφέρθηκε στις φετινές συμμετοχές, που θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης (ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ / EUROKINISSI)

Ο αναπληρωτής Υπουργός αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, στάθηκε στην εξαιρετική συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ, αλλά και στην σημασία του Μαραθωνίου Αθήνας: “Η συνεργασία με το ΣΕΓΑΣ, την κ. Σακοράφα και το Διοικητικό Συμβούλιο είναι αδιαπραγμάτευτη. Εκτιμώ απεριόριστα την προσπάθεια που έχουν κάνει. Η συνεργασία μας μέχρι τώρα είναι καλή και θα είναι μέχρι τέλους, ενώ σε κάποια πράγματα που θα περιγράψω θα τη βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο.

Βρίσκομαι εδώ καλεσμένος από το ΣΕΓΑΣ που είναι η διοργανώτρια αρχή για κάτι πολύ σημαντικό, για κάτι που μας ενώνει όλους, για κάτι που μας κάνει όλους περήφανους. Ο τίτλος που θα έβαζα στη σημερινή συνάντηση είναι τρεις λέξεις: Πόσο τυχεροί είμαστε, που είμαστε Έλληνες. Θα σας κάνω ένα περίγραμμα του τι βίωσα τις τελευταίες δύο ώρες.

Πριν λίγο βρισκόμουν με τον κ. Καπράλο στο Καλλιμάρμαρο, είδαμε την Ιερή φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων να ανάβει κάτω από τον αττικό ουρανό, ένα βίωμα που δεν μπορεί να ζήσει κάποιος στον υπόλοιπο κόσμο.
Αμέσως μετά έρχομαι εδώ με την ιδιότητα του Αναπληρωτή Υπουργού, καλεσμένος της προέδρου του ΣΕΓΑΣ, για να κάνουμε κάτι άλλο, εξίσου σημαντικό. Κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, σε αυτή την εμβληματική αίθουσα του μουσείου Ακρόπολης, να δώσουμε Συνέντευξη Τύπου για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο που και αυτός γεννήθηκε στην Ελλάδα όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, οι αξίες τους και του αθλητισμού γενικότερα. Πόσο περήφανοι και τυχεροί αισθανόμαστε εμείς οι Έλληνες.

Από αυτή την περηφάνια και την τύχη απορρέει και υποχρέωση διαχρονική να στηρίξουμε τον αθλητισμό, να τον σηκώσουμε ακόμα ψηλότερα, να κάνουμε τις επόμενες γενιές να αισθανθούν ακόμα πιο περήφανοι για αυτό κληρονομήσαμε εμείς.

Εμπόδια, προκλήσεις μας δυσκολεύουν να κάνουμε πραγματικότητα αυτό το όραμα διαχρονικά. Οι προθέσεις είναι καλές από όλες τις κυβερνήσεις, το πιστεύω αυτό. Οι δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας μας, τα προβλήματα, η γεωγραφική θέση της χώρας μας, ίσως να εμποδίζουν αυτό το μεγάλο όραμα που θέλουμε όλοι οι Έλληνες. Όμως είμαστε εδώ για να προσπαθούμε.

Το μήνυμα του Φειδιππίδη, του στρατιώτη που έκανε τη διαδρομή από το Μαραθώνα, τον αυθεντικό μαραθώνιο όπως μου είπε η Σοφία (Σακοράφα) και το έβαλα στο μυαλό μου, ήταν το “Νενικίκαμεν”, ένα μήνυμα διαχρονικό, που διαπερνά τον κόσμο όλο για όλα τα πράγματα, για προκλήσεις και δύσκολα ζητήματα όπως κι αυτό που αντιμετώπισα πριν λίγες μέρες με το θέμα του ΟΑΚΑ παραδείγματος χάριν. Είχαμε τη δυσμενή εξέλιξη να πρέπει να δώσω την εντολή για προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του. Το “Νενικήκαμεν” είναι το μήνυμα που λέμε. Ναι, είναι μία πρόκληση, είναι ένα πρόβλημα, αλλά θα το αντιμετωπίσουμε γιατί το ΟΑΚΑ είναι η καρδιά του ελληνικού αθλητισμού ως αθλητή εγκατάσταση και δεσμευόμαστε ότι δε θα σταματήσει ποτέ να χτυπάει και ότι όποιο και να είναι το πρόβλημα θα το διορθώσουμε. Θα επαναλειτουργήσει και στο στάδιο και το ποδηλατοδρόμιο. Το “Νενικήκαμεν” είναι για κάθε περίπτωση, για κάθε πρόκληση.

Είμαστε εδώ για τα 40 χρόνια του Αυθεντικού Μαραθωνίου. Αισθάνομαι τυχερός που καθόμουν πριν δίπλα στον κύριο Καπράλο και τη κυρία Σακοράφα και έβλεπα απέναντι μου την κυρία Πολύζου, την κυρία Φυρίγου, την κυρία Ζυγούρη το φίλο μου κύριο Κεντέρη, αθλητές με δύναμη και ψυχή, παραδείγματα της ζωής και του αθλητισμού στη χώρα μας. Δηλώνω ότι θα είμαι δίπλα στο ΣΕΓΑΣ και τις προσπάθειες που κάνει, έχω διακρίνει την αγνότητα των προθέσεων, αν και ενίοτε μπορεί η θεμιτή αγωνιστική προσπάθεια που κάνετε για περισσότερα να με ξεπερνάει. Καταλαβαίνω την αγωνία σας και συμμερίζομαι τις καλές σας προθέσεις. Θα με έχετε αρωγό σε ό,τι κάνουμε.

Διασφαλίσαμε μέσα στη δυσκολία αυτή πόρους που ξεπερνούν το 30% σε αύξηση των μεταβιβάσεων του Υπουργείου Αθλητισμού. Το θετικό αυτής της υπόθεσης είναι ότι αυτοί οι πόροι, 13.5 εκ. ετησίως, δεσμεύτηκαν για την ανάπτυξη του αθλητισμού και μόνο, για προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, για να βελτιώσουμε τα αθλητικά μας κέντρα. Είμαι λοιπόν εδώ με την ιδιότητα του Υπουργού, περήφανος ως Έλληνας, να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση και να σας πω εκ νέου ότι θα είμαι κοντά σας. Τα 40 χρόνια του Αυθεντικού Μαραθωνίου είναι μία μεγάλη στιγμή για την Ελλάδα, για τον ελληνικό αθλητισμό, για όλους όσους είμαστε εδώ που θα το βιώσουμε. Σίγουρα θα πετύχει, να είστε καλά”, είπε ο Αναπληρωτής Υπουργός.

Ο επικεφαλής επικοινωνίας του ΟΠΑΠ Γιάννης Ρόκκας και η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Νίκη Αραμπατζή(ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ / EUROKINISSI)

Από την πλευρά του ο επικεφαλής μάρκετινγκ του ΟΠΑΠ, του μεγάλου του ΣΕΓΑΣ, Γιάννης Ρόκκας, είπε: “Αγαπητοί φίλοι του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, σήμερα είναι μία μεγάλη μέρα καθώς γιορτάζουμε τα 40 χρόνια της διοργάνωσης. Αυτός ο αγώνας αντιπροσωπεύει την αντοχή, την αφοσίωση και τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης. Ως στέλεχος του ΟΠΑΠ, του μεγαλύτερου χορηγού του ελληνικού αθλητισμού διαχρονικά και μέγα χορηγού του ΣΕΓΑΣ, είμαι περήφανος για το ρόλο που διαδραματίζουμε στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χώρας μας.

Παράλληλα, είμαστε δίπλα περήφανοι που μαραθώνιος πλέον στα 40 χρόνια της πορείας του έχει καταφέρει να γίνει ένα παγκόσμιο πράγμα που προσελκύει χιλιάδες φίλους από όλο τον κόσμο. Ο μαραθώνιος αποτελεί ένα γεγονός όχι μόνο για αυτούς που συμμετέχουν, αλλά και για όλους τους Έλληνες που θέλουν να απολαύσουν από κοντά ένα τόσο μεγάλο αθλητικό γεγονός. Σας ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή σας σε αυτή τη μεγάλη γιορτή και να ξέρετε ότι ο ΟΠΑΠ θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στο μαραθώνιο της Αθήνας και δίπλα σε όλους εσάς. Σε αυτό τον αγώνα δεν τρέχεις μόνος σου, αλλά τρέχουμε όλοι μαζί. Κλείνοντας να εκφράσω τις ευχαριστίες όλων μας στην οργανωτική επιτροπή, στους εθελοντές μας, στους αθλητές μας και σε όλους εσάς που είστε σήμερα εδώ για να συνεχίσουμε να γιορτάζουμε το κλίμα του μαραθωνίου και τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης για πολλά πολλά ακόμα χρόνια.

Το Υπουργείο Τουρισμού διαχρονικά είναι δίπλα στην Ομοσπονδία και τον Αυθεντικό Μαραθώνιο. Η Υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη, έδωσε το παρών στη συνέντευξη Τύπου και δήλωσε: “Ο Μαραθώνιος της Αθήνα γεφυρώνει το χθες με το σήμερα και αφήνει ένα τεράστιο τουριστικό αποτύπωμα στη χώρα μας. Θα αγωνιστούν συνολικά 62.000 δρομείς από 140 χώρες. Θα συμμετάσχουν επίσης 8.000 μαθητές, 12.000 φοιτητές. Περισσότεροι από 1.000.000 τηλεθεατές αναμένεται να δουν τον αγώνα, την ιστορική διαδρομή και φυσικά την Αθήνα. Είναι ένα σπουδαίο αθλητικό, πολιτισμικό, γευστικό αλλά και συνεδριακό γεγονός, μέσω του συνεδρίου Authentic Talks, και ως εκ τούτου οι επισκέπτες απολαμβάνουν μια ολοκληρωμένη τουριστική εμπειρία”.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της ΔΟΕ, Σπύρος Καπράλος, επεσήμανε πως η ΕΟΕ θα στέκεται πάντα δίπλα σε τέτοιες διοργανώσεις, που θυμίζουν πως όλα ξεκίνησαν από την Ελλάδα ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει την αγάπη του συγκεκριμένα για τον στίβο.

«Όλοι μαζί, με την ΕΟΕ είμαστε και θα είμαστε σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει η χώρα μας για να προβάλει τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Γιατί ο Μαραθώνιος δεν είναι απλώς ένα αγώνισμα του στίβου που είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ολυμπιακοί Αγώνες και Μαραθώνιος είναι συνυφασμένοι και επομένως υπάρχουν δύο λόγοι που μας κάνουν να είμαστε πάντα κοντά σε αυτή τη διοργάνωση.

Είμαστε εδώ γιατί η ΕΟΕ πάντα στέκεται και πρέπει να στέκεται στο πλευρό του ΣΕΓΑΣ και οποιουδήποτε άλλου θέλει να προβάλει τη χώρα μας κάνοντας τέτοιες αθλητικές εκδηλώσεις στο Καλλιμάρμαρο. Από την άλλη, εγώ προσωπικά αγαπώ τον μαραθώνιο. Είναι ένα σπουδαίο αγώνισμα, μία σπουδαία προσπάθεια του ανθρώπου να ξεπεράσει τον εαυτό του να φτάσει στον τερματισμό. Πόσω μάλλον στον τερματισμό του Αυθεντικό Μαραθωνίου, σε μία δύσκολη διαδρομή που όσοι τα καταφέρνουν νιώθουν μεγάλη ικανοποίηση.

Είναι πολύ σημαντικό, έτσι όπως είναι πια η διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου, βοηθάει πάρα πολύ αυτό που θέλουμε να προβάλουμε και να μεγαλώσουμε: το ότι ο αθλητισμός είναι για όλους. Το Σάββατο που έχει τους αγώνες στα 5χλμ. και στα 10χλμ. δίνεται η δυνατότητα σε πάρα πολύ κόσμο να πάρει τη χαρά της συμμετοχής, να τερματίσει σε αυτό το υπέροχο στάδιο- πράγμα εξίσου σημαντικό με τους δρομείς του μαραθωνίου».

Η επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Νιόβη Ρίγκου, είπε: “Είναι εξαιρετική χαρά και ιδιαίτερη συγκίνηση που για πρώτη φορά  κάνετε το Γραφείο της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κοινωνούς αυτής της μεγάλης γιορτής, του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Η Ευρώπη γνωρίζει και αναγνωρίζει τον εαυτό της μέσα από τα ιδεώδη του Μαραθωνίου. Ο Μαραθώνιος δεν είναι απλός αγώνας δρόμου. Είναι ένας αγώνας που συμβολίζει τη νίκη της Δημοκρατίας απέναντι στον δεσποτισμό. Συμμετέχουμε κυριολεκτικά καθώς θα τρέξουμε με τους συναδέλφους, αλλά είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που στηρίζουμε τον αγώνα υλικά ώστε ο Μαραθώνιος να είναι πράσινος. Γι αυτό και ζητήσαμε να κατασκευαστούν 65.000 τσάντες για όλους τους συμμετέχοντες από αποκλειστικά ανακυκλωμένο υλικό με τεράστιο όφελος από τη μείωση του οικολογικού αποτυπώματος. Στηρίζουμε ενεργά το πρόγραμμα ανακύκλωσης αθλητικών παπουτσιών κατά τη διάρκεια του Μαραθωνίου. Αυτές οι δράσεις είναι απόλυτα εναρμονισμένες με τις κατευθύνσεις της ευρωπαϊκής πράσινης συμφωνίας που έχει ως στόχο να γίνει η Ευρώπη η πρώτη ουδέτερη ήπειρος μέχρι το 2050”.

Η επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Νιόβη Ρίγκου (ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ / EUROKINISSI)

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Μαραθώνα, Νικόλαος Καραγιάννης, δήλωσε: “Ο Μαραθώνας είναι έτοιμος για να γίνει μια μεγάλη αγκαλιά 12,2 χιλιομέτρων για τον Μαραθώνιο. Είναι πιο έτοιμος από κάθε άλλη φορά, δεδομένου ότι τελειώσαμε και τον περιφερειακό δρόμο, προκειμένου να βοηθήσουμε περισσότερο τους αθλητές. Είμαστε πιο έτοιμοι, πιο δυνατοί, πιο έμπειροι”.

Η Νίκη Αραμπατζή, πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, χαιρέτισε με τη σειρά της και εξέφρασε τη χαρά της για το γεγονός ενώ παράλληλα μετέφερε και τα συγχαρητήρια του Δημάρχου Αθηνών, Κώστα Μπακογιάννη: «Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή να βρίσκομαι στη Συνέντευξη Τύπου του Αυθεντικού Μαραθωνίου, στο τιμόνι του ΟΠΑΝΔΑ. Οφείλουμε να πούμε ότι πραγματικά ο ΣΕΓΑΣ, με την τωρινή διοίκηση, αποδεικνύει στην πράξη με τον καλύτερο τρόπο τις έννοιες που πρέπει να μας δείχνει, να προβάλλει και να καλλιεργεί ο αθλητισμός: τη συνεργασία. Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας, το μεγαλύτερο κλασσικό αθλητικό γεγονός με διεθνή εμβέλεια, καλεί και φέτος αθλητές και αθλήτριες να διανύσουν τα 42.1 – χιλιόμετρα, σε έναν αγώνα που ενσαρκώνει το πνεύμα αντοχής και αποφασιστικότητας και αναδεικνύει τη δύναμη της θέλησης. Η κοινή αφετηρία του ΣΕΓΑΣ και του Δήμου Αθηνών λειτουργούν ως πρεσβευτές τουρισμού για την πόλη μας και δρουν ως πόλος έλξης για την αύξηση της τουριστικής κίνησης για μία πρώτη γνωριμία με την Αθήνα, με το πολλά υποσχόμενο μέλλον που πηγάζει από τον παλμό των αγώνων δρόμου. Εκ μέρους και του Δημάρχου, Κώστα Μπακογιάννη, να εκφράσουμε τα συγχαρητήρια για τη διοργάνωση και να βεβαιώσουμε πως ο Δήμος Αθηνών και ο ΟΠΑΝΔΑ θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν και να διευκολύνουν αυτή τη διοργάνωση”.

Από τη συνέντευξη Τύπου απουσίαζε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος νοσεί από covid-19. Ο περιφερειάρχης απέστειλε μήνυμα στο οποίο ευχήθηκε καλή επιτυχία στη διοργάνωση και εξήρε την εξαιρετική συνεργασία με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα και γενικά τη διοίκηση του ΣΕΓΑΣ.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου παρουσιάστηκε και το μετάλλιο της φετινής διοργάνωσης, δημιουργός του οποίου είναι η διεθνούς φήμης γλύπτρια, Βάνα Ξένου (διαβάστε εδώ για το μετάλλιο) .

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Γλιτώνεις τους τραυματισμούς όταν τρέχεις αργά;

Είναι μια διάγνωση που κανένας δρομέας δεν θέλει να ακούσει: τόσο το υπερβολικό άγχος όσο και διάφορα προβλήματα των οστών προκαλούνται συχνά από τις έντονες και πολλές προπονήσεις.

Αν και όσον αφορά τα κατάγματα κόπωσης υπάρχουν πολλές αιτίες, όπως για παράδειγμα, η κακή διατροφή, η ελλιπής ανάκαμψη, τα παπούτσια που έχουν χρησιμοποιηθεί πολύ κ.α., πολύ συχνά το πολύ τρέξιμο θεωρείται ο νούμερο ένα παράγοντας.

Άπειροι δρομείς που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμού έχουν ακούσει από ειδικούς πως πρέπει να μειώσουν το τρέξιμο για να μην χειροτερέψει η κατάστασή τους.

Πολλοί φυσικά αγνοούν αυτή τη συμβουλή καθώς θεωρούν ότι μια μέρα ανάκαμψης, έπειτα από μια σκληρή προπόνηση, φτάνει και περισσεύει για τη μείωση του κινδύνου τραυματισμού.

Ρίχνεις την ένταση αλλά…

Για πολλούς μάλιστα, φαίνεται λογική η υπόθεση πως όσο πιο πολύ ρίχνεις τους ρυθμούς και την ένταση με την οποία τρέχεις, τόσο λιγότερους τραυματισμούς έχεις. Αυτό όμως, απέχει από την πραγματικότητα σύμφωνα με μια νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ.

Στη μελέτη, 43 ερασιτέχνες δρομείς, 29 γυναίκες και 14 άνδρες από 18 έως 49 ετών, κλήθηκαν να τρέξουν μια διαδρομή 50 μέτρων, τρεις φορές με γρήγορη ταχύτητα, τρεις φορές με μέτρια ταχύτητα και τρεις φορές με αργή. Οι ερευνητές ενδιαφέρθηκαν να βρουν το σωρευτικό φορτίο τραυματισμών στην κνήμη των δρομέων, την πιο κοινή περιοχή καταγμάτων δηλαδή, στις διάφορες ταχύτητες.

Οι μεταβλητές…

Για τον υπολογισμό αυτό συνυπολογίστηκαν τρεις μεταβλητές: το κνημιαίο φορτίο (δηλαδή η πίεση που ασκήθηκε στην κνήμη κατά τη διάρκεια της επαφής με το έδαφος), ο κάθετος ρυθμός φόρτισης (δηλαδή πόσο γρήγορα εφαρμόζεται το σώμα με το πόδι καθώς το πόδι έρχεται σε επαφή με το έδαφος) και η εναέρια στιγμή (η κίνηση του κάτω μέρους του ποδιού όταν απομακρύνεται από το έδαφος).

Η συγγραφέας της μελέτης Τζέσικα Χάντερ και οι συνάδελφοί της, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το συνεχές τρέξιμο με μέτρια ταχύτητα έχει τον ίδιο αντίκτυπο στα πόδια με την διάνυση της ίδιας απόστασης κατά το ήμισυ με γρήγορο και κατά το έτερο ήμισυ με αργό ρυθμό. Μάλιστα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι είναι ο πιο αργός ρυθμός που δημιουργεί μεγαλύτερη πίεση καθώς όσο πιο αργά τρέχει ένας δρομέας τόσες περισσότερες οι πιθανότητες τραυματισμών, αφού τα πόδια χτυπούν στο έδαφος πιο συχνά.

Η έρευνα ήταν ξεκάθαρη: το γρήγορο τρέξιμο δεν συμβάλλει περισσότερο στο σωρευτικό κνημιαίο φορτίο σε σχέση με το αργό τρέξιμο άρα το συμπέρασμα πως με αργό τρέξιμο μειώνεις την πιθανότητα τραυματισμού είναι άκυρο.

«Είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε συστάσεις για το πώς οι δρομείς μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες για να βελτιώσουν τις εκπαιδευτικές τους συνήθειες», ξεκαθαρίζει η Χάντερ, που πάντως ένα πρώτο συμπέρασμα για την σχέση τραυματισμών και ταχύτητας μας έχει βοηθήσει να το βγάλουμε.

Διαβάστε ακόμα: Οι πιο συνηθισμένοι τραυματισμοί των δρομέων και πώς να τους αποφύγετε

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Greece Race for the Cure® 2024: Οι εγγραφές άνοιξαν!

Το Greece Race for the Cure®,  ο αγώνας-θεσμός ενάντια στον καρκίνο του μαστού, επιστρέφει για 16η χρονιά την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου. Με αφετηρία το Ζάππειο, δύο νέες διαδρομές στο κέντρο της Αθήνας και με δυνατότητα απομακρυσμένης συμμετοχής από όπου κι αν βρισκόμαστε, θα είμαστε για ακόμα μια χρονιά

«Μαζί πιο δυνατοί από τον καρκίνο του μαστού».

Το Greece Race for the Cure® πραγματοποιείται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), με την έγκριση της οργάνωσης Think Pink Europe® και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη διοργάνωση Race for the Cure® παγκοσμίως, ευαισθητοποιώντας χιλιάδες κόσμου για τον καρκίνο του μαστού κάθε χρόνο.

Εγγραφές: www.greecerace.gr

Οι εγγραφές για το 16ο Greece Race for the Cure® άνοιξαν και πραγματοποιούνται αποκλειστικά διαδικτυακά εδώ: https://greecerace.gr/greeceraceforthecureregistrations/

 • Αγώνας δρόμου 5 χιλιομέτρων : Εκκίνηση 9.30 πμ, Ζάππειο/ Εγγραφή:10€.
  Οι εγγραφές για τον αγώνα δρόμου θα ολοκληρωθούν στις 19/09 ή με τη συμπλήρωση 10.000 δρομέων.
 • Περίπατος 2 χιλιομέτρων: Εκκίνηση 10.30 πμ, Ζάππειο / Εγγραφή: 8€
  Οι εγγραφές για τον περίπατο θα ολοκληρωθούν στις 22/09 ή με τη συμπλήρωση 35.000 συμμετεχόντων.
 • Digital Συμμετοχή: Mαζί, όπου κι αν βρισκόμαστε. Συμμετέχουμε στη διοργάνωση απομακρυσμένα και αφήνουμε το δικό μας αποτύπωμα ενάντια στον καρκίνο του μαστού μέσα από τα social media / Εγγραφές για τη digital συμμετοχή ως τις 17/09 / Εγγραφή: 8€.

Σε κάθε εγγραφή περιλαμβάνεται το συλλεκτικό t-shirt της διοργάνωσης και chip χρονομέτρησης για τους δρομείς.

Πληροφορίες διοργάνωσης

 • Ημερομηνία: Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου
 • Έναρξη διοργάνωσης: 8.30 πμ
 • Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου – Ημέρα Προαγωγής Υγείας (12μμ-6μμ): Δωρεάν δράσεις για μικρούς & μεγάλους & Συμβολική φωταγώγηση του Ζαππείου στις 10μμ

Γιατί να πάρουμε μέρος

 • Γιατί το Greece Race for the Cure® είναι μια γιορτή για τη ζωή!
 • Για να αναγνωρίσουμε τη δύναμη των γυναικών που έχουν βιώσει τον καρκίνο του μαστού.
 • Για να διαδώσουμε μαζί το μήνυμα της ευαισθητοποίησης σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο.
 • Γιατί μέσα από την διοργάνωση έχουμε ουσιαστικό αντίκτυπο ενάντια στον καρκίνο του μαστού, όλο τον χρόνο. Με κάθε μας συμμετοχή χρηματοδοτούμε προγράμματα του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» για τη στήριξη και ενδυνάμωση των ασθενών, τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους και την προαγωγή της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend