Ο 13ος Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος εξασφάλισε επίσημη μέτρηση των αγώνων του από την AIMS!

Ο Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος στο πλαίσιο της αναβάθμισης των προσφερόμενων παροχών προς του δρομείς του, προχώρησε στην επίσημη μέτρηση των διαδρομών του ημιμαραθωνίου και των αγώνων 5 χιλιομέτρων, εξασφαλίζοντας διεθνή πιστοποίηση από την AIMS, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μαραθωνίων Δρόμων για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Η μέτρηση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 23 Φεβρουαρίου 2022 από τον κύριο Γιώργο Δούση, Πιστοποιημένο Επιθεωρητή Α’ Επιπέδου της WA/AIMS με τη συνδρομή του κύριου Κώστα Λιαπή, Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Ποσειδωνίου και του ετέρου μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής κυρίου Γιώργου Χατζηαγγέλου. Η διαδικασία έγινε με βάση τα πολύ αυστηρά διεθνή πρότυπα που ισχύουν για μεγάλες διοργανώσεις και η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε προέβλεπε έλεγχο μέσω ποδηλάτου και προσαρμογή σε αυτό του μηχανισμού μέτρησης (Jones Counter). Στη συνέχεια έγινε καλιμπράρισμα του ποδηλάτου στις συγκεκριμένες δύο διαδρομές και επαναμέτρησή τους.

Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα της μέτρησης, η διαδρομή του Ημιμαραθωνίου είναι 21.097,5 μέτρα με αφετηρία το Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο Δήμου. Η πορεία του συγκεκριμένου αγώνα διέρχεται από το παραλιακό μέτωπο δίπλα στο Θωρηκτό Αβέρωφ, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την Ναυταθλητική Μαρίνα Δήμου Καλλιθέας, τη Μαρίνα Φλοίσβο και τη Λεωφόρο Ποσειδώνος έως την συμβολή της με την Λεωφόρο Αμφιθέας, σε δύο περιστροφές που τερματίζουν στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο Δήμου Παλαιού Φαλήρου.  Η υψομετρική ανύψωση της διαδρομής είναι μηδενική, γεγονός που την καθιστά εξαιρετικά γρήγορη και ιδανική για όσους επιδιώκουν ένα ρεκόρ.

Η αντίστοιχη διαδρομή του Αγώνα Δρόμου 5 χιλιομέτρων Novo Nordisk και του Δυναμικού Βαδίσματος Novo Nordisk μετρήθηκε ακριβώς 5.000 μέτρα με σημείο αφετηρίας έξωθεν του Πολιτιστικού και Αθλητικού Κέντρου Δήμου Παλαιού Φαλήρου. Εδώ τα περάσματα είναι δίπλα στο Θωρηκτό Αβέρωφ, του Κλειστού Φαλήρου (ΤάεΚβοΝτο), της Πλατείας Νερού, της Ναυταθλητικής Μαρίνας Δήμου Καλλιθέας και της Μαρίνας Φλοίσβου, σε μία μόνο περιστροφή που καταλήγει εντός του Πολιτιστικού και Αθλητικού Δήμου Παλαιού Φαλήρου. Η υψομετρική ανύψωση της διαδρομής είναι ελάχιστη, μόλις 0,4 μέτρα το χιλιόμετρο.

Η επίσημη μέτρηση των διαδρομών είναι πολύ σημαντική γιατί πέρα από την αποδεδειγμένη διάθεση βελτίωσης της ποιότητας του Ποσειδώνιου Ημιμαραθώνιου και των παράλληλων αγώνων, συνεπάγεται και σημαντικά οφέλη για τους συμμετέχοντες. Η διοργάνωση πλέον θα ενταχτεί στο καλεντάρι της AIMS στο οποίο εκατομμύρια δρομείς από όλο τον κόσμο ανατρέχουν κάθε χρόνο ώστε να διαλέξουν τους αγώνες που θέλουν να πάρουν μέρος. Έτσι, το όνομα πλέον του Ποσειδωνίου θα φιγουράρει δίπλα στα σημαντικότερα δρομικά events της υφηλίου, αναβαθμίζοντας τον σε ένα πραγματικό διεθνές ραντεβού για την κοινότητα των δρομέων και δίνοντας μεγάλη αίγλη σε εκείνους που θα καταφέρουν να τερματίσουν στις διαδρομές του.

Φέτος ο Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος επιστρέφει μετά από δύο χρόνια επιβεβλημένης παύσης λόγω των μέτρων ανάσχεσης της πανδημία, την Κυριακή 17 Απριλίου με πέντε διαφορετικούς αγώνες σε μια όμορφη ανανεωμένη χάραξη που επεκτείνεται σε όλον τον Φαληρικό Όρμο, δίπλα στη θάλασσα και ένα πλούσιο πρόγραμμα εξωαγωνιστικών δράσεων! Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή μέσα από τη σελίδα της διοργάνωσης www.poseidon-athenshalfmarathon.com.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Koufalia Hill Run Δήμητρα Ιορδανίδου: Με απόλυτη επιτυχία ο αγώνας

Ο αγώνας  Koufalia Hill Run Δήμητρα Ιορδανίδου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022, στο περιαστικό δάσος των Κουφαλίων, με κοινό σημείο εκκίνησης και τερματισμού τα γήπεδα τένις του Ομίλου Αντισφαίρισης.

Η διοργάνωση υποδέχτηκε το απόγευμα περισσότερους από 200 δρομείς, που συμμετείχαν στους αγώνες 6 και 9 χιλιομέτρων, όπως επίσης και 100 μικρούς δρομείς, που μαζί με τους γονείς τους πήραν μέρος σε ένα αθλητικό παιχνίδι με πολλές δράσεις, σκορπίζοντας χαμόγελα παντού.

Ο αγώνας εμπνεύστηκε και υλοποιήθηκε από τη Δήμητρα Ιορδανίδου για πρώτη φορά το 2018, σε συνεργασία με τον Όμιλο Αντισφαίρισης Κουφαλίων. Από φέτος είναι αφιερωμένος στη Δήμητρα, αποδίδοντας τιμή στη μνήμη της και αναγνωρίζοντας την προσφορά της στον τόπο που μεγάλωσε αλλά και εν γένει στον χώρο του αθλητισμού.

Η 17χρονη Βασιλική Καλλιμογιάννη, πρωταθλήτρια των στιπλ, αναδείχθηκε νικήτρια της γενικής κατάταξης στα 6km με 25:45. Οι δίδυμες αδελφές Σαραφίδη, η Μαρία και η Γεωργία την πλαισίωσαν στο βάθρο με κοινή επίδοση 39:09.

Στα 6km των ανδρών, την πρώτη θέση πήρε ο  Δημήτρης Οικονόμου με 25:51, ο 16χρονος Πέτρος Παπαγκιντσίδης του τοπικού Αρίων κατέλαβε τη 2η θέση με 25:58 και ο Ιωάννης Αγγελακόπουλος από τους Κώους Δρομείς κατέλαβε την τρίτη θέση με χρόνο 29:23.

Στα 9km, ο 22χρονος Σταύρος Σιγκούδης από τη Θεσσαλονίκη, πήρε την πρώτη θέση με 34:55, με τον Δημήτρη Τζιοβάρα και τον Θεόδωρο Παραστατίδη στη δεύτερη και Τρίτη θέση αντίστοιχα.

Η Μαρία Τσαυταρίδου κατέλαβε την πρώτη θέση στα 9km, η Τίνα Κεφαλά, πρωταθλήτρια μαραθωνίου με Ολυμπιακή συμμετοχή στους ΟΑ «London 2012» και η διακεκριμένη υπερμαραθωνοδρόμος Τζο Μαντά, τερμάτισαν στη 2η και 3η θέση με ελάχιστη διαφορά μεταξύ τους.

Αναλυτικά οι τριάδες.

6km Ανδρών

1ος Δημήτρης Οικονόμου, Μεγαλόνησος, 25:51

2ος Πέτρος Παπαγκιντσίδης, Αρίων Κουφαλίων, 25:58

3ος Ιωάννης Αγγελακόπουλος, Κώοι Δρομείς, 29:23

6km Γυναικών

1η Βασιλική Καλλιμογιάννη, ΓΣ Ηρακλής, 25:45

2η Μαρία Σαραφίδου, ΑΣΣ Αλέξανδρος, 39:09

3η Γεωργία Σαραφίδου, ΑΣΣ Αλέξανδρος, 39:09

Στα 6km τερμάτισαν συνολικά 92 δρομείς,  43 άνδρες και 49 γυναίκες.

9km Ανδρών

1ος Σταύρος Σιγκούδης, ΓΣ Ηρακλής, 34:55

2ος Δημήτρης Τζιοβάρας, Αρίων Κουφαλίων, 35:18

3ος Θεόδωρος Παραστατίδης, ΣΔΥΘ, 36:31

9km Γυναικών

1η Μαρία Τσαυταρίδου 1997 ΟΜΓ 43:16

2η Τίνα Κεφαλά 1977 ΑΕΚ 43:30

3η Τζο Μαντά 1977 ΜΕΑΣ «Τρίτων» 43:32

Στα 9km τερμάτισαν συνολικά 105 δρομείς, 91 άνδρες και 14 γυναίκες.

Όλα τα αποτελέσματα εδώ:  https://results.chronolog.gr/resultsv3.aspx?ev=59e3bb11a636122a62bba3a30226d039&c=0&pp=9668

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

7ος Παλαμήδειος Άθλος: Άνοιξαν οι εγγραφές για τον ξεχωριστό αγώνα του Ναυπλίου

Η αντίστροφη μέτρηση για τον μοναδικό αγώνα στην Ελλάδα, τον αγώνα της αγωνιστικής ανάβασης του δοξασμένου κάστρου του Παλαμηδίου ξεκίνησε, με την έναρξη των εγγραφών.

Η σημαντική αυτή διοργάνωση θα γίνει για 7η χρονιά, στο Ναύπλιο στην Αργολίδα παράλληλα με τις Εορταστικές Εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση της πρώτης πρωτεύουσας του νεοσύστατου τότε Ελληνικού Κράτους. Οι δρομείς που θα δηλώσουν συμμετοχή σε μια από τις αγωνιστικές διαδρομές της διοργάνωσης θ’ απολαύσουν έναν αγώνα που συνδυάζει τις υψηλότερες αθλητικές προδιαγραφές με μία μεγάλη γιορτή, στο μαγευτικό Ναύπλιο!

Στον 7ο Παλαμήδειο Άθλο συμπεριλαμβάνεται και το αγώνισμα του Ημιμαραθωνίου που η διαδρομή του διατρέχει τον Αργολικό κόλπο σε ένα εξαιρετικό περιβάλλον. Οι αγωνιστικές και άλλες εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στις 26 & 27 Νοεμβρίου του 2022.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν και να αντλήσουν πλήθος πληροφοριών στο website: https://www.nafpliocastlerun.gr/ και στο Facebook της Διοργάνωσης: https://www.facebook.com/nafpliocastlerun/

Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά μέσα από τη σελίδα της Διοργάνωσης:

https://www.nafpliocastlerun.gr/eggrafes/

Η Διοργάνωση πραγματοποιείται με την πιστοποίηση των θεσμικών φορέων της Πολιτείας.

Αναμένουμε να σας καλωσορίσουμε όλους στο μαγευτικό Ναύπλιο, στις εκδηλώσεις για τα 200χρόνια του Ναυπλίου και τον 7ο Παλαμήδειο Άθλο!

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend